Inlägg

Inlägg som gz har skrivit i forumet
Av gz
Skrivet av RobinCC:

Testet visar på en dator som uppfyller mina krav, nästan till punkt och pricka.

Om jag fick önska vore ännu lite bättre batteritid fint, men jämfört med sina ultralätta konkurrenter ligger den ändå bäst till. Lite trist med mini-SD och mini-HDMI, men framför allt att Ethernet kräver en adapter. Man vill ju helst inte släpa runt på olika adaptrar. För egen del funkar det nog fint eftersom adaptrarna får bo på kontoret...

Jag är väldigt intresserad av den här Samsungdatorn. Största nackdelen är att den inte verkar gå att köpa ännu? Jag har sett ett datum på Prisjakt om leverans 12 april, men inte fått datumet bekräftat av Samsung vars support trodde att den redan var ute till försäljning (vilket den inte är).

Min nuvarande bärbara har faktiskt DVI. Är det något man ska tänka på med mini-HDMI till DVI? Funkar alla adaptrar bra? Jag har en 24" Benq G2420HDBL på jobbet. Lite oklart också vad det är för adapter till Ethernet, men det kanske löser sig när den kommer till butikerna?

Skrivet av Eldarion:

Möjliga konkurrenter? Då bör du nog lägga till denna:
http://www.sonyinsider.com/

Ja, Sony verkar intressant. Det bästa av två världar kan tyckas. Om jag fortfarande är datorlös när den börjar säljas och testerna visar på en tyst dator är den helt klart en aspirant. Troligen är datorn apdyr, så den måste ju vara perfekt.

Av gz

Aaah stort tack! Ska läsa testet noggrannt ikväll när sonen lagt sig och datorbesöken blir längre än en minut.
: )

Fler tester om det finns emottages tacksamt.

Appropå möjliga konkurrenter i mitt huvud är de främst ultralätta bärbara som t ex Mac Air och Dell Vostro V130. Dell har kass batteritid och Air har dålig tid med Windows och Air är på gränsen till svag. Mac Air är ändå förutom Samsung en serious contender just nu...processorn får gärna stryka på foten om det medför smidighet och tystnad.

Av gz

Tack för svaret. Hoppas framför allt på länkar till tester.

Jag önskar en liten o smidig dator typ 11 el 13 tum, inte större. Jag går med den varje dag fram o tillbaka till kontoret och passerar dessutom ofta dagis o affär på vägen. Sitter sällan utomhus.

Viktigast är att den är tyst och sval. Och att den har bra batteritid. Och smidig. Men den ska klara "vanligt" arbete ändå.

Av gz

Ultralätta Samsung 9-serien (fläktljud? värme? test?)

Har någon hittat en test eller liknande på nya intressanta ultralätta Samsung 9-series? Skulle gärna vilja se en opartisk bedömning av framför allt värme och fläktljud.

Info om modellen 900X3A på Samsungs hemsida:
http://www.samsung.com/se/consumer/computer-peripherals/noteb...

Modellen Samsung 900X3A-A01 som finns på Prisjakt säljs bara av udda företag. När börjar "normala" butiker sälja datorn?
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=820843

Följande är viktiga kriterier:
- Tyst o sval
- SSD
- Bra batteritid
- Liten o smidig
- Ljusstark skärm
- Ok processor o RAM (gör inga tunga bild- eller videojobb)
- Kopplas till extern skärm

Extrabonus:
- Upplyst tangentbord
- USB 3
- Extra hårddisk

Jag har även tittat på Mac Air och nya MacBook Pro (med bootcamp). Air är kanske lite kraftlös? MacBook Pro verkar ha problem med värme och fläktljud? Sedan verkar båda också ha betydligt sämre batteritid när man kör Windows? Bra batteritid är viktig. Priset är inte så viktigt, men datorn ska helst kännas prisvärd ändå.

Detta kommer vara min arbetsdator och resedator. Jag har en kraftfull stationär reservdator hemma ifall det skulle behövas någon enstaka gång.

Mvh

Av gz

Tack!
: )

Av gz

Vilken driver sweeper är säker att köra? Har någon en länk?

Edit: Är denna ok?
http://www.guru3d.com/category/driversweeper/

Av gz

Symbolic link på en DNS-323 (NAS)

Är det någon som på ett pedagogiskt sätt kan berätta hur man gör en "symbolic link (symlink)" på en DNS-323?

Jag vill göra en "symbolic link" eftersom den inbyggda bittorrenten installerat sig på diskytan som har RAID och det är ju lite onödigt. Jag vill hellre att filer ska laddas ner till disken utan RAID av utrymmesskäl. Då kan man tydligen lägga en "symbolic link" i orginalmapparna till mappar med samma namn på ett annat ställe.

Hur gör man en "symbolic link" från Volume_1/BT till Volume_2/BT på en DNS-323? Den ligger på intern IP 192.168.1.xxx.

Kan man göra det via Windows Explorer på Vista (diskarna är mappade som nätverksdiskar)?

Vilket program behövs annars? Skriver man ett kommando eller lägger man en fil i respektive mapp?

Jag har frågat detta även i supportforumet för DNS-323, men hittills fått svar som indikerar att man måste lära sig Linux först och det känns lite mastigt. Jag vet fortfarande inte heller hur man får in informationen i NAS:en.

http://forum.dsmg600.info/viewtopic.php?id=4754

Av gz

Bra tips, tack!

Istället för fast IP kollade jag värdet för IP i routerns DHCP-tabell på två olika routrar (för säkerhets skull) och då var det bara en GUID som passade.

Av gz

Nätverkskortets ID?

Jag har problem att koppla upp mig trådlöst med Vista mot en router som använder WPA.

Detta verkar vara ett ganska vanligt problem och en lösning som föreslås är att man gör en ändring i registret. Problemet är att jag inte kan testa denna lösning förrän jag vet nätverkskortets ID i regedit. Jag har letat lite och hittar ingen kombination som passar med de som visas där.

1. Var hittar man nätverkskortets ID? Eller GUID som det kallas här:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces\{GUID}

I regedit har jag 7 st olika GUID att välja mellan och jag vet inte vilken jag ska ändra. Det verkar inte som att man kan lägga in bilder, annars hade jag en skärmdump på detta.

Detta är lösningen jag tänkte prova:
http://support.microsoft.com/kb/928233/

2. Är det någon som provat denna lösning och kan verifiera att den fungerar för WPA-problemet?

Av gz

Ja, jag har testat upplösningen i butik, men inte under längre tid av förklarliga skäl. Men man kanske vänjer sig med tiden?

Av gz

Tack för era svar. Det handlar inte om jag ser dåligt, men det ska vara bekvämt många timmar om dagen. Så det verkar inte finnas ngt sätt att zooma allt på en sida, bara texten om sidans kodning tillåter, synd. Hade jag fått välja fritt hade jag tagit 1680x1050 (blev det rätt?) .men datorn finns bara med högre upplösning.

Av gz

Om bara texten blir större och inte kringliggande objekt som ramar, textytor, bakgrundsbilder osv, ser det inte konstigt ut då och blir oönskade effekter? Finns det inget sätt att förstora en hel sida lite grann?

Av gz

Hög upplösning 1900 x 1200, tips för att kunna läsa på skärmen?

Jag funderar på att köpa en laptop med 17" skärm med upplösningen 1900x1200. Just nu har jag en 15,4" med 1280x800 och tycker det är lagom när jag surfar på nätet och arbetar med dokument osv.

Jag är rädd för att upplösningen 1900x1200 gör att allt blir så smått att det blir jobbigt? Vad finns det man kan göra för att motverka det? När man jobbar i Word osv kan man ju zooma i programmet, men i övrigt, hur gör man då?

T ex har jag sett tips om att ändra text till 120 dpi, hur funkar det och exakt vad påverkas då?

Finns det någon funktion/modul att zooma i webbläsare? Eller blir de flesta hemsidor som en liten oläslig ruta på skärmen? Om man väljer större textstorlek blir väl förhållandet mellan text och utrymme på sidan skevt, om det ens påverkar?

Tacksam för tips om hur man ökar läsbarheten på en skärm med hög upplösning! Det är ju trevligt att ha hög upplösning i andra sammanhang...

Av gz
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kylan
Åhh jävlar det är lätt värt att vänta på. Kan man hitta den informationen på deras hemsida?

Nej, tror inte det. Jag fick informationen i ett mail från dem.

Av gz

GGS får 8800 inom någon vecka.

Av gz

Menar ni att bärbara inte har kylpasta från början? Det låter osannolikt?

Av gz
Av gz

Fick svar från Clevo idag.

"We have a major distributor in Denmark DATA TEAM, and some in Sweden FROST ACM and BEST."

Men de svenska gav inte så mycket, eller så hittade jag inte rätt?

Jag tänkte nog åka till GGS och känna på datorn. Finns det någon test eller recension på datorn (med annat grafikkort) där fläktljud och värme nämn och jämförs med andra datorer? Jag avskyr datorer som låter.

Av gz

Tack, man kan köpa Clevo-varianter många ställen, men jag var intresserad av återförsäljare i Sverige, alternativt nätsäljare som riktar sig till Sverige med svenskt tangentbord, villkor, priser osv som gäller här.

Edit: Kan tillägga att jag mailat till Clevo och frågat men inte fått svar på tre veckor...

Off-topic så blir väl priset om man köper utanför EU
(inköpspris + deras moms + frakt + tull) ggr 1,25 för svensk moms

Av gz

Vilka säljer Clevo (med 8800M grafikkort)?

Vilka i Sverige är återförsäljare av Clevo eller varianter på Clevo?

En jag hittat är ggsdata.se som kallar sina datorer Style-note. Vilka fler finns?