Inlägg

Inlägg som Kevinkingeen har skrivit i forumet
Av Kevinkingeen
Skrivet av elklazor:

Hur gick det?

Själv sketar man på sig så fort det ska ha med tjejer o göra

Inget svar än, fast hon har läst det. Verkar som att hon inte kommer svara på det. Ja, håller med dig om att man sketar på sig så fort man ska snacka med tjejer. Första gången jag snacka med henne så frågade jag vad hon tyckte om vädret

Av Kevinkingeen
Skrivet av Kalium:

Det kan ju vara trevligt att ringa och gratulera på födelsedagen. Det brukar jag göra med mina närmsta vänner. Ibland blir samtalet bara någon minut långt men ibland så kan det dra iväg rejält och vips så har man suttit och snackat i en timme. Nu har ju TS redan skickat ett meddelande och gratulerat men om någon annan läser detta så ring istället, det är mycket trevligare.

Jag började faktiskt ringa och gratulera när en av mina kompisar gjorde det när jag fyllde år. Jag tyckte det var så trevligt att jag tänkte att jag kan börja med det också. Nu när alla flyttat iväg efter gymnasiet så är det inte så ofta man snackar med varandra så det kan vara kul att prata ibland.

Jo, jag gillar också bättre att ringa, fast har tyvärr inte hennes nummer, annars hade jag såklart gjort det

Av Kevinkingeen

Har nu skrivit grattis på födelsedagen och frågat ifall hon vill ta en fika nån gång så vi får se hur det går

Av Kevinkingeen

Kärlekstips till 16-åring

Hej!

Jag behöver lite råd. Det är nämligen såhär att det finns en tjej jag gillar och hon fyller år idag. Vi har inte snackat på ett tag och jag vet inte riktigt varför kommunikation dog ut, men hade det passat sig att skriva typ någonting i stil med "Grattis på födelsedagen :)" till henne?

Mvh Kevin

Av Kevinkingeen
Skrivet av meastro:

Jag använder mig av citynetwork och betalar bara 120kr/året för mitt webhotell med domän

Kostar numera 740kr/år, du kanske syftar på bara domännamn som kostar 119kr/år.

http://i.imgur.com/BdQLTxg.png

Av Kevinkingeen

Jag rekommenderar 000webhost om du har lite trafik, själv hade jag den innan fast fick för mycket trafik så var tvungen att byta till Inmotinhosting som kostar ungefär 800kr per år, och är superbra. Supporten på Inmotionhosting är fantastisk så rekommenderar dem ifall du väljer att betala för webbhotell.

Av Kevinkingeen
Skrivet av Trollet23:

Tänkte köpa en andra R-Pi och köra med projektorn men insåg att 5-1-ljudet kommer bli ett problem då. Skulle vilja ha ut ljudet som S/PDIF. Har försökt googla en del men de flesta har löst problemet med att skicka 5.1-ljud till sin TV och vidare från den till receivern.

Finns det externa 5.1-ljudkort som funkar med R-Pi och Openelec/Kodi 14.2? Eller tror ni jag måste ha en audio extractor till HDMI-utgången? Isåfall tar jag gärna emot förslag vad jag ska köpa.

/Fredrik

Varför kör du inte bara HDMI-kabel till projektorn?

Av Kevinkingeen
Skrivet av Perra_b:

Idag använder jag ett program (freeware) som ingick i den mediaboxen som jag köpte för att sammankoppla alla kameror. Detta programmet är ganska värdelöst och jag vet dessvärre inte vad et heter.

Detta är dessutom kopplat till en 17" dataskärm i dagsläget och jag har ju tänkt att koppla upp kamerorna mot 65 tummaren.

Att tillägga. Webbläsaren som jag kommer köra i ena halvan av skärmen kommer skifta mellan olika flikar och uppdatera infon på sidan lite då och då. Denna funktionen finns ju inbyggt i windows

Jag tänkte mer om du var tvungen att köra programmet i fullskärmsläge, för annars så är det bara att köra det i ett fönster och ställa in den storleken på fönstret du vill ha. Har du Windows 8 finns ju också möjligheten att ha "Skrivbordet" på ena halvan (där har du programmet i fullskärm) och sedan en Metro-app på andra halvan (där kör du valfri webbläsare)

Av Kevinkingeen
Skrivet av Perra_b:

Hej

Jag hoppas att någon har ett bra tips att komma med.

Jag behöver ett övervakningsprogram som kan visas i fullskärmsläge fast på halva skärmen, andra halvan av skärmen vill jag använda till webbläsaren. Skärmen som ska visa all information är 65" så plats finns det gott om.

När det gäller kameror så har jag både analoga och IP-kameror och jag har inga problem med att byta till nya kameror och nya övervakningsboxar om detta skulle krävas.

Alternativet är ju om det finns ett program där man kan välja vad som ska visas på skärmen, detta hade kanske varit det mest optimala. Ett program där man helt enkelt väljer att halva skärmen visar webbläsaren och andra halvan visar utvalda kameror.

Tacksam för svar

Vilket program använder du dig av idag?

Av Kevinkingeen
Skrivet av Gropenator:

Vill du ha en full backup som du sedan kan lägga in på samma eller ett nytt minneskort så gör man som LemonIllusion föreslog, uppenbart blir det dock jobbigare att komma åt filerna, men det finns lösningar för det.

Att bara ftp:a över filer kommer att ta en lång tid. Bättre att exludera foldrar du inte behöver föra över, tar:a resten och sen kanske packa tar-filen med gzip eller xz.

Brukar själv göra båda. En img för att kunna återskapa och en mycket mindre fil för lätt komma åt specifika filer.

Körde till slut med SFTP (FTP över SSH) och det gick på cirka 10 minuter, så det gick rätt så snabbt

Av Kevinkingeen
Skrivet av LemonIllusion:

När man löst ett problem berättar man hur man gjort så andra inte behöver skapa en ny tråd för samma problem.

Jag brukar använda win32diskimager för att ta backups.

Min lösning blev helt enkelt att FTP:a så kände inte att det bidrog något
Har också läst om Win32DiskImager fast vill inte ha diskavbildning utan vill bara ha över filerna.

http://i.imgur.com/8fbB4GM.png

Av Kevinkingeen

Raspberry Pi Full backup

Hejsan!

Det är så här att jag behöver göra en full backup på min Raspberry Pi och just nu sitter jag och FTP:ar allting vilket tar jäkla lång tid. Finns det något effektivare sätt att få över allt till sin Windowsdator?

EDIT: Löste det själv, mod kan ta bort tråden

Av Kevinkingeen
Skrivet av queri:

Hej!
Läser på teknikprogrammet och ska under nästkommande läsår göra ett gymnasiearbete. Arbetet ska vara inom IT-området, de kurser jag har läst än så länge är java programmering och datorkunskap där vi sysslat med diverse enkla datorproblem samt lite nätverk. Då vi under nästa vecka ska lämna in ämne och frågeställning för arbetet skulle jag vilja ha era synpunkter på min ide.

Min ide är att med en Raspberry Pi att sätta upp en web, e-post eller ett privat moln, oavsett vad jag väljer att göra kommer jag att försöka koppla allt till en domän. Hur svårt är det att göra dessa tre grejer?
Vill inte ha något som är alldeles enkelt utan lite utmaning, har t.ex. läst om Owncloud som bara verkar vara att installera sen är det bara att tuta och köra eller blir det mycket krångligare när man även ska koppla det till en domän. Om jag ska sätta upp ett moln vill jag även gärna att det ska vara möjligt att nå det från telefonen.
Om ni har några frågor eller något som var oklart, fråga!

Vet ej om detta är rätt forumdel men annars får moderator gärna flytta tråden.

Du måste tänka på att ditt gymnasiearbete måste ha ett syfte, du kan inte bara göra en webbserver för att göra något, utan du måste ha en tanke med det.

Av Kevinkingeen
Skrivet av Oliviro:

Kan tillägga att jag inte skulle vilja gå och lära mig att koda, möjligtvis om man kan ta en enkel template och i princip bara copy pastea. Det är väl ungefär så som wordspress funkar om jag fattat det rätt?

Ja, Wordpress kan du använda utan att kunna koda så där kan man börja. Sen när han behöver något mer avancerat så kan han kontakta någon som är duktig på programmering.

Av Kevinkingeen

Användare: @Najk
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Förskottsbetalning via banköverföring och frakt via posten.
Produkt: Apple VGA-adapter

Positivt:

  • Snabb kommunikation

  • Snabb leverans

  • Mycket trevlig

Negativt:

  • Inget alls

Betyg: 10/10

Den bästa säljaren jag gjort affärer med än så länge. Han erbjöd sig till och med att betala tillbaka mellanskillnaden då frakten blev billigare än väntat. Jag rekommenderar er starkt att göra affärer med denna säljare.

Av Kevinkingeen
Skrivet av Jonssown:

Jag skulle nog säga 1300:- ~ish, hade grafikkortet varit funktionellt så hade du nog kunna lägga på 4-500kr.

Det är nog också kring vad jag har tänkt mig.

Av Kevinkingeen
Skrivet av Gojsenmojs:

Skulle nog säga 2500 på sin höjd

Det låter givande, själv har jag inte ens drömt om 2000kr

Av Kevinkingeen

Jag är fett sugen, ska bara ut och sälja en njure

Av Kevinkingeen
Skrivet av leyer32:

Det är äntligen dax att välja fiber leverantör, då vi fick in fiber i huset idag.
Jag är ansluten till Vellinge Stadsnät, här är priser, hastigheter och leverantörer http://vellingeportalen.se/tjanster/ vi kan välja. + Detta http://www.bredband2.com/hollviken
Bredband2 utklassar alla andra på pris och hastighet med särklass, jag har dock läst många som tycker att bredband 2 är dåligt. Fast alla operatörer har ju folk som är missnöjda. Jag känner någon som har fått igång sitt fiber (i samma nät) med bredband2 redan och det fungerar bra vad jag vet, men man vet ju aldrig.

Har ni några åsikter om detta företag? Det är mest hastigheten jag är intresserad av 500 mbit/s upp, vilket ingen annan har i nätet... Priset spelar inte lika stor roll, har ringt runt och några företag om de kunde ge 500 mb/s upp och det kunde de inte.

Mvh
Leyer

Jag har Bredband2 i Malmö och anslutningen funkar prima, får ibland mer speed än jag betalar för så har inget att klaga på. Däremot så är supporten rätt seg, men de behövs inte speciellt ofta

Av Kevinkingeen

Vad är datorn värd?

Hejsan!

Jag har en speldator som bara ligger och samlar damm. Jag skulle därför vilja sälja den och undrar då vilket pris som är rimligt att ta för den?

CPU: Intel Core i7 920
Moderkort: Asus P6TD Deluxe
RAM: Adata XPG Plus Series DDR3 1600MHz CL9 3x2GB
GPU: AMD Radeon HD 5970 2GB (med artefakter, behöver bytas ut)
Chassi: Zalman GS1000 SE
CPU-kylare: Corsair Hydro H50
PSU: Corsair TX650
DVD-brännare: Lite-On iHAS124

Ingen hårddisk medföljer då den sitter i min nya dator.