Inlägg

Inlägg som Zemlan har skrivit i forumet
Av Zemlan

Det jag reagerade i nyheten är det anordnas ett dedikerat dammästerskap inom ett område där båda könen utan tvekan tävlar på samma grunder. Känns lite udda på något vis. Generellt finns väl ändå uppdelningen när ena könet har ett klart övertag, vilket män har inom alla direkt fysiska sporter.

Men E-sport? Känns bara konstigt att dela upp det där är min spontana tanke. Men är kanske så att på topp-nivå är kvinnor lite nykomlingar och inte är på samma nivå ännu att man kan blanda?

Edit
Boken är väl bra, antar jag? Tveksamt att den kommer göra någon större skillnad dock men kan kan väl hoppas att folks attityd på nätet förbättras över tid.
/Edit

Av Zemlan

Ser ju trevlans ut detta! Musiken lyfte verkligen trailern också, ser fram emot att kunna lira det på PC typ 2026-7! 😏

Kanske dags att lira 5an snart 😁

Av Zemlan

...Kan inte folk bara betala för sig eller acceptera reklamen? Fattar inte besattheten med att allt ska vara gratis?

Jag har aldrig kört med annonsblockerare. Jag vet ju att det är reklamen som gör att jag kan ta del av sakerna "gratis"? Så jag accepterar reklamen. Stör den så kan jag betala och slippa.

Lite synd att de tog bort light abonnemanget men jag kommer nog skaffa det fulla framöver istället. Inte för att reklamen är allt för jobbig i normala fall utan det är mer när jag kör DnD med polarna som vi nyttjar Youtube för att finns så mycket bra ljud man kan spela upp för stämningen.

Sabbar lite när man vill skifta från ljud i en kuslig skog med obehagliga ljud, sen när man ger sig in i en grotta och ska spela upp ljud som passar detta brassar en Marabou reklam igång eller något när man skiftar 😅

Så nu har jag liksom ett skäl som gör det värt att betala. Innan dess nöjde jag mig med reklamen. Då betalar jag istället för att leta med ljus och lykta efter metoder att kringgå reklamen...

Av Zemlan

Denna data känns rätt ointressant i ett ögonblicks-perspektiv tycker jag pga osäkerheten är så hög. Utan det blir ju mer över längre tid när man ser trender som den blir mer värdefull/intressant. Dvs över flera år.

Tex lär man ju över tid kunna se hur AMD på processorsidan gått från rätt obefintligt till att stadigt öka sen Ryzen kom, antar jag i varje fall för de tappade ju en hel del med Bulldozer, Excavator etc innan Zen kom. Så det borde finnas en tydlig trend här.

Eller hur AMD VS Nvidia ser ut på GPU sidan. Nvidia är ju dominerande, det är ju inget nytt. Men har tex RDNA lyckats klösa tillbaka något eller börjat vända trenden?

Sånt kan man ju över tid se. Men när det ibland varierar grovt från månad till månad blir det ju bara brus av mycket data.

Av Zemlan

5e platsen är lite udda men misstänker att det är pga jag vid några tillfällen spelat lite bakgrundsmusik när min grupp lirat D&D 😅

Övriga däremot är jag själv 🤘

Av Zemlan

Kommer ta ett tag innan det är klart men jag väntar tålmodigt 🙂

Av Zemlan

Hemma: 1x 34" Ultrawide 21:9

På jobbet: 1x 34" Ultrawide 21:9 med 2x 24" 16:9 (en på varje sida om den stora skärmen)

Av Zemlan

Har en 5800X3D på väg som ska ersätta min 3800X 🙂

Av Zemlan
Skrivet av Curik:

För att vara tydlig så frågade Klarspråkarn hur det var nu för tiden. Och just nu är det trial. Men jag fattar.

Dock kollade jag även när en polare spelade för några veckor sedan och då frågade jag honom just om det gick att köra utan alla spelare som springer runt honom och stör när han ska dräpa monster. Och han tyckte inte det störde så mycket. Så även där fanns det spelare. Om du inte ser dem så är jag avundsjuk på dig.

"Nu för tiden" indikerar normalläget för mig. Inte när det är ett onormalt läge med massvis med folk som är inne och testar spelet gratis och pga det kommer till stor del röra sig i samma område. Normalläget är att de inte är speciellt mycket folk man springer in i tycker jag. Så det är så jag kommer rapportera det.

Kanske ändrar sig när jag lirar säsongs eventen mer, inte nått så hög lvl denna säsong ännu, men där blir det högre koncentration spelare på mindre yta och det känns inte så konstigt heller för detta är inte heller ett helt normalt läge faktiskt.

Detta är min erfarenhet iaf. Så jag rapporterar den så. Andra har säkert andra upplevelser och jag säger inte emot dem. Kan bara rapportera min upplevelse 😜

Lite som wow när en ny expansion släpps. Det är folk överallt. Bara några dagar senare är det mycket lugnare för många är förbi och mer utspridda. Ge det några veckor och framförallt månader så är man typ ensam för alla är ännu mer utspridda. Förutom diverse events då spelare samlas lite sen ser man dem inte mycket mer. Precis så det fungerar i D4 enligt mig.🙂

Av Zemlan
Skrivet av Curik:

Märkligt hur det kan vara så olika. Jag spelar trial:en just nu och stöter på folk precis hela tiden utanför just huvudstäderna.

Gissningsvis pga det är andra som kör trial så det blir mycket folk på samma ställe, ett onormalt läge helt enkelt. Jag som springer runt och inte kör trial har inte märkt av mycket spelare alls.

När jag skapade min karaktär vilket var innan trial var aktivt så var det väldigt lugnt. Någon då och då dom sagt.

Eller så är det jag som bara inte ser dem men de är runt mig hela tiden. Känns dock som jag inte är så disträ 😅

Av Zemlan
Skrivet av SCORPIUS:

En fråga till er alla.. Vilken tillverkare gör dom bekvämaste hörlurarna enligt er?
Jag tycker nämligen att det är det sämsta med hörlurar. Så få är faktiskt så bekväma som dom borde vara.

Typ omöjlig att svara på eftersom det är så subjektivt skulle jag vilja påstå. Ett par som jag älskar kanske inte alls passar på ditt huvud av olika skäl. Kanske klämmer åt för hårt etc etc

Brorsan älskade sina Steelseries Siberia V1... Jag hatade dem samma sekund jag provade dem tex.

Av Zemlan
Skrivet av Klarspråkarn:

Så var det inte i öppna betan. Folk överallt, förutom i dungeons. Är det betydligt färre spelare per server nu för tiden?

Kan ju bara gå på min egen erfarenhet här så det är ju anekdotiskt. Men det är sällan jag stöter på andra spelare utanför huvudstäderna. Klart det händer men det är inget frekvent för egen del. Speciellt när man deltar i de invasioner som intar zoner om man lirar på en säsongskaraktär misstänker jag att risken är större att man stöter på spelare. Har inte sysslat med det så mycket dock så det är bara ett antagande från min sida.

Jag vet inte hur det var i öppna betan eller om de justerat ngt. Men jag var skeptisk till att kunna stöta på andra spelare och det har i praktiken inte stört mig öht faktiskt. Tänker inte ens på det.

Vet inte hur de sköter populationen på servrarna. Men kan tänka mig att under betan var det onaturligt mycket folk på en viss yta jämfört med det släppta spelet där alla sprids ut över ett större område och över fler aktiviteter. Jag har som sagt inte stört mig på att en spelare springer förbi då och då. Kan gå lång tid mellan gångerna jag ser någon faktiskt. Men de kan mycket väl ha justerat ngt efter återkoppling från betan.

Av Zemlan

Lite sugen på att uppgradera när nästa generation rullas ut. Får se hur Nvidia och AMDs respektive presterar och kostar så väljer jag sen. Men eftersom AMD är underdog så har jag lite förkärlek till dem så bara de inte är en uppenbart dålig deal så lutar det ju åt dem. Får se som sagt 🙂

Av Zemlan
Skrivet av FarbrorBarbr0:

Jag har ju aldrig spelat ett Diablo-spel - vet knappt vilket slags spel det är, i ärlighetens namn. Det kanske är nu man ska prova. Kan man spela solo? Är det ens värt att uppleva spelet så?

Oja, du kan spela solo. Du kommer ibland springa på andra spelare ute i världen för spelet är online så att säga. Men det är mest inne i städerna man ser spelare och om en viss zon har något speciellt event. Annars är det väldigt ovanligt att man ser en annan spelare så det känns ju som kan lirar ett klassiskt 1p om man vill spela det så, spel enligt mig iaf. 🙂

Av Zemlan

Nog en del som kommer testa och sen köpa. Det är ett nice spel. Är det jag lirar för tillfället efter jobbet om dagarna. 🙂

Kör det inte på någon hög nivå utan tar min tid med det trots att det är en säsongs karaktär och jag lirade storyn i somras när det släpptes kör jag det igen. Kommer ränna runt i den öppna världen mer fritt sen ändå. Behöver inte göra det från lvl 1 också.

Mikrotransaktionerna är stööört dyra dock. Flera hundra för ett skin eller vad det nu är, och de är ju låsta till en viss klass också på det. I sig inte dåligt att det är låst per klass, då kan de vara mer specifika i designen osv. Men priserna är helt uppåt väggarna. Många coola saker men lockar inte så pass mycket jämfört med det som ingår med spelet att jag köpt något extra ännu. Måste vara exceptionellt coolt för att jag ska öppna plånboken med såna priser och riktigt den nivån har det inte legat på ännu. Nära har det vart, men näe. Sparat dem istället.

Så det är ju en aspekt de kanske borde se över. Men spelet i sig är kul. Kunde kanske funnits lite fler förmågor för varje klass men samtidigt känns ju allt rätt användbart också och mer kommer ju komma med expansioner misstänker jag. Iaf Rogue led lite av det en del eftersom det är en klass som ska kunna köra både närstrid och med båge. Jag är helt ointresserad av bågen och då kändes det lite barskrapat.

Av Zemlan

RPG, FPS och sim-racing. I den ordningen.

Valde simulatorspel och inte racing pga racingspel för mig är typ need for speed och liknande. Medan Forza, Gran Turismo och iRacing tex är simulatorspel som handlar om just racing.

Liten rant från mig i förväg ang ovan stycke för jag har en känsla av att en och annan kommer rynka på näsan....men jag försöker inte sitta på någon hög häst när det gäller simulatorracing för det är så skitnödigt. Alla som kört eller kör bil på bana i verkligheten (vilket jag gör) vet att simulatorer kommer i slutändan inte nära hur man än vänder och vrider på det. Lägger man hundratusentals kronor på det så kan man komma närmare. Men det kommer aldrig vara som att sitta i en egen bil på bana och uppleva det på riktigt ändå.

Av Zemlan

Diablo 4 för tillfället. Varvar med lite Forza då och då också 🙂

Av Zemlan
Skrivet av nino:

Vad sägs som att dra ner ljusstyrkan lite på skärmen?

Ger inte ens i närheten av samma effekt ju. För egen del så är lägsta ljusstyrkan på mobilen nog för att ljusa hemsidan ska kännas som en helig handgranat i nyllet på morgonen när man surfar in medan jag drar mig lite innan man ska upp till jobbet 😜

Av Zemlan

10/11. Sista kunde jag, skrattade lite åt den också...Och så tryckte jag fel xD! Va fan, skyller på att jag är trött....

Dock var det 3 frågor jag gissade villt på tror jag det var, så det är snarare 8/11 jag faktiskt kunde.

Av Zemlan
Skrivet av Klorixx:

Tänk bara om det fanns något annat sätt att få det att inte var så ljust på ens enheter som typ ljusstyrka eller något sånt

Kvittar. Drar man fram mobilen på morgonen när man ligger och drar sig lite innan man kliver upp, speciellt så här års, är ljusstyrkan automatiskt på lägsta och det är ändå som en chockgranat i nyllet. Nog för att man ska behöva kisa ordentligt ett tag innan ögonen vant sig i varje fall 😜