Inlägg

Inlägg som Zemlan har skrivit i forumet
Av Zemlan

Åh nej...har de också hoppat på trenden att ha ett hål i skärmen. Make till nödlösning alltså, ser så förbannat krystat ut. Min ROG Phone 6 har tack och lov både en panna och haka och kan pga det ha högtalare riktade mot mig och inget jävla hål för kameran. Blir den lite större? Ja. Slipper jag ett fult hål i skärmen? Svar: Ja!

Var faktiskt dessa två faktorer som gjorde att det stod mellan en Sony och ROG Phone när jag bytte mobil för typ ett år sedan och eftersom jag haft två Sony redan täntke jag testa ngt nytt. Var tveksam över storleken men det var inga problem i praktiken. En polare gick med Sony och är lika nöjd han så det hade vart ett säkert kort också.

När man väl byter nästa gång får vi väl se vad som finns på marknaden. Men högtalare på framsidan och inte hål för kameran ligger ohotat på första plats som prio för mig. Nära dem ligger batteriet på tur. Resten blir generellt good enough för mig så ingen större prio efter det. Har inte mobilen för att spela, har den pga den uppfyller bäst mina önskemål bäst och på köpet får jag maxad prestanda vilket jag inte säger nej till.

Skrivet av BergEr:

Har en rog phone 6 och är grymt nöjd. Håller med om de negativa, 8an närmar sig orsaken till att jag slutat titta på andra märken.
Att man kapat ner på ramen, stereohögalare och gjort hål i skärmen för kameran är stora negativa punkter för mig.
Hoppas den trenden är borta igen när det är dags för ny telefon om några år

Håller med...är i exakt samma båt.

Av Zemlan
Skrivet av SCORPIUS:

En genuin fråga, ej kritik mot moderering: Hur var det ett sidospår?
Ämnet som diskuterades står ju i artikeln.

Brukar ställa mig själv samma fråga när jag ser vissa saker modereras bort. Saker håller sig till ämnet och tonen är helt okej men det kom väl för nära eller svävade över till politik är väl svaret.

Enligt mitt sätt att se det så antigen tillåter man diskussion som håller sig till ämnet, eller så tar man inte upp nyheter som behandlar sånt som inte får diskuteras öht. I detta fall nämns HBTQ i nyheten, då fullt rimligt att det kan diskuteras så länge det har en koppling till nyheten. Annars ta inte upp det. Hade de inte tagit upp den delen i nyheten då är det ju rimligt att rensa allt. Nu blir det bara skevt.

Var tex ett inlägg från @Whitepilledoomer vet inte vad som skrevs därefter dock, som kändes högst högst relevant i förhållande till nyheten enligt mig. Men det försvann i rensningen. Men jag såg det och det var bra och rimligt skrivet.

Av Zemlan

<--

Namnet på gamla nätverket var roligare dock "Temple of Doom". Den routern har brorsan tagit över nu så han har det nätverket dock

Av Zemlan
Skrivet av rewoX:

Är det OLED som är paradnumret hos alla tillverkare nu? Jag gillar det!
Blir spännande hur dessa funkar efter nåt år, med inbränningar och så.

Skrivet av Jonas13:

Ja det är skoj, men samtidigt är priserna fortsatt väldigt höga och risken för inbränning gör att man tvekar lite.

Skrivet av Zenyaro:

Instämmer. Tror det är bäst att, som oftast, vänta ett par generationer så att tekniken är mogen.

Det här med OLED är rätt väl utstuderat vid detta laget skulle jag vilja påstå. Visst kan ni elta detta längre om ni vill men någonstans på vägen får man acceptera att risken kommer alltid finnas där. Med tanke på att fallgroparna är så pass välkända skulle jag vilja påstå att det är rätt enkelt att bedöma om OLED till datorskärmen är en bra eller dålig idé baserat på hur man använder sin dator.

Jag köper det här med att vänta ett par generationer och att vara lite försiktig, pengar växer inte på träd. Men det har ju gått massvis med generationer nu med tanke på att LG kom med första OLED TVn 2012 eller vad det nu är. Hur länge ska tekniken behöva finnas innan den kan ses som väl beprövad? Tekniken blir ju inte magiskt annorlunda bara för att den sitter i en monitor menar jag.

Av Zemlan
Av Zemlan
Skrivet av GizmoTheGreen:

när de flesta GPU ändå är så långa så sätt 6+6(8+8)pin på andra sidan bara. och kanske skriv in i atx standard att det ska vara en cutout för PCIE power där.
men det finns ofta redan för genomföring av 24pin.

lika gömt, samt inget proprietärt nonsens för moderkort.
och sätter man kontakte på GPU en "bit in" som de ofta redan gör så är det ingen clearance problem eller problem med böjda sladdar, dom kan vara raka!

Precis min tanke.

Visst, om detta blir standard så visst. Men jag har en känsla av att det ställer rätt höga krav på moderkortet? Isf blir de ju en del dyrare när man lika gärna kan skifta sida för kontakterna på grafikkorten och ha ett urtag i chassit på "rätt" sida.

Typ lika bra lösning men lär ju inte påverka några priser nämnvärt.

Av Zemlan
Skrivet av Dyluck:

Önskar att hastighetsmätaren var projicerad som en Head-Up Display (HUD) på bilens vindruta.

Hade vart nice om detta blev standard eller iaf tillval på allt fler bilar.

Morsan har det på sin Saab 9-5 (den nyare modellen) och farsan har det i sin 2006 Corvette C6 Z06. Är exakt samma HUD på båda två och det är riktigt nice faktiskt.

Såvitt jag vet så finns det nog fler bilmodeller som har detta, men det är väldigt ovanligt.

Det är ju inte denna typ av teknologi som gör projiceringen förstås. Men effekten blir ju densamma i detta fall. Oklart varför det inte blivit vanligare för de är faktiskt riktigt nice som sagt.

Bild på hur det ser ut. Inte den bästa kanske men det var en av de bättre en snabb googling gav mig.

Av Zemlan

Hade det inte på förra luren pga den var för gammal för det. Men har det på nya, gav det en chans efter att en kollega övertygat mig att testa och gillar det faktiskt nu när jag är van. Men det tog några dagar haha 😁

Av Zemlan
Skrivet av Baxtex:

Jag håller delvis med. Fördelen med touch på spishäll är att det är mycket enklare att hålla rent. Men allting annat är sämre än riktiga vred.

Touchknappar har dock inget existensberättigande i bilar. Skiten måste utrotas.

Varför kan man inte gilla ett inlägg flera ggr xD....

Ja! Hatar touch i bilar. Farsan har en 2022 årsmodell Volvo V60 och än så länge har vi inte hittat någon fördel med den stora skärmen som ska användas för att ställa in allt möjligt jämfört med lite äldre bilar där många saker har en knapp.

Jag köper oviktiga saker möjligen då där man förr hade ngn ratt osv för att navigera. Dvs saker man rör typ första gången man kör bilen och sen rör man det inte igen. Kan sträcka mig dit. Saker man inte behöver pilla med under färd.

Men allt som har med klimatanläggning och stolar att göra och när man ska byta körläge på bilen (ex Permanent AWD i Volvons fall) ska man inte behöva träffa små knappar på en touch skärm. Det är uuuruselt och borde vara straffbart....

Näe... Håller med till 100%. Det må kännas flashigt och modernt men jag har svårt att se hur någon kan tycka att det är bättre och smidigare än att ha lite knappar.

Av Zemlan

Ja, det är ju smått stört hur stor uppgraderingar en som tex köpte en 2600X till ett budgetbygge kan få om de ploppar i en 5800X3D i sin burk nu 2023/2024. Det blir ju som att bygga en helt ny dator med topprestanda bara genom att byta processorn. Grymt prisvärt. Så det är ju helt klart en sak som sannolikt bidragit till populäriteten. Förstår att de vill behålla konceptet även till AM5.

Så långt det går dvs. Om sockeln blir en för stor begränsning har de ju öppnat för att byta 2025. Men finns inte behovet kommer den ju få leva kvar ett tag till låter det ju som.

Var lite knöl för de med första generationens moderkort vill jag minnas? Men vissa tror jag trots allt fick nya bios? Var i samband med 3000-serien många ville uppgradera och det var lite resor fram och tillbaka. Men andra generationens och senare ska ju inte vara några större problem att fixa nytt BIOS och skifta till 5000-serien.

Gick själv från en 3800X. Inte lika massivt hopp men ändå riktigt signifikant. Grymt nöjd. Blir nytt grafikkort när nästa generation kommer, så sannolikt nästa år.

Av Zemlan

Tror poletten till slut trillade ner för Sony. Det finns en marknad som de inte kommer åt med sina konsoler hur hårt de än försöker. Verkar ju som det fallit väl ut för dem med duglig försäljning.

Klart de tjänar mer på konsolerna. Men poängen är ju att det finns en marknad här de inte borde ignorera och att släppa spelen fördröjt fungerar. Jag kommer utan tvekan skaffa Horizon zero dawn och God of War framöver. Verkar vara bra spel

Vore ju nice om Nintendo kunde göra samma sak. Lär ju inte hända men drömma går ju. 🙄

Av Zemlan
Skrivet av Haziza:

Usch, fulspel från AMD helt klart.

Läste vi ens samma nyhet? Ser inte hur detta skulle vara fulspel.

Av Zemlan

Precis, jag tror också PC versionen kan få lite extra kärlek iom den kommer senare. Den versionen hade iofs vart bäst även om det släppts samtidigt som övriga men ändå. Grundorsaken är ju för många inte vill vänta utan köper på konsol och PC. Detta är försäljning de inte vill missa förstås.

Visserligen tror jag ev de inte de höll tillbaka medvetet när det gällde GTA5 utan de visste ju att de jobbade på en PS4/One version och det var inte värt att släppa den högst begränsade PS3/360 versionen till PC när de ändå skulle porta det till PS4/One, och då kan PC signifikant enklare glida ned på den versionen.

Men det visade sig ju vara en utmärkt strategi ur ekonomisk synpunkt också för folk köpte det ju flera ggr istället för att vänta. Så nu kommer ju den strategin fortsätta. Kanske var detta något de hoppades på, kanske inte. Vem vet. Men det blev ju så i varje fall vilket cementerade strategin för 6an om inte annat.

För egen del köper jag det till PC och inget annat. Skriver inte under på såna strategier de kör med utan jag röstar med plånboken. Det finns mycket annat att spela ändå så jag lider inte. Kikar inte på streamers osv heller så ingen risk att jag spoilas heller. För alla. Lär inte vara många som inte gör det, kommer strömma GTA6 när det kommer.

Samma sak med Playstation, vill de ha minna pengar släpp spelen till PC. Horizon och God of War kom ju, och jag kommer köpa dem framöver och spela. Inte svårare än så. Men en konsol ligger liksom inte ens på kartan att jag köper.

Av Zemlan

Bara snart färdig med första akten. Men det är grymt bra och förtjänar alla priser det får. Grymt omspelningsvärde, grymt kul med polare osv osv.

Ny standard är satt på något sätt. Inte för att alla rollspel behöver ligga på denna nivå. Men ribban har helt klart höjts iom BG3, utan tvekan.

Av Zemlan
Skrivet av Frux:

De får gärna släppa sitt föråldrade 50Hz-tänk också efersom frameraten matchar dåligt med dagens 60Hz-skärmar.

Vet inte om detta är relevant, jag kanske tolkar detta fel här så problemet är inte detta men från @laxpudding i årets TV guide (grymt jobb som vanligt!):

https://www.sweclockers.com/artikel/37721-tv-guiden-2023-24-h...

"”50 Hz” är inget problem utan är ett i första hand inbillat eller åtminstone missförstånd baserat på oklar kommunikation. Alla TV måste hantera 60 Hz och det är panelernas basfrekvens. Däremot kommer tillverkarna och butiker som följd av gamla osunda vanor beskriva en TV som ”50 Hz” eller ”100 Hz” som om det fortfarande vore 1998 och statsministern bar stora byxor.

Detta med att 60 Hz kan eventuellt bli ett problem när du försöker köra 720p- eller 1080i- till en TV från 2007 eller äldre. Så pass gamla TV kan ha problem 50 eller 60 Hz i HD-upplösningar. Allt denna problematik löste sig med HD Ready-licensen som krävde full funktion för 60 Hz och tog effekt med 2008-utbudet. Efter det har ”50 Hz” aldrig varit ett faktiskt problem, utan endast ett missförstånd."

Vänder man på detta borde det väl vara samma missförstånd på själva källan också kanske tänker jag? Dvs 50hz nämns osv men det är 60hz egentligen?

Av Zemlan
Skrivet av Linda_Almighty:

Jag tycker personligen att man inte kan/bör förenkla allt för mycket, då landar man nog i något slags obalanserad extremism bara.

Vissa grejer i socialism kan vara bra, och vissa saker i högerpolitik och kapitalism kan vara bra. Men allt är inte bra, och det är bra att det diskuteras och funderas kring... istället för att dogmatiskt hålla fast vid dåliga saker pga. (ideologisk) prestige.

Hejdlös nyliberal marknadsliberalism med övertro på den magiska marknadens förmåga att lösa allt _optimalt_... är i mitt tycke fanatiskt, naivt och kontraproduktivt för utveckling, i bred bemärkelse.

Nog om det, och över till detta:
Jag skulle inte bli chockerad av studier och annat som påvisade att _majoriteten_ människor världen över hyser många åsikter som högern stämplar som vänster/socialism.
De som har svårast för detta är troligen de mer extrema inom högern. Och som skrivet av annan tidigare i tråden: extremism är sällan bra. Se exempelvis kommunism i ena änden av spektrumet, och "libertarianism"/annat otrevligt i andra änden.

Nu är ju detta heeelt OP men jag tycker det är en intressant konversation och jag tycker vi håller en mycket god ton så jag fortsätter...Tycker denna typ av konversationer är riktigt intressanta. Sue me.

En balans är alltid bäst. Blir det för mycket åt ena eller andra hållet så kommer det typ alltid gå över styr till sist. Det tycker har att vår civilisation har lärt oss över tid med all önskvärd tydlighet.

Håller dock inte med om att libertarianism är något otrevligt/extremt på högersidan utan mer högerns svar på socialism, när det lite lagom. Som person som identifierar mig med den typen av idéer ser jag det så. Det enda man vill se är en liten och effektiv stat som sköter sina huvuduppdrag utan att lägga sig i allt så man kan minimera skatten och resten kan befolkningen ta hand om på egen hand och givetvis har man lagar och regler så det fungerar. Sen finns ju nivåer hur liten staten ska vara snarare än en fast definition. Socialismen är motpolen som vill ha en större stat vi gemensamt pyntar till och som tar hand om diverse saker, men olika från person till person hur stor staten ska vara.

Båda är väl fungerande ideologier som i grunden vill allas bästa, men tillvägagångssätten är lite olika bara. Båda kommer ha lagar och regler man ska rätta sig efter osv osv. Dessa två håller ju varandra i schack som jag ser det. När det går för långt övergår de ju till sina respektive extremer vilket ingen vill ska ske. Det har historien lärt oss.

Så om jag skiftar till det extrema så är högerns anhalt, som jag ser det, anarki. Full frihet att göra precis som man vill. Här blir det ofta fachism antar jag vi kan kalla det faktiskt snarare än harmoni och fred som kommer ta över samhället pga det är ju laglöst, eller varje grupp har sina egna regler och lagar de ser som bäst. Det kommer skapas grupperingar och inte kommer de harmoniskt acceptera varandras olikheter alla gånger utan våld kommer ju tas till för att få fler att tycka som den egna gruppen. Eller så utplånas de genom konflikt. Det är givetvis inte önskvärt att ta högern så här långt. Modern tolkning skulle ju kunna vara att företag blir så stora att de helt enkelt styr till slut och sätter stat och demokrat, lagar och regler ur spel. Det kan ju typ gå under anarki också enligt mig men har kanske ett barn namn vad vet jag (korporativism kanske?) . Företagen blir dessa grupperingar som tar över helt enkelt. Deras, ägarens, frihet går ut över befolkningen. Vi vet att detta fungerar inte och är inte önskvärt. Extrem höger är dåligt.

På den extrema skalan över vänster idéer så är det ju när socialismen övergår till kommunism som är sista anhalten där som du nämner. Så är det ju. Dock så ligger ju nazism med här anser jag. Varför det kallas för högerextremt är bortom mig. Det är ju kommunism med extra steg bara. Nationalsocialism heter det ju liksom. Ligger i namnet att det inte har något med högern att göra. Båda blir ett problem när de anammar fachism för att få med alla och historien visar att det typ alltid blir så också. Vi vet helt enkelt att detta fungerar inte och är inte önskvärt. Extrem väster är dåligt.

(Får känslan av att nationalsocialism kallas högerextremt bara för att annars har ju högern inget som provats som vi vet fungerar dåligt, men tänker man efter så finns det ju visst exempel på det)

Oavsett det är extremt på höger eller vänster så övergår det till självspelande pianon där befolkningen inte längre har något att säga till om utan en elit säkrar sin egen makt och de kommer styra med järnhand på befolkningens bekostnad. Därför behövs balans. Aldrig bra om ena sidan växer sig för stark.

I Sverige om man tar oss som exempel ligger vi väldigt långt åt vänster överlag. Vi är ett socialistiskt samhälle och någon faktisk höger, någon libertarianism finns det inte är tala om som har makt för tillfället. Folk kan ju gnäbba över att vi har en högerregering och den är ju urusel och jada jada. Är man socialist är sanningen den att ens ega ideologi styr ju oavsett vi har en blå eller röd regering. Så varför vissa är så upprörda över dessa skillnader i detaljstyrningen är bortom mig. 😜

Av Zemlan

Kommer bli till PC utan tvekan. Köper det inte till andra plattformar. Men har inte bråttom. Fortfarande inte lirat 5an eller RDR2 tex

Lite sugen på att börja med RDR2 under julledigheten när man har extra mkt tid att bara sitta och nöta lite dock 😁

Av Zemlan
Skrivet av ErikLtz:

De flesta inlägg i tråden klankar ner på hela grunden för det västerländska välståndet och har fått många tummen upp - för att GTA VI presenteras som en "fler-stegs-raket" (först konsol och troligen sen på PC men sannolikt med förbättringar)?

När hårdvaran (oavsett konsol eller PC) kostar flera tusenlappar, bra skärm ytterligare tusenlappar, så bråkas det om hundralappar för en AAA-titel i ny efterlängtad version... näe, verkar snarare som ett "skevt urval" skribenter här?!?

Mäter man "kostnad per timme" blir ett spel för 700 kr med 100 speltimmar otroligt mycket billigare än första bästa biofilm. Även "billigt" jämfört med en god middag på restaurang eller varför inte ett julbord.

Mest förvånad blir jag dock över socialister som verkar drömma om vad gamla Sovjet skulle kunnat åstadkomma om det fortlevt - ett är helt säkert: oändligt mycket smärta, lidande, död och förtryck vilket inte några ev. kulturellt intressanta nischfilmer eller Tetris 2.0 hade uppvägt. Dock fortsätter det nya "onda imperiet i öster" på en dålig väg ändå...

För att besvara din rubrik till inlägget. Nej, vi är inte alla vänster, absolut inte. Tycker inte gaming har ett politiskt hemvist på något vis.

Däremot kan det mycket väl vara så att här på sidan finns en slagsida åt vänster. Det är en känsla jag delar, men har inga belägg för att det är så annat än en känsla jag byggt upp över tid helt enkelt. Och det kan mycket väl vara så att den tysta majoriteten är mer 50/50 också och de som syns och hörs har en slagsida.

Lägger dock ingen värdering i det. Folk får tycka vad de vill, stör inte mig.

Av Zemlan

Skulle aldrig falla mig in att dubbelköpa det. Jag lirar på PC så jag väntar på att det ska släppas på PC. Inte svårare än så för min del iaf.

Finns annat att lira så länge ändå så det är inte som att det går någon nöd på en direkt.

Av Zemlan
Skrivet av medbor:

Funka? Absolut
Räcka? Troligen inte. När detta kommer till PC är de korten många år gamla

Fast det är ju konsolerna som sätter någon slags ribba ändå. De ligger väl på 6700XT/2070-nivå eller strax över? Dessutom brukar de ju ha mål på 4K med dynamisk upplösning så 30FPS nås. Rätt skaplig nivå ändå till skillnad från PS4 och One som var lastgamla innan de ens nådde hyllorna.

Allt över det kommer ju klara spelet fint om man lirar i 1080p-1440p med andra ord. Och ligger man under det och tummar på inställningar och kör i 1080p lär de ju vara lungt.

Tror inte grafiken kommer få folk att tappa hakorna på något vis utan den öppna världen sätter ju sina gränser för hur stort det kan göras även om det förstås kommer vara snyggt. De kan ju dock sänka det mesta om de bara vill förstås.

Men maxa det kommer nog inte ens ett 4090 klara väl, inte i 4K iaf. Så långt är jag med dig.

Mer intressant är ju hur CPUer av lite äldre snitt med färre kärnor hanterar det tror jag, tror mer det är här många kommer stöta på patrull. Konsolerna har väl Ryzen 3700 med lägre frekvenser och det kommer nog nyttjas till fullo här till skillnad från GTA5 som utvecklades till 360/PS3 (och sen fick PS4/One versioner visserligen men även de är ju sjukt svaga när det gäller CPU-beräkningskraft). Många sitter ju kvar på lite äldre processorer i förhållande till grafikkort och här kan det kanske bli svettigt tror jag.

Men det återstår väl att se helt enkelt 🙂