Inlägg

Inlägg som utsatt_unge496 har skrivit i forumet
Av utsatt_unge496

@asdfemil så här fungerar det, när man ska fästa fläkten så ska man först vrida plupparna 90 grader, sedan trycka fast den. När man ska ta bort den så ska man vrida tillbaka plupparna 90 grader och sedan lyfta bort den.

https://youtu.be/5qczGR4KMnY?t=1m16s

Av utsatt_unge496

Så du vred plupparna som du satte fast i moderkortet ett kvarts varv? Det gör ingen skillnad. Om du för höga temperaturer ändå så kan du posta en bild.

Av utsatt_unge496

Det är cookies som tillåter automatisk inloggning så du kan kolla om du har det avstängt.

Av utsatt_unge496

Kolla på substring, det är nog det som du behöver, sedan så behöver du bara lägga till en massa if satser och sedan så sitter den.

Av utsatt_unge496

Du ska ha 140 mm om du kan. Alltid. Du kommer inte att behöva static pressure på utblåset i toppen därbak. Däremot så tycker jag att du ska skaffa en insug fläkt i den andra topp platsen.

Av utsatt_unge496

@KenzoM Där ser man!

@Erik121 Ja den finns kvar, ledsen för alldeles för sent svar men jag fick ingen notis om att nån hade svarat, trodde att jag skulle få det.

Av utsatt_unge496

Driva fläktar från PSU

Hej, jag har skaffat ett nytt chassi men mitt moderkort hänger inte med, chassit har plats för 6 st fläktar och mitt moderkort har bara plats för 3 st chassifläktar. Jag har funderat på att koppla upp några av fläktarna till PSU:n istället vilket inte verkar vara något problem. Men jag tror inte att man kan kontrollera hastigheten då? Kan man kanske splita en 3 pin till 2 st 3 pin? Hur blir det med strömförsörjningen då?

Vad skulle ni har gjort?

Av utsatt_unge496
Skrivet av TheFork:

Nog för att spel sällan brukar gynnas särskilt mycket av flera grafikkort, men skalar verkligen inte Octane bättre än så över flera GPU:er? Nu vet jag inte exakt hur Octane fungerar som sagt, men den här typen av 3D-rendering körs väl generellt sett inte ens över SLi/CF utan snarare helt parallellt på respektive kort?

Kanske, jag har inte heller så bra koll på Octane. Men varför kan inte spel också köra dom parallellt i så fall?

Av utsatt_unge496
Skrivet av Diphallia:

Det viktigaste grafikkorten kommer göra är att rendera octane och där verkar stödet vara rätt bra för gfx kort, vid SLI verkar folk ha nästan precis dubbel prestanda. Har ett 760 just nu och det funkar bra om än lite långsamt.

Det är inte ens nästan dubbel prestanda när man har två kort. Man brukar kunna få ut ca 130% - 140% av om man hade 1 kort.

Av utsatt_unge496

Jag tror att du kan skippa dvd-rw:en, operativ system kanske?

Av utsatt_unge496
Skrivet av lord_vasagos:

http://www.inet.se/kundvagn/bild/8020843/2015-02-11
lite snabbplock på ungefär vad jag siktat på ..går säkert att finputsa nån sak

Najs med 2 st Batman Arkham Knight och 2 st Witcher III

Av utsatt_unge496

Vad har du förövrigt? En konsol är väldigt prisvärd om man tittar på prestanda och bör bara användas till spelande och inget surfande, den fungerar därför bra om du redan har en laptop som du kan surfa på. Men om du väljer mellan att ha en konsol eller en dator i hemmet så ska du ha en dator.

Av utsatt_unge496

10/10 svårt att göra bättre på en kill i csgo.

Av utsatt_unge496
Skrivet av Nex3r:

Ma5 är by far svårast. Ma1c-4 är många som läser och det finns gott om hjälpvideos på youtube. Ma5 är inte lika enkel och intuitiv matte som tidigare kurser. Dessutom är inte kursens innehåll helt spikat. Vi har tillexempel löst mycket diffrentialekvationer med hjälp av Wolframalpha på datorn medan andra klasser helt skippat detta.

Sen får man hoppas att man får en duktig lärare, och att du sen får behålla denne... Vår klass har tillexempel blivit överkörda av skolledningen – har haft 7 olika matte lärare över gymnasiet nu, inte speciellt bra...

Time to confess.. Ficka bara A i Ma1c, 2c-4 fick jag B. Lär nog få B i ma5 också, men i Matte special lutar det mot A!

Så matte spec är lättare än matte 5? Vad gör man egentligen på matte spec?

Av utsatt_unge496

@Darkwduck: pro tip: lägg till ett @ innan namnet på den du svarar på så får användaren en notis.

Av utsatt_unge496
Skrivet av tre_glödlampor:

Tack, då förstår jag, och om det blir vanliga CX kan ju Wolfram definitivt bli hjälpsamt.

Så, en vanlig cx är att rekommendera utan att räkna med matte 5 då? Var det någon annan fördel med CAS? Hur är det med matte 5, hur nödvändigt är det?

Jag ska definitivt fråga först, men såvitt jag uppfattat det av min nuvarande lärare kan det finnas fördelar med att ha sin egen? Ti-83, är fördelen med den att den är mer simpel, billigare etc? Gällande Naturprogrammet, är det något speciellt du har att rekommendera att tänka på eller öva in innan terminsstarten, så att man har ett försprång, eller bara hänger med mycket bättre i början t.ex?

Ja, jag träffar inte mina nya klasskamrater innan hösten, men jag ska definitivt fråga gymnasiepersonalen, som sagt.

Tack allihopa för era snabba svar! Det har varit mycket hjälpsamt

Fördelen med att ha en egen räknare är att man får tid att lära sig använda den, en grafräknare är ganska svår att hantera om man inte har sett en förut och alla modeller fungerar på lite olika sätt. Så om du har en egen så kan du bättre utnyttja alla funktioner och arbeta snabbare med den. Om man får låna en räknare precis innan provet så kan det bli svårt att använda den.

Att träna på inför Matte 1c som du kommer att gå till hösten skulle vara trigonometri, sin, cos, tan och sånt. Men 1c är ganska enkel och mycket är bara repetition så att elever från dåliga skolor ska ha en chans att komma ikapp.

Av utsatt_unge496

fin bild

Av utsatt_unge496
Skrivet av Troberg:

Kanske inte riktigt jätte tight. Men jag tycker att 10k är för lite för SSD.
Bättre att satsa på de andra delarna då man ändå kan köpa en SSD senare om man sparar ihop en tusenlapp till någon månad senare.
Svårare och dyrare att byta någon utav de andra delarna senare.

Det är mycket enklare att byta cpu eller gpu än att ominstallera operativssystemet på den nya disken och seda sortera alla filer.

Av utsatt_unge496
Skrivet av Troberg:

Allt passar och ser bra ut. Skulle säga kör på det.
Du behöver inte DVD spelare kanske?

SSD är dyrt. Bättre att köra på SSHD om man är på tight budget.

10 lax är inte riktigt tight budget... sshd ökar väl ändå bara write speed.

Av utsatt_unge496

SSD Kanske?