Inlägg

Inlägg som aluser har skrivit i forumet
Av aluser

Ja. Du ser alla processer dock så nano kan vara svår att se då den knappast gör något väsen av sig.
u för att göra användarfilter är användbart

Av aluser
Skrivet av BasseBaba:

Jo, det vet jag. Men i min mening är det ju lika samma. Låter man någon logga in på sin bank och sen godkänner en transaktion är ju samma sak som att man själv godkänt en transaktion i Swish?
Först så ska man ju skriva in telefonnummer, och sen står det ju fullständigt namn i mobilt bankid.

Så sannolikheten att jag ska lyckas "lotta" in ett felaktigt telefonnummer som har exakt samma namn som mottagaren, borde vara nära 0.
Mao så godkänner man ju transaktionen.
Men fine, där är lagen lagen, antagligen vilar dom tillbaka på lagstiftning/bestämmelse kring att man överfört pengar till felaktigt konto.

Däremot är det ju sjukt att bank-id kapning som är ett rent och skärt bedrägeri då inte täcks av samma lagstiftning.

Appropå ingenting så hände det mig, förra året. Jag fick 25k via swish. Och det blev ett helvete. Jag satt utomlands på semester och hade maxgräns på 2500/dag som jag inte kunde ändra. Slutade med en polisanmälan då avsändaren skickade hot om att "knulla min mamma"(och mer som sen eskalerade) då JAG, lyssna nu, JAG, hade stulit dennes pengar.
Jag skickade tillbaka 2500:- omgående och fick sen ägna nästkommande dag i telefonkö till banken så att dom via supporten kunde ändra min beloppsgräns. Förvisso så hade jag inte velat stjäla 25k från den där labila människan, men tro mig, hade nästan inte varit mer än rätt så idioten lärt sig en läxa.

Off Topic:
Det ena är slarv och det andra är Missbruk av urkund vilket är väldigt olika saker i lagens mening.
I lagens ögon är inloggning på banken bara en del av bedrägeriet och en separat fråga.
Det som gör att det inte täcks av samma lagstiftning är Missbruket av urkunden alltså det faktum att du gav någon tillgång till din identitetshandling.

Förstår att du gjorde som du gjorde då du var utomlands men annars så fort hot polisanmälts borde man kunnat deponera pengarna hos länstyrelsen tills dess polisanmälan var hanterad.

Av aluser

@superegg: troligen då kortet inte har någon "port" tills det sitter något i sloten.

Av aluser

Om du nu kommer betala dvd-"skatten" så landar du på över 1000 kr för vilket du kan få en begagnad dator med windows 10 som har bättre spec än det du har idag. Kan vara värt att betänka

Av aluser

Spontant blir ju frågan om du har intel godkända spf-moduler i kortet alt kör dac-kablar.

Av aluser
Skrivet av Purrfected:

Oskyldig tills motsatsen bevisats.
Att säga att någon som inte är dömd för något, har gjort brottet, är även förtal.

Kan ju vara andra anledningar till varför han inte går att kontakta eller kunnat skicka iväg prylarna.
Även om samtal med föräldrarna inte tyder på det, men tills han är dömd så är det förtal.
Så om han skulle leverera sakerna så kan du åka dit för det @Wipen.

kan vara förtal inte det är förtal.

Av aluser
Skrivet av Garmzon:

Robocopy
Rsync
ewDup
Restic
etc etc

Skickades från m.sweclockers.com

Och dom har gemensamt att dom inte har gui som standard

Av aluser

Windows har inbyggd backup som klara en hel del av det som efterfrågas.

Av aluser

Då du har nvidia så kanske gamestream eller moonlight fungerar bättre

https://www.lifewire.com/stream-pc-games-to-your-android-3961...

Av aluser

Kanske bättre att välja någon av leverantörerna på nedanstående länk för ditt forum istället innan du blir hackad och din domän används felaktigt
https://webhostinggeeks.com/best-forum-hosting

Av aluser
Skrivet av crash:

Någon här som har intresse inom vintage server hårdvara som jag skrev i topic? Jag själv har några DEC Alpha DS10 och DS10L som kan köra tru64,OpenVMS o.s.v men verkar som att det är kanske inget stort intresse här på sweclockers då det mest är nya delar och spel som gäller här.

Så vad har ni för hårdvara som ni tar fram och pillar med ibland när suget infaller?

lite off-topic och regelvidrigt men du råkar inte ha en extra disk liggande som passar i rackmodellen.

Av aluser

flashback kör vbulletin ser det ut som

Av aluser
Skrivet av SatanPain:

Tycker detta problem är fulare än det gtx 970 hade "3.5" . Gtx 970 korten krashade ialf inte. Dessa micron har stora problem.
Tycker det är skamligt när detta ska vara ett premium kort.
Det har släppts så kallade vbios som ej har gjort ngn skillnad. Detta är hårdvarufel !

Visst kraschar dom i stock på en stock dator där ett samsungutrustat kort fungerar kan man se det som ett hårdvarufel dock sa både sweclockerslänken och en snabb googling att dom som klagar mest är folk som överklockar en eller flera komponenter och då är det inte lika självklart.

Av aluser

Kanske skall peka på följande citat mitt i dock "Merparten användare har framförallt märkt detta vid överklockning, då minnena från Micron generellt inte ska kunna nå lika högt som Samsung. "

Av aluser

Hittade denna
https://social.technet.microsoft.com/Forums/windowsserver/en-...

Ser vid snabb anblick ut som dom delegerar wmi rättigheter vilket går att använda för att tillåta mycket. Lokal adminaccess är i princip alltid ett sätt att slippa gräva sig nere i windows rättighetssystem.

Av aluser

Förstår inte riktigt önskemålet men jag antar att det är brist på licenser eller en önskan att hålla nere antalet.
Kan ju vara värt att titta på det från andra hållet istället https://technet.microsoft.com/en-us/library/cc754272(v=ws.11)...

Annars kan nog denna vara till hjälp http://stackoverflow.com/questions/12693327/running-a-powersh...

Av aluser
Skrivet av Kevinw:

@studiox_swe: Ja precis det är windows. Det jag vill göra är att hosta sidan från min dator så andra har tillgång till sidan på internet.
Jag vill även installera bland annat phpmyadmin så jag kan connecta till databasen med mysql.

Grejen är den att jag vet inte hur jag installerar sådana saker till WAMP(om det ens går?), utan att använda en terminal.
Det är därför jag vet att det funkar på digitalocean eftersom där kan jag logga in som root genom terminalen och installera alla tillägg jag behöver och sedan lägga in mina filer genom filezilla.

Hoppas du förstår hur jag menar?

Mvh

Digitalocean har inte wamp utan lamp så vill du ha den upplevelsen så får du installera linux.
Du kan inte ha lagt 5 sekunder på att söka på wamp för då borde du ha hittat både wampserver och bitnami wamp som troligen är dom mest använda wamp installationsverktygen och som båda innehåller phpmyadmin.

Av aluser

Rename-ADObject i powershell borde fungera utmärkt då dom är en form av adobject

Av aluser
Skrivet av Kr^PacMan:

Mig veterligen kan du inte konvertera en befintliga hårdvaru-RAID till ZFS, utan du måste ju skapa zpool:en från grunden, så att säga. Vet inte exakt om det finns några vettiga 16-portarskort utan hårdvaru-RAID som fungerar bra med FreeNAS, men IBM M1015 är ju en gammal klassisker som är riktigt prisvärd om du har två lediga PCIe-portar.

Mitt spontana tips är att ha antalet diskar du vill ha färdigt när du skapar en zpool med ZFS - ZFS må ha många bra funktioner, men expandering är inte en av dem.

Gammal men fortfarande okej guide om kontrollers och portar för zfs med kort/kretsar från 2 portar till 32 portar http://blog.zorinaq.com/from-32-to-2-ports-ideal-satasas-cont...

Av aluser
Skrivet av Rundfunken:

Vad menas med det här "kan installeras endast en gång"? Hur gör man om datorn kraschar då o man måste göra en nyinstallation?? 😕 https://www.komplett.se/product/852452/datorutrustning/progra....

Då får du installera om den men det är den dator som du först installerar på som gäller så du kan inte flytta det till ny dator och även uppgraderingar av hårdvara kan vara otillåtna även om jag inte har koll på exakt vad som gäller i windows 10