Inlägg

Inlägg som MakeCoke har skrivit i forumet
Av MakeCoke

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:VGA_Stecker.jpg

Använder du en VGA-kabel?

Den är analog och ger därför sämre skärpa.

Av MakeCoke

Köp inte 7600K, 4 trådar känns inte så framtidssäkert precis - varken för spel eller om du skulle vilja göra något mer.

Vänta på Ryzen 5 om du vill spendera ca 2500, köp en 7700K i dag om du vill lägga mer. Spelar du i 144 Hz hade jag utan tvekan köpt en 7700K.

Av MakeCoke

Intressant med 40 CU:s på GPU:n, är detta fullskaliga Polaris (vi trodde ju iaf innan att 36 CU:s var fullskaliga) eller Vega?

Av MakeCoke

Digital Foundry ska avslöja något om Xbox Scorpio på torsdag, och den ryktas ju innehålla Vega. Kanske får vi reda på något?

https://twitter.com/digitalfoundry/status/849275627341574146/...

Av MakeCoke

Köp en i7-7700K och riktigt snabbt DDR4, typ 3000 MHz+. Snabbare minnen hjälper mycket i vissa spel, och om man vill ha 144 FPS är det nödvändigt att ha så hög processorprestanda som möjlgt.

Angående Vega så ska Digital Foundry avslöja något om Xbox Scorpio på torsdag, och den ryktas innehålla Vega. Så kanske får vi reda på något där.

https://twitter.com/digitalfoundry/status/849275627341574146/...

Av MakeCoke
Skrivet av Klena:

Nopp, dock så jämför man alltid Iphone mot andra mobiler med 1440P eller 4K..

Med andra ord..så borde det vara mer jämn fight om man ändrar upplösningen på diverse Androidmobil under dessa tester Android VS Iphone...

Som att köra 3d mark eller Unique-tests på 4k på ena datorn och sedan 720P på den andra...sedan skryta om hur bra 720P datorn var mot 4K datorn..lite patetiskt.

Fast det är framförallt CPU-prestandan som är viktig i mobiler, och det är framförallt där Apple ligger långt före övriga. Upplösning på skärmen påverkar inte CPU:n.

GPU-prestandan i de flesta mobiler är full tillräcklig för de spel som faktiskt finns och spelas.

Av MakeCoke
Skrivet av Klena:

När ska de lämna 720P stadiet?

Inte konstigt att deras mobiler presterar bra när de endast har 720P i sina mobiler..jag vill se hur de levererar i 1440P eller 4K.

Grafikprestanda i mobiler känns ganska irrelevant när typ alla spel är designade för sämsta möjliga ändå ...

För övrigt kan man inte riktigt jämföra upplösning på skärmar med RGB-matriser rakt av mot Pentile-diton som t.ex. Samsung använder.

Av MakeCoke
Skrivet av solhasse:

@robin1773: Här har du ett annat tips! Windows borde du kunna "sno" från en av dina gamla laptops

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10307495/
https://www.inet.se/kundvagn/bild/10307500/

Med skärm och dylikt blir det lite dyrare, skulle def rekommendera att leta på blocket.
Där kan du hitta en ok 24" för typ en femhundring, annars t.ex dessa (budgetorienterat) grymma hörlurar för övrigt har dem själv

https://www.inet.se/kundvagn/visa/10307511/
https://www.inet.se/kundvagn/bild/10307511/

Windows är vad jag vet alltid knutet till moderkortet om det ingick i datorn, och kan inte flyttas. Därmed blir datorn ungefär lika dyr som den på komplett. Fördelen med den på Komplett är att du får 3 års garanti, Inet har 2.

För övrigt skulle jag rekommendera RX 460 + Freesync-skärm. RX460 och GTX1050 är ungefär lika snabba beroende på spel, men Freesync ger bättre flyt. Dessutom har skärmen jag länkade IPS/PLS-panel vilket innebär väldigt mycket trevligare färger än en TN-panel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av MakeCoke
Skrivet av robin1773:

Tack så mycket, har du möjligtvis en länk till skärmen du pratar om?

https://www.komplett.se/product/877779/datorutrustning/kringu...

Glöm nu inte byta till Pentium G4560, SSD samt RX460 när du beställer datorn

Med MX300 275 GB SSD (den SSDn känns mest prisvärd enligt mig) landar priset för dator + skärm på ca 8500. Billigare än så kommer du knappt undan med någorlunda prestanda. Om du bygger datorn själv och plockar ihop delar från olika butiker kan det möjligtvis bli lite billigare, men komplettdatorn kommer färdigbyggd med 3 års garanti.

Du kan även plocka bort tangentbordet som medföljer, du eller någon bekant har säkert något tangentbord du kan använda sålänge. Bättre att spara pengarna och köpa ett tangentbord du verkligen vill ha senare. 8481 kr blir totalpriset då.

Av MakeCoke
Skrivet av robin1773:

Tjena allesammans, jag har alltid haft laptops av någon anledning men har nu på senare tid börjat spela lite spel och känner då att det kan vara dags att skaffa en stationär dator, problemet är att jag inte kan nånting om datorer och då jag sökt runt tidigare så har jag förstått att min budget är ganska liten, men jag kan inte göra så mycket åt det i dagsläget.

Det jag framförallt spelar är League of Legends och som jag har förstått så kräver inte det någon jättedator så 6-7000kr kanske räcker.
Jag vill främst kunna spela LoL på högsta nivå samt kunna surfa relativt snabbt, skulle uppskatta så många tips som möjligt.
Kan även tillägga att eftersom jag tidigare inte haft en stationär dator så har jag ingenting och behöver alltså införskaffa alla delar.

Tack på förhand.

https://www.komplett.se/k/config.aspx?ConfigSystemId=11115

Kanske kan vara något om man byter några viktiga saker.

• Byt processorn till Pentium G4560. Den processorn är den klart bästa budgetmodellen just nu, och mycket bättre än standardvalet i datorn.

• Byt hårddisken mot en SSD, eller behåll hårddisken och lägg till en extra SSD. Allt som lagras på SSDn snabbas upp enormt. Välj storlek efter behov av lagring för spel och program.

Bilder och filmer kan däremot lagras på hårddisk utan problem, även spel men då laddas de långsammare.

Välj minst 240 GB då 120 är långsammare och fylls snabbt.

• Personligen hade jag bytt grafikkortet till ett RX 460 och köpt en Freesync skärm till det. Freesync ska göra spelen mjukare även om man ligger under 60 FPS. Det funkar bara med Radeon-grafikkort.

Landar på ca 9000 för dator + skärm + tangentbord (tangentbord ingår i datorn).

Skickades från m.sweclockers.com

Av MakeCoke
Skrivet av Abnomynos:

Stort tack! Förstår att det är klokt att vänta, men det frestar att behålla kundkorgen i första posten pga 5% rabatt.

Detta minne dök upp i tråden du länkade, men lyckas inte hitta det på MSIs supportsida till moderkortet i min specc.
Hoppas någon med mer 1337 5ki115 än jag kan rekommendera 2 x 8GB "single rank" samsungminne med bra hastighet & någrolunda pris. Helst i inets sortiment men vad som emottages tacksamt.

@Enigma verkar kunnig, och talar sig varm för G.Skill-minnen.

Med tanke på hur stor prestandafördel snabbare minnen ger i spel kan det vara värt att lägga extra på det.

https://www.youtube.com/watch?v=RZS2XHcQdqA

Av MakeCoke

Som vanligt har de inte tagit säkerheten på allvar.

Telefonenerna ska uppdateras direkt när säkerhetsfixar kommer, något de inte gjort innan och inte nämnde ett ord om. Kasst!

Skickades från m.sweclockers.com

Av MakeCoke

11:e April kommer Ryzen 5. De känns prisvärda, och moderkorten (B350) brukar vara någon lapp billigare än Intels Z270. http://www.sweclockers.com/nyhet/23515-amd-tillkannager-ryzen...

Oavsett vilken plattform du kör på rekommenderas snabbt RAM eftersom det ger mycket prestanda i spel.

Av MakeCoke
Skrivet av Abnomynos:

Får intrycket att det är allmänt strul med minnen & moderkort, kan månne du eller nån annan rekommendera mATXmort & RAM för lilla mig?

Här är en tråd om ämnet: #16743277
Och ett bra inlägg från tråden: #16743739

Generellt känns det som att man ska avvakta Ryzen 5 för att se vad det ger, tills dess kan mer info om minnen och moderkort också ha dykt upp.

Av MakeCoke

2x Fury drar dock sjukt mycket ström, vilket innebär höga krav på nätaggregat och kylning samt mycket värme som går ut i rummet.

Jag hade väntat på AMD:s kommande Vega i stället. Det är inte alltför långt bort. Crossfire fungerar inte alls i många nyare spel, och vad gäller Fury tycker jag 4 GB VRAM är för lite för beräkningskraften som två kort ger.

Av MakeCoke
Skrivet av anon12433:

Snart kanske tiden kommer tillbaka då man kunde köpa en bra CPU för ca 1000kr. Det är i och med Core i5 och i7 priset har stigit som en raket.

Pentium G4560?

Av MakeCoke

I dagsläget är det Intel Core-processor som gäller, d.v.s. i3, i5 eller i7. Pentium/Celeron fungerar också på vissa modeller. I övrigt vill du ha 8 GB RAM och en SSD. Hur stor SSD du behöver kan du bäst svara på själv. Se också till att få en 1920x1080-skärm eller minst 1600x900. 1336x768 är skräp.

För övrigt vet jag inte om Intels integrerade grafik duger för LoL. Det får du ta reda på; Kolla vad grafikkretsen heter och sök på Youtube. Annars behöver du ett externt grafikkort också.

Av MakeCoke
Skrivet av Abnomynos:

Edit: Funderar även på att byta till 1600x då det är 16 dagars leveranstid på 1700. Hundralapparna som skiljer oviktiga då kostnaden planeras slås ut på mååånga år, mest en fråga om prestanda oklockat. Vad tycks, bu eller bä?

Om man hypotetiskt skulle ha ett program som skalar perfekt med kärnor skulle 1700 vara (8c * 3,15GHz) / (6c*3,7GHz) = 13,5 % snabbare. Eftersom de flesta program inte skalar så bra med kärnor drar jag slutsatsen att 1600x är det bättre köpet overall. Om man överklockar är det en annan femma.

En fördel med 1700 är att den förmodligen har bättre prestanda/W.

Edit: Kom på att 1700 har medföljande kylare till skillnad från 1600x

Av MakeCoke

Det finns minnen som är kompabilitetstestade med Ryze

Av MakeCoke
Skrivet av fantomsmurfen:

Det måste finnas 100 trådar i forumet om dålig fps i CSGO. Vad gör folk för att få dålig fps i CSGO? Jag har aldrig haft några problem med fps i CSGO och kör inte med några startkommandon alls och högsta inställningarna samt native skärmupplösning.

Det kommer en del trådar om andra spel också. Anledningen till att det är så många om just CS:GO kan förmodligen helt/till stor del förklaras av att spelet är väldigt populärt.