Inlägg

Inlägg som anon219433 har skrivit i forumet
Av anon219433

Får artefakter med stock OC 1070?

Hej! Jag installerade nyss ett 1070 i min dator (den här för att vara exakt) som kom överklockat från start. Problemet är att jag får artefakter i vissa spel, som Heroes of the Storm och Distance, och jag vet inte hur jag ska lösa det. Jag fick likadana artefakter i samma spel när jag överklockade mitt gamla 780, men då kunde jag åtminstone stänga av överklockningen om jag ville spela de spelen - dock vet jag inte vad artefakterna berodde på, eftersom att pyttesmå klockningar gav samma resultat vilket känns lite konstigt. Så här ser de ut. Vet någon vad det kan bero på? Och viktigast av allt, finns det något sätt att undvika dem? Jag har inget emot att klocka ner kortet, jag vet bara inte hur jag ska återvända till stock settings när det inte var jag själv som överklockade det...

Av anon219433
Skrivet av warmerspy:

Vad för typ av ram är det? DDR3/DDR4? Vad har du för budget?

Det är DDR4, budgeten ligger väl runt 5000 som allra högst (men gärna mindre, bara det inte blir en flaskhals).

Av anon219433

Dator runt en GTX 780?

Hej! Jag flyttade hemifrån till Skövde för att studera för ett par veckor sedan och jag pendlar tillbaka över helgerna. Just nu har jag en dator med ett GTX 780 och en i5 2500k som har fungerat väl för mig, men jag kan inte riktigt bära med mig den när jag pendlar. Då tänkte jag alltså att jag skulle kunna bygga en ny dator med mitt gamla 780 som grund, och uppgradera min huvuddator med ett 1070. Har ni några förslag på komponenter som skulle passa bra med mitt 780? RAM och hårddisk har jag redan (två 4GB stickor och en 500GB SSD) så det är bara resten som saknas.

Jag bryr mig inte mycket om utseende eftersom att detta trots allt ska vara en budgetdator, lite som reserv. Några förslag?

Av anon219433

Det verkar ha varit drivrutinerna! När jag uppdaterade BIOS (och resten av datorn) slutade processorn att klocka ner sig, så nu sitter jag på en stabil OC på 4,8GHz

Av anon219433

Jag har en Be Quiet! - Pure Rock. Tempen steg aldrig över 60 grader så den throttlar ju inte.

På tal om ingenting började jag få konstanta bluescreens innan windows kunde starta och jag har nu lyckats formatera om min C:-disk fullständigt så jag införskaffar nya drivrutiner. Vem vet, kanske funkar då.

Av anon219433
Skrivet av Skillzore:

Turbo frekvensen ligger väl på 3.7 (från 3.5)? Stäng av turbo så löser du nog det.

Skickades från m.sweclockers.com

Nepp, samma resultat med eller utan

Av anon219433

Högre klockhastighet i vila än arbete

Hej, alla klockare! Idag bestämde jag mig för att överklocka min gamla 2500k:a. Jag läste på lite och drog upp frekvensen till 4,7 utan några problem. Dock så märkte jag ingen temperaturskillnad, vilket jag tyckte var skumt... när jag drog den igenom tester låg den på 4,5 i vila, men i load gick klocken ner till 3,7. Ska det verkligen vara så, eller jag jag klantat till något? Jag bifogar en bild från mobilen med mina inställningar men har inte ändrat på speciellt mycket. Någon som vet varför klocken sjunker?

Av anon219433

Tips om ljudkort? (runt 500 - 800 kr)

Tjena, allihopa!

Så, mina gamla Razer Carcharias gick nyss sönder. Jag har högtalare, men efter att ha använt headset i flera år känns det otroligt fel att ljudet kommer ut framför mig i stället för direkt i mina öron. Jag har även blivit mycket insatt inom musikvärlden sedan jag skaffade mina Carcharias, så jag tänkte att jag lika gärna kunde ta och skaffa mig en ordentlig uppgradering nu i stället för ett par nya för 800. De gamla fungerade ju utan problem (innan de dog), men jag vill ha mer än bara fungerande prylar den här gången.

Jag har spanat in mig på ett Sennheiser PC 360 headset då jag har hört att kvalitén ska vara grymt bra, och jag känner även att det är hög tid att skaffa sig ett dedikerat ljudkort. Jag har inte en speciellt stor budget för själva kortet då endast headsetet kostar runt 1500 spänn, och vad jag har hittat är ett Xonar DX då jag tror det är ungefär vad jag letar efter. Dock vill jag gärna ha lite tips och råd innan jag springer till affären och slänger mina stålar på första bästa kort jag hittar då jag är helt okunnig vad det gäller ljudkort.

Jag undrar om ni kanske har några tips på bättre kort (förutsagt att Xonar DX inte är det bästa kortet som finns). Det jag ska använda det till är:

  • Spel (mest FPS, men även racing och tredjeperson action)

  • Lyssna på musik (Electro, dubstep, drum n' bass; sådana saker)

  • Skapa egen musik (ovanstående genrer här också)

Prisklassen jag är inne på är 500 - 800 kr, mer kan jag tyvärr inte spendera.

Tack i förväg!

Av anon219433
Skrivet av Mattsingen:

För att detta ska fungera så måste det vara Windows 7 Pro eller ultimate alternativt Windows 8. Windows 7 Home Premium stöder bara upp till 16GB minne.

Okej, det är 64-bitars Windows 7 Home Premium jag har. Jag får väl ge mina resterande 4-gig till min syster eller nåt

Av anon219433

Jag kollar Inet just nu, har hittat de här: http://www.inet.se/produkt/5305905/a-data-16gb-2x8gb-cl9-1600...
Passar de mitt moderkort? Jag har detta, som sagt var: http://www.msi.com/product/mb/P67A-C45.html#/?div=Basic

Av anon219433
Skrivet av benja93:

Eller 2x 8 då får du 20gb ram :D, skulle faktist vara värdare än 4x4 , ...

Kan jag kombinera mina gamla minnen med de nya, bara sådär? Inget extra krävs? Och ja, jag har 2x2 just nu.

Av anon219433

Uppgradera RAM

Tjena! Jag har börjat uppgradera min dator nu, sakta men säkert. Det jag har i nuläget är en i5-2500k på 3.3ghz, en GTX 780, 4GB RAM och ett MSI P67A-C45 moderkort. Nu när de nya konsolerna är på väg och nya spel kommer ta mer RAM har jag bestämt mig för att uppgradera min RAM härnäst och jag behöver lite råd på vad jag ska välja. Jag använder min dator till saker som AAA-spel, 3D modellering och rendering, skapa musik, skapa videor och liknande. Det mesta, egentligen. Mitt mål är 16GB RAM för ett bra pris, budget på runt 1500 kr men betalar helst mindre än så. Jag är inte direkt världens datorproffs, raka motsatsen egentligen, så jag behöver hjälp med detta.

Är det bättre att ha 1x16, 2x8 eller 4x4? Gör det någon större skillnad på om minnena har 1333MHz eller 1600MHz? Några personliga rekommendationer?

Tack i förväg!

Av anon219433

Jag kanske tar ett 780 då. Jag undrar dock om märket på kortet (Gigabyte, msi, sådana) gör någon skillnad. Presterar de olika?

Av anon219433

670 SLI eller 680 singel?

Tjenare! Som ni förhoppningsvis förstår av titeln så tänker jag byta ut mitt gamla 560, och undrar då vad jag ska skaffa.
Vad är mest värt egentligen, ett 680 eller två 670? Jag söker såklart mest prestanda för pengarna. Min budget är på runt 5000:-.
Jag vet att SLI kommer med ett par nackdelar, men är det ändå värt? Det kanske är värt att nämna att jag bara söker GeForce kort också.

Av anon219433

Jag körde det där 3Dmark programmet och jag fick ungefär 4000 poäng vilket var genomsnittet, så kortet verkar inte underprestera.

Av anon219433
Skrivet av Pellepelikan:

Priserna på 670 korten borde sjunka, alternativt får du bättre prestanda för samma peng om du köper 7xx serien.

Åh, okej.
Jag har tänkt att köpa kortet någon gång under sommaren, så jag kan vänta. Det är lugnt.

Av anon219433

Just det, jag är inte alls bra på datorhårdvara heller.

Av anon219433
Skrivet av AkUs:

nVIDIA släpper nya kort denna månad. Uppgradera från 5XX till 6XX serien nu bör du vänta med....

Är det värt? Jag siktar inte på det bästa av det bästa, och jag vill inte spendera hur mycket pengar som helst heller.

Av anon219433

Uppgradering från GTX 560 till GTX 670

Hej, allihopa. Jag har tänkt uppgradera mitt grafikkort, och jag har kommit fram till att ett GeForce GTX 670 är ungefär vad jag letar efter i prestandaväg.
Det jag har just nu är ett GTX 560, och det uppnår inte riktigt mina krav. Jag har så klart kollat runt på ett par sidor där prestanda jämförs, men alla sidorna jag har kollat på säger att mitt nuvarande kort borde prestera bättre än vad det faktiskt gör. På Nvidias hemsida står det att jag borde få ungefär 45 fps i The Witcher 2 med ganska höga inställningar. Grejen med mig är att jag vill försöka hålla runt 60 fps mest hela tiden, men till och med när jag kör på väldigt låga inställningar går fps:en ner till runt 50 om jag inte kollar ner mot marken, och så tänker jag ju knappast spela. Jag märkte även att processorn som användes för testet var nyare än den jag har. Det fick mig att fundera. Kan det vara min processor som inte duger?
Jag har en Intel Core i5-2500K @ 3.30GHz och 4 gig ram.

Behöver jag uppgradera för att min 560 ska fungera bättre? Om inte, behöver jag uppgradera för att 670n ska fungera?
Finns det några negativa saker om 670n som jag borde veta innan jag handlar en?
Tack i förväg.