Inlägg

Inlägg som B0llA har skrivit i forumet
Av B0llA
Skrivet av SCORPIUS:

@B0llA: Om du tar fram egenskaper på dina spels exe filer och klickar i disable fullscreen optimization, funkar det bättre då?

Testade precis i Farcry 3 och de funkade bättre än innan! Tack!
/B0llA

Av B0llA

Problem med FPS i Fullscreen.

Hej! Köpte nyligen ett nytt grafikkort (2080). Men jag fick undliga fps i olika spel. Efter lite pillande med inställningar märker jag att om jag sätter spelet på window mode istället för fullscreen så får jag mycket mer fps. Jag har samma problem i många spel som tex...
CS go 80fps sen 200+
Farcry 50fps sen 100+
mw3 (har inga värden)
Någon som har någon bra ide varför det är såhär?

/B0llA

Av B0llA
Skrivet av Meero74:

Palit brukar vara prisvärda men ändå överlag få bra omdömen...
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4912097

Ja men tycker de ser ganska B ut

Skrivet av TexN:

Sitter själv och sneglar. Founders edition verkar intressant för min del, billigare av alla OC'ad men ingen aning på leveranstider från nvidia?

Kan inga leveranstider. Men varför vill du ha founders edition?

Av B0llA
Skrivet av fantomsmurfen:

Har varit nöjd med mitt förra och mitt nuvarnde MSI Gaming kort.

https://www.inet.se/produkt/5406716/msi-geforce-rtx-2080-8gb-gaming-x-trio

Har haft lite personliga problem efter dålig produkt. Men denna är en av dem jag överväger.

Skrivet av Stratoz99:

Beror lite på din rigg och vilken upplösning du vill spela med 1080 behövs inget av de nuvarande RTX korten 1440 räcker med 2080 men vid 4k bör du satsa på 2080 Ti enligt de flesta tester jag kollat runt på idag. Turing är "vikitg" för framtida lösningar jag gissar att DLSS blir den stora vinsten med RTX och Raytracing kommer senare förmodligen med 7nm när den blir ekonomisk att andvända. Hoppas det ger lite svar på din fråga.

Kör i 1440. Men dessa Turing och DLSS är i alla 2080? Kollar på EVGA XC ULTRA eftersom den har betydligt större kylningsmöjligheter. Inte för jag överklockar men den lär bli tystare.

Av B0llA

Vilket RTX 2080 ska man köpa?

Tjena! Behöver ett nytt grafikkort efter mina två r9 290 kort gav upp (Crossfire). Kör på en polares kort nu men det både skapar i fläktarna å de suger efter suttit i en Mining rig. Så nu är då frågan vad man ska välja av alla 2080 som finns ute.

Några förslag? Shoot!!!

/B0llA

Av B0llA

Jösses va negativ du var @mordekai gör du om en router till en AP är de fortfarande en router då? Du säger att de jag skriver inte stämmer men du säger samma sak med lite mer kunskap men du verkar kunnig så överlåter resten till dig! /B0llA

Skickades från m.sweclockers.com

Av B0llA
Skrivet av MiniPC:

@B0llA:

Kom på en ny grej och du som verkar har koll. Kan man koppla in en annan wifi router på existerande routern tror du? Som bara skickar ut 2.4ghz. Alltså typ som en wifi switch. (har en gammal burk som ligger i dammar på vinden.

Bör allt läggas på samma nätverk då? Så jag kan kontrollera utan att koppla om mobilen på det wifi som inte är mesh. Men dammsugaren ligger på den gamla 2.4 frekvensen

Tror mesh D-link vägrar skapa separat 2.4

Det går bara ha en router i ett nätverk kort sagt, tror inte mesh systemet kommer tillåta detta men inget jag är säker på. De du möjligen kan göra är att köpa nån slags slav som du kör till din dammsugare. Men ett tips är att gå in på en kjelle butik så kommer de hitta en lösning troligtvis. Samt att öppetköp gäller öppnade produkter så du kan hem å testa. /B0llA

Av B0llA
Skrivet av MiniPC:

@B0llA: Tack för alla förslag. Har försökt skapa gästnätverk och går inte att välja frekvens

Inköpt för ett par månader sedan, dubbelkolla kvittot och öppet köp-tiden är ute

Okej har inga andra förslag tyvär Men i framtiden hoppa dlink då jag personligen tycker det finns bättre märken som Asus eller Tplink. Jobbade på Kjell vi sålde alla tre märkena och det var nästan bara dlink som strulade. Detta går säkert lösa men ingen kunskap jag besitter. Lycka till /B0llA

P.s ring och kolla med butiken om det finns möjlighet för tillgodo så du kan byta till en produkt som uppfyller dina behov bättre.

Av B0llA
Skrivet av Anndreeaas:

Du måste kunna skapa ett nytt /24 nät som endast ska gå på 2,4 bandet? vad har du för router?

Han använder det dlink systemet som router som han skrev. Men dlink är som de är, det går inte göra inställningar på dem i mitt tycke.

Av B0llA
Skrivet av MiniPC:

Bra förslag

Men glömde att nämna att vid skapande av gästnätverk via routerns egna inställningar så blir detta också ett kombinerat nätverk

Säker att de inte går? Skapade ett lite snabbt ett gästnätverk på min Asus router där kan jag välja vilka band gästnätverket ska använda. Men antar att det skiljer inte på programvarorna ifrån de olika tillverkarna.
En annan fråga hur gammalt är systemet? Går de lämna tillbaka på öppet köp? Var är det köpt? Har sålt lite nätverk för några år sedan, men har aldrig riktigt varit kompis med Dlink.
/B0llA

Av B0llA

@MiniPC: Tjena! Jag visste inte att mesh kunde kombinera 2,5 och 5 i samma ssid. Men Du kan inte skapa ett gästnärverk eller liknande till din dammsugare? Bara sätt det som ett dolt nätverk så kommer du inte se det? / B0llA

Av B0llA

När jag plockade ut modekortets batteri och började testa alla de olika ramstickorna så hoppade bios upp. Så nu av nån anledning så funkar det nästan. Allt går som de ska vad jag kan se förutom att jag inte får någon bild igenom min GPU. Så verkar som den är trasig efter att jag testade med mitt andra defekta grafikkort som jag fick bild med iaf. Kommer en polare med ett annan rig så vi kan de vad som är kasst och inte.

Av B0llA
Skrivet av Dreijer:

Visst kan ett dåligt PSU bränna moderkort, det har jag varit med om. Men, det kan ju lika väl bara vara fel på ditt moderkort. Låt allting vara strömlöst ett tag och se om det hoppar igång, men spontant, så låter det som att det är moderkortet.

Ja detta har jag med funderat på, de tråkiga med det är att den inte lät att gå få tag på ett nytt med 1150 sockel so kommer tvingas att köpa en ny cpu. Min i7a har inte haft några prestanda problem så de är tråkigt. Jag stoppade in de "gamla" psun då startar inte änns fläktarna så den är helt död. Men jag hoppas också att min gpu och hårddiskar inte är körda med då :/

Av B0llA

Stendöd dator

Hej! Satt och spelade innan idag och skärmen blev svart. Datorn powerkanpp lös men inget hände, jag tryckte på "hard reset" knappen som starar om datorn (liten knapp bredvid power). Utan nått resultat så håller jag ner powerknappen och datorn slocknar. Nu när jag försöker starta datorn är den heldöd inte ett liv alls. Naturligtvis så tänker jag att nätagget har gått så köper ett nytt och pluggar in. Nu startar datorn så alla fläktar överallt går men får ingen bild alls. Så jag rev ut GPUn och pluggade in en HDMI till modekortet men samma resultat.
Nu är då frågan vad felet ligger. Har nätagget bränt resterande delar eller vad kan det vara för fel?
Har inget modekort med 1150 liggandes så kan ej testa. Datorn är körd på default utan nån clockning så borde inte vara några värmeproblem.
Så har nån några förslag vad jag kan testa för att hitta felet eller är de bara öppna plånboken och le?

Av B0llA

Tjena! Tänkte bara flika in lite! Jag har en likadan skärm som du har. Mitt Freesynk funkar EJ. Det ger som ett flickande svart sken i bakgrunden. Samt att hade jag köpt ny GPU så hade de inte varit AMD. Dock relativ okunnig mot många av dessa forumanvändare gällande vad för komponenter som gäller.
*EDIT*
Har varit i kontakt med tillverkaren angående problemet. De ville att jag skulle uppdatera skärmen. Detta hjälpte inte mig.
Men har du kalibrerat skärmen så skulle jag vara intresserad av dina inställningar. Pga den röda färgen på dessa skärmar är extremt överdriven.
MVH B0llA

Av B0llA

Tjena! Jag kan starkt rekommendera F-Secure. Har haft det i ett år på datorn samt telefonen tycker det funkar mycket bra! Upplever inte att de har dragit någon prestanda.

Av B0llA

Blev aoc

Av B0llA

Köpråd!!

Hej jag har funderat på att skaffa en ny skärm. Har idag en 24" 144hz 1080p men ska höja storleken och upplösningen ett steg.
Har då kommit fram till att idag ska de köpas en skärm.
Jag har följande krav:
minst 27"
144hz
1440p
freesynk om möjligt

Jag har hittat två som verkar bra men kan inte bestämma mig om jag ska ta någon av dem eller om ni har några förslag?
AOC
Acer

Alla förslag är uppskattade! Priset på dessa skärmar är runt fyra tusen, finns det är skärm som kostar lite mer men är betydligt bättre är de okej annars känns priset runt fyra tusen bra.

Mvh B0llA

Av B0llA

Dat logik. Att man ska köpa fler kort för att få bättre prestanda men man kan bara köra med ett för det funkar aldrig köra mad fler!

Av B0llA
Skrivet av Mange75:

Samma här , tröttna på det till sist och köpte ett singel kort.
Har inte ångrat mig sen dess.
Mvh / Mange

Asso korten är bra när skiten väl funkar. Men något som är säkert är att det blir Nvidia nästa gång EXTREMT säkert. Det verkar alltid funka bättre med SLI.