Inlägg

Inlägg som Kevinkingeen har skrivit i forumet
Av Kevinkingeen
Skrivet av Denolg:

Måste gå ett fjärde år på gymnasiet på grund av att det var något fel på skolans hemsida. Felet gjorde att en uppsats som skickades in veckan innan betygssättningen aldrig dök upp för läraren och först efter att betygen sats fick jag vetta att den inte kom in.

Fy fan vad hemskt!
Har du snackat med rektorn på skolan för det är ju inte acceptabelt? De borde kunna göra något, eftersom felet låg hos dem.

Av Kevinkingeen
Skrivet av carlosxbox82:

Ah vad tråkigt. Får man fråga vilket namn? Och vad du ska sälja? Vi här på forumet kanske kan ge dig några idéer på nytt namn

Har hittat ett nytt namn som jag har fått godkänt så allt löste sig. Det gamla namnet var Furmatech som du kanske ser i signaturen.
Företaget ska utveckla sociala webbtjänster.

Av Kevinkingeen

Livet är för jävligt. Har suttit på världens bästa företagsnamn i över ett år och byggt en hemsida, köpt domännamn, och allting. Nu när man ska registrera företaget så får man veta att eftersom något företag i England har ett liknande varumärke så får man inte använda namnet längre

Av Kevinkingeen
Skrivet av Rawrgasm:

Känner att jag är för feg. Har stora problem med att börja prata med tjejer. Har en tjej på facebook som jag är intresserad av, men det känns konstigt att bara skicka iväg ett meddelande så här mitt i sommarlovet.

Skriv definitivt, man ångrar bara det man aldrig gjorde

Tänk dock på att försöka bli vän med henne först för annars skrämmer du bort henne. Var själv med om att jag åkte samma buss som en riktigt trevlig tjej som gick i min skola, så till slut fick jag modet att börja snacka med henne, och vi snackade i kanske en vecka och sen slutade hon prata med mig helt. Då berättade hennes kompis att hon inte var intresserad och vågade inte säga det, så hon bara antog att jag var störtkär i henne eller nåt, jäkla bra självförtroende. Tänker fortfarande på henne ibland, hon var verkligen en fantastisk tjej, men om hon inte vill umgås med mig så får jag väl gå vidare.

Av Kevinkingeen
Skrivet av Repair:

Halloj! Jag har bestämt mig att komma in på KTH efter min gymnasieutbildning. Kommer börja på civ inriktning på NTi teknikprogrammet efter lovet. Vill självklart läsa vidare till civilingenjör i datateknik efter det på KTH. Min fråga är nu, hur bra betyg måste man ha (typ) för att komma in på det om man inte vill göra högskoleprovet? Jag fattar inte så mycket av deras poängsystem men vilket betyg måste man ha typ i snitt?
Tack på förhand!

Skrivet av Rydisen:

Allt sånt brukar ju stå på deras hemsidor.
Varför inte göra högskoleprovet?

Taget från deras hemsida (1 klick från googles första träff)
Antagningspoäng HT-14:
BI 19.00, BIEX: 18.98, BII 19.48, HP 1.45

Edit; det kanske var hur betygssystemet etc fungerade...
Alla A ger 20, alla B ger 18. Du måste alltså ha hälften A och hälften B.
1.45 på HP är BRA mycket enklare.

BIEX är gymnasieexamen utan komvux efter 2014
BI är gymnasieexamen utan komvux innan 2014
BII är gymnasieexamen med komvux

Om du går ut med 16.5 och sedan har 2.5 i meritpoäng så får du totalt 19.0 och kommer då in eftersom du är i grupp BIEX. Var dock beredd på att antagningspoäng kan vara väldigt olika från ett år till det nästa, så man borde ha kanske 20 minst (med meritpoäng) för att vara på den säkra sidan.

Läs mer här:
https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Platsfordelning-o...
https://www.antagning.se/sv/Det-har-galler-for-dig-som-gatt/G...

Av Kevinkingeen
Skrivet av raggarlasse:

Tjena,

Tänkte kolla med er om ni har något tips på hemsida, video eller liknande där man kan få lära sig om hårdvara.
Vill lär mig hur de funkar, inte vad varje krets gör i detaljnivå, men få ett grepp om vad grabbarna på exempelvis Fredagspanelen pratar om! ^^
Svårt o förklara vad jag egentligen vill lära mig, men kort o gott vill jag lära mig mer om hårdvara.
Exempel på sånt jag vill lära mig är, varför är ett gtx 980 bättre än ett 970?
Varför intel i7 är overkill om man vill ha en decent speldator?

Hoppas ni förstår vad för kunskap jag är ute efter.

Mvh Eliott

Allt jag kan om datorhårdvara har jag lärt mig härifrån. Har läst olika inlägg, recensioner osv. vilket har gett mig mycket kunskap. Förvänta dig inte att bli något härdvaruproffs på en vecka, det tar tid, och sen så måste man ju också hålla sig uppdaterad för teknikbranschen förändras så himla snabbt.

Av Kevinkingeen

The DUFF - 8/10
The Dictator - 5/10

Av Kevinkingeen
Skrivet av utsatt_unge496:

Så matte spec är lättare än matte 5? Vad gör man egentligen på matte spec?

Det är olika beroende på vilken skola man går i. På vår skola är det diverse mattekurser från antingen Lunds universitet eller Stanford University då vår skola har samarbete med dessa universitet.

Av Kevinkingeen
Skrivet av zxhosting:

Om du vet vart hon bor så varför inte skicka rosor vad skulle kunna gå fel.

Själv gillar jag att göra sådana gester, men i detta fallet så kommer jag inte att göra något mer. Jag gjorde vad jag kunde och om hon för någon anledning inte vill prata med mig så är det hennes förlust.

Av Kevinkingeen
Skrivet av Icte:

Sånt som händer tyvärr, hennes förlust helt enkelt! Men ge inte upp, finns runt 3.4 miljarder tjejer på jorden!

Skrivet av LuddeH98:

Att inte ens skriva "Tack!" kan väl inte vara så himla jobbigt?
Är också 16 (17 om några månader) och hade inte ens haft en tjej förens några månader tillbaka... och den största anlednigen var att jag inte var så värst "intresserad" av att ha tjej då jag höll på med så mycket annat!

Men det ändrade sig snabbt, då jag och 4 vänner var på Dreamhack i vintras, och jag hade sagt till mig själv och min bästa vän innan vi åkte att "jag ska inte skaffa nån tjej på DH osv" (ni som varit där förstår varför ) men sen på tredje dan så kom hans flickvän dit med sin vän, och efter ett par timmar spenderade med dem så slutade det med att jag och denna tjejen gick för oss själva osv.. Men de två hade bara dagspass så de var ju tvungna att åka hem... och efter de hade åkt kunde jag inte sluta tänka på henne en enda sekund och jag kunde inte sova alls på hela de dygnet, då visste jag att jag blivit riktigt kär! Efter det kunde jag knappt sova på flera dagar men, sen så började vi skriva på sms och det dröjde inte länge innan det blev "vi"
meeeen, det gick åt helvete sen så...
(Notera att detta var inga gamer-tjerjer alls! de ville bara se hur de var och överraska min bästa vän)

Det är bara att försöka igen TS, fast på någon annan med mer vett innanför pannan! Men man vinner inget om man inte försöker, så kör på bara!

Skrivet av AtreX:

Sjukt modig TS som vågar "erkänna" att man är intresserad av någon och dessutom erkänna att det finns annat man är bättre på i världen. Hoppas hon tar sitt förnuft till fånga och om inte är det bara att samla mod, ta det lugnt och vänta på att nästa sötnos gör intåg i ditt liv! Kudos till TS!

Tack så mycket, det värmer verkligen att alla har så vänliga saker att säga

Av Kevinkingeen
Skrivet av Zorrox:

Skicade du SMS?
Du skrev väl vem det var från? Annars sitter hon och ser ut som ett frågetecken och undrar vem det kan vara om hon inte känner igen ditt nummer

Skrev på Facebook så hon visste att det var jag

Av Kevinkingeen
Skrivet av tre_glödlampor:

Jag ska definitivt fråga först, men såvitt jag uppfattat det av min nuvarande lärare kan det finnas fördelar med att ha sin egen? Ti-83, är fördelen med den att den är mer simpel, billigare etc? Gällande Naturprogrammet, är det något speciellt du har att rekommendera att tänka på eller öva in innan terminsstarten, så att man har ett försprång, eller bara hänger med mycket bättre i början t.ex?

Jag rekommenderar att du lånar en Matte 1c bok från ett bibliotek ifall det är möjligt och läser lite under sommaren. Om man är förberedd på det som kommer så känns kursen i helhet mycket lättare. Angående vilken bok som är svårast så tycker jag personligen att alla är lika lätta fast jag är inte den bästa att fråga eftersom jag läser i min egna takt separat från klassen, sitter just nu på Matte 5

Fördelen med TI-83 är att din lärare troligtvis har samma så att när han visar saker så förstår man hur man sedan ska göra på proven. Visst kan man ju kolla upp saker själv fast ändå smidigare att köra samma som läraren.

Av Kevinkingeen
Skrivet av djnaden:

@Kevinkingeen: Yo bara en helt OT fråga, hur har du råd med allt i din signatur om du går i första året? Går ett år under dig och känns som pengarna aldrig räcker till även fast jag får ganska mycket

Jag bor hemma så har inte många utgifter. Köpte datorn för sparade pengar från sommarjobb och födelsedagar. Har varit en dröm sen jag var yngre att bygga min egna dator så när jag gick ut nian så bidrog mina föräldrar lite och jag betalade resten själv

Kan även tillägga att allting köptes innan dollarn gick åt helvete

Av Kevinkingeen
Skrivet av OskarW90:

Uppdatering!, har det hänt något??

Nej, hon svarade tyvärr aldrig, så jag ska helt enkelt sluta försöka med henne, för det är bara dålig stil att inte ens tacka.

Av Kevinkingeen
Skrivet av RellVek:

Jag har kört på en TI Nspire CAS under hela min gymnasietid och den har varit helt perfekt! Skärmarna är mycket mer detaljerade på dessa och de stödjer mer funktioner utan att behöva "programmera" detta själv. Det du säger angående CAS-räknare ej är tillåtet på prov stämmer ej, möjligtvis någonting din egna lärare hittat på då till sina egna prov. Du får göra alla nationella prov i gymnasiet med en symbolhanterande räknare (CAS), och det är till och med rekommenderat att ha en sådan på det nationella provet i matematik 5.

Dock ifall din lärare går igenom någonting nytt på sin egna räknare (oftast en Ti-84) så är tillvägagångssättet inte alls samma som på en Nspire CX CAS, så då får man lära sig själv. (vilket dock inte är jättesvårt)

Lycka till med ditt val!

Helt rätt!
Enligt Skolverket är symbolhanterande räknare tillåtna på gymnasiet.
http://www.skolverket.se/regelverk/fragor-och-svar/nationella...

Av Kevinkingeen
Skrivet av tre_glödlampor:

Hej!
Jag hade tänkt köpa en grafräknare inför gymnasiet som börjar i höst, då våran natur- och mattelärare rekommenderade att vi skulle köpa en, och kom till slut att välja mellan Ti-Nspire CX och Ti-Nspire CX CAS, och det som håller mig från att köpa någon av dem är att varianten CAS tydligen har fler funktioner, samtidigt som den inte är tillåten på alla sorters prov, vilket den utan CAS verkar ha ett övertag i. Jag undrar nu vad som är nödvändigt. Vad är CAS? Är det nödvändigt för Natur på gymnasiet? Är CAS tillåtet på gymnasiet? Går det bra med den utan CAS likaså?

Tack på förhand!

De flesta gymnasieskolor brukar låna ut räknare till alla elever, kolla med skolan du ska gå på för då kanske du slipper köpa en räknare. Ifall du måste köpa en räknare till gymnasiet rekommenderar jag TI-83 som nämnts ovan.
P.S. Jag går första året på Natur så ifall du har andra frågor om programmet så fråga gärna

Av Kevinkingeen

@LuhcForgh:

Jag håller själv på att utveckla ett start-up företag inom IT-branschen och att hitta ett ledigt .com-domännamn var rätt så svårt. Nu vet jag inte vilket namn specifikt du vill använda, men försök att vara kreativ och mixa till det lite så borde du hitta något ledigt. Testa kanske att lägga till något som t.ex. ifall din app heter Socializer så kan ditt domännamn vara getsocializer.com eller något sånt.

Av Kevinkingeen
Skrivet av Allexz:

En enormt viktig sak du ska komma ihåg i detta fallet är att: *Du skickade det!!

Det låter kanske inte som mycket just nu... men du gillade någon, var lite osäker på vad du kunde göra.... du frågade om hjälp, och du tog dig modet att gå all in, brista eller bära.

Oavsett om hon svarat eller ej så har du utmanat dig själv, och nästa gång du hamnar i en liknande situation så kommer den att kännas så mycket enklare enklare än vad den gjorde förra gången! Det här är personlig utveckling på hög nivå

Nu hoppas vi ju båda på att hon faktiskt snart får för sig att skriva nåt sött tillbaka, men om inte? Då var det grymt modigt av dig ändå!

Good Job!

(De som aldrig vågar sitter där med panikångest 10 år senare och undrar varför man aldrig kysst en tjej, ***Absolut no offence till er som sitter på den plats jag just beskrev*** men så är ofta verkligheten)

Skrivet av pokelia:

det gör ont som satan när man inte får respons eller "fel svar"...

men det gör fan mycket ondare att ångra sig att man inte försökte.

Ja, det är klart, även om det inte gick som jag hoppades så ångrar jag inte för en sekund att jag skrev till henne, för man ångrar ju alltid som mest det man inte gjorde

Av Kevinkingeen
Skrivet av mangoo97:

Miss av henne att inte svara, skulle lätt ha tagit en fika med partnern om jag visste att hen hade I5, 970 och SSD!

Hahaha, ja, hon missar definitivt något

Av Kevinkingeen
Skrivet av lorgix:

Hon kanske nojjar över vad hon ska skriva, precis som du gjorde. Tjejer är bara människor dom också.
Eller så är hon inte intresserad. Nåväl, friskt vågat hälften vunnet säger man.

Skrivet av Jonssown:

@Kevinkingeen
Om hon inte är ett arsle så lär hon svara oavsett och inte bara ignorera det, man säger i alla fall tack. (sen kan det självklart komma saker i vägen, och så vidare)
Ta det lugnt så svarar hon säkert, håll en positiv attityd bara så fungerar det mesta.

Ursäkta uttrycket.
/P

Tror dock inte hon svarar, har gått drygt en timme så har inte höga förhoppningar, fast man vet ju aldrig, kan alltid fortsätta hoppas