Inlägg

Inlägg som MushiMushi har skrivit i forumet
Av MushiMushi

väldigt överbudgeterat för dina ändamål. Finns mer prisvärda alternativ.

Minnen: 8GB 1600MHz räcker för dina ändamål.
Lagring: SSHD om syftet är systemdisk, annars traditionell hårddisk.
Moderkort: Z87-A är ett bättre alternativ. 300kr för 2 extra SATA portar känns inte så prisvärt.
Nätaggregatet: prisvärdare alternativ skulle vara http://www.inet.se/produkt/6909757/be-quiet-pure-power-l8-530...
Övrigt: Det är inte mITX system du är ute efter?

Av MushiMushi

Ska inte vara några problem, men varför ett BigTower chassi? Ska du inte ha ett E-ATX moderkort samt 10+ Hårddiskar känns det överflödigt.

Av MushiMushi
Av MushiMushi
Skrivet av zackeone:

Tycker Dark Rock Pro 3 är snygg, men på något sätt gillar jag Noctuas design, den är robust! Anledningen till att jag haft Noctua i mitt utkast är pga. Sweclockers recensioner, Noctua (Toppklass) vs. bequiet!(Bra produkt) men man kanske inte ska lita på de omdömena för blint? De kanske ej har några appearence-preferenser. Angående Sabertooth så utöver att den är jävligt snygg så får man väl förlängd garanti etc? Kanske ej värt, får se hur jag gör med moderkortet. Är för övrigt osäker som fan om man ska orka vänta på http://www.sweclockers.com/forum/52-nyhetskommentarer/1285861-msi-s-z97-moderkort-far-m-2-anslutning-och-sata-express/. Angående "cleant", hur är prestandaskillnaderna på http://www.inet.se/produkt/5409862/evga-geforce-gtx-780-3gb-s... och http://www.inet.se/produkt/5411051/zotac-geforce-gtx-780-3gb-.... Tycker nämligen den sistnämnda är snyggare, men kör nog på EVGA om den är bättre. Tänkte att det senare grafikkortet passade mer med moderkortet du länkade! (Grönt sken).

Synpunkter på denna? http://www.inet.se/produkt/1902502/asus-maximus-vi-hero-atx-m...

Fel att kalla hela bygget "clean" om du ska smälla upp en stor maffig kylare i silver. Clean är mer ett enhetligt färgtema med få avvikande detaljer.

5år jämfört mot 3år, tänk på att ASUS har monterat en 40mm fläkt mitt på moderkortet som ska kyla de "inkapslade" komponenterna. Är det sedan sann ASUS anda lär fläkten haverera inom 6-18månader från inköp.

Av MushiMushi

Byt minnen! satsa på ett par standardminnen utan Heatspreaders, kostar lika mycket.

Problemet som kan uppstå med Heatspreader minnen! Självklart kan det variera från moderkort till moderkort.

http://img.photobucket.com/albums/v224/n_a_bradford/12122009826....

Av MushiMushi
Skrivet av zackeone:

Tänkte om någon kunde kontrollera mitt senaste utkast:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6594921/2014-03-20http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png
http://www.inet.se/files/img/cart\kundvagn-6594921-00.png

PSU:n kändes rätt dyr, men läste att den hade bra recensioner och var tyst. Överpris? Såg att jag ej valt några ram-minnen men det lägger jag till senare.

Som jag skrivit tidigare moderkortet är extremt dyrt, du betalar 1000kr för varumärket Sabertooth. SSD:n är dyr en Samsung basic för 1300kr duger minst lika bra. Om du verkligen vill ha det "cleant" som du tidigare skrivit bör du byta kylaren till Dark Rock Pro 3

Av MushiMushi
Skrivet av Tibbling:

Ok! Enda som skiljer är att mitt paket har 850w nätagg o de andra har 1000w nätagg. Är det inte bara overkill att ha 1000w? Kollade lite tester och 850w skall räcka för gtx 780 i SLI. När utnyttjar man 1000w??

Normalt sätt vid 3-Way SLI/Crossfire.

Även om ett 1000w är överkurs så är det byggkvalitén på själva nätaggregatet som avgör. ska man tro ryktena så är RM serien ett halvtaskigt misslyckande.

Av MushiMushi
Skrivet av versions:

är du säker på att broadwell ska ha stöd för ddr4? ganska säker på att det kommer med skylake.

dessutom kommer inte broadwell förrän om ett år vad jag vet, inte i höst. om jag inte kommer ihåg fel flyttade de fram release pga haswell refresh.

Enligt dessa artiklar skall Broadwell släppas innan årets slut. Broadwell ska ha stöd för DDR4 förvisso bara på server moderkort till en början.

Broadwell: http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2453384,00.asp
Broadwell DDR4 support: http://wccftech.com/intel-broadwell-supports-ddr4-memory-serv...

Av MushiMushi
Skrivet av versions:

vet inte om jag håller med dig om att komplett är dyra eller att de skulle ha dålig kundsupport, jag har blivit mycket väl bemött. t.ex. glömde de nyligen att skicka med spel till mitt grafikkort så jag ringde och fick säga mitt kundnummer. sedan skickade dem spelen utan några övriga frågor och när jag fick hem brevet två dagar senare hade jag fått några extra.

om du inte tycker om komplett har jag svårt att rekommendera hemsidor för färdigbyggda datorer men jag tror att inet har några, dock kan man inte konfigurera dem lika mycket. jag rekommenderar starkt inet, webhallen och komplett därför att jag har blivit väldigt nöjd med bemötandet, priserna och övrig service (som fri frakt).

Går faktiskt utmärkt att konfigurera deras Taurus datorer efter eget önskemål, dock får man köpa till monteringstjänsten för 800kr, vilket blir dyrt om det bara gäller en hårddisk installation!

Av MushiMushi
Skrivet av h1ngsten:

Jag gör inte speciellt krävande saker på datorn antar jag. Spelar mest Dota2, lite Wow och ser serier. Men tänkte så man är lite uppdaterad inför framtidens spel. Är Broadwell nästa generation av processorer eller? Sedan har jag två funderingar.

1. Tror ni jag klarar mig med nätaggregatet? Försämras dom mycket, skulle ni köpt ett nytt i samma veva?
2. Vad tror ni om chassit, är det något att ha kvar?

Broadwell är Intel´s nya 14nm cpu:er, nytt blir även DDR4 stödet.

1. I ett senare skede kommer du bli tvungen att uppgradera med nytt nätaggregat.
2. Nej, chassin har utvecklats så pass mycket sedan 2008 t.ex ljuddämpning, bättre luftflöde etc. Så finns ingen direkt anledning att behålla nuvarande chassit.

Av MushiMushi

xfx proseries 650w

Av MushiMushi

För ändamålet duger orginalkylaren, annars får du byta chassi.

Av MushiMushi
Skrivet av NiTroNooB96:

I7a och 780 sli drar inte mer än 700w så 850 är tillräckligt! Men overkill är aldrig fel

Om nätaggregat är utav bra kvalité. Annars räcker inte ett 750w.

Av MushiMushi

Ja

Av MushiMushi
Skrivet av Frim:

Dual-Chanel 2x4 Gb är bättre än ett singel 8 Gb.

Ja, i dual-channel fördelas datan mellan de två minnes modulerna.

Av MushiMushi
Skrivet av Pelleswe:

Varför 450 W räcker när det står att grafikkortet behöver minst 600w? Om inte cpun o allting annars drar massa extra watt?

Detta för att garantera att ditt nätaggregat orkar med. ett 280x ihop med valda datorkomponenter drar ungefär 200-260w mätt ur väggen.

Av MushiMushi
Skrivet av Obnox23:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/6588949/2014-03-18 Så detta som Zaic länkade skulle det funka bra? Skulle det gå och överklocka?

Nej, i5 4440 är låst, och H81 är ett desktop chipset.

Av MushiMushi

Fler kärnor och GHz är inte allting, det är även hur den presterar. Sedan kräver även AMD processorn mer ström och utvecklar mer värme än Intel alternativet.

Av MushiMushi

Skulle vänta tills nya Intel Broadwell släpps i höst. Dock kan du överklocka befintlig processor under tiden, detta kräver dock bra kylning.

Av MushiMushi
Skrivet av mackztwe:

Tack för svaret

2.Angående kylaren har jag pratat med inet och eftersom jag ska hämta datorn i deras malmöbutik kunde dom montera den där så vikten är inget problem, däremot undrar jag fortfarande om den lever upp till priset eller duger även en 212a vid klockning?
3. SLI kan jag med all säkerhet säga att det kommer jag aldrig köra, detta datorköp hoppas jag ska hålla ett tag. så duger 650 eller ska man gå upp på 750?
4. Är dom värda priset jämfört med 770? vilken av dom skulle du/ni välja?
5. Låter vettigt, tack

Detta framgick aldrig av din ursprungspost.

2. För lättare(max 500MHz) överklockning duger en 212:a. Ska du gå högre får du satsa på en 412s,Dark Rock Pro 3, Phanteks PH-TC14PE, Noctua NH-U14s etc.
3. Byter du till ett Z87-K och sparar 200kr, nätaggregatet byter du till http://www.inet.se/produkt/6901049/xfx-pro-series-650w-80-bro...
4.Ett GTX 780 är generellt 20% snabbare och 15% dyrare än ett GTX 770.

Så något liknande detta http://www.inet.se/kundvagn/visa/6593365/2014-03-19