Inlägg

Inlägg som gz har skrivit i forumet
Av gz

Men tanke på att det är typ 20 olika tillägg som plötsligt är "trasiga" efter senaste uppdateringen, inte bara SVT play.

Av gz

Tror det är något större fel, inte bara SVT play.

Av gz
Skrivet av Rufus0102:

Jag har upplevt nu att de senaste 3-4 dagarna har julkalendern gått finfint, inget småhackande som tidigare. Undrar varför ? Ingen överklockning.

Ja, det har blivit bättre igen. Eftersom de första avsnitten också var ok, så ligger nog felet för mellanavsnitten hos SVT.

Av gz
Skrivet av gz:

Jag märkte också småhackande på just Greveholm för flera avsnitt. Vet inte om det är avsnitten eller spelaren, eller min trådlösa router. Ska testa med kabel på samma avsnitt. Andra program t ex Historieätarna och Kinas mat flyter på med riktigt fin bild. Kör också "Fast".

Testade med kabel och det gör ingen skillnad. Vissa avsnitt av Greveholm småhackar (mikrohackar). Det gäller alltså inte alla avsnitt, t ex så flyter första avsnittet betydligt bättre. Känns lite märkligt?

Av gz

Jag märkte också småhackande på just Greveholm för flera avsnitt. Vet inte om det är avsnitten eller spelaren, eller min trådlösa router. Ska testa med kabel på samma avsnitt. Andra program t ex Historieätarna och Kinas mat flyter på med riktigt fin bild. Kör också "Fast".

Av gz
Skrivet av grovlimpa:

Funkar alldeles utmärkt på min Sony KDL-46EX500. Det finaste är att när jag stänger av TV:n skickar den en CEC-signal till Pi:n att stänga ner sig, sen väntar TV:n ~5min innan den kapar strömmen. När jag sen startar TV:n igen så startar Pi:n också. Win!

Kör med samma TV och Pi och det går utmärkt.
: )

Av gz

Jag använder RaspBMC och installerade om och då visades äntligen version 3.1.0 inuti XBMC. Det var ändå dags att uppgradera.

How to get the 21/11/12 Update
http://forum.stmlabs.com/showthread.php?tid=4469

Av gz

Just nu funkar inte SVT Play för mig längre. Det är lite väl mycket bök och stök kan jag tycka för att hålla igång den.

Ska testa den vanliga vägen inifrån XBMC senare. Det verkar som den uppdaterats inatt så förhoppningsvis är den ok nu?

http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Add-on:SVT_Play

Av gz
Skrivet av LessGifted:

Ok, men hur menar du? Jag lyckades inte heller köra zipen menar du att man ska packa upp filerna o sen föra över dem till raspberry vi ngt program?

Ja använd FTP och för över och ersätt filen "default.py" i mappen "addons" på Raspberry Pi. Det funkade för mig.

(XBMC förstod inte att zippen var en ny version, han som gjorde den slarvade nog med versionshanteringen?)

Av gz

Nu funkar det, man får välja branch "Frodo" och hämta hem ZIP. RaspBMC verkar inte se skillnade på versionen (tror han har missat att ändra) så jag fick packa upp filerna lokalt och föra över och sedan ersätta default.py via på /addons.

Tyvärr funkar fortfarande inte Homeland, men det är väl inte pga pluginen om jag förstått rätt.
: (

Av gz
Av gz

Tyvärr funkar inte Homeland på SVT Play med XBMC på Raspberry Pi (RaspBMC). Det gäller inte generellt utan bara Homeland. Övriga strömmar blir finfin kvalitet. Homeland däremot ser ut som skit och kraschar efter en minut.
: (

Av gz

Hej! Försöker få igång SVT Play. Jag har lagt zip-filen på ett USB och jag kan se zippen i filhanteraren på Raspberryn på TVn.

Instruktionen lyder så här:
"Lägg zipen i någon delad mapp och navigera sedan i xbian/raspmbc/openelec till add-ons, installera genom zip-fil."

Ska jag i RASPBMC gå till "Videor --> Tillägg --> Hämta fler"? För där hittar jag inte någon zip?

Vad är nästa steg? Jag har kört fast. Måste jag föra över zippen eller packa upp den först i filhanteraren på ngt sätt? (Helst utan SSH och Linux-kommandon : )

Edit:
Ok, så här gör man för att packa upp zip-filen för de som inte vet.
Inne i XBMC på Raspberryn väljer man System --> Inställningar --> Tillägg --> Installera från zip. Då uppdateras eller installeras SVT Play.

Av gz

Jag har haft min slimmade Samsung några månader och är helnöjd. Precis som ovan köpte min kollega en likadan nyss.

Bäst är skärmen som är så ljusstark och bra som jag hade hoppats. Jag kan äntligen sitta på balkongen (oftast under parasoll) och arbeta bekvämt. Helt otrolig frihetskänsla : )

Mycket bra är också att den är helt tyst, både när den är kopplad till extern skärm på jobbet och när jag streamar TV-avsnitt i sängen på kvällskvisten. Då passar det också bra med det bakgrundsupplysta tangentbordet.

En annan bra sak är den smidiga pekplattan som faktiskt går att använda utan att få en stressknäpp.

Sämst är den korta räckvidden för trådlöst nätverk. Uppkopplingen i övrigt fungerar fint.

Sedan kan man inte bortse från att den är snygg och ger en trevlig grundkänsla mest hela tiden.

Av gz

Skärmen är verkligen sjukt ljusstark. Sitter nu på balkongen med kvällssolen rakt i ögonen och ser utan problem allt på skärmen. Helt perfekt för mig som har sol på balkongen hela dagen och kvällen och gärna jobbar hemifrån eller kollar ett TV-avsnitt ute när det blir lite svalare på sommaren.
: )

Av gz
Skrivet av nordor2:

Det låter ju bra.

Jag läste någon stans att det skulle vara problem med att koppla in en nätverkskabel och hdmi samtidigt. Har du testat? Hur funkar det?

På jobbet är båda ikopplade, funkar bra. Kanske menade de att det är lite trångt och pilligt?

Av gz
Skrivet av nordor2:

Hur är det med hastigheten via Wifi?

Surfning funkar utan problem med 13,15 ned och 1,15 upp med ett 10/1 abonnemang på Bredbandskollen. Men du kanske menar maxat vid filöverföring? Hur testar jag det smidigast och tydligt? Om jag ska flytta stora filer internt t ex göra backup på hela hårddisken pluggar jag nog ändå i en sladd.

Framför allt är den grymt snabb på att starta och koppla upp trådlösa nätverket! Några få sekunder.
: )

Av gz
Skrivet av nordor2:

Jag har läst på Notebookreview att många har haft problem med dålig/långsam uppkoppling via Wifi. Hur fungerar det för dig?

Mitt första intryck är att det verkar vara lite begränsad räckvidd. Ungefär som en iPhone 3GS, alltså sämre än en normal dator.

Av gz
Skrivet av BackSmack:

Är musplattan multi-touch?
Om så, hur fungerar det? Jag har provat Apples multi-touch plattor och de fungerar fint men alla jag provat för PC har varit riktigt dåliga.

Den här ska enligt testerna i tråden funka ungefär som Apples musplattor med fingergester osv. Musplattan är en datorns styrkor.

Skrolla ner en bit på sidan så visar de lite om touchplattan:
http://www.samsung.com/se/consumer/computer-peripherals/noteb...

Av gz

Japp, sladdarna fungerade fint. Sitter nu med extern skärm på jobbet.

Datorn känns väldigt trevlig. Gedigen och med en fantastisk musplatta (eller vad det heter). Har hittills varit väldigt irriterad på alla jag provat, men den här kan man faktiskt använda.
: )

Har mest uppdaterat Windows och drivrutiner och avinstallerat Norton osv hittills, så jag får återkomma senare med mer genomtänkt intryck från arbete och nöje. Om det blir tid över någon gång.

Tangentbordsbelysningen gillar jag skarpt. Kollade på "Shark Tank" igår i sängen när det var helt mörkt. Då tonas belysningen ner till lägsta nivå automatiskt och sedan efter någon minut när man kollar på film så släcks tangenterna helt (utom trådlöst nätverkstangenten tyvärr eftersom jag kollade från min NAS).

Jag gjorde nyss Windows Experience Index och fick följande resultat...
Processor Intel(R) Core(TM) i5-2537M CPU @ 1.40GHz - 6,3
Minne (RAM) 4,00 GB - 5,9
Grafik Intel(R) HD Graphics Family - 4,7
Spelgrafik 1696 MB tillgängligt grafikminne - 5,9
Primär hårddisk 59GB ledigt (98GB totalt) - 7,4
Windows Experience Index bestäms av det lägsta delresultatet, dvs 4,7 för den interna grafiken.

Antingen så hackar nya VLC eller så hade jag en dåligt avsnitt eller så hade den oväntat nog problem med att spela upp ett enkelt TV-avsnitt trådlöst. Det klarar min sons Acer One med noll processor utan knog, så jag hoppas det är nya VLC 1.1.9 eller kodningen på avsnittet som buggade. Annars vore det förvånande och borde bero på någon drivrutin eller något som kan fixas med mjukvara snart?

En annan sak är att adaptern för ethernet sitter lite löst. Tänkte köra med den på här på jobbet.
Edit: Adaptern sitter inte alls löst. Det var bara jag som hade missat att trycka in den ordentligt.