Inlägg

Inlägg som EnGulCykel har skrivit i forumet
Av EnGulCykel
Skrivet av anon334363:

1. Har själv varit utbränd på samma sätt som du beskriver, det är allvarligt och du behöver främst lära dig att lyssna på din kropp, och känna igen dåliga mönster och när måttet är rågat.

2. 32 år och pluggat merparten av ditt liv? Det måste ju finnas många yrken isåfall som du kan hantera? Pengar/karriär är inte allt. Hitta något som ger dig livsglädje.

Skrivet av Erik_T:

Andra universitetsämnen är inte enklare om du trodde det - inte om du skall lära dig dem ordentligt.

Ta en paus från allt vad studier heter kan vara en väldigt bra idé om du känner dig utbränd, men att byta studieinriktning kommer knappast att hjälpa, såvida du inte helt enkelt ogillar din nuvarande utbildning och tycker att något annat verkar mycket mer intressant.
Om du klarat alla kurser hittills så är du uppenbarligen tillräckligt smart för att bli systemvetare, så oroa dig inte på den punkten.

Skrivet av AplAy:

Du har alltså pluggat 13 år sedan du gick ur gymnasiet?

"Jag får än idag kroppsliga symptom vid för hög stress under en lite längre tid" - Att din kropp överreagerar så där låter allvarligt och lär skada din kropp, knopp & själ ytterligare om du inte lägger i handbromsen nu och tar och gör en rannsakning över ditt framtida liv.

"Leva för att jobba" eller "Jobba för att kunna leva" är frågan. Vill du ha ett jobb där du i princip har ansvar även när du går hem från jobbet om dagarna och på helgerna, eller vill du ha ett jobb där du kan släppa allt varje vardag och främst på helgerna och under semestertid?

Hur ser dina vanor för fysisk aktivitet ut? Du bör börja löpa/jogga så snart du kan för att få in en rutin. Det på lång sikt - vi snackar 3 gånger om veckan i minst fyra veckor först - kommer att bidra till att sänka dina stressnivåer samt förbättra din stresstålighet.

Skrivet av lillaankan_i_dammen:

TS gav nu mer information.

Jag brukar som sagt säga visst studierna är tuffa, men den som tror att det bra är att klara av studierna och sedan blir det lugnare, har väldigt ofta fel när det handlar om de flesta typer av jobb där man faktisk ska utföra en arbetsuppgift som är enkel att kontrollera.

Jag ser på mig själv. Jag jobbar och sliter har inte mycket fritid kvar. Mina grannar däremot jobbar säkerligen hårt de med inom fabrik och annat med höga löner, men typ varje kväll nu emot sommaren sitter de med grillen med några öl. På helgerna åker de bort och festar och säger på söndags kväll väldigt fulla att det blir en tuff måndag men det går.
Detta hade inte riktigt fungerat för dem om de hade haft ett jobb som du hade utbildad dig emot.

Så det finns olika krävande jobb. Och det man ska tänka på är:
Vad tror att man kommer bli bra att jobba som? Det finns folk som har varit introverta som tvärt om har utbildat sig till som kräver raka motsatsen av personlighetsdrag för att lyckas med karriären.
I TS fall skolan är krävande. Kommer arbetslivet vara så mycket lugnare. Kommer kunder som får fakturor på flera hundra tusen vara snälla och säga_ -Att vi förstår och accepterar fakturan som blev så hög för att du kände dig utbränd?

Så det är den stora frågan vad man ska jobba med och det är en svår fråga. Jag själv är inte på något sätt nöjd med min situation, men jag har tagit mig steget till att ha ett bra jobb, lön, kontakter med kunder och äldre än dig. (mer omständligt att byta karriär då)

Kanske kan ett alternativ för dig vara att kolla in olika YH program och försöka hitta något där? Det finns många inom datorteknik som inte är teknisk krävande, men det faller då ofta över på social kompetens. Alltså man ska prata med en väldigt massa personer, samla information, hantera informationen etc. Och sedan jobba lite teknisk.

Min åsikt är att många IT-jobb områden ör ungefär lika tuffa, skillnaden är att de kräver olika kompetenser. Alltså de som kräver mindre datorteknikkompetens, kräver ofta mer social kompetens istället. Och då pratar jag om den svåra biten som säljsnack, ingiva god tillit, hantera konflikter som ofta kretsar kring det magiska ordet pengar etc.
Mitt påstående: 100% av alla konflikter på ett seriöst företag handlar just om pengar/kostnader/uteblivna intäkter.

I dagsläget lutar det åt att genomföra en enklare yh-utbildning på två år till labbassistent. Jag vet inte hur arbetsmarknaden ser ut men jag behöver göra något som jag vet går relativt enkelt.
Jag skulle absolut kunna plocka ut någon slags examen men det skulle vara en som innehöll ett virrvarr av kurser. Inget som ser åtråvärt ut för en arbetsgivare, åtminstone inte så som jag föreställer mig.
Ni ska veta att jag har läst igenom alla era svar noggrant flera gånger och vill tacka er för att ni har tagit er tid att svara mig. Det är mycket uppskattat att få seriösa svar när man är lite vilsen.
Planen är som sagt att göra en enklare yh-utbildning och lägga mer fokus på hälsosamma rutiner. Någon gång i framtiden kanske jag kan få mitt jobb med teknisk inriktning, hoppas inte jag hinner bli för gammal när jag ska byta.

Tack alla som har svarat, ni är guld värda! Ett extra tack till er som har bemödat er med uttömmande och reflekterande svar!

Allt gott,
EnGulCykel

Av EnGulCykel
Skrivet av anon334363:

Man måste inte vara supersmart för att vara programmerare. Men däremot tror jag att det är viktigt att man ett genuint fritidsintresse för programmering. Det blir tufft annars.

Jag tycker att du ska tugga dig igenom resterande utbildning, kanske varvat med praktik på något konsultbolag som Sogeti. På såna arbetsplatser är kod sällan fokuset (även om du egentligen ska behärska det). Många där som knappt kan något alls rent tekniskt, men som ändå har bra och trygga anställningar, för att dom väger upp för det på andra fronter.

Skrivet av Frux:

Jag hoppade på en IT-utbildning på rätt hög nivå direkt efter gymnasiet trots att jag var ganska skoltrött. Klarade med nöd och näppe en termin innan det tog stopp. Inte för att jag egentligen inte hade förmåga att förstå, men jag var utbränd och orkade inte plugga och ta in mer. Det var en rätt deppig upplevelse. Man behöver i regel inte vara något geni men på hög nivå måste man själv orka jobba på och anstränga sig, det räcker inte att bara sitta med på lektionerna som i gymnasiet.

Tog uppehåll ett år, sen hoppade jag på en annan IT-utbildning som var lite lättare och som jag fixade 3 år på.

Frågan är kanske, kommer du att känna dig återställd efter sommaren och redo att ge järnet ett år till?

Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Skolan är tuff, har skithårda krav. När du sedan kommer ut i arbetslivet behöver du endast fakturera runt 1000kr/h. Så man kan slappa en hel vecka och bara leverera ett jobb som kund vill betala 40 000kr för enbart arbetet.

Med detta sagt, så syftar jag att gräset är inte så mycket grönare någon annanstans. Det man för tillfället läser/jobbar med kommer att kännas tungt, men om du ändå har klarat dig studierna så har du klarat mycket mer än alla andra.
Och du pratar om att ge upp. När det finns folk i din situation som får hålla på krångla med csn försöka få dem att ge pengar ändå och fundera på hur de ska ha tid och ta alla omtentor.

Så mitt råd är utan att känna till din situation så noggrant att försöka kämpa på.

Utbränd tycker jag för övrigt är ett ord som missbrukas. Med det menar jag att folk absolut kan bli detta. Men vissa som är sjukskriva för utbrändhet har energi kvar att göra saker som mer utmattade personer aldrig skulle fundera på att göra. -Som att åka på semester. Nå man ska passa sig för att köra sig helt i botten. Och det är såklart inte fel att kontakta läkarvård vie större utmattning då det kan finnas många orsaker bakom.

Angående systemvetenskap så finns det väl typ inget enklare motsvarande program på högskolan? Inte för att klanka ner på utbildningen, jag bara påstå att det inte finns så mycket nivåer at välja på.
Det skulle iofs välja 2årig inom nätverk eller YH. Eller såklart en helt annan gren med andra ämnen, dock bör svårighetsnivån vara ungefär detsamma. (tanken är i alla fall detta) Sedan civilingenjör är i en nivå högre.

Skrivet av KAD:

Om du är utbränd på riktigt så är det inte en lysande ide att pressa vidare. Det kommer inte bli bättre, däremot finns risken att du förlorar förmågan att ta dig framåt för åratal framöver. Då är det bättre att ta studieuppehåll ett år, flytta hem och jobba på Dånken eller något för att återhämta dig. ”Utbrändhet” kommer som du är inne på sällan från en enda källa, så att låta tiden läka lite andra sår (det fungerar faktiskt, det tar bara jobbigt lång tid) är inte heller så dumt.

Systemvetenskap har ju för övrigt en stor del mer icke-tekniskt innehåll: människa-datorintegration, ekonomi, projektledning osv. Många systemvetare blir programmerare, men många sysslar även med annat i yrkeslivet. Jag skulle till exempel mycket hellre ha en projektledare som fattar svårigheterna med programmering än en som aldrig har skrivit en rad kod, så din erfarenhet hittills är inte värdelös även om du inte tänker jobba med programmering.

Det finns rätt många som inte är några genier i branchen. Har man kommit in på en systemvetarutbildning och tagit sig igenom första året så finns det ingen anledning att oroa sig över att intelligensen inte räcker till. Motivation däremot, kommer vara viktigt över ett helt yrkesliv, men intresset måste som sagt inte vara mot just programmering.

Lycka till!

Skrivet av knewt:

Om du inte har ett genuint intresse för programmering och dataanalys samt har problem att hänga med undervisningen tycker jag du gör rätt i att hitta på något annat. Det låter inte som din grej!

Skrivet av dust79:

Nu var det 21 år sedan jag pluggade systemvetenskap...
På min tid så var det ytterst få av de som gick ut systemvetenskap som faktiskt jobbade med programmering. Många jobbade med systemkrav, support, utrullning av nya system osv. Flera av de jag pluggade med var rätt usla på programmering och kämpade rejält, i de flesta fall inte för att de inte var intelligenta nog utan för att de hade 0 erfarenhet av programmering.
Om jag hade varit dig så hade jag kikat på vad som ligger i kursplanen framåt, kanske det är något som låter mer intressant än det du läst hittills? Mycket av att lyckas i plugget är att tycka det är lite kul och intressant trotts alls.

Ang utbrändhet så kan jag inte annat än att hålla med vad övriga skrivit här. Om det är utbrändhet på riktigt och inte att man är trött på livet och trött på att gå i skola så ska du nog överväga att ta en paus.

Skrivet av danneee:

Är du utbränd på riktigt så ska du absolut inte fortsätta, då kommer det bara bli värre och mer långvarigt. Ta en paus, går säkert att ta studieuppehåll eller sluta och komma tillbaka och tillgodoräkna sig kurserna om du vill.
Känner du att kärnämnena inte är för dig så är det också kanske inte rätt utbildning, det är ju troligen vad du ska arbeta med en längre tid efter utbildningen.

Stort tack för alla svar och fin feedback, det var mer än väntat! Tack!

Jag har förstått att intresse och ett visst mått arbete krävs när man väl kommer ut i arbetslivet. För min del har det hittills endast handlat om att klara tentor och uppgifter, inget mer. Jag har aldrig känt något behov av att syssla med kod på fritiden, även om jag kan tycka att det stundtals kan vara rätt så kul.

Anledningen till att jag sökte mig till detta var att jag är tekniskt lagd och med ett skapligt resultat på högskoleprovet (1,5). Jag tänker ibland att det vore bortslösad potential att stå och mäta ph-värden osv hela dagarna som labbassistent. Jag är också orolig över att jag i längden kommer ångra mig att jag inte kämpade på och att jag kommer bli väldigt less på det mer rutinartade arbetet som labbassistent.

Vad gäller min utmattning så är jag rätt så säker på att den är på riktigt. Jag är sjukskriven och har tagit ett års paus. Början var värst då jag hade svårt för ens en enkel resa utan kroppsliga symptom och flera dagars sängliggande. Jag får än idag kroppsliga symptom vid för hög stress under en lite längre tid.

Jag förstår att det är mycket svårt att sätta sig in i någon annans situation ordentligt utan att känna till detaljer.
Just nu är väl min huvudsakliga fråga huruvida jag orkar ta mig igenom resten, samt är det rätta valet att göra?

Jag måste oavsett fatta ett beslut. Jag har endast csn för två års studier kvar.
Om det spelar någon roll så är jag idag 32 år gammal och har studerat merparten av mitt vuxna liv.

Jag skulle mycket väl kunna tänka mig att arbeta inom IT men utan att syssla med kod, går det att halka in på något sådant utan en examen?

Återigen, tack för alla svar! Guld värt och de tas alla i beaktning!

Av EnGulCykel

Studerar systemvetenskap men vet ej om det är för mig.

Hejsan!

Jag vänder mig hit i hopp om att få lite vägledning eller insikt gällande min studiesituation, all feedback är uppskattad!
Jag har studerat systemvetenskap i ett år nu, och det har tagit mycket av min energi. Det har varit kurser inom programmering i C#, objektorienterad programmering, algoritmer och databaser, osv.
Nu har jag klarat alla mina kurser hittills(förutom en inlämningsuppgift) men till bekostnaden av att jag blev utbränd. Nu är det förvisso andra faktorer som ledde fram till detta med i spelet, men det var plugget som fick bägaren att rinna över.

Jag står nu inför valet att göra klart mina två år inom systemvetenskapen eller söka mig till något enklare(funderar på labbassistent, men är det lite för enkelt kanske?). Det som oroar mig med att fortsätta min linje inom sysvet är att jag undrar om jag har skalle nog för att arbeta inom området. Jag fruktar även den objektorienterade programmeringen!

Vad tror ni, finns det en plats för mig inom arbetsområdet?
Behöver man vara smart för att arbeta inom IT?
Måste man syssla med kod?

Tack på förhand!

Av EnGulCykel

@CyberNerd: Tack för tipset, ska definitivt göra ett försök! Är det något särskilt med denna utbildingen?

@kundun: Det var någon annan här i tråden som nämnde cnc och automation, jag menade mest att jag inte var intresserad av det längre.
Att programmera plc var iofs kul, cnc har jag aldrig provat.

Jag ser att både .net, java och frontendutvecklare finns i stockholm, hur vet jag vilken av dessa jag ska sikta på?
Det verkar finnas möjlighet till sen anmälan till båda. Jag överväger nu att strunta i år 3/3 på min nuvarande utbildning, som jag ändå inte har för avsikt att jobba med, och hoppa på en av dessa med en sen anmälan i Stockholm.

Tack för all respons och hjälp ni gett, det har verkligen underlättat en trängd situation.

Av EnGulCykel

Tack för svaren hörrni! Jag känner mig tvingad att hålla till i min nuvarande utbildning och stor ångest inför min situation, vill väldigt gärna komma vidare från detta så er hjälp är mycket uppskattad!

Jag har kollat lite på YH-utbildningarna, har ju tänkt mig it-relaterad programmering, hur vet jag vilken av yh-utbildningarna jag ska välja?
Jag har ingen erfarenhet av programmering annat än i C och PLC.

Någon som vet?

Av EnGulCykel

@Sinery: Ah okej så du pluggade inte tillräckligt mao? Känner du till om det är några i din klass som jobbar vid sidan av, är det möjligt?

@kundun: Jag är inte intresserad av civ.ing längre, det är högskoleingenjör som står på tapeten. Vet du något om vart man hittar YH utbildningar och hur det i arbetslivet sen skulle skilja sig mot någon som har en ingenjörsexamen?

Av EnGulCykel

@Sinery: Jag har inte tillräckligt med CSN dagar kvar, tänkte att jag kunde lösa det på nåt vis med extrajobb.
På vilket sätt är kurserna krävande tycker du? Mycket teori att lägga på minnet eller svårt att förstå sig på?

Tack för svar!

Av EnGulCykel

Vilsen med misstag i ryggsäcken, datavetenskap

Tjena

Jag vet inte om detta är rätt forum att vända sig till men jag vet inte vart annars jag ska prova.
Jag är strax över 30 år gammal, har provat på civ.ing 2 ggr där en- och flervariabeln fällde mig i samband med andra omständigheter som påverkade min studieförmåga.

Nu har jag pluggat 2 av 3 år på en utbildning där jag har upptäckt att jag absolut inte vill arbeta inom området, utbildningen är inte av teknisk art. Har knappt jobbat ett år totalt i mitt liv och ekonomin gnager i bakhuvudet.
Nu har tankarna gått till att göra ett sista försök på utbildningen till högskoleingenjör i datavetenskap. Jag är rädd att misslyckas ännu en gång med större skulder och utebliven lön som resultat.
Lönen lockar förstås och när jag studerade civ.ing så fick jag en 4a i programmering i C.

Jag är jättetacksam för alla svar och åsikter kring vad ni skulle ha gjort i min situation.

Vänliga hälsningar,

Cykel

Av EnGulCykel

Tack ännu en gång Eberhart för hjälpen, återkommer imorgon med resultat!

Du har rätt i, MultiMan, att det är lite dåligt beskrivet.
De fasta sladdarna försörjer moderkort, fläkt och diverse småsaker som jag inte kan dra mig till minnes vad de är just nu.
Jag använder så många av de fasta kablarna som jag kan.
De två modulära kablarna som jag har försörjer CD-rom, SSD:n, 1TB hdd:n och de fyra kontakter som grafikkortet kräver.
Det som jag kan eventuellt var orolig över var just om jag tog ut för mycket ström på mina två modulära kablar.

Av EnGulCykel

Tack Eberhart, du är en ängel.
Jag ska försöka mig på att göra en BIOS-uppgradering imorgon, vill inte riskera att paja datorn såhär på kvällen då den behövs som mest!

Jag hoppas att den där ASUS EZ Flash 2 redan finns tillgänglig, den finns nämligen inte på moderkortets hemsida att ladda ned.
http://www.asus.com/Motherboards/Z87A/#support_Download

Bör jag göra firmware uppdatering efter BIOS uppgraderingen?
Kommer all min sparade data finnas kvar eller måste jag göra en helt ny installation av windows osv?

Förresten, angående uppdateringen av Bios, ska jag välja den allra senaste uppdatering?
Om du slänger ett öga på länken ovan så ser du att den är på ca 5 Mb medans det finns en som är lite äldre som ligger på cirka 190Mb?
Ska jag installera den sistnämnda först eller hur ska jag gå tillväga?

Av EnGulCykel

Men det underliga med att behöva uppgradera BIOS är att jag inte gjorde det på min förra installation, där jag hade en helt annan ljudnivå.
Jag har försökt att uppgradera BIOS men lyckas inte, allt jag får när jag laddar ner uppdateringen är en fil med en CAPS ändelse som jag inte kan göra någonting med.
Men jag ska googla vidare lite och se, läste någonstans att det bör stå i moderkortsmanualen.
Kan det vara så enkelt att det behövs en bios uppdatering?
Vet du om den finns kvar även om jag skulle göra en ominstallation?

Angående firmware uppgradering så har jag först och främst ingen aning om vad det är, jag googlade lite dock och hittade detta
http://www.kingston.com/us/support/technical/downloads?produc....
Min SSD verkar dock inte finnas med bland listan av olika nummer, min har nummret SV300S3.
Ska jag köra på den sidan som jag länkade ändå?

Tack för svar förresten!

Av EnGulCykel

Underliga problem vid nyinstallation

Hejsan sweclockers, jag väljer nu att vända mig till er för hjälp efter x antal timmars mekande med mina problem.
Till att börja med kan jag nämna att de problem som jag kommer att beskriva för er uppstod först för ca 4 månader sedan då jag först köpte min dator, jag trodde då att det var SSD-disken som krånglade och har sen dess fått en ny.
Dessa problem uppstod återigen häromdagen när jag äntligen bestämde mig för att ta tag i en ominstallation för att kunna nyttja min SSD, innan har jag använt mig av en gammal 1TB hårddisk där inga av dessa problem uppstod vad jag minns.

Problemen:

Till en början går allt utan problem, jag pluggar ur 1 TB hårddisken, skapar en partition på SSD:n och gör en komplett installation av Windows.
Det är nu som saker börjar bråka.
Jag börjar med att installera drivrutiner till moderkortet, grafikkort och ljudkort.
Någonstans under dessa installationer så slutar vissa saker i operativsystemet att fungera.
Vilka saker?
Jag kan dels inte komma åt webbläsaren längre, den öppnas aldrig upp utan en evig väntan uppstår.
Jag kommer inte heller längre åt att göra några inställningar via kontrollpanelen, exempelvis tillåta program i brandväggen osv, utan samma eviga väntan uppstår.
Desssa problem kvarstår genom alla uppdateringar och installationer av drivrutiner.
Jag prövade att både installera drivrutinerna från min vanliga cd-läsare och en extern.
Det var exakt samma problem som uppstod vid mitt första försök att installera på SSD:n, innan jag skickade tillbaka den och fick en ny.
Jag kan också tillägga att jag nyttjar enbart två uttag i mitt modulära nätaggregat då jag inte har fler sladdar och dessa försörjer hela datorn.

Nuvarande läget

Jag har nu prövat att ladda ned alla drivrutiner från internet istället för att installera dem från CD:n.
Jag kommer mycket längre på detta sättet, de allra flesta drivrutiner uppstår det inga som helst problem med.
Men jag kan inte installera vissa program som hör till moderkortet (ASUS AI tweaker m.m), timglasikonen kommer fram en kort sekund och efter det händer det ingenting alls.
En annan sak som har ändrats gentemot min gamla installation är ljudnivån.
Numera lyssnar jag på 100% nivå medans jag innan bara behövde använde mig av 15% för att uppnå samma ljudnivå.
Musik fortsätter även att spelas även fast jag väljer att inaktivera mitt ljudkort via kontrollpanelen, inte heller syns det några staplar som indikerar ljudnivå.
Ljudnivån påverkas dock när jag ändrar nivån från skrivbordet.
Annars fungerar datorn någorlunda bra just nu, jag har inte prövat att spela ännu så jag vet inte om prestandan påverkas något av de program som jag inte kan installera.

Frågeställning

Varför uppstår dessa problem och finns det några eventuella åtgärder?
Hur ska jag göra för att återfå min gamla ljudnivå?
Bör jag göra ännu en ominstallation och försöka få de program som medföljer att fungera? (ASUS AI SUITE3, m.m)
Jag fick även ett tips av en bekant att använda mig av ett program som heter "HD Clone" och med hjälp av detta göra alla installationer på min vanliga hårddisk och sedan kopiera över allt till SSD:n med hjälp av programmet, kan detta vara en lösning tror ni?

All feedback och hjälp uppskattas!

Tack på förhand!!

Robin

Operativsystem: Microsoft Windows 7 64-bit
Processor: Intel Core i5 4670K Haswell
Processorkylare: Intel Standard
Moderkort: ASUS Z87-A
Minne: 2x 4 GB Kingston 800 MHz
Grafikkort: NVIDIA Geforce GTX 760
Hårddisk: Kingston SSD 120 GB, SAMSUNG HD103UJ 1 TB
Nätaggregat:Corsair HX 520 W
Övrig kylning: 1x120mm insug och 2x80mm utblås i lådan
Övriga komponenter: ATAPI iHAS524 CD-rom och ASUS Xonar DS PCI 7.1 Audio Card

Av EnGulCykel

Japp mitt windows är legalt och moderkortet heter Z87-A.
Det verkar som att det enbart krånglar när jag installerar from CD-skivor, jag har prövat att ladda ned alla drivrutiner nu istället och problemet är borta.
Kan det vara min CD läsare som bråkar?

Av EnGulCykel

Underligt problem

Hejsan!

Jag har ett problem som jag inte kan komma underfund med.. jag har precis inhandlat en ny dator, monterat ihop den och installerat windows och div drivrutiner.
Men, jag kan inte gå in på någon webbläsare, komma åt egenskaper på datorn, komma åt windowsbrandväggen osv.
Allt som händer är att den laddar i någon sekund sen så händer det inget mer.
När jag försöker öppna en webbläsare är det samma sak, processen syns dock i aktivitetshanteraren.

Finns det någon som har nån aning om vad som är problemet??

Tack på förhand!

Uppdatering:

Jag har nu ominstallerat windows, då fungerade allt precis som det ska!
Jag installerade enbart chipset till moderkortet så jag fick åtkomst till internet.
Men när jag sedan installerade drivrutiner för USB så slutade min mus att fungera!
Den fungerade dock när jag var inne på BIOS men så fort windows hade laddat så ville den inte vara med.
Kan det vara något fel på drivrutinerna?

Av EnGulCykel

Då sätter jag den jag köpte extra på sidan helt enkelt!

Av EnGulCykel

Förresten, du har ingen länk till hur man bäst bör lägga upp installation av fläktar och sådant?

Av EnGulCykel

Då kör jag på samma partition tills vidare, tack ännu en gång!

Av EnGulCykel

Ursäkta sena svaret, har varit på fiskeresa!

Så du menar att jag inte ska applicera någon pasta när jag ska sätta fast processorn?

Förresten så har jag fått en ny frågeställning!
Jag köpte ju en 120 Gb SSD-hårddisk, nu undrar jag om det är bäst att dela upp den i två partitioner, en för OS och en för spel o s v?
Hur stor bör partitionen för OS i sådana fall vara? Räcker det med 20 Gb?
Eller kan jag har både OS, program och spel på samma partition?

Åter igen, jag är grymt tacksam för all hjälp!

Av EnGulCykel

Nu vart det beställt!

Tack så jättemycket för all hjälp, guld värt!

Av EnGulCykel

Du är grym thli!

Såhär ser den ut just nu: http://www.inet.se/kundvagn/visa/3624312/2013-07-20
Vad tycker du om fläkten?
Och vad tycker du totalt sett om alltihop?