Inlägg

Inlägg som LuddeH98 har skrivit i forumet
Av LuddeH98
Skrivet av sander00se:

Dammsugare vill du inte använda på grund utav esd.

Kompressor funkar fint det med.

Jag kör kompressorn och de funkar utmärkt!

Men det ser ut som att något av dina kort är trasigt, och du skrev att du började köra crossfire i början av hösten 2014, vilket betyder att du kan lämna tillbaka ett kort iallafal! När är det andra inköpt?

Men har det varit några problem innan med korten?
Kanske är så att nån minnesmodul är defekt så när du når hela 3gb vRAM i GTA V så uppstår problemet? Kan vara därför du inte märkt av det innan då det inte är många sprl som når 3-4gb i 1080p (antar du kör i det)

Av LuddeH98
Skrivet av sesese:

Du har rätt med att öka hastigheten på cpun inte gör så mycket på antal bilder /sekund = Vilket betyder att en 8350 klar jobbet galant. Du behöver inte köpa moderkort ddr4 minne och intel CPu för över 10000:- om det är en spel dator. Lägg så mycket som möjligt på grafikkorten så blir du nöjd.

Men köp inget nytt grafikkort med mindre än 4GB (Nvidia 980... AMD 29...... serie)

vad menar du med detta?

Citat:

Du har rätt med att öka hastigheten på cpun inte gör så mycket på antal bilder /sekund = Vilket betyder att en 8350 klar jobbet galant

Nej, det gör den inte! Vill han ha ut allt av ev. Crossfire kan han inte sitta på den processorn! Om den precis hänger med ett 280x, hur ska han då kunna köra något bättre?

Du skrev att du körde 3 grafikkort på en FX processor, och såklart du får lite mer kraf när du proppar in ett till kort, men det är ju långt ifrån lika bra prestanda i den jämfört om du hade haft en intel! Sen skulle din min fps vara markant högre om du hade haft en i5/i7, då av egen efarenhet så dimper den ner till 30-40 i några sekunder eller så låser den sig, detta snackade de om i SweClockers Fredagspanelen om GTA V

http://www.sweclockers.com/artikel/20366-fredagspanelen-92-pr...

Utdrag från texten om du/ni inte orkar läsa
Notera att de kör med 980 SLI, och AMD processorn får 81 fps avg, och 57 min. Intel däremot får Avg 104 och min 80 fps, vilket är en skillnad på ca 20% flaskhals!

Citat:

Med uppskruvade klockfrekvenser snittar FX-8350 strax över 80 fps när alla moduler får jobba. Upplevelesen är dock inte fläckfri, utan bildströmmen störs bitvis av märkbara ryck. Samma beteende är inte alls lika framträdande på Intel-systemet

Av LuddeH98
Skrivet av GamerFX:

tror inte det blir flask hals då jag överklockat min cpu till 4.6ghz. Kan förstå med 2st 280X i CF men inte med enbart ett 290X.

Överklockning på AMD's processorer ger nästan inte ett skit i spelprestanda! Kanske Max 5-10fps om det är ett enkelt trådat program!

Bara för att man har högre GHz betyder inte att du har mer prestanda, då man bygger dom på att göra så mycket beräkningar som möjligt per cykel. (GHz är om jag inte minns fel en miljard cyklar per sekund, rätta om fel)

Exempel (dessa siffror stämmer inte, bara förklaring)
AMD: 4,6ghz och gör 2 beräkningar per cykel. 4,6x2=9,2

Intel: 4ghz och gör 4 beräkningar per cykel 4x4=16

Som du ser på resultaten är Intel-processorn i detta fallet nästan 2x snabbare (vilket den nästan är i singel threaded program)

Av LuddeH98
Skrivet av GamerFX:

skulle ett 290X flaska med FX 8350? var det de du mena?

Ja den skulle göra det!

Min flaskhalsar mitt 980 rejält i vissa samanhang. Även om spelet har bra fördelning på kärnor så är den alltid där! Vissa påstår att den inte hänger med ett 280X, vilket jag tvekar på... Hade ett 7970 innan

Jag skulle bytt processorn nästa år, för då har intel och AMD släppt sina nya! Om de prestandatesterna som var läckta om i7-6700k stämmer, blir jag besviken då jag förväntade mig lite mer prestanda ur denna nya arkitektur, och vem i hela världen sitter på en integrerad GPU när man kör en i7? Kan det inte finnas en 6800k med 6-8 kärnor och utan grafikdel? Så är riktigt nyfiken på AMDs nya top processor Zen! (Då den antagligen är 8 core och utan grafik)

Av LuddeH98

Jag hoppas att detta får tillbaka de gamla level systemet och attman låser upp attatchments lite efter level, så man inte måste köpa dem för tokens osv...

Personligen tycker jag att BO2 är det bästa Cod spelet när det gäller camouflagesystemet, det var fantastiskt roligt och att man kunde få Diamond!

I bo2 var det bra, man fick typ aldrig ont om tokens, inte jag iaf för varje prestige kunde man lösa ut ett vapen ju! Dessutom körde jag bara sniper eller AR!

Jag har köpt ghosts och aw, men är riktigt besviken på dessa spel! Köpte dem på DH för de var på "rimliga" priser, men när jag insåg hur dåliga de var så började jag köra battlefield och cs istället

Kom igen nu, svik oss inte en ytterligare gång!

Av LuddeH98
Skrivet av Massy:

När fläktar är slitna/trasiga kan de ge i från sig ganska hemska ljud, måste inte vara så att den ligger emot något.

Tror ju inte TS har slitit ut sin fläkt!

Men ja, de kan låta konstigt om den är trasig! Jag skulle hört med inet vad som gäller när det sannolikt är produktionsfel!

Av LuddeH98
Skrivet av Lifooz:

Jag håller med Knaggen, våga inte ens köpa ett GTX-960 för 2400:- när R9 290 finns för nästan samma pris.
Det vore som att betala 10 000 000:- för en SkÔda när du kan köpa en Koenigsegg Agera R för samma pris.
Kör på R9 290, annars tror jag att du ganska snabbt skulle ge dig själv en enkelbiljett till psyk-mottagningen, om du insåg att du köpt helt åt helvete, och att du kunde ha fått något som kutade i 8or kring GTX-960.
/Lifooz

Helt sant det du säger, den enda skillnaden till att överväga till 960 kortet dricker mindre än hälften så mycket ström, så många system med en liten watt nätaggregat behöver oftast inte uppgradera det!

Men jämför man prestandan är det ju idiotiskt att köpa 960 när 290 går för ungefär samma peng!

Agera R är ute, one:1 är det som gäller när man vill ha fart, och sen finns ju reagera också, men inte lika snabb

Av LuddeH98
Skrivet av stimpen:

Nej jag menar är det ett löstagbart grafikkort eller ett integrerat i processorn?
8570D har jag för mig är integrerat i processorn.

Ok kollade upp det nu och det är den integrerade grafiken i processorn. Det skapar mer värme vid klockning då du har CPU och grafik i samma enhet.

Gissar nästan att du i ditt läge tjänar mest på att börja klocka grafikkortet.
Osäker men kan man överklocka apu grafik med msi afterburner eller man kör AMD overdrive lr ngt?

Kan ju börja med att söka runt på vilka temperaturer och spänningar din apu klarar

ja, msi afterburner funkar att överklocka grafikdelen med! men klockar du cpu:n begränsas din möjlighet att kunna klocka grafikdelen.

vilken mhz har du på dina ram minnen?

om du kör med höghastighetsminnen får du ganska mycket mer fps i dina spel!

Kolla på denna video så förstår du!

Av LuddeH98
Skrivet av johanfrisk02:

såhär ser det ut http://gyazo.com/f172bb8ac132697ed431800398f4a7ff ser allt ut som det ska? om tempen är hög ska man gå på en eftermarknadskylare?

Som mini-Z sa, den har varit uppe i 81 grader!!
För en Intel-processor är det lugnt, men AMD processorer börja throttla vid kanske 60-70c så en eftermarknadskylare skulle nog va bra! Men tror inte du får ut all prestanda ur kortet hur du än gör... Så länge du inte sätter in en i5!

Apu kan jag tänka mig att man kan köpa om du ska vara RIKTIGT snål och behöver något att köra på, och sen slänger man in ett r7 kort med den så funkar det att köra crossfire, annars är apu:er skit! Kärnorna i den är inte alls lika kraftfulla som i FX processorerna, och inte i närheten av en intel-processor!

Av LuddeH98
Skrivet av roskai:

Hej!

Jag har ett problem med mitt GTX 850M, det lider av FPS drop.
Efter några dygns googlande så har jag kommit fram till att det är mjukvaran som spökar...

Är det någon här som kör den senaste drivrutinen ifrån nvidia som inte fpsdroppar.
Tydligen så skall det vara någon bugg? som stryper strömmen till gpun vid thotteling..

Det funkar ju att köra på en äldre drivrutin men prestandan i nyare spel blir ju inte helt optimal...
Någon som har löst detta?

Det är det som är det sorgliga med laptops, "it's not a bug, it's a feature"! du betalar 9k för en laptop som har bra prestanda på pappret, men i praktiken funkar inte kylningen så bra så processorn och GPU:n underklockar sig själv så dom inte går sönder! :/

I en laptop sitter det oftast en heatpipe som går genom grafikkort, processor, chipset osv och sen löper de ut genom en liten öppning vid sidan!

I en stationär har du kanske 3st heatpipes med 3st 80mm fläktar på ett grafikkort, 4 heatpipes och 2 120mm fläktar på CPU kylaren och några andra i chassit för att få bra flöde!

Finns inget att göra mer än att kanske köpa en laptopkylare om du inte har det!

Av LuddeH98

Skulle ju personligen aldrig köpa en APU om jag skulle ha ett extra grafikkort i den prestandaklassen!

Han kan inte uppgradera till någon mycket bättre processor utan att byta moderkort!

Med en apu är du låst på 2-4 slöa CPU-kärnor som helt enkelt inte orkar dra runt ett 280x, inte ens FX processorerna gör det riktigt! (Förvånar mig inte, redan 2011 när kretsen släpptes var den värdelös)

Det är intel som gäller i allt när du ska ha ut prestanda! Ångrar mig nästan sen dagen jag köpte min FX processor, det var som att kasta pengarna i sjön! På en ny generation intel kan du sitta i ca 5 år innan det börjar bli ett problem, och sen överklockar du den så håller den lite till!

Av LuddeH98
Skrivet av spicy_mama:

295x2 dricker ström annars mycket bättre kort.

Det drar mer ström, och att det är samma sak som 290x i crossfire! Visserligen är crossfire bra nu, men det är inte lika stabilt som singel-GPU!

Jag hade nog väntat lite till och sett vad AMD har att erbjuda nu vid realesen, men 390x kommer ju inte ens bli snabbare än titan X, och nvidia kommer ju garanterat kontra med 980 ti som kommer ha 6gb minne och vara snabbare än titan x i spel!

Antagligen kommer 980ti vara hälften så törstigt som ett 295x2 eller 395x2 som dom snackat om och då behöver du antagligen inte byta nätaggregat!

Av LuddeH98

Får jag fråga vad du ska med 16gb ram till?

Om du ska spela är det som att slänga pengarna i sjön, då inget spel använder ut 8gb!

Det enda gången jag lyckats maxa ut mina 8gb ram är när jag höll på med motiontracking i ett 3D program! Så ska du köpa nya ram till datorn så ska det inte vara för att du spelar, enligt mig iaf!

Hastigheten på minnena spelar ingen direkt roll, om du inte kör på integrerad GPU! Vet att a10 APU:erna kan köras med 2133mhz minnen som ska ge en fps boost på Max 10fps i bf4 och minnena kostar minst 500kr mer också!

Köp hellre en SSD till den så ska du se på att det går undan i svängarna! Ram gör Knappt någon skillnad i prestandan egenteligen innan du behöver mer!

Av LuddeH98
Skrivet av rinosaur:

Finns ett existerande pengafusk. En polare prövade och det fungerar med hjälp av cheatengine när man säljer bilar. Man ändrar bara summan helt enkelt.

Sjukt att rockstar inte lyckas förhindra något sådant, online dessutom.

Förstörde ärligt talat en del av lusten att spela nu.

Vad är det för sorts anticheat dom använder? Någon som har info?

Ja det finns och det funkar!
Men jag skulle inte gjort det mer då de videosen laddades upp för 4-5 dagar sen och om jag inte minns fel rullade en ny patch ut igår eller om det var iförrgår!

Att du kan ändra värdet kan de nog inte stoppa, men de ser att du tjänar 999999$ var 45 minut! Och gör du detta mer än en gång per timme, eller mer än 5gånger om dygnet riskerar du att flaggas hos rockstar, då kollar dom förmodligen din transaction log och då lär dem ju banna dig!

Av LuddeH98
Skrivet av Aktsu:

Tycker priset på 980 är rätt okej ändå för vad man får. Ångrar mig lite att jag inte köpte ett Titan X istället för mitt 980 dock, spelar dock typ bara CS:GO så det vore kanske för mycket overkill med ett Titan X.

Det man skall tänka på med 970 SLI med 980 är ju att alla vi som sitter på mITX system kan ju inte köra SLI, sen finns det folk som av andra anledningar inte kan/vill köra SLI. Det finns således en marknad för starka singel kort.

Köpte mitt 980 5 dagar efter att det släpptes, och då kostade det 5600kr, vilket jag tyckte var mycket, men prestandan i den är ju mycket bra! Tänkte köpa ett till men funderar på att skippa det då vi antagligen får se större prestandahopp i nästa arkitektur (Pascal) som ska orka med att driva 32gb grafikminne (enligt nvidias grafikprestanda-kurva me de olika arkitekturerna)

Av LuddeH98
Skrivet av vexxan:

Hej!

Jag har precis börjat spela GTA Online och det verkar roligt. Men jag har några frågor.

Hur får man ett eget hus? Hur spelar man tennis? Var har man sitt garage? Var köper man flygplan?

Det enda jag ser på kartan är death match, olika race, frisörer och bilverkstaden.

Måste jag få hög level eller liknande?

Tack på förhand
/vexxan

Skickades från m.sweclockers.com

Prövat googla?

Ett eget hus (3st egenteligen) kan du köpa efter level 10

Vet inte själv hur man spelar tennis, då jag inte har ngt intresse för det, är dock osäker på om man kan det online, tror det bara e låst till Michael.

Garage är billigare än hus, men hus har alltid garage till!

Flygplan köper du på nätet, dock kostar det SATAN och det är inte värt det i låg level, om du vill flyga kan du ta dig till LS airport och sno ett plan där!

Det du ser på kartan är det enda du kan göra...

Av LuddeH98
Skrivet av Genell:

När du köper ett till så kan du välja att tradea in om du redan äger en fastighet. Om du vill ha en till väljer du "empty" där istället. Kan råda dig att vänta med att köra 2 garage pga en bugg dem har som gör att bilar du äger kan random bytas ut med andra bilar du kör in med.

Detta hände mig och väntar på svar från support.

#edit

Detta hände i GTA Online och har sett många med samma problem

Exakt samma sak hände för mig... Lyckades köra in en random bli i garaget och sen såg jag att IGN crew loggan satt på den och då undrade jag vad fan som hade hänt, men då bytte den ut min maxade panto (200k) mot denna sketna bil jag råkade köra in...

Men ja, du kan ha 3st fastigheter efter level 10

Av LuddeH98

Hur kunde du paja grafikkortet?

Har du läst någon överklockningsguide innan du gjorde det?

Men iallafall borde inte ditt grafikkort gå sönder ifall du klockar din processor... Då måste du gjort något rejält fel...

Turbo boost är inget skadligt för processorn, eller något annat i datorn! Den är designad för att köras i turbo boost när den anstränger sig mkt! Men skillnaden på detta och OC är som jag förstått det att processorn inte stannar i t.ex. 4.4ghz konstant på alla cores som OC gör! På en i7 kanske bara 2cores körs i 4.4ghz medans de andra körs i 3.5ghz!

Rätta gärna om jag har fel!

Av LuddeH98
Skrivet av xpanterx:

One:1 är gammal nu, det är koenigsegg regera som gäller :).

Ska bli spännande att se hur spelet flyter när jag skaffar det ikväll!

Problemet med reagera är att den inte är lika snabb som one:1 eller agera r

La ny kylpasta på processorn, sänkte OCn lite och sänkte volten lite, nu har jag stabil fps i GTA V!

Av LuddeH98
Skrivet av jojjeofc:

Näe jag hade inte velat ha en koenigsegg agera R.

Koenigsegg One:1 det är grejer det
Hejdå agera R

Nä men lånat en väns steam konto, håller på att tanka ner gta v nu.
Ska vi se hur bra min budget rigg klarar sig !

Juste, one:1 har ju släppts!

Kan tillägga att jag omisnatllerade mitt Windows och då flöt mitt GTA fint!