Inlägg

Inlägg som Kevinkingeen har skrivit i forumet
Av Kevinkingeen
Skrivet av martengooz:

Kollat in Dell XPS 13? Minsta 13 tummaren du kan hitta med ultrabook prestanda. Finns i QHD eller HD (HD versionen har längre batteritid).

Hade helt glömt Dell, kollade på de flesta andra märkena men hittade inget så jag trodde inte det fanns något förutom Lenovo med bra batteritid. Den funkar perfekt, tack så mycket

Av Kevinkingeen

Bärbar dator till jobb

Hej!

Jag söker en bärbar dator som ska användas till mjukvaruutveckling, hemsideutveckling, medieredigering, och kanske även virtualisering. Storleken ska vara mellan 13 och 15 tum. Vikten spelar ingen roll fast mindre är bättre. Batteritiden ska vara minst 8 timmar och helst kring 12 timmar eller mer. Undvik Lenovo om möjligt då jag inte gillar deras datorer. Priset ska helst vara under 12 000 SEK exkl. moms.

Av Kevinkingeen
Skrivet av lolflakes:

Nej, jag vill inte ha allt serverat på ett silverfat. Ja just nu är jag pessimistisk när jag börjar inse begränsningen med min utbildning. Det annonseras inte så mycket cad jobb som du tror.

Jag kan leta upp ett snabbt exempel: https://jobb.blocket.se/ledigt-jobb-i-stockholms-stad/Academi...
Här ska dom ha en ingenjör. Ja jag söker sådana jobb ibland ändå men eftersom de inte hör av sig är jag antagligen inte intressant. Det kommer upp jobb där det tydligt står att man inte behöver så mycket erfarenhet och att det räcker med att man kan CAD och resten lär man sig på plats. Ja vad bra, dom få jobben har jag sökt utan att någon har hört av sig. Oftast är dessa jobben långt ifrån Malmö, är det därför dom inte hör av sig?

Jo det är ett jävla problem om jag inte får ett jobb efteråt.

Jag känner inte en jävel i norrland men jag är beredd att flytta ut i skogen om jag får ett jobb där.

Ett tips är att söka jobb även om du inte har exakt det som krävs. Ifall ett företag anser dig vara intressant kommer de anställa dig oavsett, för företag vill alltid hitta duktiga människor. Deras så kallade krav är bara för att sålla ut kandidater, de vill inte skriva för vagt och få tusentals ansökningar. Skicka till så många företag du bara kan, det kan inte skada ifall de inte vill ha dig, då bara du går till nästa

Av Kevinkingeen
Skrivet av Mocka:

Windows 10 har varit ute ett litet tag nu och allt fler har fått möjligheten att uppgradera men har det gått problemfritt? Har själv läst lite då och då att folk tycker installationsproblem, buggar, lägre prestanda mot föregående version, datainsamlingsskandalen osv. gör att de ångrar uppgraderingen. Vad jag förstått går det fortfarande att ångra sig (inom loppet av en månad?) och frågan är, kommer du att göra det?

Finns inte alternativet "Har inte uppgraderat och det glädjer mig"

Av Kevinkingeen
Skrivet av BrottOchStraff:

Tycker de borde tas hårdare tag mot fuskare. Tex i steam-kopplade spel, borde man kunna bli av med sitt konto, inkl alla spel man har där. Och i andra spel borde man kunna stängas av permanent och bli tvungen att köpa en ny nyckel till spelet föra fortsätta igen. Att bli avstängd i några timmar på en server eller så hjälper inte speciellt mycket.

Fast det jobbiga med det blir ifall man blir felaktigt VAC-bannad för Steam tar aldrig bort dessa även om man inte har fuskat. Är själv VAC-bannad i COD: MW2 utan att ha engagerat mig i någon sorts fusk.

Av Kevinkingeen
Skrivet av DaBone:

Det är därför jag har mer än en.. En står hemma och en annan hos min bror på annan ort.
Sen har jag en lös hd som är krypterad, med det allra viktigaste, hos en tredje person.

Väldigt mycket säkerhet, vad har du på den?

Av Kevinkingeen
Skrivet av Javohl:

Tänkte handla på en sida som jag inte använt på länge så använde deras "glömt lösenord" knapp och fick mitt gamla lösenord skickat till min mail. Trodde inte såna sidor existerade längre, iaf då ett företag som vill ha kunder ligger bakom sidan.

Hur pass osäkert är detta och vad bör man göra åt det?
Är det pengar, lathet eller okunskap som gör att de inte har kryptering?

Jag skulle säga okunskap, det tar knappast någon tid att fixa bra kryptering och det kostar inget att göra. Personligen så skulle jag ALDRIG lita på en sida som sparade lösenord i klartext.

Av Kevinkingeen
Skrivet av Casper:

Hur skulle detta fungera med Sonys vattentäta telefoner (pre-Z3+), samt Galaxy S5, där en lucka sitter för USB-porten? Får adaptern plats, mån tro?

På Kickstarter-sidan har de skrivit att i de telefoner som har sådana luckor kommer luckorna ej kunna stängas när adaptern är inkopplad.

Av Kevinkingeen
Skrivet av )ExecutoR(:

Men det är ju ett medvetet val Znaps gjort, de kunde gjort de två kompatibla om de velat.

Det finns nog problem med det eftersom Lightning och Micro-USB har olika sätt att föra över data osv. så de kommer aldrig att kunna vara kompatibla med varandra.

Av Kevinkingeen

OnT: Ifall du är någorlunda datorkunnig kan du hjälpa folk i din närhet att typ installera Windows eller koppla in deras skärm. Det finns många som har svårt för datorgrejer, så där kan du tjäna några hundralappar

Av Kevinkingeen
Skrivet av eribo01:

Hej på er alla sweclockers!
Jag är en kille på 14 år som vill tjäna lite mera pengar. Just nu har jag 300 kr i månaden som ska räcka till nöjen o sånt (bio, bowling, extra kläder m.m)
Jag tycker att pengarna inte alltid räcker till, för liksom en kebab går ju på 70 spänn, så det känns lite lite i nuläget. Och det är inte alltid så kul att vara personen som inte kan hänga med
Nu ska jag förhandla månadspeng till i början av åttan, och jag vill ha lite tips på argument att använda för att höja mig till 400-450.
Jag skulle också vilja ha lite andra tips på hur jag kan tjäna lite extra!
Det jag gör nu för mina 300 är:
Städar rummet
Bäddar sängen
Ställer i saker i diskmaskinen
Hämtar min brorsa, fast nu ska han börja gå hem själv
Sköter läxorna
Passar min brorsa
Dukar

Tacks för svar!

Försök kanske hitta ett sätt att tjäna pengar på ett intresse du har. Jag gillar till exempel att göra appar så då försöker tjäna lite extra pengar på det genom att kanske göra en app och ha en reklam i den. Tjänade cirka 200kr per månad för en app med 2000 aktiva användare. Annars kan man ju också dela ut reklam, känner en del som gör det.

Av Kevinkingeen
Skrivet av backfeed:

Så Thermaltake har hotat att stämma Caselabs för förtal om de inte ber om ursäkt, gissar jag? Fortfarande helt uppenbart plagiat, anser jag, och Thermaltake borde gå och gömma sig.

Tänkte precis samma sak, låter extremt påtvingat.

Av Kevinkingeen

Penna och papper

Av Kevinkingeen
Skrivet av paraplyflygare:

Jag byggde mig min första dator i höstas och har nu fått mersmak och detta samtidigt som min lillasysters avund över min burk dräper ur öronen på henne. Hon har därför bestämt sig för att på allvar försöka spara ihop pengar till en dator som jag lovat henne att hjälpa till att bygga.

Våra behov är dock helt olika och därför tänkte jag höra med er som är kunniga vad ni skulle rekommendera för komponenter, så att jag sen kan ge henne en ungefärlig prisbild av vad det är hon behöver och hur mycket hon måste spara.

Lite att gå efter:

  • Min syster är 16 år gammal och har endast studiebidraget som inkomst. Kan man dra ner budgeten så vore det självklart bra. Jag tänker dock att jag genom att be er om hjälp så kan jag få ett hum om rimlig prisnivå. Runt 6/7k skulle jag tro är gränsen för vad hon pallar att spara.

  • Användningsområdena är dels spelande (främst WoW där hon vill kunna spela på höga inställningar) samt videoredigering.

  • Hon spelar på en sliten laptop som lätt överhettas idag så det är ganska lätt att hitta något som är bättre än den.

  • Vi kommer bygga datorn själva

  • Eftersom hon spelar på en laptop idag så behöver allting utom typ datormus & skärm som hon får ärva så allt från moderkort, cpu, nätagg, ram, hårddisk..

  • OS måste ingå

  • Angående prestanda så tänker jag att den bästa möjliga prestandan för pengarna är önskvärd (såklart) och eftersom hon pysslar med en hel del videoredigering (precis som varenda tonåring idag så pysslar hon med youtube) så vore det ju najs med en burk som kan minimera de långa sparningstiderna.

  • Moderkortet måste ha trådlöst wi-fi.

Varken hon eller jag har några som helst krav på speciella märken eller liknande.

NetOnNet

http://i.imgur.com/vJtieEw.png

Av Kevinkingeen
Av Kevinkingeen
Skrivet av Hudo:

Jag har insett det nu.

Tur att du har med dig erfarenheten nu och kan hjälpa andra Men det är såklart trist att det blev så för dig, jag hoppas att allt blev bra i slutändan även utan henne.

Haha ja livet går vidare, finns ingen tjej jag gillar just nu men det kommer

Av Kevinkingeen
Skrivet av Hudo:

Wow, tack för svaret!

Well, jag har tänkt på båda tillvägagångssätten. Och det smartaste är nog bara att fortsätta vara vänner och ha lite tålamod. Dock har jag så jävla stor lust att bara säga det, samtidigt som det är riktigt dumt.

Det blir nog bra i slutändan, det jobbiga är att jag inte alls kan tänka på något annat nu och att vi inte kan träffas på ett tag...

Ja, jag förstår känslan att bara sitta och inte kunna hålla sig, fast man måste försöka att inte gå fram för fort. Önskar att någon hade sagt samma sak till mig innan det var försent, men ja inget man kan göra åt det nu

Av Kevinkingeen
Skrivet av Hudo:

Exakt samma situation här. Och jag ska gå 3 år på gymnasiet tillsammans med henne, så att jag vill verkligen inte förstöra något samtidigt som jag hemskt gärna vill få ett förhållande att fungera.

Hände liknande sak för mig. Jag berättade för henne hur jag kände och det var tyvärr sista gången vi pratade, hon kände inte samma sak tydligen. Bättre att vara vänner och känna efter för ifall ni båda har känslor för varandra så kommer ni märka det och förhoppningsvis inse att ni borde bli tillsammans

Det är även bra att ni kommer gå gymnasiet tillsammans för när ni hamnar i en ny klass kommer ni inte känna många och automatiskt umgås mycket tillsammans

Av Kevinkingeen
Skrivet av anon159643:

Min tumregel är att 50% av budgeten bör vara ramminne. (jag har 256GB just nu)

Nå hur man ska balansera en dator beror på vad man ska använda den till, TS dator är extremt fokuserad på just spel och är det detta TS främst ska ha datorn till så visst.

Vad har du för processor till det, måste vara någon servervariant väl?

Av Kevinkingeen
Skrivet av eucalyptus:

Hahahaha han kommer inte åka på några avgifter! Kommer grejerna från Kina tar de typ 1 av 1000 paket, om ens det. Små paket slinker igenom hela tiden. Har 500-1000 ordrar från just Ebay och kan inte minnas att jag betalat någon gång.

Vet dock vad det är för avgifter, men vill dock påpeka att från Ebay/Kina är det sällan det sker.

Sluta skräm människor ifrån att handla, men vill dock påpeka till TS att köpa riktiga grejer ifrån exempelvis caseking.de hardwaresand.de eller mindfactory.de

Min customloop går på bra många tusenlappar, skulle enkelt kunna komma undan med sluten färdigköpt vattenkylning, vilket jag rekommenderar dig!

Håller med om detta, plus så brukar säljare från Kina ofta deklarera paketen som gåvor och då slipper man alla sorters avgifter