Inlägg

Inlägg som Disclaimer har skrivit i forumet
Av Disclaimer
Skrivet av m86s:

WALL OF TEXT

Lyssna INTE på den här galningen. 760k köper man INTE med en budget på 8k. Den kommer flaska R9 290 HÅRT.

Kan inte göra en lista nu, men 4670k+GTX760 eller 8320+GTX760/GTX770/R9 280X lär bli bäst för det pris. Ska du ha SSD? OS?

Av Disclaimer
Skrivet av wenazen:

Så det ni menar är att Intel har en större skyffel att skyffla data med än vad amd har. Så även fast de skyfflar med samma Ghz så vinner Intel då skyffeln är större? hehe

Det här var faktiskt ett jävligt bra illustrativt exempel på hur IPC fungerar.

Av Disclaimer
Skrivet av qTn92:

En fråga bara, "Hamno" och den lyder följande:

Är det där Feenix WoW privat server? om så är fallet, hur är populationen samt hur är servern scriptad gällande raids samt med olika klassers "abilities"?

Om så inte är fallet, ignorera min fråga ;>

Feenix är grymt, eller var grymt tills jag slutade efter min guilds serverfirst C'thun kill (november 2012). Scripts och sådant var förhållandevis grymma redan då så de bör vara ännu bättre nu. Misstänker dock att halva servern sitter på T3-gear nu så det kanske inte är så kul för någon som vill progressa (Sapphiron dog för någon vecka sedan).

OnT så spelade jag aldrig WoW under guldåren då jag helt enkelt var för ung. Lirade däremot ~2 år på feenix och progressade från Raggy -> C'thun. Tror dock de flesta skärmdumparna försvann i och med att jag formaterade min gamla laptop.

Av Disclaimer
Skrivet av HULTAS:

Varför just Asus i detta fall?

3 års garanti jämfört med Sapphires kort. Kylaren är samma som den som sitter på GTX780 och är grym. Kyler bra och är framför allt riktigt tyst, i alla fall under ~45% fanspeed (dvs utan större voltökning).

Med min egna fläktkurva kan jag köra mitt på 1.25v utan att fläkten går över 45% och med en maxtemperatur på runt 75C i Unigine Heaven.

EDIT: Dock kostar R9 280X DCII åtminstone 400kr mer...

Av Disclaimer
Skrivet av betan:

Kolla att rätt kontakter finns på sladdarna från PSU:n. D.v.s 2x PCI-e 6-pins kontakter. Så bördet fungera.

8+6 är det som gäller för det kortet. Just to clarify.

Av Disclaimer
Skrivet av RaxXeZ:

Nah, googlade innan det skulle max ta bort nån fps eller inget om jag överklockade den. Grejen är att jag precis gick från Gtx 460 till 280x och jag använde inte driver sweeper så kan det inte vara gamla drivrutiner bara? Så om jag går in med driversweeper i safe mode och rensar bort nvidia drivrutiner så kanske jag får bättre flyt?

Kanske, men det lär inte ge någon gigantisk bump. Jag får ~60-65 fps online med riggen i min signatur och allt på max. Detta med GPU @ stock (om jag inte minns helt fel, men 70mhz bör inte ge 30fps mer i vilket fall)

Kolla CPU- respektive GPU-användning medan du spelar. Ligger inte GPU på ~100% lär CPUn flaska. Rensa gamla drivrutiner bör du dock göra i vilket fall.

Av Disclaimer

Kapar tråden lite, eftersom jag står inför ungefär samma beslut.

Hur står sig AC Freezer A30 mot CM Hyper Evo 212? Är Freezer A30 värd den extra hundralappen den i sådana fall kommer kosta mig?

Av Disclaimer
Skrivet av tiger0910:

Eller är det endast beg som gäller?

Ja.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=585556

Av Disclaimer

FX-8350 och 4670k är i princip likvärdiga i flertrådade spel (fx-8350 en aning bättre i vissa), medan 4670k är en bra bit starkare i spel med <4 trådar, emulatorer och dylikt. Däremot är 8350 bättre till exempelvis streaming.

Ska du köra AMD för att spara pengar och få likvärdig prestanda är det bättre att du satsar på en FX-8320 för 300kr mindre, som du sedan själv överklockar.

Skulle heller inte rekommendera billiga vattenkylare. Ska du köra vattenkylning är det h100 (eller liknande) eller custom loop imo. Annars är luftkylning mer prisvärt. Noctua NH-D14 är grym, förutsatt att den får plats i ditt chassi.

Av Disclaimer

AMD R9-series BF4 bundle-kampanjen

Är ni/kommer ni vara med i den, och har ni i sådana fall fått några vouchers? Köpte nämligen ett ASUS R9 280X DCII Top hos er, vilket levererades 2 dagar innan AMD lanserade kampanjen. Känns lite surt att gå miste om BF4 på grund av att man beställde ett par dagar för tidigt, i sådana fall.

http://www.sweclockers.com/nyhet/17889-amd-bundlar-battlefiel...

EDIT: Flyttade frågan hit istället då jag upptäckte att jag postat i fel tråd.

Av Disclaimer

Nu vill mitt kort inte ens vara 100% stabilt @ 1150/6400 1.25v i BF3. Verkar ha lyckats få en otroligt dålig överklockare.

Av Disclaimer

60C är ingen fara med stockkylare. Köp en bättre kylare och en chassifläkt eller två.

Av Disclaimer

Mitt kommer inte över 1180mHz core utan att ge artifakter i Heaven. Däremot verkar minnet vilja gå hur långt som helst, men har inte testat att pressa det över 7200mHz än. Övervoltning ger för övrigt mycket dåligt gensvar på mitt exemplar.

Kör 1170/1000 @ 1.25v, som i vilket fall verkar vara den optimala volten för prestanda vs värme även fast jag helst skulle se kortet komma upp i 1200mHz på samma volt. Kylaren är i alla fall utomordentligt tyst upp till 40%, vilket den sällan överstiger på stockvolt (vid vilken jag får upp den i 1150/7000).

EDIT: ASIC-kvalitet är enligt GPU-Z ~64%.

Av Disclaimer
Skrivet av andreasgertolof1:

Men vad är det som drar ner prestandan då ?

Processorn. Inte minst i låga upplösningar flaskar den.

Av Disclaimer

Hur fick du tag i koden från början. Var den i grafikkortslådan eller följde den med paketet bara?

Av Disclaimer

Verkar som att mitt kort vägrar gå över 1180 utan artifakter i Unigine Heaven, hur mycket volt och luft jag än matar det med. Kör 1170/7200 1.25v stabilt i BF3 just nu i alla fall. Minnet verkar kunna gå hur långt som helst.

Av Disclaimer
Skrivet av mr_svahn:

Samma som jag, ja. Kommer upp i 1150/6800 utan att pilla på spänningen men jag kör 1225/7000 med höjd spänning och temp under 75 grader med 40% fan speed i BF4 atm.

Jag har provat GPU Tweak men det är ingen skillnad i inställningar, tycker bara bättre om MSI AB då det är mer lättöverskådligt och man kan övervaka mer saker, t.ex cpu usage o fps.

Hittar du nåt får du gärna dela med dig

Efter en random omstart av datorn så kan GPU Tweak nu ändra volten. Inte rört minnet än, men får upp den i 1150/6400 utan artifacts på stockvolt i alla fall. Testade övervolta lite också men den verkade ge artifacts av temperaturen (~80C) med stockfläktkurvan redan i 1170, vilken jag senare ändrade och körde samma klock utan artifacts. Ska pilla mer imorgon, men testa GPU Tweak istället för MSI AB sålänge. Funkade i alla fall för mig.

EDIT: Har förresten endast stabilitetstestat i Unigine Heaven än så länge.
EDIT2: GPU tweak uppdaterades inte ens utan började bara fungera. Skumt.

Final edit: 1170 verkar vara min maxgräns innan jag får artifacts in Unigine Heaven

Av Disclaimer
Skrivet av mr_svahn:

Ni som har ett 280x DCII Top kanske kan kolla om erat kort går upp i 1.3v utan att kryssa i "konstant spänning"? Då inet svarade med att jag förbrukat all rätt till garant iom att jag undersökt detta med att höja spänning/överklockat och att de därför inte kommer hjälpa mig så jag behöver lite mer kött på benen om jag ska gå vidare.

Skickades från m.sweclockers.com

Har precis samma problem. Enda skillnaden är att jag använde Asus GPU Tweak. Laddar ned Afterburner just nu för att se hur mycket jag kan pressa ur kortet, men självklart söker även jag samma lösning som du.

Däremot kommer jag förmodligen använde stockvolt för "vanligt" spelande. Verkar komma upp i 1150mhz på core stabilt (precis som du?) i Unigine Heaven. Ska köra lite fler stresstester imorgon.

Av Disclaimer

Har du rensat alla gamla NVIDIA-drivers?

Av Disclaimer
Skrivet av Schackmannen:

Om AMD säger att det är lugnt att kortet går i 95c så finns det ingenting att oroa sig för.

Jag skiter fullständigt i vad AMD säger är OK eller inte. 95 grader är alldeles för varmt i vilket fall. Dessutom låter kylaren som ett jetplan.

Däremot verkar det ju helnajs med ett 290 + självapplicerad "custom"-kylare.