Inlägg

Inlägg som Blackoxy har skrivit i forumet
Av Blackoxy

Sluten vattenkylning (CPU) Tyst

Hej!

Jag har en Corsair H70 som kyler min CPU. Men jag tycker den låter lite mycket.

Så jag undrar om det är någon här som kan rekommendera någon annan CPU kylare(Sluten vattenkylare) som är så tyst som möjligt ? Har sockel 1155.

Tacksam på förhand!

Av Blackoxy

Komplett custom vattenslinga hjälp (delar)

Hej!

Jag har följande pc :

  • Chassi: Corsair obsidian 750D

  • GPU: Intel I7 - 3770k

  • SLI (2x) Nvidia GTX 680 (Tillverkat av EVGA)

  • PSU: Corsair RM 1000W

  • RAM: Corsiar vegence 16GB @1600MHz
    (samt en 1x HDD & 1x SSD)

Nu till det jag behöver hjälp med.
Jag skulle vilja veta vilka delar jag skall ha för att kyla både CPU + grafikkorten. (inkluderat allt d.v.s slang, fästen etc..) (hade tänkt en 360 rad i toppen och en 240 på framsidan).

Hade varit oerhört tacksam om någon skulle vilja lägga ihop ett komplett kylnings-kitt, till mig. I Inet:s varukorg. Jag ber om detta eftersom jag har ALDRIG gjort en custom water loop tidigare. Vill gärna se vilka delar jag behöver för en KOMPLETT slinga.

Tack på förhand!

Av Blackoxy
Skrivet av Qnott:

Skulle verkligen inte rekommendera Blender till ett sådant projekt. Det är mer användbart när du exempelvis ska modellera något till ett spel eller liknande, och vill ha en mer "fri" modellering. Problemet är att du inte på ett enkelt sätt kan ange mått vilket gör att du inte riktigt kan skapa något som sen ska användas i verkligheten.

Bättre är då istället program som SolidWorks som är skapat just för att rita upp modeller och ritningar som sedan ska tillverkas, skrivas ut etc. Det finns även andra program med samma syfte, exempelvis AutoCad, men det är SolidWorks jag själv är van vid. Nackdelen är att i princip alla dessa program måste köpas, men de kan ibland ha en "utbildningsversion" som är fri att använda i utbildningssyfte/personligt användande, så länge du inte är företag eller planerar att tjäna pengar på det du skapar.

Ett annat alternativ är Sketchup som jag vet att många använder här och som är gratis om jag inte minns fel. Har dock ingen erfarenhet själv av det så dess lämplighet får någon annan svara på.

Oavsett vilket program du väljer får du räkna med att det kommer ta ett tag att lära dig programmet och alla funktioner som kan tänkas behövas, framförallt om du är helt ny till 3d modellering, men det finns ganska gott om tutorials på Youtube som gör det hela lättare. Titta gärna på videor från alla dessa program som jag nämnt så du själv förstår skillnaden mellan exempelvis Blender och SolidWorks då de är extremt olika men har båda sina styrkor och svagheter.

Angående färdiga modeller kan det finnas ibland, bara att googla Chassit och exempelvis "3d model SolidWorks", men risken är ganska stor att du får skapa det från grunden. Notera dock att i princip alla modeller är specifika för ett speciellt program och dessutom version för att det ska gå att jobba med.

Tack för ditt svar! då vet jag lite mer vad som krävs för att jag skall kunna göra ett sådant här projekt!

Av Blackoxy
Skrivet av Bacon-Matte:

Blender ät gratis alltid värt att testa

Skulle du säga att det är det bästa programmet att använda?
Har du någon erfarenhet av det?

Vet du om det går att "importera" ett chassi, eller man måste modellera allt från början?

Tacksam för fler tips och idéer !

Av Blackoxy

Bra program för göra en 3D modell av en pc?

Hej!

Jag har funderingar på att bygga en Dator med komplett vattenkylning för både GPU och för CP.
Det som jag hade tänkt mig är att "bygga" ihop en dator i ett program för att få en bild på hur sakerna kan se ut innan man bygger ihop det. Någon som kan tipsa på något bra program där man kan göra en 3D modell så man kan ha som "prototyp" om ni förstår vad jag menar.

Alltså så man kan ändra i modellen tills man blir nöjd SEDAN börja bygga datorn. (Gärna så man kan importera en bild på eventuellt chassi så man kan "jobba i det" )

Tar gärna emot tips och idéer !

Tack på förhand!

Av Blackoxy
Skrivet av mrqaffe:

Vissa moderkort har laddfunktion men saknas den så kan man få ström tex genom att använda en passande hub.

Hmm okej, och under vilken "parameter" i manualen skulle de stå ist tror du? Vad för typ hub är de du talar om?

Av Blackoxy
Skrivet av alatan:

Annars kan du väl bara köra med en omvandlare man har till telefoner vidare till vägguttaget? Bör funka, dock inte helt 100.

Jo det kanske fungerar att göra så..Men det hade varit absolut smidigast om jag hade kunnat ladda min mus i dockan (med stängd dator) utan att behöva koppla om några sladdar och kontakter

Av Blackoxy
Skrivet av Karaff:

Det finns på vissa datorer, kolla med manualen ?

Jag har iaf ett uttag på min ThinkPad med den möjligheten.

Jag har letat lite på nätet men inte lyckats hitta något.. Kanske finns några inställningar i BIOS eller? (jag har MSI Z77A -s01 moderkort)

Skrivet av sander00se:

Funkar inte det av sig självt? Mitt tangentbords bakgrundsbelysning släcks iallafall inte även om datorn är avstängd, vilket jag stör mig på väldigt mycket :(.

Nej det gör ju inte det .. Hade varit bra om jag hade kunnat ladda tex min datormus genom datorn under tiden man sover så är den laddad när man vaknar och då kan man köra trådlöst

Av Blackoxy

Ladda saker(med stängd dator)

Hej!

Har en fundering om man kan fixa så att man kan ladda grejer från datorns USB-uttag fast datorn är stängd? hur isf?

Tacksam för svar

Av Blackoxy

Datormus till vänsterhänta

Hej!

Jag är nu ute efter en ny datormus. Fast jag undrar vilken man skall gå efter. Jag är vänsterhänt och vill därför ha en skön mus som passar till en vänsterhänt. (jag har en deathadder left hand edition men vill prova något nytt) ...

Jag har kollat lite på Razer Ouroboros Elite och tycker den verkar vara rätt okej för en vänsterhänt i och med man kan ändra lite saker på den.
Någon som har erfarenhet av den musen eller som kan rekommendera något annat? .. Tacksam för svar på förhand!

Av Blackoxy

Nvidias kontrollpanel "Bugg" ?

Hej!

Jag använder mig utav 3 stycken skärmar och kör Nvidia surround . Men ibland när jag startar upp datorn så blir menyraden utdragen över alla fönster (istället för bara finnas på mitten skärmen). Samt att alla inställningar har försvunnit från menyn (se bifogad bild) .

Jag har ingen aning varför detta händer. Har inte gjort ngt med datorn annars. Hur kan jag fixa detta så jag kan få tillbaka alla meny inställningar som upplösning och aktivering av SLI av mina två grafikkort och så vidare..

http://imgur.com/w01nN4c <--- en skärmdump på hur min menyrad ser ut i Nvidias kontrollpanel. Fattas en del alternativ!

Tacksam för svar!

Av Blackoxy
Skrivet av Hardware guy:

Gäller det alla webläsare?

Provade nyss FireFox, då fungerade det som det skulle...

Av Blackoxy

Maximera tex webbläsare problem(Nvidia surround)

Hej!

Jag kör med 3 st skärmar med Nvidia surround.
men när jag ska till exempel maximera en webbsida på en skärm så fyller din inte riktigt hela skärmen utan blir en liten glipa runt om (alltså så man kan se skrivbordet).

Någon som vet vad felet kan vara och hur man fixar det?

tacksam på förhand

Av Blackoxy
Skrivet av mrqaffe:

Man lånar av nån som har eller köper en egen
http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=1083

Tack för tipset!

Skrivet av Tea42BBS:

jag har 2st Dell 23" U skärmar, den ena är "vitare" än den andra. Nollade alla inställningarna i menyerna på skärmarna och körde sen Windows inbyggda kalibrering för färg. Ökade sen Brightness 10 steg på den "svaga" skärmen o är nu ganska nöjd

Okej tack! Ska prova att göra så!!

// LZ

Tack för alla svar!

Av Blackoxy
Skrivet av xfade:

Testa att byta ingång sladd mellan skärmarna för att se om "felet" ligger i skärmarna eller i grafikkortets inställningar.

Sedan vet man aldrig vad skärmtillverkarna stoppar i för panel i de olika modellerna.
Bara skillnaden att den ena har 3D och den andra inte, skvallrar lite om at det kan vara stor skillnad mellan dem.

Jag testade att skifta runt kablarna till skärmarna men problemet är precis den samma. Vad det gäller skärmarna så är båda ASUS skärmar (VG278 & VE278) Jag är medveten om de inte är identiska, men borde kunna få lika bild kan jag tycka

I och med jag hade samma problem på två andra skärmar tidigare så borde det vara ngt lurt .

Av Blackoxy
Skrivet av mrqaffe:

Skaffa en kalibrator och justera in så att bilden blir lika på båda, annars får du försöka manuellt men det kan vara svårt men det går om du verkligen vill.

Hur skaffar jag en kalibrator så att jag kan få lika bild på båda?

Av Blackoxy

Två skärmar olika konstrast

Hej!

Jag har två stycken skärmar (i stort sett identiska , den ena har 3D den andra inte)

Och när jag kör båda skärmarna inkopplade så har de inte samma utseende (till exempel om man har två sidor uppe som båda har lite vitt i sig så skiljer de vita sig)

Jag har kollat inställningarna på skärmarna och de är precis de samma.

Innan dessa skärmar så hade jag två andra och det var samma problem där.

Någon som har något tips eller idé om en lösning till detta, så hade jag varit väldigt tacksam!

tack på förhand!

Av Blackoxy

Windows 8.1 E-post problem

Hej!

jag har Windows 8.1 och använder mig utav deras E-post app.

För det första så kommer inte ny E-post upp, jag ser till exempel att jag har fått nytt E-post via min telefon men kommer ej upp något via appen, vad kan vara felet? Sen ett annat problem är om det finns ett E-post som är oläst och jag trycker på det och får upp Mailet så bytar det aldrig till läst, vad kan vara felet?

Tacksam för svar!

Av Blackoxy
Skrivet av thereal_twisted:

Det kommer ju såklart funka med en 360rad, det bästa vore om du fick in en större rad eller en till rad.

Personligen tycker jag cpu och en gpu är max på 360 rad, men som sagt det kommer funka på bara en 360 och du lär få bättre temps än på luft

Okej Har dock redan en sluten vattenkylare till min processor, men jag tycker den fungerar sådär den låter rätt mycket också. Om jag minns rätt så är det en Corsair h70 (inte helt säker!! ) men om jag vill köra en vattenslinga i hela pc:n är det väl bättre att göra det genom alla komponenter än bara göra GPU med vatten och CPU med sluten kylare?

Av Blackoxy
Skrivet av thereal_twisted:

360 rad är absolut på gränsen, större rad vore att föredra.

Mellan grafikkorten kan du köra en simpel rör anslutning som Gunner357 länkade. En annan lösning är att köra med en EK terminal, vilken du skall ha beror på vilket moderkort du har.

http://www.coolingstuff.se/photos/2/1834.jpg

http://www.coolingstuff.se/photos/2/1836.jpg

http://www.coolingstuff.se/p/938/ek-fc-terminal-dual-parallel...

http://www.coolingstuff.se/p/937/ek-fc-terminal-dual-parallel

Tack för ditt svar! Vad tycker du är max man bör kyla med bara en trippel då?