Inlägg

Inlägg som gz har skrivit i forumet
Av gz
Skrivet av reimagined:

...fastnar vid rättigheterna - vad är de och hur ändrar man dem mer specifikt?

I mitt FTP-program Fire-FTP, som är ett tillägg i Firefox, så kunde jag högerklicka på mappen och välja "Properties (incl content)". Då tänkte den ett tag och efter en 5-10 min så fick jag upp ett val där jag kunde ändra rättigheter för alla underliggande mappar och filer. Skrev 755 och sedan tog det ett litet tag innan det var klart.

Av gz

YES! : )

Det gjorde susen! När rättigheterna var ändrade till 755 för alla mappar och filer så lämnade den loopen.

Har testat några program på SVT play och hackandet verkar ju äntligen vara borta. Nästan så man ska fira med en kall Hoegaarden.

Tack sgt.bastard och Lindhe94 för att ni tipsade om fixen!
: )

Av gz

Kan det vara problem med rättigheterna? När jag jämför mapparnas och filernas rättigheter mellan den vanliga nightly som jag provinstallerade som referens med den ffmpeg-n1.2 som läggs in bakvägen med ftp, så skiljer sig de åt. Och det skulle kunna ställa till det antar jag?

Egeninlagda ffmpeg-n1.2 har bara 700 i rättigheter medan vanliga nightly har minst 755 och någon med 777.

Finns det något smidigt sätt att via ftp ändra rättigheterna för alla underliggande mappar och filer samtidgit?
Edit: Hittade ett kommandon för propterties (incl content) som tog ganska lång tid, men som verkar ändra alla.

Av gz
Skrivet av sgt.bastard:

Eller också testar ni det jag beskrev ovan..

Det var exakt det jag trodde att jag gjorde? Tre gånger.
: )

1. Började med att installera nyaste RaspBMC från grunden.
2. Hämtade hem filen "xbmc-ffmpeg-n1.2-rbp-20130322.tar.gz" från https://www.dropbox.com/sh/a7tsbe6o80rrv2a/PwZROXAKCg/raspbmc.
3. Packade upp filen lokalt och flyttade över den med ftp till Raspberry Pi i mappen "home/pi/.upgrade".
4. Gick in på TVn och "Program - Raspberry settings - fliken Nightly builds".
5. Valde under rubriken "Switch XBMC version" den nyss överförda versionen.
6. Raspberry Pi slocknade och en stund senare fastnar den i en evig loop.

När jag testar en annan nightly build fungerar det både snabbt och smärtfritt. Då går man ju å andra sidan först till rubriken "Install nightly build" och sedan byter man över till den versionen. Om man kollar i mappen ligger då en MD5-fil som saknas i proceduren ovan. Är det den som spökar?

Av gz

Nu har den stått och tuggat i över en timme. Funkar inte. Kanske måste man ändå installera fixen först, innan man väljer den?

Av gz

Ja...testar en gång till. Tredje gången gillt?

Av gz
Skrivet av Lindhe:

Via menyerna i xbmc?

När jag uppdaterade (alltså inte via xbmc-menyn) så tog steget "sudo apt-get upgrade -y" mycket lång tid - säkert en halvtimma. De andra två kommandona tog snarare 5 min var.
Hur länge har du väntat?

Via Raspberry Settings. Jag väntade inte en halvtimme, kanske 20 min? Ska "Relax" blinka hela tiden?

Av gz
Skrivet av Lindhe:

Uppdaterade du via GUI eller command line? För mig fanns inget menyval att uppdatera, så jag fick uppdatera via ssh. Gav som sagt ett par errors och jag märker ingen skillnad :/

Jag såg den nya versionen under fliken "Switch XBMC version" eller vad den nu heter. Just nu står den bara och loopar så jag vet inte exakt. Däremot såg jag den inte under fliken "Install nightly build".

Vet inte om det var det som gick snett? Att man måste installera den först, innan man kan välja den versionen?

Står iofs så här i readme.txt:
"Use Raspbmc settings and switch xbmc version"
Vilket var det jag gjorde...

Av gz

Jag hamnade i en evig loop...
: (

"Relax. XBMC will restart shortly."

Av gz

Tror inte det ännu. Känslan när jag läser runt är att felet är hittat och kanske även fixat? Men att det inte är implementerat i XBMC ännu?

Av gz
Skrivet av mysiskatten:

lär ju vara att xbmc inte har bra stöd för avc1.77.30.. alltså inget fel på svtplay utanför xbmc.

Fast varför är del 1 kass och del 2 och 3 bra kvalitet av "The Jury"? Och varför är vissa avsnitt av julkalendern hackiga och vissa jättebra? Det borde bero på att de strömmar olika eller ger olika info till klienten tycker jag.

Av gz
Skrivet av mysiskatten:

om du stänger av avc1.77.30 under svtplay addon settings så fungerar allt bra men tyvärr blir inte kvaliteten något vidare bra.

Ja, det verkar fungera. Men som sagt blir bilden inte rolig på en stor TV. Då kan man lika bra kolla på telefonen. Men det borde ju hjälp SVT att hitta problemet, jag skriver det på deras forum.

Av gz

Ni får gärna lägga till era synpunkter och exempel i den här tråden på SVT som jag nyss startade:
http://kontakt.svtplay.se/org/svt-play/d/vissa-program-hackar...

Av gz

Här är ett exempel på att det inte står rätt till hos SVT, åtminstone tolkar jag det så? Det måste vara vissa TV-strömmar som är korrupta, eller åtminstone skiljer sig på något sätt som gör det väldigt jobbigt för klienten.

"The Jury" del 1 småhackar irriterande.
"The Jury" del 2 har fin kvalitet.
"The Jury" del 3 har fin kvalitet.

Överhuvudtaget så blandar SVT program som har perfekt kvalitet med andra som har usel hackande visning. Oftast brukar det vara så att en programserie har antingen eller, men ibland är det som exemplet ovan "The Jury" att bara vissa avsnitt är korrupta. Det var samma sak med julkalendern, de flesta avsnitt hade jättebra kvalitet, medan några hackade skitjobbigt.

LessGifted:
Flyter det verkligen på fint för dig om du tittar på sista delen av "Stora barriärrevet" eller avsnitt 1 av "The Jury"? För mig hackar det konstant.

Av gz
Skrivet av LessGifted:

Ang. det här med ryck i svtplay-programmet lösta jag det genom att byta till 50hz frekvens i raspbmc's videoinställningar, efter det flöt allt fint.

Fick upp hoppet först, men funkar inte alls för mig tyvärr : (

T ex senaste avsnittet av "Stora barriärrevet" fulhackar hela tiden för mig. Flyter det på fint för dig?
(Avsnittet ligger under "rekommenderat" och sedan "visa fler")

Av gz
Skrivet av mysiskatten:

fungerar live sändningar? (stular på osx xbmc 12 rc3)
är det typ hälften av programen som fungerar?

Live-sändningar verkar ofta krångla oavsett vad man spelar upp dem med. För mig har det främst varit dålig kvalitet och buffring med dator, iPhone, Android och RaspBmc. Så det är nog ett sändnings- och kapacitetsproblem hos SVT Play i första hand.

Vanliga inspelade program har antingen perfekt kvalitet (t ex The Jury), eller så hackar det konstant (minns inte just nu vilka) och vissa går ej att spela upp alls (t ex senaste säsongen av Homeland).

Av gz

De program som har "rätt kodning" har utmärkt kvalitet. Men vete tusan vad som har gjorts med de andra? Det är som ett och noll i skillnad.

Av gz

Jag vet inte var problemet ligger. Det är i alla fall surt när jag äntligen fått en mediaspelare som skulle klara av SVT Play. Fler och fler program är helt osebara.

Är det bara just RaspBmc som har problem med SVT Play?
Eller är det alla varianter på Raspberry Pi?
Eller är det t o m alla med XBMC inklusive de som kör på riktiga datorer?

Av gz

Jag känner igen det där. Känns som något SVT Play har ändrat? Vissa program flyter på hur fint som helst, medan andra rycker skitjobbigt. Jag har bara sett problemet senaste veckorna, så det kan ju vara att XBMC eller RASPBMC klarar strömmen sämre också, vem vet? Surt är det i alla fall.

Av gz

Jag är inte säker på när och hur och ifall det löser sig automatiskt. Eller om felet ligger hos XBMC eller hos de som gör addons.

Enklast för mig var att ta en sparad image och lägga på SD-kortet. Jag stängde också av automatiska uppdateringar tills vidare. Så nu funkar allt igen.
: )