Inlägg

Inlägg som keyser har skrivit i forumet
Av keyser

Är det en aktiv låda, har den egen förstärkare?

Av keyser

Alla gillar väl blixtar?

http://i57.tinypic.com/25h2t01.jpg

Obs! Det är alltså inte resultatet av ett fel på nätaggen, det är för att symbolisera den inneboende kraften

Av keyser
Skrivet av davidpetersson:

När får vi veta vem som vinner?

När de presenteras.

Av keyser

1. Still Untitled: The Adam Savage Project - länk
Tested.com med Adam Savage från Mythbusters diskuterar populärkultur, nördiga prylar och annat aktuellt.

2. Good Job Brain - länk
Quizz, trivia, allmänt onödig men intressant fakta. Tema varje vecka. Vill ni ha en bra start, lyssna på avsnittet då de testar svenskt godis - Episode 95

3. StarTalk Radio - länk
Allas vår favorit-Astrofysiker Neil deGrasse Tyson svarar på frågor och intervjuar folk. Intressant.

4. Smodcast - länk
Kevin Smith och Scott Mosier pratar om allt mellan himmel och jord och låter fantasin flöda rätt friskt.

Av keyser
Skrivet av Blackjack:

Tack för att tips!

Vi har faktiskt bestämt oss för Argassi på Zakynthos. Verkar ju riktigt trevligt med mycket att se och lagom mycket liv. Vi är inte såna som festar så mycket men det är ju alltid trevligt med lite folk som går omkring på kvällarna. Hyra en bil/moped och åka runt verkar ju som ett måste iaf!

Tack!

Bra val. Se till att ta en båttur också, för att se havssköldpaddor och simma i grottor.
Helt klart värt ett par hundralappar.

Av keyser
Skrivet av fantomsmurfen:

Kreta (t.ex. Hersonissos)?

Åk bara till Hersonissos om ni verkligen gillar horder av unga holländska killar som driver runt på gatorna i jakt på kvinnokött... Bättre alternativ på Kreta: Rethymnon - fin gammal stad med en oändligt lång sandstrand. Makrigialos på kretas sydkust, varmt, fin strand, kanske lite litet.

En helt annan grekisk ö: Zakynthos - fantastiskt turkost vatten, spännande miljö, möjlighet att se havssköldpaddor.

Av keyser
Skrivet av Jonny Myran:

Jag blev precis lika förvånad när Dr. Mtumbwe inte alls skickade mina tre miljoner dollar som överenskommet. Han sa ju att han var doktor och dessutom en nigeriansk prins, och varför skulle han ljuga om det?

Har du betalat de administrativa avgifterna? Jag är mitt i en utbetalning själv och vet vilken djungel byrokratin kan vara...

Åter till ämnet:
Jag är rätt säker på att Google får all feedback de behöver direkt via sina tech-forum och formuläret som finns inbyggt i Chrome. Rätt säker på att du fyllt i dina uppgifter till någon helt annan än Google.

Av keyser
Skrivet av m0lex:

Edit: kollat mer på asusen, den är fortfarande ett alternativ. Men: finns det någon annan hybrid med fullskaligt w8.1 runt 5k?

Lenovo Miix 2 10, denna är dock lite mer tablet än bärbar då tangentbordet bara är ett bordsstativ som med magnet kan fungera som ett skydd i ihopfällt läge. Den har en mer högupplöst skärm än Asusen, i övrligt är det väldigt lika specar.
Finns två varianter på prisjkat, ingen aning om det är någon skillnad på dem.
www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2634714
www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2422757

Av keyser

Stötte på detta i text jag kopierade för bara någon vecka sedan, det visade sig vara ett ¨+a = ä
Dvs tangenten med ^¨~ följt av ett a.

Av keyser

Angående väggfäste - är det inte så att stativet till denna TV går att konvertera till ett väggfäste?
Se bild nr. 3 - http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2121605
Ljudet kanske du kan skicka ut via optisk till en DA-omvandlare för att få analogt ljud.
T.ex: http://www.kjell.com/sortiment/ljud-bild/kablar-adaptrar/rca-...

Av keyser

Inför VM 2018 tar Sverige inga chanser, alla spelare är utrustade med fjärrstyrda exoskelett.
Här demonstrerat av Dr Inet.

http://i62.tinypic.com/2w7liqa.jpg

Naturligtvis "Powered by AMD"

Av keyser
Skrivet av Mange75:

Det va ungefär som när man gick ut ur bion efter att man sett Prometheus. Man trodde alla frågorna från Aliens filmerna skulle få svar , det blev bara fler

Efter Prometheus kände jag mig bara sviken av Ridley Scott...

Av keyser
Skrivet av Mange75:

Cruise dödade Omegan och sen starta han om i helikopter , hur kommer det sig då att det blev en enegipuls efter att han vaknat upp igen?
Om nu Cruise har fått omegans kraft , vad händer då om 80år när han dör? Börjar allt om från helikoptern , ganska jobbigt. Eller kan han själv välja var han kan vakna upp?
Skit bra film , men jag hatar såna slut där man måste spekulera

Nu var det några veckor sen jag såg filmen, men säger de inte att pulsen skedde tidigare, natten/dagen före?
Rent tekniskt kan ju hans uppdrag ha förändrats - han kanske inte i helikotptern för jobbet som promotor för att rekrytera soldater längre, utan som press-officer för att bevaka den nya händelsen, bara att han inte själv vet om det då han trillade in i sin kropp igen med alla sina minnen.

Aaah, det finns inget bättre än att spekulera om tidsloopar. Såg Groundhog Day igår, har haft ett sug efter den sen jag såg Edge of Tomorrow.

Av keyser
Skrivet av Sir. Haxalot:

Jag förstog aldrig hur Rita visste att det inte fungerade längre, med tanke på att tids reseten bara triggas när man dör så bör hon ju rimligtvis inte kunna veta det såvida hon inte dött?

Spoiler?
Hon kanske inte viste det förens Tompa kontakta henne och berättade om att hon strukit med på stranden, då är det ju ganska lätt för henne att dra slutsatsen att även hennes dag borde startat om, om hon hade haft kvar kraften.

Av keyser

Windows 8.1
Jag kan hålla med om att Windows 8.x i sin ursprungliga layout är rätt hopplöst på en Desktop. Men lägger man 3-4 minuter och eventuellt ett par kr på Start8 eller liknande lösning så får man ett OS som fungerar som och mer eller mindre ser ut som Windows 7, fast snabbare och resurssnålare.

Om man tycker att det är helt otänkbart att lägga ett par minuter på det och blint hatar Metro-layouten, ja, då får man nog köra Windows 7 istället.

Av keyser

Tom fastnar i tidsbubblan när allt startar om och vaknar upp från en punkt före hans inblandning i hela historien, endast han kommer ihåg vad som hänt.

Dold text

Eller är det något anat du tänker på?

Av keyser
Skrivet av trickysaer:

von Anka-style. Själv är jag sämst på att spara. För att citera Pellefant; "-Bäst att handla upp pengarna innan dom tar slut!"

Jag har så hopplöst svårt att hitta något jag vill ha/behöver, så om det inte är akut så stoppar jag undan pengarna och velar ett tag. Det är faktiskt en oerhört effektiv metod, för när jag väl bestämt mig så brukar prylen ha utgått och jag får hitta något annat att vela bort istället...

Av keyser

Lägger pengarna på hög tills jag kommer på något värdigt. Kanske en resa i höst, eller senare.

Av keyser
Skrivet av Viceroy:

Om jag kör enbart bild via komponent då från DVD till TV, ska jag koppla toslink från DVD till TV eller från DVD till soundbar för att få digitalt? Använder som sagt HDMI arc mellan soundbar och TV.

Vilket som borde fungera, om din TV har toslink in.

Av keyser
Skrivet av Viceroy:

Jodå alltså jag har ju redan kopplat in ljudet via komponent (audio + video) från DVD till TV. Menar du att jag kan hoppa över toslink från DVD till soundbaren om jag kör HDMI arc mellan soundbaren och TV:n?

Om du kör analogt ljud DVD > TV så kommer du inte få ut något surround-ljud till soundbaren, men det kanske inte spelar någon större roll. Personligen föredrar jag jag digitalt så fort möjligheten finns.