Inlägg

Inlägg som LuddeH98 har skrivit i forumet
Av LuddeH98
Skrivet av bais:

Haha kul att man kan glädja på kvällskvisten, enda synliga skadan jag kunde hitta var några repor och små hack på sjävla metallen som ligger mot kylaren. Det verkar dock inte påverka kylegenskaperna och vad det gäller minnena så fungerar båda två om man kör dem ensamma men inte tillsammans och dem fungerar bara i två olika slottar. Dessutom satt det två burkplockare utan för citygross så det är möjligt att dem tappade processorn. Ska nog dra förbi kungens kurva igen imorrn och leta grafikkort haha. Jag vinner aldrig nått och hittar aldrig nått så sjukt nöjd med dagens tur. Vad ligger dem på begagnat om man skulle få för sig att sälja den andra processorn?

Kungens kurva, det låter som Kungsmarken i Karlskrona (där jag bor, dock inte på kungsmarken) och här är kungsmarken känt för att om saker och ting blir stulna ska man kolla där, om man vågar!

Ett skämt jag hörde från en kompis som handlade om Kungsmarken löd såhär:
Vad händer om man slänger ut en cyckel från tredje våningen på kungsmarken?

Den blir snodd på andra!

Dold text
Av LuddeH98
Skrivet av Daark:

Aa dem är sällsynta men man kan alltid hoppas, man ska alltid kolla bakom hjulen på bilar och speciellt lastbilar AMD är bara sjukdomar för burkletarna, fast Intel är som guld!

Jag ska till DH i vinter, och tänker inte missa chansen att hitta en 5960X!

aja, man får väl ändå nöja sig med en pentium anniversary edition om man hittar en!

Tillbaka till ämnet nu: ja du, datorer är ett dilemma! men processorn kanske hade blivit skadad innuti och har sedan skadat moderkortet!

Det skulle vara najs om webbhallen hade nån "skattjakt" på DH som man kunde hitta en processor,ssd,ram osv....

Av LuddeH98
Skrivet av Daark:

Om man är riktigt bra kanske man, bara kanske hittar en 5960x under nån bil

Jag ska ut och leta direkt, vem vet, jag kanske hittar en i7 2600k på icas parkering!

5960X är sällsynta, jag tippar mer på en 5820K isf!

jag kan sprinag ut och lägga mitt HD7970 på uppfarten och se om burkplockarna nappar, då GTX 980 är för fint för uppfarten får de ligga på trappan till huset!

AMD är inget att ha, inte ens för de fattiga burkplockarna! de kör ju bara på intel!

Av LuddeH98

HAHA, de bästa jag hört! ska nog också börja leta processorer på pakeringarna!
Kanske det är processorer som burkplockarna som bor i byn letar efter!

Med lite tur kanske man hittar ett grafikkort med!

Av LuddeH98
Skrivet av Surgubben:

Jag har en sådan fast packard bell med nvidias motsvarighet gt 540m, och de flyer aldeles utmärkt för att köra go och lol

dock är mitt klockat till core 825Mhz /Memory 1040MHz istället för 672/700 den blir inte varmare än 75-80c när man kör mer intensiva spel/benchmark. jag har också bytt kylpasta för den andra var SKIT+att prolle och GPU var dränkta i det

Av LuddeH98
Skrivet av Aktsu:

Det jag tycker är värst med att spela på de svenska servrarna med ryssar är att de verkar spela på 56k modem. Fina svenska servrar som man själv pingar 5-10 på så kommer de in med 70-120 och laggar omkring, ibland märker man att de spelar på en P4 eller något då deras ping är bra men de hackar fram ändå. CS:GO är ju även rätt buggigt där folk som laggar kan brutalt svåra att träffa då de hoppar fram. Vore bra om Valve kunde lägga in så man kunde spela på servrar där laggiga personer inte fick vara med.

Ja det är inte kul att de kommer med sina laggiga internet och förstör för oss som försöker ha kul! sen skriker de hela tiden i micen, eller spammar chatten med ryska bokstäver! jag vet att man kan blockera kommunikationen men man har inte tid hela tiden...
Putin kan väl ge ryssarna några egna servar som de kan lagga och hålla halabalå på som de vill!

Av LuddeH98
Skrivet av Naxos:

Jag har en iPad Air. Som konstant har app krashar och Safari klarar inte av speciellt många flikar.
Och nej, iPhones är verkligen inte mer framtidssäkra. Kolla vad som händer med en iPhone 4s när du uppdaterar till iOS 8.

http://static.feber.se/article_images/35/78/69/357869_1280.jp...

Vad händer? Jo den blir långsammare.
Jag uppdaterade morsans gamla Samsung S2 till 4.4, blev blixtsnabb. Den kommer duga i några år till tack vare Googles optimeringar.

Du har helt rätt, iPhone 4s hänger inte med längre med 512 mb ram och en slö dualcore på 800mhz, men med jailbreak kan du klocka den till 1ghz, vilket jag gjort, men den presterar inte mycket bättre men lite extra krut är väl aldrig fel! visst, den var snabb för 3 år sedan, men inte nu längre

iPhone 6 kommer vara duglig fram tills ios 10, om 1 gb ram räcker!

jag är glad för apples telefoner, men jag har börjat ändra mig lite nu när man ser att z3 har 3gb ram och quadcore prolle på 2,5ghz!

om jag skulle välja i detta läget, skulle jag välja Z3 garanterat, men en sak jag kommer sakna är jailbreaket hos iOS, enligt mig är en iphone utan jailbreak ingen iphone! då är den endast en begränsad skitmobil som ligger flera år bakåt i tiden mot sina konkurrenter och att apple inte har någon pålitighet till sina kunder! vad skulle kunna hända om man öppnar upp relefonens mjukvara, jo t.ex. andra utvecklar telefonen så den blir snabbare, typ som android, och visseligen kan den hackas lättare och säkerhetsvis kan de väl fixa det på något annat sätt!

Apple, det är dags att släppa lite på handfängseln på kunderna!

Av LuddeH98
Skrivet av lorgix:

Har du tänkt spela i skolan, eller kan du tänka dig att skaffa både en speldator och en laptop?

faktiskt en bättre idé, eftersom den lär väga satan att kånka runt på så kanske du ska välja en liten och lätt laptop och sedan ha en sationär gaming-pc! även att det är ett m290x är det inte ens nära ett 290x desktop kort!

Av LuddeH98
Skrivet av The_Whip:

Hallå, det var min dator som byggdes!

Precis som Lexius skrev:

Var det som var felet. Löste det med ett nytt moderkort (ouch) som jag dock fick för inköptspris, so I've got that going for me.

Anyhow, har nu lite problem med grafikkortets fläktar som inte går igång i Windows. Vid Boot sätter de igång och stänger sedan av sig efter en stund, några tankar på det?

ja, Haderaja och datorbygge är väl ingen lysande kombination!
men antar att ni inte tog så mycket!

var själv nära på att knäcka några pins när jag byggde första gången med AMD, då jag satte skiten på fel håll

Shit happens!

Av LuddeH98

CS:GO nya causal matchmaking, endast ryssar!!

Hej!

Är det nån mer än jag som har märkt att den nya matchmakingen har gjort så man endast kommer med ryssar!
finns det något sätt så man välja hur långt iväg som matchmakingen ska söka efter servar?
det är inte så att jag inte gillar dem men jag skulle gärna vilja köra med några som man kan prara med, iaf på enelska!

Av LuddeH98
Skrivet av OldComputer:

Prova med bara den triskandes hårddisken inkopplad och boota från en USB eller CD.

Har gjort det, funkar ej! Jag behöver bara komma åt CMD från BIOS eller precis efter. Eftersom den inte kan boota med HDD:n inkopplad kan jag inte komma åt återställningskomandotolken i startskivan.

Finns det inget sätt att återställa den från BIOS?

Av LuddeH98
Skrivet av LemonIllusion:

Boota Gparted istället och se om du kan göra något med disken där.

Samma sak där, systemet fryses tills man drar ut HDD:n

Av LuddeH98

HDD hittas i BIOS, men inte i Windows!

Tjenare!
Jag har en HDD från en laptop som jag försöker köra igång igen. Den har läsningsfel och jag skulle pröva formatera den. Windows kan inte hitta den, utan bara BIOS.

Nu kommer det skumma med skiten, att om jag har den inkopplad när jag startar datorn så kan inte Windows från SSD:n inte laddas, förän jag stänger av och drar ut skiten, har även prövat att dra ut den när datorn var på och då laddade Windows vidare. HDD:n har inga fysika skador, utan bara mjukvarufel.

Kan jag komma åt diskpart från BIOS? Skiva kan den inte heller ladda från
Kan man rensa skiten från BIOS?

Moderkort är
gigabyte ga-990xa-ud3 med uefi dualbios

Av LuddeH98

Ny smartphone med mycket prestanda och snabbt internet

Tjenare!
Jag ska köpa en ny mobil och jag undrar vilken jag ska ta. Jag vill ha en mobil som är snabb i os, bra kamera och snabbt internet. Jag har ett obegränsad surf 16 Mbit abonnemang från telenor som jag ska behålla, så det blir en mobil kontant. Jag kommer använda den mycket till internetdelning till datorn och ipaden i sommarstugan.

Modeller jag väljer mellan:
Sony xperia z3 (vanliga)
iPhone 6
iPhone 6+
Samsung galaxy s5
Samsung galaxy alpha (har ej hunnit kolla på den riktigt än men den sägs vara bra)
One plus one (har ej kollat så mycket på den, men vet att man måste ha en invite)

Jag skulle gärna vilja ha en liten jämnförelse med svarstid i internet på dem så om ni skulle vara så snälla att ladda upp en screenshot på era resultat på bredbandskollen. Z3:an vet jag redan (35ms) och jag vill helst veta vad iPhone 6 och 6+

Tack på förhand!

Av LuddeH98
Skrivet av l4nky:

1080p på 17" är inte "Retina" i alla fall.

Denna: https://www.komplett.se/lenovo-ideapad-y50-70-156-uhd/817330

räknas som "Retina". Den kommer klara WoW galant

HAHA, precis den jag länkade ovan
Men ja, den kommer funka finfint.

jag skulle kunna tänka mig att köpa en sådan sen när man har pengar efter inköpet av ett GTX 980

Av LuddeH98

Har du kollat kabeln som går in i nätagget från vägguttaget så den sitter i? den var trasig på en kompis så den gick inte igång för det så vi tog en från en gammal sleten dator och tada, den funkade!

Av LuddeH98
Skrivet av DasAlan:

Hej har haft alltid mac dator kan inget om PC. men nu vill jag spela, world of warcraft igen min mac dator blir jätte varm .
så vågar inte spela på den+
mac är inte för gamining så funderar på att, köpa en barbar dator som har skärm STÖD för REtina liknade., så hur vet man, att PC barbar dator har en sånt skärm I sig det måste väll hetta nått annat ? IPS står det för Retina inom PC? så behöver hjälp

funderar på att köpa denna

https://www.komplett.se/asus-g751jt-173-full-hd/824704 hur ser ni på datan har den en en retina skärm? och hur tror ni denna dator är bra ? jag vill inte ha en dator som blir varm osv tack för er tid

Tjenare!
Den du länkade har en FHD-skärm (full hd, 1920x1080) vilket inte är retina. något som liknar retina är 4k (UHD, 3840x2160) eller 1440p som jag inte tror finns på laptops.

Denna ligger på ca 9000 och har 4k skärm + att den bankar skiten ur en macbook Pro retina i prestandan!
http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/lenovo/y-series/y50-uhd/

Hoppas det hjälpte dig

Av LuddeH98
Skrivet av Max.021:

Hej!

Är på jakt efter en laptop och har väldigt dålig koll vad gäller sådana.
Främst kommer den användas för Wow och antagligen en del Goat Simulator och andra mindre krävande spel.

- Inga krav vad gäller vikt, batteritid eller nån överdriven lagringskapacitet (120GB räcker finfint)
- SSD/SSHD vore härligt men inget krav
- Möjlighet att köra WoW på High vore underbart
- Så billig som möjligt, högst 6000 kr
- Måste ej vara ny heller, kan vara begagnad i ok skick

Har kikat på några:
Acer
HP
Toshiba

Har tidigare dålig erfarenhet av HP, men de kanske har blivit bättre?

Väldigt tacksam för hjälp/förslag!

Jag skulle personligen inte välja HP:n för att den i5 processorn är en som är klockad för att gå extremt snålt med ström. Dessutom har INGEN i5 laptop mer än 2 kärnor medans stationära har 4st oftast. t.ex jag har en laptop från 2011 som har en i7 2630QM+GT540m 1GB och den slår min systers dator i hästlängder som har en i5 4200u och amd hd8750 2gb från 2014. så jag skulle satsa på en som minst har 4 kärnor. ingen i5 laptop för mig i framtiden iaf.

i5 mobile har ALLTID 2 kärnor och HyperThreading
i7 mobile kan ha 4 kärnor+ HT (ex. macbookar har bara dualcore i7 @ 1.6ghz)

hoppas detta förslag hjälper dig att välja den dator för WoW och Goatsimulator (av egen efarenhet tycker jag goatsimulator tråkigt efter 3 timmars spelande)

Av LuddeH98

GTX 980 + Skyrim funkar ej!?

Tja!
Jag har skaffat mig ett GTX 980 för att jag håller på mkt med 3d i blender osv. men när jag ska starta mitt skyrim så bara krashar det. inga mods är installerade, men har prövat med unoffical-patchena men den vägrar. det som kommer upp är "skyrimLauncher har slutat att fungera" och med SKSE så blir det "skyrim har slutat fungera. jag har ominstallerat det och prövat köra det som administratör, men det hjälpte inte. alla directX versioner är installerade och allt annat med.
Jag har sökt runt innan men ej hittat nått sät som fått det till att funka.

Av LuddeH98

GTX 980 lång renderingstid i Blender

Hejsan!

Jag har köpt mig ett gtx 980 och när jag ska gpu-rendera med cycles så tar det mkt längre tid än vad det bör. Jag har döpt om kernel sm_50 till sm_52 för att få ingång renderingen över huvud taget. Jag har modellerat ett flygplan som tog 40 min att rendera på CPU medans det tar 20 min med gpu:n.

Sweclockers fick 19 sekunder på en rendering på Island med gtx 980
Vet någon vilken kernel de använde?

Är det någon som har fått normalsnabb rendering med gtx 980? (Typ som ett gtx 780ti)