Inlägg

Inlägg som PaperPlanes har skrivit i forumet
Av PaperPlanes
Skrivet av Ratatosk:

Har du en bättre fläkt över, kan du testa en gettomodifiering, spänn fast fläkten med buntband på kylaren.

Skulle säker få ned temperaturen, men ska till inet i eftermiddag, så jag ger mig inte in på några sådana operationer!

Av PaperPlanes

Tack för snabbt svar! Den har sata och är på 7200rpm, så det är inte någon stenålders jox.

Av PaperPlanes
Skrivet av solomon:

CM 212 evo'n är väldigt prisvärd men kommer nog inte låta dig överklocka så mycket, om du är intresserad utav sådant dvs.
Jag lyckades på 4.5GHz på min 212 evo. Men annars om du vill kosta på lite mer kan jag rekommendera antingen en sluten vattenkylning såsom h100i. Annars om du vill hålla dig till luft kan jag rekommendera Phanteks PH-TC14PE eller Noctua NH-D14

Tror jag köper en evo 212 och väntar med överklockning! Så önskar jag mig en h100 i julklapp! Så kan jag ge bort evon till broderns uppkommande datorbygge.

Av PaperPlanes

Fråga angående ny-gammal hårddisk

Hej!

Min nya dator som jag köpt och byggt har enbart en 120GB SSD disk. Den tog slut ganska snabbt och nu behöver jag mer. Har en halv gammal hårddisk. Den har rätt uttag osv. Men problemet är som sådant att det redan finns ett OP på den disken. Kan jag trycka in den i moderkortet utan att SSDns Windows 8 förstörs/störs/liknande och sedan rensa den disken på allt. Kort och gott, vad behöver jag göra för att få den disken att fungera i nya datorn?

Undrar en novis.

Av PaperPlanes
Skrivet av Silcan:

CPU:n går för vamt. jag har samma cpu och hade samma temp med stock kylaren. grafikkortet är normalt. Att CPU:n visar så låga värden i idle är för att deras temp-givare på cpu inte mäter korrekt när cpu:n inte belastas, det är vanligt.

Byt CPU kylare är mitt råd. Den ska inte hållas över 62c som en intel tex kan göra. Den klarar 62 men inget som AMD rek.

Jag tänker lyda ditt råd! Nu blir det till att hitta en lämplig kylare i rätt pris! Men det finns förmodligen så många trådar om det redan...

Så länge ni inte anser att de andra chaifläktarna är ett problem, får jag för den här gången tacka för mig!

Av PaperPlanes

Måste fråga, finns det risk för att någon av fläktarna inte fungerar som de ska? Och att de är anledningen till de höga CPU temperaturerna? Bör jag köpa någon extra chassi fläkt i sådana fall, för att öka på luft flödet i burken?

Av PaperPlanes
Skrivet av Sneaky_rhino:

corshair vatten kylnings kit tex h80/100? kommer inte ångra dig

Jag har svårt att se mig själv missnöjd med h80/100. Problemet med dem är att de krossar de där ''några hundralappar'' och ligger i 600-1000krs prisklass! :/ Men skall jag personligen ha någon vattenkylning blir det nog h80. Men nu lutar det åt någon av Noctuas kylare.

Av PaperPlanes
Skrivet av oliver0187:

Är det bara jag som tycker det är konstigt att vissa av dina temperaturer är löjligt låga? PÅ t.ex. CPU:n ligger den på 12 grader, hur kallt har du det i ditt rum?
Eller är det något jag missar?

EDIT: Jag märkte nu att dina fläktar har väldigt hög RPM, jag tycker det ser ut som något är fel.

Ja du! Inte reflekterat så där jätte mycket över de låga ''lägsta'' värdera! Lite konstigt, ja..

Om fläktarna har för hög rpm, så kan det ju vara en del av problemet? De står på 67500 som max, men det är någon bug tror jag...

Av PaperPlanes
Skrivet av Wallman_91:

Cpun klarar över 62 grader men jag skulle inte vilja ligga över det speciellt länge. Nu har jag sett flera som stresstestat sina Piledriver prollar med temps på 70 grader så skulle tro att det inte är så farligt. Stockkylaren är ju väldigt högljud med som du säger så det är ju lika bra att byta

Sant!
För eller senare kommer jag behöva en aftermarket ändå, när jag börjar överklocka. Lite surt att lägga ut pengar för det nu, i och med att pengarna börjar sina. Men skulle hatat mig själv om jag successivt brände sönder både CPU och öron bara för att jag inte hostade upp några hundralappar extra.

Av PaperPlanes
Skrivet av solomon:

Från AMD själv säger de att max temp på cores ska vara 61.1c.
Skrev ett mail till dem förut och det är svaret jag fick.

Om så är fallet så undviker jag att spela, tills kylaren är bytt.

Känns fortfarande konstigt att den överstiger 61.1c med deras stock? Hoppas det inte är något annat som strular sig.

Av PaperPlanes

Lustigt nog köpte jag ett liknande paket (som jag inte kan länka för de har helt nya paket erbjudande som kom in för 3 sekunder sedan) hos netonnet för en vecka sedan. Jag installerade utan större motgång men det stod samma sak, både i kontrollpanelen och i bios, som det gör för dig. Jag testade att byta plats på minnena, då startade inte datorn. Alltså var en av dem sönder. Åkte till netonnet och reklamerade och fick ett nytt paket. Nu fungerar datorn! Lätt som en plätt!

Av PaperPlanes

Då kan jag lugna ned mina nerver något! Nästa problem är ju då att CPU fläkten låter som en helikopter.. Så det blir nog till att i alla fall uppgradera den till en starkare och tystare!

Gött gött...

Av PaperPlanes

Svar ja!

Av PaperPlanes

Är min nya 8350 för varm?

Hej!

Har precis byggt klart nya datorn. Efter att ha installerat och börjat spela, oroar jag mig nu för att datorn min blir för varm.

Så här ser det ut efter att ha spelat BF3 på ultra i någon minut: http://forumbilder.se/CFRJQ/cpuid-hw-nr-1-2

Min dator består av följande delar:
Amd fx-8350
Gigabyte 990xa-ud3
Kingston 120GB ssd
Gigabyte R9 280x
Crucial ballistix sport 8GB
Be-Quiet Pure Power L8 CM 630W
Intryckt i ett Corsair 200R

Inte bara processorns temperatur jag är orolig för, känns som hela datorn ligger strax över smärtgränsen!
Eller är jag orolig i onödan? Om inte, vad bör jag göra och vad kan jag göra?

Jag är nya här på forumet, så döda mig inte om jag gjort något fel!

Tack på förhand!