Inlägg

Inlägg som hundforarn har skrivit i forumet
Av hundforarn

Siba har väl inget eget "brand" på datorer, det säljer väl Acer, HP, Fujitsu mflr? och dessa går ej att överklocka utan större mod. om ens det.

Av hundforarn

Jo det är många proffstyckare här på Sweclockers, det vet vi sedan länge. Jag vill absolut inte underminera hans världsrekord, eller HUR han gjorde det, det talar för sig självt, killen är grym men vad jag funderar över är om han inte "för all tid och pengar han lade ut" kunde byggt något som inte tar upp ett helt jävla bord och som inte låter som en Ferrari och ändå ta rekordet. Eftersom det inte finns några speciella regler för hur man får ta världsrekordet, i allafall inte som jag känner till så blir det ju defacto så att den med mest pengar och störst garage vinner. Man kan jämnföra med Olympiska spelen. Där är doping förbjuden och nästan alla tävlar under samma förutsättningar. Förstår ni vart jag är påväg?

Av hundforarn

Jag erkänner snubbens skills, engagemang och ett välfungerande cascadesystem. Jag kritiserar dock vissa punkter och förklarar varför jag gör det. Jag har aldrig försökt slå några rekord så jag vet inte om mina kunskaper och resurser räcker till något sådant. Det vet nog inte du heller, så bespara mig dina fullständigt onödiga kommentarer och spekulationer. Och vad fan menar du med att jag ska hålla käften, så hade du nog inte sagt om vi disskuterade öga mot öga? Är det den nivå vi vill ha här på sweclockers?

Av hundforarn

Fan snubben bytte gas i systemen flera gånger, undrar vad detta kostar?
Ska göra det på min lilla vappo också tror jag. Om den nu klarar det. Danfosskompressorer är ju de vanligaste på marknaden så det borde inte vara några problem. När man såg snubbens rigg så blir jag ändå lite skeptisk. Tycker man borde dra en gräns på hur jävla stor kylningen får vara, finns alltid någon dåre som bygger ett STORT jävla superkylaggregat stort som ett vardagsrum, det är något en vanlig människa inte ens kommer i närheten av. Borde finnas regler för hur stor kylning man får ha. Tex, den ska rymmas i en datorlåda eller i allafall vara inbyggd i datorn på något sätt. Världsrekordet , visst wow... men snubben hade ju till synes obegränsat med Vapo's och dem tog upp ett helt jävla bord/ det såg ut som fan. Näe jag blir mer impad när någon klockar skiten ur bruksgrejor det är mer status att få en schysst klock och även få det snyggt som fan/funktionellt än att bygga ett kärnkraftverk till dator som man inte ens kan släpa till lan med lastbil.

Av hundforarn

Japp Falcon Northwest. Jävligt fina Fragboxar dem har ;P
http://www.falcon-nw.com/

Av hundforarn

Prova installera Senste Nero så får du nog in drivers ordentligt.

Av hundforarn

Grabbar, jag tar på mig att ge lådan ett bättre namn som passar temat.
Vad sägs om "ROCCO" ? ;P Snyggt jobbat. Funkar det bra osv? Temp, mer screens , benchmarks ? specs osv?

Av hundforarn

Fan va klockrent ;P Nice... Cpu'n ser ut att vara som min i sisoft när man klockat den max men när du benchar minnet så ligger jag en hel del efter ;P häähä ;P Kul att se iaf ;P

Av hundforarn

Du kunde tagit mer tid för design av själva skivan. Tex ha lite ovalt där du sitter för bekvämare stöd för armbågarna iom. att din stol ser lite spartansk ut. ;P

Av hundforarn

Eftersom överklockning är så olika beroende på vad man har för komponenter så är det svårt. Det mest grundläggande står i FAQ.
Det man ska göra är att se till att systemet har alla förutsättningar.
Dvs. 1 Bra moderkort 2 Bra Cpu 3 bra minne. 4 Bra nätagg.
Vilka man ska välja får du läsa på diverse tester och här i forumet.
Men när du väl har dessa prylarna så kan du med enkelhet börja klocka med hjälp av andra användares erfarenheter och Faq + dina egna ideer.
LYCKA TILL !

Av hundforarn

Kräma inte över 1.7 volt på vcore bara ;P Då kan cpu'n må dåligt... men annars är det bara att klocka på , försök hålla dig under 50 load ;P

Av hundforarn

Ska du köra Vapochill så kan du lika gärna hålla dig till samma märke när det gäller vattenkylningen för enhetlighetens skull. Glöm inte att posta bilder när du väl kommit igång.. *sugen*

Av hundforarn

Detta är grejerna som gäller så du lär inte få fler svar ;P
Visst du kan köpa annan låda eller annat minne. Jag skulle tagit en lian li låda ;P

Av hundforarn

höll precis på att välta ut kaffe över hela jävla tangentbordet och musen på jobbet. LOL tur att det var lite kaffe i koppen ;P hähä

Av hundforarn

Alltså, varför bygga en så FET burk, jag tycker du skulle gjort den mycket mindre fast samma utsende. Snyggt jobbat iaf.

Av hundforarn

jag har kört twinmos och samsung tillsammans , det var ingen höjdare tyvärr.

Av hundforarn

Fifan va nice killen. Precis ett liknande bygge som jag satt och planerade.
Se nu till att fortsätta förädla chassit med gummi eller silikonpackning på alla hdd's , fläktar, radiator osv. Dra även in lite schysst dämpmatta och isolera pumpen. Du kommer få ett ljudlöst system typ.

Av hundforarn

Haha.. där fick jag för att jag klankade ner på Q-tec och andra lådtillverkare, menade givetvis inte lian-li, skrev faktiskt nästan alla chassitillverkare. dvs kanske 70 % är skit. Men Q-tec faller inte mig i smaken men de är billiga.

Av hundforarn

36 Sekunder, men då kör jag cpu'n i 4.0ghz.

Av hundforarn

CPU: Intel 3.0 Northwood @ 4.0
Moderkort: MSI 875P NEO
Minne:4x256mb Ocz EL Pc4000 @ 2.9v (dual Channel)
Timings: 3-4-4-8
FSB: 263mhz 1:1

MB/s: 5343/5377