Inlägg

Inlägg som Thestar19 har skrivit i forumet
Av Thestar19
Av Thestar19

Testa konboot för att få tillgång till datorn. Efter det kan du byta lösenordet..
Kostar en slant men har du det en gång har du det för alltid. Funkar med Win 8.

Länk:
http://www.piotrbania.com/all/kon-boot/

Av Thestar19

För det första, Ange korrekt högtalare i Windows, Se bild, Tryck sedan på "Set default" knappen.

http://i.imgur.com/nS5PwqU.png

Efter det välj bör det se ut som nedan om du vill spela in mikrofon, annars så skippar du inställning "record external input"

http://i.imgur.com/XZtWtMZ.png

Av Thestar19

Testa denna eller köp android:

http://www.freemake.com/free_video_converter/

Använd sedan Itunes för att föra över. Har själv spenderat en del tid med detta och det enda tipset jag kan ge är och inte stressa. Testa med en mindre video fil och försök tills du lyckas. När du lyckats kan du börja konvertera allt, onödigt och låta datorn stå på i 40h för att sedan ta bort filerna.

Det andra tipset är att konvertera filmerna kommer ta tid, lång tid. Kör en i5 2500k @4,4Ghz och tog över en natt och konvertera 3 säsonger med tv serien vänner.

Av Thestar19

Om ingen annan gör det kan jag bygga något ganska snabbt. Du får en APK som du kan lägga in på mobilen eller så kan jag ladda upp den till Google Play. Tar dock en timme...

Av Thestar19
Skrivet av iColt3n:

Hur komprimerar man den då?

EDIT: Oj, fick en liten chock när jag såg priset på Sony Vegas Pro, 4000 kronor?! Finns det något billigare alternativ som är bra?

Använder själv Pinnacle Studio 15, kostade 499 och har alla funktioner jag behöver. Om du vill ha lite alternativ ger en snabb google sökning dessa länkar:

http://video-editing-software-review.toptenreviews.com/
http://www.pcmag.com/category2/0,2806,4835,00.asp

Har många vänner som rekommenderar Sony Vegas samt Adobe Premier Elements, båda är dock relativt dyra.

Windows Movie Maker fungerar utmärkt om du bara vill klippa filmen lite. Dock har programmet problem med stora filer enligt min erfarenhet.

Precis som många har sagt, Ladda ner Handbrake, Kör filmerna genom Handbrake och redigera filmerna sedan i tex Pinnacle Studio.

Om jag minns rätt så ger Shadowplay dvs Nvidia funktionen i Geforce Experience färdigkomprimerade filmer men är inte helt säker på detta. Fungerar dock ej om du har AMD.

Av Thestar19

Kör filmen genom tex handbrake och den kommer minska radikalt i storlek. Fundera även på att skaffa redigeringsprogram tex Windows Movie Maker, Sony vegas, Pinnacle Studio etc för att bättre kunna klippa samt ändra filmen.

Länk:
https://handbrake.fr/

Och ja, 113 GB för 40min är grymt mycket, dock inte ovanligt då filmen från dxtory är okomprimerad och därför väldigt stor.

Av Thestar19

Vet att du har AMD men mitt råd kanske hjälper andra med nvidia:

Stäng av PhysX. Hade bildspel med PhysX och över 100fps utan.

Av Thestar19
Skrivet av Printscreen:

Vi vet inte vilken spänning du kör på. Nå?

Svar:

http://i.imgur.com/vlP68tA.png

Skrivet av Cobra007:

monterat den korrekt eller risig kylpasta?

Använde den som följde med på H80 kylaren. Torkade dock av den gamla så borde inte vara ett problem. Bör dock nämna att luftflödet i chassit inte är särskilt bra pg kablar.

Av Thestar19

I5 2500k temp

Hej

Kör en H80 med en I5 2500k som är överklockad till 4,4 GHZ. Får följande temperaturer efter bara 1 min i Prime95. Är H80n trasig eller är detta normalt?

http://i.imgur.com/3bvBtnM.png

Tack på förhand
// Thestar19

Av Thestar19

Teensy, Kommer detta funka?

Hej

Vet inte om detta är rätt forumsdel men:

Vill ha en stor knapp på skrivbordet som jag kan trycka på för att låsa datorn. Planerar att koppla en knapp (se nedan) till en Teensy (Tror den hette så) som kör en .bat fil genom ett kortkommando dvs knappen skriver tex CTRL ALT NUMPAD5 och då har jag en .bat fil kopplat till det kortkommandot.

Har dock ingen avancerad sågningsutrustning utom tex borr + fogsvans så är lite orolig för plastlådan. Har dock tillgång till lödutrustning.

Planerar att köpa nedanstående utrustning, min fråga är, Kommer det funka??

Saker:
Teensy++ 2.0
Kopplingstråd 0.14mm2 blå 10m
Tryckknapp arkad Big Dome ø100mm röd
FB06 Instrumentlåda 214x168x76 - svart

Länkar:
http://www.electrokit.com/fb06-instrumentlada-214x168x76-svar...
http://www.electrokit.com/tryckknapp-arkad-big-dome-o100mm-ro...
http://www.electrokit.com/kopplingstrad-0-14mm2-bla-10m.50877
http://www.electrokit.com/teensy-2-0.50752
https://www.pjrc.com/teensy/td_keyboard.html
http://rasterweb.net/raster/2011/05/09/the-button/
Tack på förhand
TheStar19

Av Thestar19
Av Thestar19
Skrivet av Mange43:

http://m.clasohlson.com/se/Elenergim%C3%A4tare/36-4444

En sådan här har jag funkar perfekt och ett bra pris

Kan voucha för denna. Har inga "grymma" funktioner men gör sitt jobb utmärkt. Har haft en i ett par år och har aldrig haft problem...

Av Thestar19
Skrivet av alindq:

Om det är en skolPC rekommenderar jag att vara försiktigt. På min kan man ta ut HDD utan problem och även ansluta den till en annan dator utan problem. Dock var min dators HDD "skyddad" av Bitlocker och kräver därför någon kod. Hade personligen ingen framgång med att knäcka koden så satte tillbaka hårddisken och datorn startade som vanligt.

Däremot bröt helvettet löst när jag tog bort batteriet på moderkortet för att återställa BIOS. Datorn krashade totalt och skolan fick hämta en tekniker. Tog ett par dagar.

Rekommenderar därför stor försiktighet, tappade knappt någon data då datorn var helt ny men kan orsaka problem. Ta Backup på allt viktigt. Glöm ej Onenote Mapparna som ligger under Dokument om hon använder det programmet, lätt att missa.

Av Thestar19

Skype: Thestar191
Battlelog: Thestar19

Spelar en del nu då det är sommarlov och inget sommarjobb...

Av Thestar19
Skrivet av Gurawn:

Dom verkar ju vara riktigt prisvärda så skall kolla in dom mer! Vet du förresten hur dom är mot fukt och regn, hållbara?

Well, du kan tvätta av dem i rinnande vatten utan problem, förutsatt att du låter dem torka i ett par timmar efter. De är dock inte "vattentäta" dvs du kan inte simma med dem.

Köpte mina för ca 1 år sedan och använder den ena hörluren fortfarande då den andra fick glapp på något sätt efter en tur i tvättmaskinen (olycka).

Av Thestar19

Har själv nedanstående och kan varmt rekommendera dem. Lurarna har vunnit flera priser och fungerar utmärkt med iPhone och HTC Desire samt Asus Padfone Infinty. Ljudkvaliten är ok men kommer inte få Audiofiler att dregla. (Osäker på den exakta definitionen av Audofil men antar att det passar). Finns både med mic och utan.... Har själv haft dem på joggingturer samt golfspelande och så länge man lägger ett par minuter på att ställa in dem för öronen så sitter dem utmärkt.

http://www.kjell.com/sortiment/telefoni-kommunikation/mobilte...

Edit:
Tester:
http://www.digitaltrends.com/headphone-reviews/philips-shq320...
http://www.konsumentguiden.se/hemelektronik/hifi/horlurar/phi...

Av Thestar19
Skrivet av Klunken:

Vilken cpukylare kör du med 81 grader är ju inte roligt.

Enligt sig är det Enermax 240X HP.

Av Thestar19
Skrivet av Zilvertape:

Det funkade tyvärr inte heller. Måsta man skriva in alla portar separat, kanske? Om jag uppfattade det rätt så kunde man skriva in alla på en gång (t.ex. 80, 443, 9988 etc. istället för göra en för varje.)

Testa och kör http://www.canyouseeme.org/ och kör med ovanstående porter. Var själv tvungen att lägga in alla separat och genomgå en lång process med varningar för varje port men då alla routers är olika så är det svårt och säga.

Annars kan http://portforward.com/ och http://setuprouter.com/ vara till hjälp...

Dum fråga men har du kontaktat EA support? (http://help.ea.com/se/battlefield/battlefield-4/)

Av Thestar19
Skrivet av Zilvertape:

Hade samma problem, kontaktade EA support och fick svaret att jag borde öppna dessa portar i min router (Se länk nedan).
Tog ett tag då det är en hel del portar som krävs men gav väldigt bra resultat. Dock gällde detta bf3 men gjorde samma sak inför bf4 och har fram tills nu inte haft några större problem.

Länk till portar för bf4:
http://help.ea.com/se/article/online-ports-for-battlefield-4/

Också:
"Vi rekommenderar också att ni avaktiverar UPnP (Universal Plug and Play) då detta är improduktivt i samband med port forwarding. Båda funktionerna försöker nämligen göra samma sak och detta kan i sin tur leda till störningar i uppkopplingen. " - Kopierat från mailet

Lycka till, rekommenderar dig dock också att testa trådat nätverk om möjligt bara för att eliminera en felkälla.