Inlägg

Inlägg som Obligatorisk har skrivit i forumet
Av Obligatorisk

Det här kanske är lite för svårt? Jag skulle inte tro att många spelat detta. Ett litet tips är att det släpptes 1999.

http://i.minus.com/iN4Txv3cImRBj.gif

Av Obligatorisk

Finns det fortfarande tangentbord med Cherry MX Clear?

Hej hej hej o s v

Jag har forskat lite och det verkar som Ducky Shine 2 finns med MX Clear-switchar, men detta finns ej längre till salu. Inet, Webbis, Netonnet verkar inte ha något med Clear...

Någon som vet?

Av Obligatorisk

Ljud/video-kabel till N64/SNES (det är samma) kan du köpa på Ebay för 10 kr styck (frakten inräknad [den är gratis]).

Handkontroll till SNES (icke-original) ca 20 kr.

Av Obligatorisk

Kan det vara Phantasmagoria?

Av Obligatorisk

Har du rätt inställt datum, tidszon och tid? Annars funkar inte webbläsare något vidare.

Av Obligatorisk

Om förstärkaren ska kunna leverera 1400 W så måste den också ha ett kylningssytem som kan avleda 1400 W. Klassen är irrelevant.

Att faktiskt lyckas få en högtalare att förbruka 1400 W är för övrigt mycket svårt. Och lyckas man är det väldigt troligt att högtalaren brinner upp omedelbart.

Av Obligatorisk

Lyser lampan när du drar igång SNES:et? Om inte så är det antagligen bara en bränd säkring p g a att man kopplat in fel typ av väggvårta.

Det är rätt vanligt att grafikchipen i dessa dör helt. Det finns inget sätt att fixa detta. Dock brukar det vanligtvis innebära grafikfel i stället för helt stendöda signaler.

Att ledningsbanorna på kretskortet vittrar bort är också något som händer då och då. Svårt att hitta utan oscilloskop (och svårt även då).

Att kondensatorerna i en SNES slutar fungera är mycket osannolikt. Dessa tillverkades långt innan det fanns dåliga sådana på marknaden, och de bör hålla i ungefär all evighet.

Av Obligatorisk
Skrivet av LupeF:

Var det jag trodde. Lät som en bra idé i början att använda fönsterputs. Aja, inte mycket att göra

Det finns många olika typer av fönsterputs. Vissa använder syra, andra använder ammoniak, bl a.

Fönsterputs med ammoniak är det absolut bästa för att göra rent skärmar. Lämnar inga spår eller smuts. Funkar helt perfekt.

Av Obligatorisk

Dator:
Stationär, Windows XP SP2?, Athlon XP 2400+, 2.1 GHz, 256 MB RAM, GeForce 4 MX440-64 MB, 80 GB HDD, 17" bildskärm, tjockis naturligtvis.

Mobiltelefon:
Nokia N-Gage QD

Internetanslutning:
56K fortfarande...

Spelkonsol:
PS2
Gamecube
Game Boy Advance SP

Av Obligatorisk

Brända strömkontakter på grafikkort är inte särskilt ovanligt. Det brukar inte vara något annat problem än att just plasten är bränd. Bara att köra på.

Varför uppstår det? För klena kablar t ex, att någon använt molex till PCIe-adapter i stället för korrekta PCIe-sladdar. Dessa kan inte leverera den mängd ström som krävs utan att bli överhettade.

Av Obligatorisk

DC-adaptern är absolut inte kritisk (7,5-12V, och minst 500mA går bra), däremot är polariteten det. Minus ska vara i mitten!

Den som du köpte har en adapter med sig som man ska sätta på skaftet. Har du gjort det? Kan man sätta den åt två olika håll eller går bara det ena? Du kan ha satt den åt fel håll, och då har konsolen tyvärr potentiellt dött.

Av Obligatorisk

Grafikkortet tar bara 12V och GND via sin sexpinnarskontakt.

Fyrapinnars molex har 12V, 5V och två GND.

5V används alltså inte till grafikkortet, därför finns den inte med på adaptern. Endast 12V och de två GND används.

Adaptern kommer att fungera, det är standard med såna där.

Av Obligatorisk

Bästa och enklaste verktyget för att göra en Windows USB-installationssticka:

http://forums.mydigitallife.info/threads/47012-ZOTAC-WinUSB-M...

Och här kan du hitta ISO-filerna tagna från Microsofts servrar (ej olagligt - icke-aktiverade grejer)

http://forums.mydigitallife.info/threads/47732-The-Windows-8-...

Dock bör det finnas en länk i förpackningen som låter dig ladda ner Windows därifrån. Detta gäller åtminstone Office-paketet.

Av Obligatorisk

Ta fram en riktigt stor och styv borste och skrubba hårt, hårt. Rent som en sate.

Av Obligatorisk

Mobilt internet - pre-paid - möjligheter?

Hello,

Jag skulle vilja skaffa ett kontantkort (alltså inget abonnemang eller liknande) med mobilt nätverk. Bryr mig inte om möjligheterna att ringa, utan är bara ute efter internet.

Vad finns det för möjligheter här? Utbudet verkar rätt dåligt vad jag sett. Det får gärna vara väldigt billigt, hehe.

Av Obligatorisk

Arcus Odyssey (MD).

Och vad kan detta vara?

http://i.imgur.com/O0sqqKU.jpg

Av Obligatorisk
Skrivet av MultiMan:

Bra kvalitet är det inte. Jag har i princip aldrig sett döda Rubycon och vågar lova att om trådskaparen byter till Rubycon så kommer annat gå sönder i TVn innan de kondensatorerna kastar in handduken.

Du har inga källor på det där, eftersom det inte stämmer. Samwha-kondensatorer kommer endast att gå sönder i fall de monteras så nära en het kylfläns som i detta fall. Detta gäller samtliga kondensatorer, eftersom de börjar koka av den extrema hettan. Rätt använt så håller Samwha för evigt.

Av Obligatorisk
Skrivet av MultiMan:

Troligen är det http://www.samwha.com/ om det inte är CapXon, du vet "top quality" taiwanesiska enligt Be Quiet.

Som sagt, Samwha hör till de allra främsta tillverkarna som finns. Inte billigt, inte dåligt. CapXon däremot, är sämre (men inte relevanta här, eftersom Samsung använder just Samwha i sina apparater).

Av Obligatorisk

Det där är faktiskt bland de bästa kondensatorer som finns på marknaden (Samwha) - och de är inte billiga. Problemet är att de är monterade alldeles för nära de extremt varma (för små) kylflänskarna (med flit, naturligtvis), vilket gör att de dör snabbare än vad de borde. Ett byte kommer att fixa problemet, men det kommer att återuppstå igen, efter lika lång tid (om du väljer lika bra kondensatorer).

Källa: Tv-reparatör (bl a)

Av Obligatorisk

I fall du inte märker någon skillnad på externt ljudkort och det som sitter inbyggt i moderkortet, finns det ingen poäng med att ha något annat än just moderkortets egna. Skillnaderna på olika ljudkort är i dagens läge för det mesta extremt små.