Inlägg

Inlägg som LuddeH98 har skrivit i forumet
Av LuddeH98
Skrivet av Farbror Krut:

Köpa man en vanlig processor som länken nedanför och bytar ut den som man gör i en stationär? Varför kan man inte uppgradera grafikkortet? Kan man göra något annat för att få bättre grafikkort kanske använda ett externt? Hur vet jag att jag väljer rätt processor till min dator?

https://www.komplett.se/intel-core-i7-4790k/817261#

Nej, det är inte rätt processor det är till stationära! Du bör inte ens försöka byta processor i den, då du inte får garanti på det eller datorn!

Grafikkortet sitter fastlödt på moderkortet och det går INTE att löda om!

Det finns ca 2-3 laptops som kan använda externa grafikkort! Och de ligger på ca 20k minst!

Du får läsa om den har dual core eller quad core! Men jag vet inte om du behöver en quadcore

Skickades från m.sweclockers.com

Av LuddeH98
Skrivet av Farbror Krut:

Kan man byta processor och grafikkort ? Isåfall vart köper man de delarna, bytar gärna till en I5 eller I7a.

Du kan förmodligen byta processor, men grafikkortet är omöjligt att uppgradera! Jag valde att köpa en som hade en quadcore i7 och ett 960m, och det ångrar jag verkligen inte! Denna dator är svinbra för att vara så tunn och lätt för hårdvaran, jämfört med en msi eller asus laptop som väger bly och är mkt tjockare!

Det finns INGEN i5 som är quadcore till laptops, och det finns dual core i7 med (vitsen med att kalla den det vet jag inte då den har exakt samma prestanda som en i5 dc) och sen ska din dator ha support för de processorerna!

Tror man måste köpa dem av intel själva

Av LuddeH98
Skrivet av Farbror Krut:

Hej jag lånar tråden litegrann. Jag köpte den här http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/221371-a...

Jag är inte nöjd med den eftersom man inte kan lira csgo, den låter och är seg. Jag undrar om jag kan få en bättre för samma pris eller minst 4500 som klarar csgo.

Cs go är ett spel du bör ha mycket hög fps i om du ska ha bra upplevelse, och detta får du inte med ett intel HD kort! Du bör ha en som har GT 840 och i5 intel processor skulle jag tro, och du kan nog hitta det för en bra peng på alla reor!

Klippte en levono y50-70 för 9k på Elgiganten, den är extremt prisvärd ur mitt syfte då hårdvaran är extremt bra för 9k (i7 quadcore och 960m)

Skickades från m.sweclockers.com

Av LuddeH98
Skrivet av ilstallione:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3073247

Varför inte den, borde väl vara den mest prisvärda där är just nu?
Om jag förstått saken rätt har Lenovo sen införandet av GTX960 även uppdaterat panelen till en IPS-modell vilket i min värld är en tusenlapp i bonus då den gamla TN-panelen var ganska dålig enligt många.

Jag beställde elgigantens version iaf för att jag ville ha en quad core för att jag ska använda min till bl.a. 3D osv så jag behöver nyttja i7:ans multithreading och dess 4 kärnor!

Tar hellre en något sämre panel som är utbytbar istället för att få en dator med en icke uppgraderingsbar (kanske möjligt men kostar mer än vad det är värt) dual core och IPS istället

Det finns en som har en i7 4210H processor vilket är en dual core
Sen finns den jag köpte som heter i7 4720HQ som är quadcore

Av LuddeH98
Skrivet av harry2k4:

Hej! beställt nyss en http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat... ,tänkte kolla om det var värt det? Jag ska flytta till Japan för att plugga, vill ha en hyfsat bra laptop som klara av WoW, CS, Dota 2 och kanske nått nytt spel i framtiden. är inte beroende av SSD, men när jag såg denna http://www.netonnet.se/art/fyndvaror/dator/fyndvaror-laptop/l... blev jag lite fundersam om det är värt att lägga 1k extra ?

Nej, du kommer inte få nytta av 16gb ram eller 4gb grafikminne om du nu ska lira 1080p! Om du inte är beroende av SSD så är det inte värt det, och om ett år kommer du kunna köpa en SSD på mycket bra pris sägs det

Av LuddeH98
Skrivet av mikchr:

jag såg också denna men tyckte att de va värt lite mera för en riktig ssd och 4gb grafikminne och 16gb ram , men du blir säkert inte missnöjd

Fixar, åker iväg på jobb på måndag så blir testad i veckan

Har redan en samsung SSD liggandes, så för mig är detta ett bättre alternativ! Dessutom använder man inte mer än 2gb grafikminne på 1080p med ett gtx 960m då den inte klarar att hantera så höga texturer osv i bra framerate, men hellre för mycket än för lite

Men jag sparar hellre de 1500kr och lägger på en IPS panel till den då jag var o kollade på den nyss och skärmen är inte jättehärlig, ganska utvattnad och "dimmig" enlig mig!

Denna laptop var ändå väldigt tunn och lätt för att vara speldator! Den har ju två ganska rejäla fläktar i sig och ändå har de kunnat hålla den så tunn, och till ett bra pris! Dock fick de skala av lite på skärmens budget kändes det som

Tycker också tangentbordet var riktigt skönt att skriva på! Knapparna "fladdrade" inte som de brukar göra på ngt billigare och plastiga laptops

Av LuddeH98

tänkte också köpa en sådan, och såg att elgiganten har denna med 960m 2gb och quad core i7a för 9k, vilket lät väldigt lockande då min gamle trotjänare med gt540 slängde in handduken så, det blir att köpa en sådan imon då erbjudandet går ut då!

Av LuddeH98
Skrivet av freak:

Gjorde en tråd för inte så länge sen om en stationär dator men jag har nu tänkt om lite och för mig hade det vart mycket smidigare med laptop. Vill kunna spela lite spel som inte är världens mest krävande som t. ex. CS:GO, GTA:V (givetvis är inte högsta grafik nödvändigt), annars ska jag bara använde den för normalt bruk.

Har kollat runt lite och hittat två snarlika modeller, ser inte skillnaden mer än att den ena har större HDD..?

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/214707-asus_f550jk-dm169h_156_full_hd_i5-4200h-8gb-1tb-gtx850m_2gb-win_81&atcl=external:ref

http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/221370-asus_f550jk-dm204h_156_full_hd_i5-4200h-8gb-750_gb_hdd-gtx850m_2gb-win_81&atcl=external:ref#overview

Finns det några andra alternativ än dessa två som hade fungerat hyfsat bra? Budgeten ligger på 7000 svenska riksdaler!

Jag kollar också efter en ny laptop, och då hittade jag den med!
Skillnaden jag hittat på de två är att den ena har 4gb OnBoard RAM, vilket betyder att det inte går att uppgradera ram minnet till mer än 12gb medans den andra går upp till 16gb

GTX 850m ska väl duga till csgo och gta v på låga inställningar, men tror att 860m och uppått är den nya arkitekturen maxwell medans den andra är kepler.
Maxwell är mycket mer strömeffektiv och utvecklar inte lika mycket värme, och då "throttlar" den inte lika enkelt!

Skickades från m.sweclockers.com

Av LuddeH98

Köpråd: behöver ny allround-laptop

Tjena!

Nu e det så att min gamle trogna laptop från 2011 kastade in handduken, så har tänkt att skaffa mig en ny

Denna laptop som jag hade nu var jag riktigt nöjd med, den har presterat jättebra i alla dessa år, så är mycket besviken att den gav upp (grafikkortet överhettas 24/7, har bytt kylpasta i kylkuddar men de hjälpte inte...)

jag ska ha denna laptop när jag inte är hemma vid min stationära, så den ska kunna dra runt cs go fint, och möjligtvis om det går, lite andra spel som bf4, gta v osv fast inte på så höga inställningar...

De egenskaperna jag vill ha från den är:

Intel processor, helst i7 då jag behöver multithreading till en del grjer
Dedikerat grafikkort från nvidia (för att jag använder CUDA accelererade program)
1080p skärm
Ganska tunn och lätt
CD läsare är inget krav
Har redan en SSD till den

Jag hittade denna som passade fint då den har GTX 850 GPU, men nackdelen är att den har en i5 och jag behöver i7, dock kan jag säkert uppgradera det om den inte räcker
Ram har jag också!

http://www.inet.se/produkt/1972702/asus-f550jk-i5-full-hd-och...

Budget: upp till 8k

Skulle ni rekommendera en annan? Isåfall varför?
Är det värt att köpa en laptop nu i "övergångsperioden" mellan skylake och haswell, maxwell o kepler? (850m är väl kepler?)

Tack på förhand!

Av LuddeH98

Återställa iphone utan att uppdatera?

Hej!

Jag har en jailbreakad iphone 6 plus på iOS 8.1.2 och idag så krashade hela jailbreaken så telefonen har helt svart skärm efter att den startats. Jag undrar om det finns något sätt att lura iTunes så den tror att den har kontakt med appels servrar, eller att återställa den utan att uppdatera! Förr i tiden hade man SHSH-Blobs för att återställa en iphone utan itunes, men detta fungerade inte efter ios 5

Ni som tror att "det är väl inte så farlig att va utan jailbreak", men jo det är det! Det är som att säga till en nikotinberoende att han ska sluta röka/snusa! Det går inte så enkelt!

iOS 9 ska ju jailbreakas här näst är det planerat, så I VÄRSTA fall får jag väl klara mig till dess, men kan inte leva utan det för evigt så vill helst ha det kvar ifall de skulle misslyckas!

Av LuddeH98
Skrivet av KlyfftPotatis:

nuu fattar jag inte. menar du att bottlenecken försvann för dig när du SÄNKTE din klock? D:

Låter konstigt, men ja, det funkade för mig!

Av LuddeH98
Skrivet av morxy49:

Haha, tack för ett gott garv. Hoppas du klarar av lite skadeglädje ^^

Hahaha, såklart jag gör!

Man får ju bjuda lite på sig själv annars får man inga brudar

Av LuddeH98
Skrivet av Kevinkingeen:

Nej, hon svarade tyvärr aldrig, så jag ska helt enkelt sluta försöka med henne, för det är bara dålig stil att inte ens tacka.

Att inte ens skriva "Tack!" kan väl inte vara så himla jobbigt?
Är också 16 (17 om några månader) och hade inte ens haft en tjej förens några månader tillbaka... och den största anlednigen var att jag inte var så värst "intresserad" av att ha tjej då jag höll på med så mycket annat!

Men det ändrade sig snabbt, då jag och 4 vänner var på Dreamhack i vintras, och jag hade sagt till mig själv och min bästa vän innan vi åkte att "jag ska inte skaffa nån tjej på DH osv" (ni som varit där förstår varför ) men sen på tredje dan så kom hans flickvän dit med sin vän, och efter ett par timmar spenderade med dem så slutade det med att jag och denna tjejen gick för oss själva osv.. Men de två hade bara dagspass så de var ju tvungna att åka hem... och efter de hade åkt kunde jag inte sluta tänka på henne en enda sekund och jag kunde inte sova alls på hela de dygnet, då visste jag att jag blivit riktigt kär! Efter det kunde jag knappt sova på flera dagar men, sen så började vi skriva på sms och det dröjde inte länge innan det blev "vi"
meeeen, det gick åt helvete sen så...
(Notera att detta var inga gamer-tjerjer alls! de ville bara se hur de var och överraska min bästa vän)

Det är bara att försöka igen TS, fast på någon annan med mer vett innanför pannan! Men man vinner inget om man inte försöker, så kör på bara!

Av LuddeH98
Skrivet av alex5555:

@Zhogan Mitt förslag

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7996977/2015-05-19-version-1http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.pnghttp://www.inet.se/kundvagn/bild/7996977/2015-05-19-version-1

Om du ska ha en 144 Hz skärm kan du inte snåla in på grafikkortet. Dessutom är 285 en grafikkrets som man helst undviker vad jag förstår, efter att ha sett en del fredagspanelar osv. Windows 8.1 är ett bättre OS för spel. Bara att installera en tredjeparts startmeny om det är den du saknar.

Utöver de mest nödvändigaste ändringarna jag gjort, så tycker jag du ska överväga Samsung 850 250 GB, eftersom den bara kostar ~350 kr mer än 120GB versionen. Ett annat chassi hade jag nog valt också, kanske Fractal Design Define R5.

Ser mycket bättre ut än TS första kundvagn! finns inget kort som slår 290x i prestanda per krona just nu, och ja 285 har extremt mycket buggar osv...

Glöm inte Sweclockers Fraktfritt!
https://www.inet.se/produkt/9990887/fraktfritt-sweclockers

Av LuddeH98
Skrivet av fieskmask:

Varför det yberydyra grafikkortet? För liiite till kan ju grabben få ett 295x2 istället med 8GB minne, lite mer "framtidssäkert" än 4GB eftersom TS inte verkar uppgradera på bra länge så jag hade hellre tagit det kortet alla dagar i veckan.

Priset för komponenterna varierar väldigt mycket, jag vet att Netonnet har haft väldigt mycket bra priser på komponenter, har skiljt runt femhundringen och även mer i vissa fall på samma komponenter än hos andra ÅF.
Jag sparade 2012 in ca 3500-4000kr på samma komponenter när jag jämförde på prisjakt, rätt mycket annat man får för dom pengarna.

Men det är bara mina tankar, visserligen bekvämare att köpa allt från samma ställe när det kommer till garanti och support och så, men aa, det är väl en smaksak hur man gör

PS! Man lär ju bygga den själv om man köper ifrån en massa olika återförsäljare dessutom, note

Han får inte 8GB grafikminne med ett 295X2, det är ju ett kort som är Dual GPU så de delar på minnet! kortet är princip samma sak som två 290x i Crossfire!

Dessutom är det bättre att ha ett starkt kort istället för 2 svaga (säger inte att 295x2 är svagt) och att det kan uppstå problem med crossfire/sli i spel! vissa spel har inte support för sli/crossfire!

Dessutom kräver gtx 980 minde än hälften så mycket ström!

980 är dessutom mer framtidssäkert, så kör på det!

Av LuddeH98
Skrivet av desertswe:

tänkte så också men sen vill han att den ska hålla minst ett par år framåt och då kanske man spelar andra slags spel! samt att hyper threading kanske fungerar i spel om några år ?!

Kanske det fungerar, men såhär ser användningen ut med HyperThreading (enkelt förklarat med valpar som äter)

http://i.imgur.com/fOZsXBn.jpg

Du kommer få mer och högre fps med en överklockad i5:a än en oklockad i7:a!

Dessutom skrev du i början att han bara skulle köra csgo, inte andra spel

Av LuddeH98
Skrivet av desertswe:

Tjena en polare frågade om jag kunde plocka ihop en dator för runt 15k med skärm för csgo och samt att den ska hålla ett par år framåt!
har inte köpt delar på ett bra tag så vet inte vilket som är budget direkt!

men här är kundvagnen : https://www.komplett.se/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=15522...

finns det några synpunkter eller något som känns som överdrivet bara hojta! tack!

En i7 för cs go???

Du behöver Max en 4690k

Om du byter mot en i5 kan du dessutom skaffa en bättre processorkylare och överklocka den så får ni ut mer fps ur cs än ni skulle få med i7:an!

Mitt tycke iaf...

Av LuddeH98
Skrivet av KlyfftPotatis:

När jag tittar på internet , så verkar det inte alls som att jag tjänar mycket genom att uppgradera CPUn. Speciellt när den är clockan till 4,7 ghz. Dock antar jag att denna lila % som du tjänar mellan pcuerna på ca 10 % till en 4xxx serien är mellan CPUerna och har självklart inte räknat med att man eventuellt tar bort bottlenecken ?

Just nu kör jag BF4 Allt på ultra, ingen msaa i 2560x1440 res , får utan problem 60 fps + , kanske ibland dippar den till 50 fps lite snabbt men GPUerna jobbar på full mhz men inte mer än 50-60 %

Jag är helt inne på att köpa Nvidias G-Sync 144 hz ips skärmen som släpps när som och då kan jag inte ha denna CPUn.

Vad tycker folket? Har inte följt CPU fronten mycket . har försökt ignorera den så mycket som möjligt just för att jag inte orkar med allt jobb när man köper nytt mobo, som jag måste göra, och klocka ny CPU

Hade exakt samma problem med min 8320 när den var klockad till 4,8ghz!
Min lösning var att jag sänkte klocken och sen flöt det fint!

Min FX är en rejäl flaskhals och ska bytas, men ska vänta på skylake vilket du också borde göra!

Av LuddeH98
Skrivet av Gameunit:

Efter att lättat lite på alla fyra skruvarna så startade datorn som den ska. Inga defekter än så länge. Förutom att datorn går i x100 varv 30 sekunder efter att jag är inne på skrivbordet, är van vid detta med inte att den går i varv längre än 2minuter. Vågade inte ha den påslagen så jag stängde av den. Kan man lägga kylpasta på fläkten? I mitt fall under fläkten?

Ber om ursäkt för dubbelposter (det här är den sista), det blir dock lättare att följa min lilla process steg för steg.

Nej, du kan absolut inte lägga kylpasta på fläkten!

Jag bytte kylpasta på min laptop, och till skillnad från din så slutade min fläkt snurra förens jag startade ett krävande program

Du la väl inte för mycket kylpasta? Jag gjorde det först och då hände det så Max ett riskorn på den, men kan tänka mig att en laptopprocessor inte ska ha lika mycket då den har betydligt mindre kontaktyta än en stationär dators processor!

Du tog inte bort några thermal pads va? (Små dubbelhäftande tejp-kuddar som skapar kontakt mellan komponenter och kylare)

Av LuddeH98
Skrivet av SaadRH:

Gigabyte kortet köpte jag från Dustin home, MSI kortet köpte jag från begagnad från en säljare här på Sweclockers marknad.

ajdå... då kan det bli mer bekymmer med garantin.

fick du något kvitto eller likande?

Har du prövat med båda korten var för sig?