Inlägg

Inlägg som Zemlan har skrivit i forumet
Av Zemlan
Skrivet av Rådström:

Men Blizzard-spel skulle inte bli exklusiva för PC/Xbox i.o.m. uppköpet... jo tjena!

Ehm, va? Vad har detta med Bethesda att göra? Mig veterligen har inte Microsoft sagt något om att Bethesda titlar efter uppköpet inte skulle bli exklusiva till Xbox och PC?

Vill minnas att de typ inte bestämt sig ännu till en början men underförstått fattade ju alla att det blir ju exklusivt till Microsofts platformar. Mycket riktigt kom nyheten kort efteråt att titlar som låg i närtid kommer släppas till samtliga tänkta platformar men alla som låg längre fram kommer skiftas över till att bli exklusiva.

Vill minnas något i den stilen. Så att ES6 blir exklusivt är ju inte ens en nyhet som jag ser det utan helt väntat.

Tror det du syftar på är Call of Duty som mycket riktigt inte blir exklusivt till PC och Xbox såvitt jag vet utan där finns en överenskommelse mellan Sony och Microsoft. Hur det blir med resten av Blizzards spel vet jag dock inte vad planen är.

Av Zemlan
Skrivet av Rapidact:

Jag har bett dem om en enda studie som visar att detta är ofarligt, helkroppsexponering i nivåer över 1w/m2 i 4G eller 5G. Det finns inte. Andra har bett dem om sådana studier, det finns inte att ge.

Bevisa en icke-vara går inte. Vill du bli tagen seriöst efterfrågar du nog något annat än detta skulle jag säga.

Man kan dra slutsatser att något sannolikt är ofarligt pga man inte hittar några kopplingar. Men något definitivt svar kan man aldrig ge. Men mer än så går inte göra och det borde du veta. Och det är exakt det man gjort med radiovågor. Det är ett väl utstuderat område där vi vet att extremt starka fält är skadliga men svagare fält (tex sändare högt uppe på mobilmaster med långa avstånd från oss eller wifi routrar i våra hem) finns inget som tyder på att de är farliga. 4G eller 5G kvittar.

Sen kan du ju hitta på nya nischade fall du kräver att man ska göra studier på...Men jag misstänker att du aldrig kommer bli nöjd med resultaten och bara kräva att man ska testa ett nytt fall du kokar ihop. Och så kommer det hålla på om resultatet inte är vad du vill att det ska vara.

Jag kan ha fel och det visar sig att det hittas en koppling. Men jag har en stark känsla av att man kommer komma fram till det all forskning redan kommit fram till. I grunden är det icke-joniserande strålning vi har att göra med här och det är som sagt ett väl utstuderat fält. 4G och 5G gör inte att det är annan icke-joniserande strålning vi har att göra med helt plötsligt.

Av Zemlan

Blandning av de två nedersta alternativen.

Den tekniska begränsningen går nog kringgå om företaget vill, iaf för att kunna jobba lite hemma som hybridlösning men för tillfället är det en begränsning vi har. Men även om det vart aktuellt så är det helt uteslutet för mig att göra mitt hem till en arbetsplats utan jag vill vara på plats.

Därav blandning mellan dem.

Av Zemlan

Iphone är inget för mig men hoppas det blir något bra för de som är sugna på att uppgradera sina lurar 🙂

Av Zemlan
Skrivet av BMac:

De har alltså sparkat utvecklarna...

Vet inte om detta är ett bra sätt att åtgärda felen dock. Vad sänder det för signaler till de anställda när misstag bestraffas med att man åker ut med huvudet före istället för att få ta lärdom av dem?

Blir ju bara tystnadskultur av det hela där anställda tiger om de vet att de gjort fel istället för de är oroliga för att få sparken annars och det kan få riktigt otrevliga konsekvenser. Man skulle ju kunna argumentera för att det beror på hur allvarligt felet är. Men även mindre fel kan ju leda till stora konsekvenser över tid så det blir inte lätt att göra bra och rättvisa bedömningar.

Dessutom som grädde på moset så riskerar det ju leda till att ersättarna mycket väl kan göra samma misstag, det är ju ingen garanti att det var inkompetens som orsakade problemet. Om något är det ju rutiner för kontroll osv som behöver ses över misstänker jag snarare än att sparka individuella utvecklare.

Edit:
Givetvis finns ju fall där ignorans och ren inkompetens eller rentav medvetet slarv och liknande lett till stora fel. Och då är det ju helt rimligt att sparka någon som helt enkelt inte gör sitt jobb. Men detta behöver inte vara ett sånt fall.
/edit

Av Zemlan

Lite synd att vissa teasern 2018 då kanske men ok xD

Uppenbarligen har de inte gjort mycket alls mellan då och nu. Sannolikt först för något år sedan eller kanske två som de började skissa på spelet och storyn eller ngt? Och nu ska det hela realiseras och det tar ju allt från ytterligare 1-5 år antar jag.

Det är ju typ nu eller om något år de skulle visat teasern kan jag ju tycka då xD men de ville väl visa ett livstecken så folk vet att det kommer i varje fall. Sen lät de spelet ligga på is känns det ju som.

Nåväl, det kommer när det kommer xD

Av Zemlan
Skrivet av rwkk:

Absolut inte. Rdna 4 (8000 serien) kommer 2025 eller möjligen sent 2024. "Tidigt" hade vart Q3 2024 eller med initiala planerna på q4 2024. Men troligen 2025
Samma gäller Nvidia, 2025.

Möjligtvist pratar de dock också om FSR 3 vilket vi borde få snart, även om det är för sent redan tycker jag

Man kan väl få drömma 😜

Av Zemlan

Kan ju alltid hoppas på 8000 serien kanske? Gick ju rykten i våras att nya generationen kort skulle komma mycket tidigare än väntat vill jag minnas?

Och det har ju vart en del problem med 7000-serien som gjorde att det inte var värt att ta fram hela sortimentet med den kanske. De har ju såvitt jag vet fungerat fint för användare men krävde en hel del handpåläggning från AMD jämfört med 6000-serien om jag inte är ute och cyklar.

Tyckte inte själv att det var värt att uppgradera till 7000 från 6000. Men en 8000 serie ligger ju mer på bordet, helt klart. Får väl se vad det är de visar upp. Vore ju kul om det vore 8000, men är kanske ju mer önsketänk från nog bara för jag inte är sugen på 4000/7000 serien 😜

Av Zemlan
Skrivet av Wh1spY:

Jävlar vad ni bölar, dom har ju bett om ursäkt, klart och tydligt i videon, man hörde till och med Linus gråt i halsen haha, snubben är nog lite rädd nu.
Men kom igen.. Cancel-kulturen idag alltså... SJUKT!

Instämmer.

Skrivet av Sarato:

"Det gör inget att han stal min cykel och krossade fönstret på min bil. Han sa ju förlåt och var ledsen för det."

Skrivet av Keneay:

Det går alltså göra vad som helst så länge man lämnar en lapp det står "förlåt" på? Bra att veta.

Skrivet av Ozzed:

Vad smidigt hördu. Nästa gång jag råkar ha sönder ett glas när jag diskar så behöver jag alltså bara säga förlåt till glaset och så blir det helt igen och allt är bra som om inget hade hänt? Smidigt. Alla som sitter i fängelse hade sluppit bara de bett om ursäkt. Man slipper betala P-böter bara man ber parkeringsvakten om ursäkt för sitt övertramp?.

Och vad då "Cancel-kultur"? Att folk idag har hårdare krav på att man ska äga sina misstag för att folk ska lyssna på en i framtiden är ju bara bra. Mindre skit i etern.

Som andra varit inne på så verkar LTT varit fullt medvetna om den dåliga kvaliteten. Det erkänner de ju till stor del även i sin "What do we do now?" video.

Så deras filosofi verkar ha varit "Vi är väl medvetna om att vår nuvarande kvalitetsnivå är bristfällig, men vi tjänar mer pengar på det här sättet och tänker därför spela på vårt starka varumärke och hoppas att folk bara utgår ifrån att vi gör vårt jobb för att vi är vi, och att ingen kommer på oss.". Too big to fail alltså. Därför känns inte ursäkten alls genuin. Det handlar här om vuxna människor som borde veta bättre. De pratar dessutom i videon om alla sina "safety nets" som ju låter bra på papper men i verkligheten så har de inte gjort ett jävla skit.

Ok. Kanske tagga ner ett par hekto? Ni beter er ju som om de tagit livet av någon. Snacka om att göra en höna av en fjäder. Ni inser inte själva hur krystade era reaktioner på hans kommentar är eller?

Nu är det ju så att de verkar insett att problem funnits ett tag men de hann inte komma till att förbättra det på egen hand i tid. Trist, förtjänar kritik. Men samtidigt sånt som han hända, men de tar tag i det nu vilket i slutändan är bra ju?

Jag misstänker att inget de gör är bra nog för många här dock, inklusive er, en hel del kommentarer skvallrar om det, dvs "cancel-kulturen" eller liknande med irrationella högafflar uppe i luften är ju igång för fullt på många håll. Jag håller med honom.

For det är ju exakt så här det brukar se ut? Man är ju inte intresserad av att se en förändring när det är reaktionen, man vill bara se LMG brinna. Alla som på minsta sätt inte är med utan ifrågasätter det hela ska gärna förlöjligas och attackeras snabbt även de. Sagt och gjort.

Skrivet av F.Ultra:

Ser ingen i den här tråden som bölar förutom du och någon enstaka till på "din sida". Och om du menar allvar med att "handlingar får konsekvenser" är "cancel-kultur" så är det som jag alltid misstänkt att cancel-culture enbart är en dog-whistle av folk som vill kunna verka konsekvensfritt.

Jo, det är många som verkar böla ordentligt för han reagerar helt lugnt och rationellt medan många, tex ovan tre, beter sig som om det, både hans kommentar och LMGs interna problem, var en personlig attack mot dem på något vis. Jag ser bara en extrem överreaktion på hans kommentar som uppenbarligen träffade precis rätt jävligt ömma tå. Jag kan inte dra någon annan slutsats för de drog ju alla till med halmgubbar som svar t.om.

Det blir ju cancel kultur för man är inte intresserad av ursäkten, hånar och häcklar den och även de som ens närmar sig ett försvarande av det man riktat gafflarna mot och vad denne än gör har man bestämt sig för att de är döda i de egna ögonen. Det är ju precis så det brukar se ut när ett drev drar igång ju...?

Det är inte på något sätt för sent om man sitter på utsidan och tar några djupa andetag och är lite objektiv...LMG tar detta på allvar och har valt att jobba med det. INGET de gjort hade gjort många individer här i tråden nöjda. Det verkar tydligt för mig också nu efter att ha läst igenom tråden.

Om inte det är cancel-kultur, så den i varje fall brukar manifestera sig (enligt mig) så vet jag inte vad som är det allvarligt talat. Givetvis ska man kritisera LMG, inget fel med det. Men det ballar ju ur...

Av Zemlan

Bra att de tar det på allvar istället för att t.ex. tiga ihjäl det hela eller så vilket de utan tvekan också kunnat göra. Fick känslan av att de internt känt att det behövts lite mer struktur ett tag nu. Synd att de inte gick händelserna i förväg men det är nog lätt hänt att man bara jobbar på istället.

Av Zemlan

Inte gjort, men vill jag se något betalar jag isf för en månad och kikar på det.

Av Zemlan

Hmm, kanske dags att lira femman snart då. Har fått det gratis på Epics spelklient vill jag minnas.

Av Zemlan
Skrivet av katerina:

Det blir till att betala för premium. Det är inga pengar för mig. Har i stort sätt premium på alla streamingtjänster som finns. Jag fattar dock inte att man 2023 tar betalt för låga standardupplösningar som 4k. Jag tycker 8k borde vara premium. 1080p är Retro idag.

8k blir nog inte premium innan det finns folk som faktiskt har 8K upplösta skärmar och TV. Idag är det eeextremt ovanligt. För att inte tala om att det finns inget innehåll i 8K heller att tala om.

Men visst, premium skulle ju kanske vara 4k och uppåt. Standard är 4k och nedåt. 4K är ju vad de flesta har numera när vi pratar TV iaf. Så slipper man välja typ av abonnemang efter upplösning.

Kan dock tycka att det är ett lite krystat koncept att nivån man betalar för avgör vilken upplösning man får tillgång till. Visst, kan ju argumentera för att man tar upp mer bandbredd och då får man betala för det men vetifan...bättre man får tillgång till den upplösning som uppspelningsenheten har bara och så är det klart där. Ett spel man köper och laddar ner från tex Steam kostar ju inte mer bara för man laddar ner det i 45mb/s mot 5mb/s. Kanske en dum liknelse men lite så jag ser på det.

Då kan de ju istället göra så att premium tex får tillgång till nytt innehåll tidigare eller något. Säg en månad eller två. Det känns ju mer som något som jag skulle förknippa med premium snarare än att få strömma upplösningen man har på sin enhet.

Av Zemlan
Skrivet av Neon:

Man är det dyrt? Folk verkar ha byggt upp sin streaming genom att dela med andra, det betyder så fall något i stil med detta :

Netflix : 129 kr
HBO MAX : 59 kr
Amazon Prime : 59 kr
Disney Plus : 89 kr
Totalt : 336 kr / mån

Delar vi det på säg 2 hushåll kommer vi ner på 168 kr / mån. Detta ska då jämföras med linjär TV som kostade ca 500 kr / mån 2018.

Jämför man priserna med andra tjänster och produkter i samhället så skulle jag säga att det är ganska lågt, en hamburger meny kostar idag strax över 100 lappen. Bara vårt El-nät(ex elen) kostar 900 kr / mån mitt i sommaren när vi använder minst el!

Men givetvis, har man ingen nytta av innehållet så ska man inte betala!

En del hänvisar till piratkopiering och ja, kan man "få" prylar\tjänster gratis så är det oslagbart! Men då ska man inte heller gnälla när kvalité och utbud dalar än mer.

Blandar man in sport så är priset dubblerat direkt typ, kan kosta en hel del faktiskt beroende på vad man vill se och även där finns en hel del olika tjänster och det finns många fler tjänster än de stora du listar så det kan sticka iväg snabbt är jag övertygad om.

Men jag är med dig och håller med i sak, egentligen är det inte farligt mycket pengar om man vill kunna se en hel del i varje fall. Vill man se precis allt så kostar det ju förstås. Men man får mycket underhållning för lite pengar om man bara anstränger sig lite och tex inte låter alla prenumerationer rulla månad in och månad ut utan byter lite då och då beroende på vad folk i familjen vill se för tillfället.

Speciellt när man som du säger sätter det i perspektiv vad mycket annat runt oss kostar. Tror bara folk är lata och är vana att ha många prenumerationer rullandes trots att de inte nyttjar många av dem, och så delar man ju förstås. Nu börjar det beteendet bli lite jobbigt och kommer kosta mer och då kommer gnället som ett brev på posten.

Av Zemlan

När det var rabalder runt Netflix tjänst skrev jag ju att fler kommer följa efter men man låter Netflix ta bajsmackan...Och mycket riktigt. Tjänsterna kostar enorma summor att driva och som jag fattar det är det svårt med lönsamheten för många. Klart som korvspad fler kommer följa efter, speciellt med tanke på att det verkar ha fallit väl ut för Netflix som jag fattar det.

Det är ju ingen välgörenhet de sysslar med i slutändan även om många verkar tycka att det är så de borde fungera antar jag. Uppenbart redan från start att det har handlat om att delning ska ske mellan folk i samma hushåll och inte mer egentligen. Antar att det har accepterats för att locka maximalt med kunder, eller så har det inte vart så lätt att kontrollera, vad vet jag. Men jag ser inget problem med om samtliga tjänster börjar jaga delning utanför hushållet. Vill man ha en tjänst... Betala för den som det är tänkt bara.

Men detta belyser nog vad jag misstänker är kärnan i problemet -- Att alla och deras morsa skaffat en egen tjänst som man vill att alla ska betala för istället för att försöka hålla det på en rimlig nivå. Folk vill inte betala hundratals kronor, säkert uppåt tusenlappen eller mer om man inkluderar lite sport, i månaden för att ha tillgång till allt de vill se helt enkelt. Det började ju bra men har ju spårat ur fullständigt.

Det finns helt enkelt för många tjänster misstänker jag. Många vill ha tillgång till alla/många och det är för dyrt så man börjar mygla. Tjänsterna får problem med lönsamheten för de får inte så många kunder som de tänkt sig och måste börja klanka ner på delning utanför hushållet som man accepterat innan samt höja priser vilket skapar ytterligare friktion.

Så vi är väl i en fas just nu där vi får se om åtgärderna håller liv i det hela eller om vissa tjänster på sikt kommer gå under och absorberas upp i andra för det finns helt enkelt fler streamingtjänster än vad marknaden är villig att bära. Marknaden självsanerar ju till slut.

Av Zemlan

Kommer helt klart spela detta men blir inte riktigt nu med en gång. Osäker på om jag ska sikta på att lira själv först eller om man ska köra med polarna direkt från start...Spontant är det nog bäst att kanske lira det själv först så ens egna karaktär får all fokus. Får se.

Av Zemlan

Stänger när det är varmt, håller öppet med korsdag när det är svalare om t.ex. nätterna.

Vore nice med någon mindre AC men känner inte för att lägga pengarna helt enkelt. Fungerar bra ändå.

Av Zemlan

Har en del spel jag köpt på ngn rea för länge sedan men har i efterhand insett jag jag var inte supersugen på att lira dem så de kommer fortsätta samla damm på Steam tyvärr. Men utöver dessa spel, är väl ngn handfull eller två, så spelar jag spel innan jag köper nya. Generellt köper jag ett spel åt gången, lirar det klart, sen ger jag mig på nästa.

Sen kommer duster mellan nya spel där jag faller tillbaka på gamla, tex Wow, SWTOR, Mass Effect osv.

Av Zemlan
Skrivet av in a bodybag:

Hur ser betygsskalan ut och vad är nästa steg efter ”utmärkt”? Trodde att det var högsta betyget men verkar inte så?

Toppklass är högsta utmärkelsen, Utmärkt är näst högsta. 🙂

Vet inte om jag sett något chassi få toppklass dock, alltid någon miss i helheten som gör att det stannar vid utmärkt. Ex priset lite för högt för att acceptera de mindre missarna/problemen som i regel finns.

Men andra produkter de testar brukar få toppklass lite då och då. Här dock varit lite mer sparsmakat med den utmärkelsen senaste åren iom skenande priser eller dålig till obefintlig tillgänglighet på mycket hårdvara osv. Känns det som iaf.

Men det förekommer ändå. Ex: https://www.sweclockers.com/test/35999-test-amd-ryzen-7-7800x...

Av Zemlan

Personligen mest nöjd med Odyssey och Valhalla där Odyssey kniper förstaplatsen av dem. Men Valhalla är också riktigt bra.

Dock inte lirat Black Flag eller Unity. Har båda men när jag installerade Black Flag gick det inte komma från att grafiken var... sådär osv. Fastnade inte för det så jag sket i det. Men en remaster kanske är värd att lira. Dock så var ett annat problem striderna, när man vant sig vid Odyssey känns alla tidigare spel så styltiga på något vis.