Inlägg

Inlägg som PSpatzy har skrivit i forumet
Av PSpatzy
Skrivet av BaZZe:

Svårt säga vad det blir för effekt med det eftersom osäkert hur effektivt vanliga fläktar flyttar luften på ett grafikkort på det sättet men blir säkerligen tystare iaf, ja men en fan splitter kan bara köra 2 fläktar om du ska ha det till 4pin på moderkortet medans en riktig fan splitter körs över molex men då kan du inte styra fläktarna.

Det skulle nog jag gjort om jag var du faktiskt gäller bara ha någon form av bra standard fläkt hastighet antar jag så det håller sig inom rimliga temperaturer.

Finns ju gigabyte kort även andra som har 3st fläktar och dom måste ju kopplas in någonstans så finns ju förmodligen uttag till att koppla in fläktar så på något sätt borde man ju kunna köra vanliga fläktar även i dom uttagen, sätt någon som moddade till det så men var många år sedan och endast med 1x 120mm.

Men annars kan du ju satsa på att köpa en arctic cooling kylare som dom här:
http://www.arctic.ac/eu_en/products/cooling/vga.html

Jo, men räcker 4v/fläkt då? Om man nu delar 12v/3. jag har en som säger att det går, men vill ha fler synpunkter så jag inte bränner kortet.

Har du lust att länka så man kan titta?

Ah, fast jag betalar inte 600kr då jag kan sätta ihop ett samma system för 100kr.

Av PSpatzy
Skrivet av BaZZe:

Svaret är ja det går att göra samma sak med ditt kort.
Du kan inte styra alla via ett och samma uttag men möjlighet via 2st om du kör med en fan splitter.

Nej det går inte köra alla fläktar via grafikkortets fläktstyrning eller visst det går om man vill löda för att få till det men kopplingarna som används är ju inte samma som för vanliga fläktar därför är det ju inte bara att koppla in.

Så det går att sätta tre sådana jag visade för att göra samma effekt? Bör nästan bli bättre.
Fan-splitter? Jag kan köra det via fläkt-kontrollern, men jag tror jag lär glömma bort att höja den när jag väl börjar spela. /:

Så det går att sätta alla tre på kontakten till grafikkortet om man nu orkar löda och sig utan att man bränner kortet eller så?

Av PSpatzy

Fläktproblem R9 280XOC Windforce

Hej.

Jag har ett R9 280XOC Windfoce-edition och nu börjar mina ena fläkt gnissla och ha sig vid lilla minsta belastning.
Jag såg en göra vid sitt kort med tre fläktar den köpte och satte dit. Här är länk till den människan.

Går det att göra samma med mitt kort och kan man styra alla tre fläktar via en och samma uttag på moderkortet eller går det att sätta alla tre fläktar på grafikkortsuttagets fläktstyrning? Tre sådana tänkte jag isåfall.

http://geizhals.at/p/2430/1032430/1032430-2.jpg

Av PSpatzy
Skrivet av WoG:

Black-screen buggen är välkänd, om du ökar volten till grafikkortet så försvinner det.

Det beror på att minnen'a på korten är riktigt dåliga dock, så kan ju va värt att byta av den anledningen.

Läser ni inte 290/290x owners club-tråden?

Jag har samma problem med mitt och jag har inte R9-serien, utan jag kör R7-serien. Det börjar bli smått irriterande att se linjer som inte skall vara där när man surfar rundor och GPUn hoppar som en studsande boll, men jag antar att det är fel på drivarna eftersom det är så många som har problem med det, för inte kan det vara så pass många grafikkort som det är fel på och som de inte begär tillbaka för utbyte? :/