Inlägg

Inlägg som Ryuk00 har skrivit i forumet
Av Ryuk00

Hahaha, hur desperat kan man bli?

Av Ryuk00

eller skicka det som e-mail till dig själv och öppna i mobilen

Av Ryuk00

För 12 000 kr så får du mer än 1 oz riktigt guld. T.ex. https://www.libertysilver.se/kopa/produkt/goldmaple1oz2014

Av Ryuk00

Ja visst det kanske vore bättre med en startmeny, men den riktiga anledningen till att jag inte byter från Windows 7 är att det har allt jag behöver. Jag kan givetvis ha fel, men jag tror inte att det finns väldigt mycket mer som egentligen kan bli bättre i ett operativsystem.

Av Ryuk00
Skrivet av Bjorn190:

Det moraliska och ekonomiska argumentet för att kunden ska få skicka tillbaka varan i enlighet med distanshandelslagen är att säljaren inte har förmedlat perfekt information om varan till kunden. Kunden får därmed viktig information om varan först när kunden håller varan i handen utanför kartongen och använder den en gång för att prova den.

Det är alltså så att säljaren har ett informationsövertag över kunden, och det är denna obalans som lagen jämnar ut. De säljare som ger mer av informationen till kunden i förväg får då färre returer, eftersom fler kunder är nöjda med vad de köpt.

Kunden tjänar ingenting på att köpa något och skicka tillbaka. Det kostar tid, engagemang, frakt, och risk. Hela situationen beror i grunden på säljarens oförmåga eller ovilja att kommunicera perfekt information om varan till kunden. Det kunden får ut av att köpa, öppna, och lämna tillbaka en vara är primärt information om hur varan är i verkligheten.

Att en öppnad vara har förlorat i värde är självklart. Poängen är att det är säljarens fel att varan är öppnad, eftersom kunden inte fått tillräckligt bra information om varan i förväg, och därmed var tvungen att öppna denna för att se om varan motsvarar förväntningarna som säljarens marknadsföring skapat. Säljaren bör alltså stå den fulla kostnaden för att ersätta förpackningen och för varans värdeminskning vid normal undersökning, ifall kunden inte anser att varan motsvarar förväntningarna och därmed ångrar sitt köp.

Ingen tvingar köparen att köpa något över nätet. Mitt problem är att det lagstadgats och att inte enskilda firmor inför egna regler, det gör de ibland t.ex. gällande öppet köp. Med färre lagar och mindre byrokrati; så får vi större möjlighet till större mångfald, mer frihet, mindre extra kostnader (eller ännu fler om det är vad marknaden önskar, dvs företag kan ta ut extra avgifter för t.ex. extra säkerhet om kunden så önskar) för allas trevnad. Du utgår ifrån att det är säljar som angett för dålig information, men det kan mycket väl vara så att kunden är den som är för dålig på att ta reda på tillräckligt om varan i förväg. Det må vara så att det kostar på för kunden att skicka tillbaka, men du ignorerar att kunder kan vara extremt korkade. Det kostar även på för ett företag att bolla fram å tillbaka, men skillnaden är att de försöker driva ett företag. Självklart skall bidrägeri å dylikt inte tollereras, men det går under en helt annan lag.

Av Ryuk00
Skrivet av Allexz:

Sci-fi here we come!

Sci-fi -> Science reality!

Av Ryuk00
Skrivet av Koyaanis:

Framrutan på bilen. Där har vi lite trevligheter.

Vore faktiskt gött att kunna se på filmen under tiden som Google car kör dig någonstans Eller varför inte mobile office?

Av Ryuk00
Skrivet av fourbyfour:

Och vad har det att göra med inlägget du svarade på?

Vad är det du menar är min enskilda uppfattning?

Värde är subjektivt och det är din uppfattning av värde.

Citat:

Vill du låta marknaden avgöra om värdeminskning har förekommit och i så fall hur stor den är måste du enligt mitt motiverade resonemang låta samma säljare sälja prylen igen till att börja med, inte någon annan. Skulle jag spinna vidare skulle jag förmodligen även dra in olika försäljningsformer och så vidare, men det kändes onödigt innan det första gapande svarta hålet i resonemanget var utrett.

Nej, det måste inte vara samma säljare, för jag anser att den nuvarande lagen som säger att man får lämna tillbaka en vara inom en viss tid (distansavtalslagen?) inte borde existera, vilket jag sa i mitt ursprungliga inlägg. Har du köpt något så har du köpt det och det är därefter ditt ansvar enligt mig (förutsatt att varan inte är defekt).

Citat:

Det andra påståendet gällde att skyldigheterna efter leverans är betydligt tristare vid köp mellan privatpersoner jämfört med privatperson som köper något av en näringsidkare. Kasta ett getöga på konsumentköplagen respektive köplagen så bör du se att det inte är min enskilda uppfattning.

Där har du en poäng, men det är inte nödvändigtvis särskilt mycket bättre att köpa från ett företag. Jag håller med dig, men andra kanske inte gör. Men din poäng görs irrelevant av att jag, som jag sa innan, att lagen borde ändras. Mitt resonemang utgick helt ifrån hur lagen borde vara, inte hur den är just nu.

Utgår man från att dagens lag är moralisk och att man ska följa den, så bör konsumenten skicka tillbaka varan och få pengarna tillbaka.

Av Ryuk00
Skrivet av roxkz:

Du får gärna tycka det om du vill, jag delar inte din uppfattning. Det är en lag och lagar ska följas, inte appliceras selektivt för att någon har en annan åsikt.
Vill du inte ha varan, lämna tillbaka den... Är det som gäller med andra ord. Gillar man inte lagen ska man inte sälja på distans, punkt.

Försäljning av en produkt mellan privatpersoner utan någon form av skydd kan inte jämföras med ett återköp av en butik med stöd i lag. Jämför inte köttbullar med äpplen nu. Ingen anledning för honom att behöva sälja produkten.

Självklart skall nuvarande lagar följas. Det var inte vad jag sa. Han är givetvis inte tvungen att lyssna på vad jag har att säga.

Av Ryuk00
Skrivet av fourbyfour:

Äpplen och päron...

Köper du något av en privatperson har säljaren rejält minskade skyldigheter jämfört med om du köper från ett företag. Även om själva varan vore 100% identisk är skyldigheterna efter leverans rejält försämrade från en privatperson på Tradera. Varför skulle någon då förväntas betala samma pris? Hur menar du att marknaden då kan avgöra om själva prylen minskat i värde eller ej? Och vad har det med något att göra, egentligen?

Den uppfattningen är din enskilda uppfattning. Hur marknaden avgör värdet av en vara är genom budgivning. Börjar du vid för lågt värde så kommer priset att höjas då eventuellt nya intressenter lägger bud. Om det initiala värdet är för högt för att få minst ett bud så måste värdet sänkas. Hurvida en vara anses vara "densamma" med bruten förpackning är upp till individers villighet att ta på sig risk vid köpet och/eller värdet som sätts på att ha en oskadad förpackning. Allt värde är subjektivt.

Av Ryuk00

Ångerrätten är en helt absurd lag imo, det är kostsamt för företag på flera sätt och i slutändan är det vi som inte ångrar oss som får stå för kostnaden. Borde vara upp till enskilda bolag att ha ångerrätt på deras produkter om de så önskar. Vill du inte ha varan, så köp den inte.

"eftersom tableten är i oförändrat skick borde ju inte jag behöva stå för nån värde minskningen på den?"
Om du nu är så säker på din sak, varför inte sälja den på tradera? Så kommer marknaden att avgöra det för dig. Om du inte tror att du får samma pris för den där, så betyder det att värdet på den har gått ner. Lycka till med försäljningen.

Av Ryuk00

kan vi leva utan Flash och Java? Ja.

Av Ryuk00

Varför köpa en snygg bil? Varför köpa fina möbler till hemmet? Varför köpa fina kläder? Allt handlar om social status. Jag vet inte vad det finns för social status för kids i CS:GO, personligen bryr jag mig inte, är dock 28 år och spelar det knappt. Mänskligheten 'slösar' väldigt mycket pengar på saker som är fina med samma funktion som andra saker. Innan man måste jobba för sina egna pengar så har man väldigt dålig förståelse av värde av pengar.

Av Ryuk00
Skrivet av Puttefnasket:

Jaså inte...

Min budget för GPUn ligger på ca 3k, jag har inte bråttom att investera i datorn då jag förmodligen inte kommer köpa den innan jul.

Kan ju vara bra att läsa all text i inläggen innan du kommenterar.

Ahh... >_< sorry

Av Ryuk00
Skrivet av 000ptimus:

TS har en GPU-budget på runt 3000:-... Så 780Ti kan nog bli lite svårt.

Han har inte sagt att han har en budget på 3000 kr. Det var vad han betalade för sitt GTX 8800.

Av Ryuk00
Skrivet av Tumnus:

Sedan köper fem olika företag som har någon obskyr koppling till ett kinesiskt företag typ 10 st var och då är ju inte problemet löst. Då har alltså Occulus spenderat tid att göra något som i slutändan inte gjorde något alls.

Vad är problemet frågar du.. Problemet är att occulus vill att så många seriösa utvecklare får tag i minst en kopia för att använda och utveckla emot. Skulle ett kinesiskt företag köpa upp typ 30% så skulle priserna skjuta i höjden och andra företag skulle inte få sitt exemplar.. Detta skulle i slutändan innebära högre priser eller sämre vara för dig att köpa.

På vilket sätt vinner du på det?

Ja.. Någon får dem tillslut.. Och vem tror du får betala för detta överpris i slutändan?

Är man seriös utvecklare så är man villig att betala extra för att få dem, dvs det blir alltså lättare för utvecklare att få tag i dem snarare än bara en vanlig konsument.

Hur jag vinner på det? Tja, om jag varit en utvecklare så hade jag fått större möjlighet att köpa dem än en vanlig konsument (eftersom dom är dyrare så har färre konsumenter råd).

Finns inget som är 'överpris', du måste vara socialist eller kommunist och förstår inte alls hur prissättning fungerar i en fri marknad. Är du villig att betala för det så är det inte överpris, ingen tvingar dig till att köpa den.

Av Ryuk00
Skrivet av Clint Eastwood:

Du missar helt vad jag menar. Jag syftar på en introducering av ny teknologi och behovet av att sprida den för att vinna en marknadsbas. Om någon lägger sig mellan och pressar upp priset för min produkt så får jag en mindre följarskara, mindre marknadsbas och långsammare utveckling. ..enkel matematik.

Nej, du förstår inte vad jag menar. Alla Occulus Rift kommer att säljas till konsumenter, de köps endast upp av en 'återförsäljare', som tar en risk och har uppskattat att marknaden är villig att betala mer för dom än vad Occulus valt att sälja dom för. De som köpt upp dom vill sälja alla, för det finns ingen vinst i att behålla dom. Det är möjligt att det bli andra konsumenter som köper den, om priset går upp, men de kommer att bli sålda till någon. Det är ju win-win situation, dom som säljer dom dyrare tjänar pengar och de som verklligen vill ha dem får möjligheten att bjuda mer pengar för att få dem.

Av Ryuk00

Allt handlar om budget. Välj budget först, sedan köper du grafikkort.

Av Ryuk00

Eller så kan någon smugla med sig sin bitcoin wallet.

Av Ryuk00

Spara och sälj som antikvara när du pensionerar dig?