Inlägg

Inlägg som xianze har skrivit i forumet
Av xianze

Lättkränkta

Vad lättkränkta ni är, TSMC har ju precis kastat stridsyxan och manar Intel till fajt. Jag tar iaf fram popcorn skålen och lutar mig tillbaka i väntan på fler kickass uttalanden

Av xianze

Jag använder inget annat än banköverföring på Tradera, metoden du beskriver är det ursprungliga sättet att betala på så ser inget konstigt.

Av xianze
Skrivet av Molotov:
Skrivet av grizzly666:

Hej och grymt tack för de utförliga svaren,

Det jag menar är väl främst Nintendo 64 som har en Analog deadzone som jag inte får att lira med exempelvis en Xbox 360 kontroller.
Jag vill såklart komma så billigt undan som möjligt, men har samtidigt höga krav på att det skall fungera så bra som möjligt och vara snarlik upplevelse som att damma av originalkonsollen som står i garderoben. Är lite kluven till ebay kopior då min egen erfarenhet är att man inte alltid har tur.. :/.

Därför låter väl antingen Retrobit Brawler64 kontrollerna (29 dollar är ju helt ok prisnivå)
eller 4play/gamer pro som ett fantastiskt tips.

Retrobit hade ju flera trevliga kontroller som nog kan passa utmärkt, original Nintendo 64 kontrollen tenderar ju att ge iaf mig lite värk i tummen efter ett tag, särskilt nu när man är 20 år äldre än när man spelade första gången...

Tack!

Av xianze

Nintendo kontroll för pc

Tja,

Jag är på jakt efter en Nintendo 64 kontroll eller någon liknande kontroll som har tillräckligt bra deadzone för att man skall kunna spela äldre konsollspel med analog kontroll med tillräckligt hög känslighet.
Använder Xbox kontrollen idag men tycker inte denna är tillräckligt duglig tyvärr..

Någon som har några tips på vilken kontroll man skall ha som fungerar till en Windows-dator?

//xianze

Av xianze

@Frejoh466: Yes det är ett R4,
det är tyvärr "på håret" lite för stort. Skulle möjligtvis gå att köra vinklad strömkontakt men det blir även lite för tight kring skärmkablar m.m. så annat chassi är nog att föredra

Av xianze

Snyggt!

Gjorde detsamma i somras, dessvärre är mitt fractal design några cm för djupt för Alex hurtsen så dörren går inte att stänga... så går det när man har bråttom

Av xianze

@blade80: Jag fick logga ut, vänta 10 minuter och logga in igen på GOG, sen dög det upp på startsidan.
Det kostade för mig 27 kr eller något liknande när jag sökte upp det via deras katalog. Men på startsidan fungerade det.

Av xianze

Windows 10 start meny "förminskad"

Hej! Jag har kört windows 10 sen det kom ut men har idag fått problem med att startmenyn inte beter sig som den brukar.
den är "förminskad" och jag kan inte längre stänga av datorn genom att trycka på windowsknapp och pil upp.

Jag skulle gärna vilja ha tillbaka standardläget enligt google bildsöket:

https://cdn1.tekrevue.com/wp-content/uploads/2015/11/windows-10-...

och slippa nuvarande vy som tar mig till programlistan genom att använda pil upp:

http://support.hp.com/doc-images/153/c05211231.jpg

Men hur gör jag detta? Oavsett vad jag ställer in i Settings så sker ingen förändring...
har försökt att nollställa TileDataLayer och kopierat mappen från nyskapat adminkonto samt från gammal backup
men detta verkar ej hjälpa så känns som att jag letar på fel ställe.

Är det någon som har några tips?

Av xianze

@anon225507:

Testa att uppgradera till senaste firmware, din nuvarande har över ett år på nacken och buggfixar kan mycket väl ha släppts redan:

https://www.mediafire.com/folder/bkfq2a6aebq68/Asuswrt-Merlin...
http://asuswrt.lostrealm.ca/download

Av xianze
Skrivet av joeldeluxe94:

Dubbelkollade detta men kör redan i HTML5.

Körde in den något äldre drivrutinen och körde igenom adwcleaner och jukware (dock hittades ingent dåligt).

Skrivet av MrSir:

Fick precis samma problem när jag installerade Steam nyligen, förmodligen något med steam som flippar ur flash ibland då alltså.

Hmm, Steam skulle kunna vara något, Kör mest Origin men installerade Steam i våras så du skulle kunna vara något på spåren, dock autostartar jag ej Steam så processen körs inte när felet uppstår.

Testade precis efter att ha gjort ovanstående och felet uppstår fortfarande, skall pröva att avaktivera HTML5 och se om det löser något.

//Edit
Laddade ner något plugin till Chrome som stängde av HTML5 vid youtube-tittande. Problemet nu löst och datorn fryser sig inte längre.

Av xianze
Skrivet av MultiMan:

Samsung har mig veterligen inte gjort någon 830 Evo, så vilken modell har du egentligen? Jag känner inte till någon Radeon 200-modell heller, tyvärr.

Det kan vara flashproblem tillsammans med grafikdrivrutinerna. Har du senaste Flash-version och senaste grafikdrivrutiner?

Jag känner inte alls igen att AMDs drivrutiner skulle vara "kraschvänliga". Inte haft någon AMD-relaterad krasch på flera år trots olika kort, så det låter som att ditt system troligen är defekt eller felkonfigurerat.

Lista alla delar, inklusive nätaggregatet.

Sorry för förvirring.
Systemdisk: SSD 830 256 GB
Grafikkort: 2x Sapphire Radeon R9 290 4GB
Ram: Corsair cmx16gx3m2a, 16 GB DDR3
Moderkort: Z77X-UD3H
Nätagg: Fractal Design 800w

Senaste flash är installerat.
Catalyst version 14.4

Möjligtvis om nätaggregatet är lite i svagaste laget för grafikkorten men har ej haft problem med krascher vid högupplösta spel så det känns som det ändå räcker till.

Av xianze

Dator extremt långsam vid youtube-tittande

Hej Swec!

Min dator beter sig lite underligt vid framförallt youtubetittande eller inlänkade youtube-klipp på diverse sidor.
Jag använder till 99% Chrome men har även prövat i Firefox utan resultat (gick över till Chrome för ett par år sedan då den upplevdes snabbare än Firefox).

Det som sker är att sidan hänger sig, musen "laggar", scrollning på sidan går långsamt. Det enda som hjälper är att refresha sidan för att kunna kolla på nästa videoklipp (exempelvis i en RSS-Läsare) eller stänga tabben och öppna nytt klipp.

Specsen på datorn är tillräckligt och mer med Z77X-UD3H, Core i7 3770k, 16 gb DDR3 ram, 2x AMD Radeon R9 200 samt Samsung Evo 830 SSD och Windows 8.1. Även 100/100 bredband. Kör grafikkorten i Crossfire men även testat att stänga av detta utan något större resultat. Inbillar mig att mitt förra Nvidia kort upplevdes och funderar på om problemet är drivrutinsbaserat (Nvidia vs Ati), dock kan jag inte minnas att problemet fanns direkt efter jag skaffat korten i höstas. Allt är uppdaterat, rensat och inga virus finns.

Någon som har några förslag eller tips på bättre webbläsare? Alternativa bättre drivrutiner än ATIs kraschvänliga?

Av xianze

Sitter själv på en U2713HM som jag köpte för 1,5 år sedan. Har inte haft några problem öht och är väldigt nöjd. En vän hade dock problem med föregångaren (första modellen) men fick den utbytt utan problem.

Eftersom du redan har 24" modellen och är nöjd med denna skulle jag personligen inte vågat byta till något annat märke... Men det kanske bara är jag som vill vara märkestrogen när sakerna fungerar =).

Av xianze

Datorhörnor

Mina datorhörnor genom åren

Datorhörnor

Av xianze

Är väl kul

Ja, Copyswedes avgifter borde försvinna.

Däremot rent moraliskt sett tycker jag det är skönt med avgifter, då piratkopierar jag desto mer.
På alla mina enheter. För det har jag betalt för.

Av xianze

Fick äntligen min nya burk idag, var 2.3ghz modellen med 8gb ram och 256gb ssd.
Tycker den är helmysig att använda och känns riktigt snabb, hade tidigare 13" 2.8ghz I7an från i vintras dock utan SSD.

Märker enbart hur skärmen laggar vid ex. scrollning på div. hemsidor, men efter att ha tvingat datorn att använda nvidia-kortet vid strömmen ikopplad blir det ej längre ett problem. Dock är detta inget jag har märkt vid användning i "desktop" utan enbart när jag scrollar webb.
Läste lite på forum innan att chassit kan bukta eller "knäppa". Dock har jag ej detta problem utan konstruktionen känns välbyggd och stabil.

Av xianze

Mums vad underbart !
Mycket bra jobbat, är imponerad över ditt tålamod

Av xianze
Skrivet av m0rk:

Redigt grymt bygge.. Törs man fråga vad slutkostnaden blev?

Skrivet av Henrik29:

Tack,just denna på bilden har vi byggt åt en polare och i den är det ganska feta ljudkondningar, så denna just ligger komplett klar för ca 16000 i matrial

Var ett tag sen man såg en rörförstärkare nu, trevligt bygge, fast jag personligen hade valt teak istället för det där träslaget för känslans skull, men smaken är som ... ?

Av xianze

Hej Comhem & alla andra.
Jag har modemet CG3100 med firmwaren 3.9.21.8.V0021 & hw: 1.04
Jag märker utav problem med wlanet. Främst vid anslutningen till min iphone där signalstyrkan studsar som en jojo och bryts lite då och då.
Finns det någon fix på detta, eller har modemet kända kompabilitetsproblem med just Iphone 4? För till min macbook fungerade det klockrent, iaf för någon vecka sedan. Iphonen har inga problem att ansluta till andra nätverk.

Har prövat i princip varenda wifi inställningsmöjlighet som finnes i modemet utan resultat.
Till saken hör även att jag arbetar heltid som it-konsult så jag är inte dum i huvudet. Jag kör för närvarande ej någon router inkopplad utan modemet är direktuppkopplat. Har även ibland märkt av lite jojo-effekt med min pc körandes windows 7 med tidvis långa svarstider.

Några idéer? annars får jag skaffa mig en kompetentare wlan-apa...

Av xianze
Skrivet av KimTjik:

Visst vore det bättre om kommentarerna var lite återhållsamma, och naturligtvis ska ingen hotas och förlöjligas, särskilt inte när det fortfarande råder viss oklarhet.

En sak är dock bra att komma ihåg xianze: B-Ray.se har valt och aktivt sett till att kortbetalningar genomförts fram till att det började bli mer reaktioner bl a på prisjakt.nu. Frågan står fortfarande obesvarad: varför såg de aktivt till att dra in fler i trasslet om de nu redan förstod att det inte skulle hålla?

Jag är öppen för att inget ont motiv finns, precis som jag tidigare i tråden gett mindre negativa tolkningar till vissa förhållanden, när några redan var klara med nästa Beck film. Tills jag vet svaret på frågan ovan är jag ambivalent till hur jag ska tolka B-Ray.se trasslet.

Jag tror det bästa hade varit om B-ray hade fått förklara sig själv. Såsom jag har tolkat tråden och händelseförloppet. (om vi utgår från att alla har talat sanning) kunde det ha skötts snyggare..
Antagligen såg han väl någon form av "det kanske går att lösa iaf"? När det trots det inte bar sig längre, stängde han ner hemsidan vilket innebar att ingen kunde lägga några fler ordrar? Oturligt nog var han även vid det tillfället utomlands vilket är lite konstigt, om man har en verksamhet som ej bär sig kanske man inte skall åka på semester... Det bästa hade väl kanske varit att skicka ut folks varor innan hemsidan stängdes ner...

Tror detta inlägget blev mer flummigt än det var menat från början. Men verkar hursomhelst ligga en hund, eller minst en katt begraven någonstans, iaf i närheten av hans företag. Jag skulle väldigt gärna vilja veta om det är en katt eller en hund. Och hur långt tidsspannet är emellan sista köpta leverade varan, samt sista transaktionen som gick igenom till att sidan stängdes ner, samt hur B-ray resonerade när utlandsresan ände åktes iväg utan att lägga upp något medd. på sidan..

Men jag skall sluta gissa. Tror ingen kommer få någon direkt klarhet förrän B-ray.se kommer in i tråden och förklarar sig, vilket jag hoppas, för att återuppbygga sitt "rykte".