Inlägg

Inlägg som oxindor har skrivit i forumet
Av oxindor
Skrivet av tcntad:

Han använder som sagt W7.

TS. Finns bra guider på hur man ominstallerar ett operativsystem. Sweclockers har en och jag har en (signatur)
Ha all media
Ha backup på allt du vill ha kvar
Ha produktnyckeln nedskriva

möjligt att jag inte har köpt windows utan löst det på ett annat sätt. något annat o tänka på då?

Av oxindor

Använder för tillfället windows 7 ultimate och tänker nog fortsätta med det.

Av oxindor

Total återställning av datorn.

Hej!

Jag har köpt alla delar till min dator separat och byggt ihop den själv för ca 3 år sedan. Nu vill jag göra någon form av total återställning pga att min SSD har fyllts upp med massa skit samt krångel med vissa drivrutiner.

Har prövat att googla runt men hittar inget jätte bra guide på hur man ska ta sig väga. Såsom saker att tänka på innan man börjar själva processen och sedan under processen.

Ifall någon vet någon bra länk så tackar jag mycket för det, samt alla tips jag kan få!

Av oxindor

SteelSeries Engine 3/apex.

Hej. Märkte att i SteelSeries Engine 3 kan man ändra färginställningarna på Apex tangentbordet så att det byter färger av sig själv. Men tycker att det finns allt för lite valmöjligheter och inställningar. Jag undrar om det skulle vara möjligt att själv ändra inställningar på de redan existerande valen m.a.o ändra hastighet, eller göra ett nytt schema där man även kan ändra vilka färger den ska rotera mellan.

Någon som vet ifall detta skulle vara möjligt?

Av oxindor

Återställde datorn tills igårkväll innan windowsuppdateringarna installerades och det verkar som att det har löst mitt problem.

Av oxindor

Har för mig att jag löste det genom att installera om Chrome

Av oxindor

Med SteelSeries Engine 3 så kan man välja sånt som jag pratar om. Hade gärna sett fler alternativ än de 3-4 befintliga.

Av oxindor

Skärm blir svart, datorn låser sig och ljudet loopas vid spel.

Hej. Jag gick in i ett CS game och plötsligt efter ca 30 sec så blev mina 2 skärmar svarta, ljudet loopar sig den sista halva sekunden och datorn låser sig så jag tvingas hard reseta den. Har läst runt lite och det verkar som att det antagligen är mina temperaturer men tvivlar på det. körde realtemp och gick in i ett game och min temperatur var runt 50 grader när samma sak hände.

Har haft denna datorn i lite över 1 år och det har aldrig varit några problem med min temperatur. Testade att dammsuga rent så mycket som möjligt men det har inte hjälpt. Igår kväll så funkade allt utan problem och jag vet att när jag stängde av så kom det upp sån här windows installationer som den höll på med medans den stängdes av. Har skannad datorn efter virus men AVG hittade inget.

Testade även att starta upp BF4 för att se ifall samma sak hände där. Jag tycker att det tog ovanligt lång tid att ladda upp mappen och sen efter någon minut så hände exakt samma sak där.

Mina specs är:
Operativsystem: Microsoft Windows 7
Processor: Intel Core i5-4670k
Processorkylare: någon Cooler Master
Moderkort: MSI Z87-G45 GAMING ATX
Minne: Corsair 8GB (2x4GB) CL9 1600Mhz VENGEANCE LP
Grafikkort: ASUS GeForce GTX 770 2GB DirectCU II OC
Hårddisk: Samsung SSD Pro Basic 840-Series 128GB + en gammal hårddisk
Nätaggregat: Corsair TX 650W V2 80+ Bronze

Extremt tacksam för svar. Även ifall du inte vet vad som som orsakar min konstiga crash så hjärna med tips om hur jag tar reda på det uppskattas!

Av oxindor

Oj. har inte Raw modellen utan den som man kan välja mellan alla färger. (va dom säger iaf men går bara att välja mellan 5-7 igentligen lol)

Av oxindor

Steelseries Apex Raw "pulserande" färger?

Hej. Har haft min Raw ett tag nu och diggar det. Det ända jag saknar är att man på något sätt skulle kunna få så att det automatiskt ändrar färger av sig själv. Har sökt runt men hittar inget sätt att göra detta. någon som har en idé?

Av oxindor
Skrivet av brittaan:

Har du ställt in i Windows/grafikinställningarna att skärmen ska användas? Har du uppdaterat drivarna till ditt grafikkort?

den hittar inte skärmen i grafikinställningarna. Ja dom är uppdaterade:) ändrade inget på datorn mellan att den funkade och att den inte funkade

Av oxindor
Skrivet av blackeagle:

Då är det nog dags att testa skärmen till en annan dator om du har, eller ta med till någon kompis/släkting och prova där, så du kan utesluta ifall det är skärmen eller datorn som är problemet.

Testade den i min laptop och där funkade den!

Av oxindor
Skrivet av blackeagle:

Hmm, eftersom du provat med både VGA och DVI så bör det ju inte vara skärmens kontakter eller kablarna.

Konstigt då, det brukar ju alltid gå att få bild i BIOS åtminstone om man bara har en skärm inkopplad när man startar upp datorn.

Får inget på skärmen från datorn när jag startar upp den med bara den skärmen i

Av oxindor
Skrivet av blackeagle:

När du testade med enbart skärmen som inte fungerar, får du alltså ingen bootbild alls?

Då kan den vara skadad iaf. Oftast ger sig ju elektronik efter en avstängning och sen nästa gång man försöker starta. Har hänt på några gamla skärmar vi kört på jobbet. Bara svart rätt vad det är för att kondensatorerna på strömdelen läckt eller liknande och den då inte orkar starta igen.

Ibland är skärmen heldöd och ibland är det svart fast power-LED lyser och man ser en svag bild när man lyser på skärmen med en ficklampa i mörkt rum, då har bakgrundsbelysningen gett sig.

Skärmen verkar inte vara skadad eftersom att den startar upp som vanlig och det ståe no signal bara. Kan även trycka för att byta ingång och då visar den det med på skärmen

Av oxindor
Skrivet av solomon:

På min skärm har jag en knapp jag kan ställa om den från "HMDI" till "Analog"(Kör HDMI som main) och kommer jag åt den touch knappen så får jag inte någon bild alls förens jag trycker på den igen.

Du kanske har en liknande knapp.

Skärmen är ganska gammal mao ingen touch och inget HDMI uttag. Men har så att jag kan välja ifall de ska vara ingång 1 dvs DVI eller ingång 2 dvs D-SUB. Har prövat båda mer respektive sladd och funkar ej

Av oxindor
Skrivet av panpo98:

Passar inte DVI kabeln som du kopplat andra skärmen med då?

Testa med 1 skärm i taget och ha bara 1 skärmkabel/adapter kopplad när du testar. Annars kan signalen skickas via den andra trots att andra skärmen/TV är avstängd eller andra änden av kabeln inte ens är kopplad.

Ser du båda skärmarna i bild/grafik inställningarna?
Windows egna är lättare att förstå och hitta rätt än grafikkorts tillverkarens.

Hur noga testade och kopplade du med VGA?
Det underlättar om vi får veta vilka portar skärmarna och grafikkortet har och om du använder adapterar och sånt. Tex funkar DVI ->VGA adaptrar/kablar bara till vissa DVI portar.

Testat med bara den skärmen som inte funkar, det hjälpte inte. Den andra skärmen kör jag med HDMI. Hittar inte skärmen i bild/grafik inställningar. Använder inga adapterar.

Skrivet av MultiMan:

Ja, vi måste få veta vilka grejer det är. Vissa grafikkort delar en DVI med HDMI-uttaget och går därför inte att använda tillsammans. Kanske du råkade byta DVI vid återinkopplingen? Som panpo skrivit så har inte alla DVI-portar analoga signaler och därför fungerar inte VGA-adaptrar alltid. Idag finns det grafikkort som saknar analoga signaler helt.

Kopplat som det funkade innan.

Av oxindor
Skrivet av Vation:

Prövat med annan kabel?

Hittade en VGA. Funkar inte med den heller.

Av oxindor
Skrivet av Vation:

Prövat med annan kabel?

Nej. Tror inte jag har en till sån kabel hemma. Men tvivlar på att det är något fel på den.

Av oxindor

1 av 2 skärmar har slutat att fungera.

Hej!

Jag kör med 2 skärmar. Min "main" skärm är kopplad med HDMI och min andra skärm som jag har på sidan är en DVI. I helgen så kopplade jag ur min extra skärm men nu när jag kopplar in den igen så får den ingen signal. Omöjligt att skärmen tagit skada och inte ändrat något än att jag enbart kopplat ur den och kört med 1 skärm. Någon som vet hur jag kan fixa detta?

Av oxindor

där var felet ja. tack för hjälpen