Inlägg

Inlägg som hundforarn har skrivit i forumet
Av hundforarn

DualChannel är inga problem med 4moduler, i875 (och antagligen i865) har dock problem med PAT och fyra banker minne. Det är upp till BIOS för att få det att fungera, det är inte omöjligt. Det finns dessutom verktyg för att aktivera/inaktivera PAT via windows även om det normal inte skulle varit aktiverat och få det funka

Ett fräsht i875 moderkort och senare BIOS till den bör det inte vara några problem längre då detta problem blev uppmärksammat för ett bra tag sedan, men det är ingen garanti.

PAT's prestanda brode bestå av ca 10% så det är en märkbar skillnad. PAT (förrutom dualchannel) var den stora grejen med i875.

Så du kommer få PAT funka med 4x256, kanske behövs lite extra pill bara. Antar att du inte har möjlighet till det, men annars så hade 2x512 alltid varit att föredra, färre komponenter som kan strula, oftast högre OC stabilitet, färre komponenter som suger från PSU'n etc.

Av hundforarn

NEC 1300A Som har bränt över 400 dvd-r & still going strong.

Av hundforarn

Jag skulle nog vara rätt orolig om jag vore du... ;P

Av hundforarn

Sök på forumet ang. temperaturer på din cpu och var den bör ligga.
Det låter faktiskt som det blir lite för varmt. Över 60 C och du bör försöka göra något åt det. Kolla även temp på moderkortet och se till att ditt grafikkort är svalt nog , dvs att fläkten snurrar som den skall.

Av hundforarn

Är det kopplat via USB ? Har du mus , tangentbord , webcam, mic på Usb också så kan det bli för mycket för usb kanalen?

Av hundforarn

Installera Senaste Nero burning Rom så får du alla drivrutiner du behöver , om du nu behöver några.. GLHF ;P

Av hundforarn

Jag har testat ljuddämpmattor som kostar skjortan och kan lugnt säga att det inte är värt det, bästa är nog blymatta först så lådväggarna blir stumma och sedan någon form av tjockare dämpmatta. Allt annat är lurendrejeri. Givetvis är det ju viktigt med själva installationen av mattorna också men jag tycker dem dyra är skit.

Av hundforarn

Reset cmos? Om du nu bytt allt så har du väl förmodligen ett paj mobo? Alternativt har du kopplat in något jävligt fel.

Av hundforarn

Intel Pentium 4 3.0@3.8Ghz
MSI 875p Neo
1024MB OCZ PC 4000
480W Enermax
VapoChill SE
NEC DVD RW ND-1300a
Powercolor 9700pro AIW
Dell FPW2005 (20" Wide tft)
600GB + 74GB raptor.

Av hundforarn

Nej det tror jag faktiskt inte att det gör. Prescott är strömkrävande as och grafikkortet är också rätt krävande om jag inte missminner mig.
Måste du köpa P4 ? AMD Nforce osv äger annars.. ;P

Av hundforarn

Eftersom du redan har ett fett grafikkort så tycker jag du skall vänta.
6-10 månader kanske. Personligen väntar jag på dualcore AMD ;P

Av hundforarn

Det är mycket möjligt att kondens bildats på baksidan av prollen, dvs andra sidan moderkortet. Där har jag haft problem, eller hmm.. jag har inte brytt mig det minsta om och det har inte pajjat för mig men det syns att det varit fuktigt där ;P Min kylenhet sitter högst upp i lådan och under idle så blir kopparröret jävligt kallt och en gång såg jag droppar höll på att bildas där också men det löser man med lite mer överklockning ;P Jag tror inte du behöver isolera med sån smörja, kör med det som Asetek rekomenderar eller kolla på deras forum vad andra användare kör för något. Hoppas du får igång monsterburken snart, är väldigt sugen på att se vad som händer ;P

Av hundforarn

*ASGARVAR* Såga ett hål i chassit istället ;P hähä...

Av hundforarn

1337 bygge, får mig att vilja sätta igång med mitt eget, eller rättare sagt avsluta det, Tack för inspirationen ;P

Av hundforarn

Prologic är i princip din förstärkare som omvandlar stereo till surround.
Jag har också samma problem , vill ha ut Dolby 5.1 ur moderkortet. Hur fan gör man ? ;P

Av hundforarn

DC snor väl inte så mycket, men vid mycket tankning kan det suga 30-40mb säkert. Däremot är windows explorer en riktigt bov, 60mb och sedan en jävla massa annat , antivirus, brandvägg, antispam, winamp, osv.. 512mb ram i Xp är för lite enligt mig. Speciellt om han börjar få dåligt med hårddisk.

Av hundforarn

Kolla att alla sladdar sitter i, hade samma problem , visade sig att telefonsladden och jacket satt lite löst... så nu är det fixat ;P Ditt problem låter skumt dock

Av hundforarn

Vadfalls?! Borde inte AMD tåla minusgrader? Kondensen är ju ett problem med en så kraftig kylanläggning men om man isolerar ordentligt med Articsilver och använder värmelementen man får med borde det ju fan klara av lite minusgrader? Eller är jag helt fel ute? Din burk är fett nice btw ;P

Av hundforarn

Sista minuten , finns alltid plats.. 200 spänn kostar det , bara gå upp tidigt och gå ner när dem öppnar kontoret och ta en biljet.. du får vänta någon timme sedan kommer du till sthlm. Där Tar du bussen tvärs över gatan till Tekniska.

Av hundforarn

Gå in på dell's hemsida och skriv in din servicetag så får du nog tillgång till vad det är för grejer du har samt vilket cpu systemet klarar.
Jag har en exakt likadan burk. Bytte Cpu från 1.6 till 2.5 för några år sedan. Det gick mot min förmodan utmärkt. Men nu är det nog svårt att hitta sådana cpuer, finns en butik i sthlm på Roslagsgatan som säljer beg. grejor , där och i liknande databutiker lär du hitta en ny.