Inlägg

Inlägg som Thestar19 har skrivit i forumet
Av Thestar19

Oculus Rift DK2

Säljer en Oculus Rift DK2

Knappt använd, tror att alla tillbehör finns kvar. Orginalkartong kan tas fram om det är viktigt.
Hämtning föredras.

Kan testas på plats. Kameran syns ej på bilden, följer dock med.

Om priset inte duger, Buda.

Läs hela annonsen här

Av Thestar19
Skrivet av Highwell:

Cool! Fan, vill ju kunna nyttja 60+120GB, alltså 180GB.. :/

RAID0 ska mitt moderkort kunna hantera, vad jag vet.
Allt jag har lagrar jag på externa diskar!

Vill dock påpeka att jag inte alls tänkte som @MacAllan (som har rätt i detta fall). Tänkte inte alls på att det finns bättre möjligheter än RAID 0 utan fokuserade enbart på att svara på din fråga.

Sedan, lagrar du verkligen allt på externa hårddiskar? Många spel sparar data i tex "dokument" mappen eller i %appdata% så är du 100% på att allt ligger externt?

Av Thestar19

Vad jag vet kan du inte köra 120GB + 60GB utan endast 60GB + 60GB i RAID0. Kommer nog gå med två SSD diskar av olika storlek men vad jag vet kommer du bara använda 60GB av 120GB disken.

Finns massor med guider, men egentligen gör du nedanstående steg:

(Om vi antar att ditt moderkort kan hantera RAID 0.)
Gör en backup av allt viktigt, Anslut båda diskarna och dra ut alla andra hårddiskar så att du inte väljer fel (låg risk, men kan vara värt det), Skapa RAID disk i BIOS (Tryck delete/F12; kolla manual) och sätt sedan in Windows DVD/USB. Boota från DVD/USB. Välj "ladda in drivrutin" efter X antal menysteg och anslut tex ett USB minne med drivrutinerna för moderkortets RAID del. Installera drivrutin och leta upp RAID partitionen. Installera Windows och hämta allt från backup.

Ängnade själv en helg åt detta då den bios versionen som jag körde vid det tillfället hade stora problem med att skapa RAID. Köpte slutligen en 480GB disk och 1 månad senare kom en uppdatering till BIOS. Dock bör det inte vara ett problem för dig då din plattform är gammal nog. Om du får problem dock med skapandet av RAID, kolla om det finns en uppdatering till Bios.

Edit:

Skrivet av Highwell:

Är det riskabelt på något sätt?

Well, Om du inte gör en backup kan allt på dina nuvarande hårddiskar försvinna. När du skapar RAID0 partition via moderkortet tar du bort allt som ligger på SSDerna; om du har ditt OS på en av SSDerna så kan det löna sig att göra en full backup av hela hårddisken så att du alltid kan migrera tillbaks till den om något går fel.

Om du inte drar ut övriga hårddiskar i systemet kan det ske fel med dem, men detta är ganska svårt att göra fel på då det överalt står "Kapacitet X GB"...

Av Thestar19

Har samma headset. Vill påpeka att jag under en längre period (+1 månad) körde via USB då det optiska uttaget slutade fungera efter en Bios uppdatering. Spelade BF4, Insurgeny, Total War Rome 2 och tittade mycket på film; märkt ingen skillnad. Fick lika många poäng/min samt min KD var lika bra så vet inte om det är så stor skillnad.

Om du verkligen måste köra via optisk rekommenderar jag Asus Xonar; vet ett antal personer som kör på denna serie och alla är grymt nöjda. Skulle själv köra på internt ljudkort men har inte hört några klagomål från de som kör externt.

Notera dock att random audiofiler kan komma hem och skälla ut dig för att du köper sk "gaming" ljudkort

Av Thestar19
Skrivet av Downloader:

Även jag undrar om dom finns kvar.

Skrivet av Pippi:

finns dom kvar?

Ja

Av Thestar19

Ladda ner https://www.pingplotter.com/ och låt den köra ett tag och leta efter problem. Hade själv tidigare problem med WIFI som gjorde så att varje 2min ökade min ping till 200 och gick sedan tillbaks till acceptabla nivåer. Själv drog jag kabel efter det; jobbigt men värt det i slutändan. Bättre router kan också hjälpa...(Notera KAN)

Pingplotter kommer pinga tex google.se varje X minut och sedan presentera allt grafiskt. Du kan göra ungefär samma sak i cmd men inte få lika tydlig information utan tex excel...

Av Thestar19
Skrivet av DavidtheDoom:

Lenovo Thinkpad Yoga är ganska trevlig, aktiv digitizer så går att anteckna på skärmen ordentligt med.

Vanliga Thinkpads har ju även dubbla batteriplatser så sjukt bra batteritid (typ 14h).

Tycker dock inte att byggkvalitén på t ex HP Spectre är märkbart annorlunda mot Asus ordentliga Zenbooks. Troligen behövs väl inte V-Pro stöd heller.

Har en sådan (Thinkpad Yoga). Om TS funderar på denna så har jag lite kommentarer:

Har inga stora klagomål, dock har jag märkt av dessa saker de senaste veckorna: Datorn har bara mini/micro HDMI (minns inte vilket) vilket kan vara sjukt störande. Pennan sitter väldigt bra inne i laptopen, har aldrig varit med om att den glidit ut så det är inget att oroa sig för. Skärmen blir lätt "smutsig" av alla fingeravtryck: Om du bara använder den som laptop kanske det går bättre, men tror att detta är en av de stora nackdelarna med en laptop med touchscreen. Samtidigt känns det sjukt osmidigt att inte ha touchscreen när du väl vant dig, speciellt i mjukvaror som hanterar sådana skärmar okej, tex word + onenote som jag använder mycket.

Grym dator annars, Thinkpad klassificeringen gör en del för bla tåligheten. Om jag minns lenovos webbsida rätt så ska du kunna spilla en kopp kaffe över tangentbordet utan att datorn går sönder. Har dessutom lite snygga detaljer som tex att Thinkpad loggan har en röd LED som blinkar och därmed meddelar tex om strömkabel är ansluten.

SSDn är på 256GB och är tillverkad av samsung...

Av Thestar19
Skrivet av Zet_Goldspell:

Hej hej alla glada.

Jag har precis satt ihop min nya dator och kastat in Win 10 i den och nu kan jag inte koppla upp mot nätet (tråd).
Win hittar inte någon drivrutin för LAN. De som sitter i datorn är ett Asus Maximus Hero 8.
Självklart har jag uppdaterat drivrutinerna från Asus men utan lycka. Den hittar en ¨annan¨ enhet Ethernet-styrenhet, som inte funkar.

Är det någon annan som lider av samma fel?
Börjar bli jäkligt less nu på detta.

Kan man ner gradera sig till sitt Win 7 Ultimate igen?

/Jimmy

Har ingen bra kommentar ang drivrutinerna, kan dock ta ett par försök att få allt att funka.

Angående nedgradera, se denna länk:
http://www.howtogeek.com/220723/how-to-uninstall-windows-10-a...

Fungerade ok för mig som inte kan köra Win 10 pg av GPU inkompabilitet...

Av Thestar19
Skrivet av Broder Truck:

Tror att alldeles myligen lade en person upp en köpesannons med just detta önskemål

Mycket medveten om det.

Ville dock se om det fanns någon annan som var beredd att betala mer alternativt hämta den i Stockholm.

Av Thestar19

Oculus Rift DK2

Säljer en Oculus Rift DK2

Knappt använd, tror att alla tillbehör finns kvar. Orginalkartong kan tas fram om det är viktigt.

Finns i Stockholm, Skickas endast mot förskottsbetalning + tar inget ansvar för postens hantering.
Hämtning föredras.

Om priset inte duger, Bud.

Nås enklast här.
Har referenser från tidigare försäljning.

Läs hela annonsen här

Av Thestar19
Skrivet av Evolved:

Hej,
Enda sedan datorn var inne på Inet senast så har den krånglat något oerhört, jag har installerat om datorn via windows 8 återställningsfunktion ett antal gånger. Men nu fungerar inte detta längre, installation av win 8.1 misslyckas och inga uppdateringar från windows update lyckas heller längre.
Något verkar vara korrupt i datorn, virus? Möjligt.. Inet är inget att räkna med då det var över 1,5 år sedan jag köpte datorn. Utan jag behöver göra en ren ominstallation på datorn med hjälp av en ny windows 8 skiva. MEN när jag väl lyckas starta från win8-skivan i min externa dvd-läsare så hittar inte programmet SSD diskarna! Det är 2st 128gb i raid 0.

Någon som har en idé om hur jag löser detta?

Datorn det rör sig om är en Asus Zenbook U500VZ och dvd-läsaren i samma serie.

Tacksam för svar!

Kollat ang drivrutiner för Raid kortet? Om du använder moderkortets egna "raid" funktion kan du behöva ladda ner dessa drivrutiner. Kolla manual + hemsida för moderkortstillverkaren/laptoptillverkaren...

I Installationsmenyn finns sedan "Installera drivrutiner", öppna denna och välj sedan drivrutinerna antingen från CD skiva / usbminne.

Av Thestar19
Skrivet av Jaern7:

Använder One.com:

Kundsupport ok; dock är Svenska supporten stängd 24/7 (känns så). Språket på den engelska supporten, som är öppen dygnet runt, är ungefär "Hi, I will help, What problem you have???"; Svaren varierar i kvalité från mycket kunniga tekniker till sådana som svarade att det inte var möjligt att ansluta via FTP, trots att jag satt med FileZilla samtidigt....

Mycket enkelt att sätta upp Wordpress sida. Tidigare var du tvungen att själv ladda upp filerna via FTP, nuförtiden är det 4 knapptryck;

Vad jag vet står dock servrarna i Danmark så borde väl inte påverka extremt mycket? Har dock märkt att det oftast ligger på din egna webbsida och inte på servrarna. Har en enkel webbsida där jag kör på ett extremt enkelt tema + inga bilder + inga plugins + 10 inlägg; laddar mycket fortare (3sek vs 30sek) än min systers WP sida som har ett tungt tema, många stora bilder och ca 500 inlägg.

Hoppas att jag besvarat iaf ett par frågor...

Av Thestar19
Skrivet av retro123:

Gav upp innan ditt svar och la en order på evga sli-bridge..hoppas den ser bättre ut irl än på bilder...tack i alla fall!

Och dom säger att vi ungdomar är otåliga...

Av Thestar19

Snabb undersökning ger följande:
http://www.ebay.com/itm/nVidia-2-Way-Spaced-SLI-Bridge-/17184...

http://www.ebay.com/itm/Swiftech-Dual-Slot-SLI-CrossFire-Brid...

http://www.alibaba.com/product-detail/Customizable-sli-connec...

Vid den sista länken måste du beställa minst 10st, dock kan du själv välja färg och få dem custom made....

Kan dock gå och måla tex:
http://www.inet.se/produkt/5409332/gigabyte-sli-brygga

Köp och testa? I värsta fall har du förlorat 50kr + färg... Tror att signalerna går "mellan" plastremsorna, allt annat verkar konstigt. Kolla i galleriet, skulle inte förvåna mig om typ MetallicAcid har gjort något sådant...

Av Thestar19
Skrivet av fark:

Exakt samma här med Asus X99-Deluxe. Aldrig stora saker, med var 10 boot tycks 1 minnesticka försvinna, SSD disken försvinner från Boot listan, Pumpen till H80i (som är kopplad till CPU fan) börjar på X % istället för 100 trots att jag ändrat det 1000ggr. Har dock blivit bättre med de senaste BIOS versionerna.

Av Thestar19

Fläktar skänkes

Fläktar skänkes
Skickas ej!

Kan hämtas i Hässelby.
Först till kvarn gäller.

2x Corsair 120mm med blått ljus.
3x Lian Li 140mm (troligtvis blått ljus, möjligtvis vitt).

En av 140mm från Lian Li fungerar inte 100%. Chansar på att den behöver "oljas in" men har ingen aning. (Inga problem när det väl har startat men har svårt och komma igång)

Ingen av fläktarna är mer än 3 år gamla. Kan testas på plats...
Alla fläktar är lite dammiga. 120mm har bara körts i 10h, 140mm har körts i 3år.

Om ingen hämtat på Tisdag (21/7) landar allt på skroten.

Läs hela annonsen här

Av Thestar19

Blev själv imponerad av Linustechtips "Scrapyard Wars" där de lyckades uppnå respektabel prestanda för 300 CAD. Kan vara värt att titta på som inspiration(Episode 1):
https://www.youtube.com/playlist?list=PL8mG-RkN2uTyuEutQa79RZ...

Grafikkortet som Luke köper kostar idag runt 2500 nytt; budgeten för hela hans dator är ung 2000kr.

Av Thestar19

This war of mine..

Ser fram emot och spela det snart, har sett en del av luetin09s youtube serie...

7,6 Euro...

Av Thestar19

Fingertip grip
Logitech G500
BF4, Far Cry 4, The Witcher 3, Insurgency etc

Av Thestar19
Skrivet av TsExi:

Jag tror att det räcker Creutzer hade en mycket bra förklaring och sedan fick jag rätt svar på fråga 2.

Men om jag har andra frågor innan provet, kan jag kontakta dig eller skriva i tråden?

Rekommenderar dig att posta i #15441759

Jag, och många andra som är grymt mycket bättre, håller ett öga på den tråden så förhoppningsvis får du bra svar.