Inlägg

Inlägg som gunne har skrivit i forumet
Av gunne

PHP imagerotate() funkar inte? (debian, apache,GD2)

Jag har Debian, Apache, PHP 4.3.3 och GD2. Av någon anledning så fungerar inte imagerotate()-funktionen alls. Det säger bara "unrecognized variabel or function reference" eller nåt sånt. Den hittar alltså inte ens själva funktionen.

Jag håller på att göra ett fotoalbum som användaren ska kunna sköta själv, och då ere ju kul om man kan vända bilderna på rätt köl...

Är det någon som har nån idé om vad som är fel eller hur man fixar det?

Av gunne

Det e väl bara att ge alla objekt (gubbar, skott, fiender m.m.) absoluta positioner och sen hålla reda på vilken "vägg" de springer på. När de byter vägg är det ju bara att vända på gravitationen osv 90 grader.

Av gunne

Ok, har löst det nu. smtp.bredband.net har ju smo sagt varit smarthost ett tag, det var inte det som var problemet.

Det var IMAP-inställningarna som var keffa, men jag fixade det mha den här sidan:

http://talk.trekweb.com/~jasonb/articles/exim_maildir_imap.sh...

Fan va krångliga saker e när man inte vet vad man håller på med...

Tackar för hjälpen!

Av gunne

Men det har ju funkat i en månad. Så hur kommer det sej att det inte funkar nu?

Av gunne

Hjälp med Exim på Debian (akut:()

Tjena!

Jag har en server med debian å exim å courier imap å squirrelmail å PHP å BBB.

Det funkade inte att skicka mail med PHPs mail()-funktion så då började jag mekka med mailen (som i övrigt funkade). Efter diverse letande på internet och mekkande (för att göra en lång historia kort) kom jag på att man ska ställa in Exim så att det använder "smarthost" smtp.bredband.net eftersom BBB har blockat port 25.

Så det fixade jag, och nu fnukar det galant att skicka mail med både php och Squirrel. Men inga mail till min domän (axio.se) kommer fram! Jag har testat att ställa in Exim som "vanlig" (eximconfig, val 1) men jag får det inte att funka hur jag än gör.

Kruxet e att min polare som just nu e å resar i sydamerika använder mailen på servern, så det e inte så jävla lyckat att den itne funkar. Och jag e inte särkilt bra på Linux...

Är det nån som har några tips? Kontakta mej gärna på ICQ (8096714) om ni e bra på sånt här...

Tackar på förhand.

Av gunne

Tackar för alla svar grabbar. Ska ge mej på skiten imorrn om jag får tid. Det jag hatar mest är dom däre flummiga plastsnäppena som man aldrig vet var dom sitter förrns dom går av. Men jag har iof inte så mkt att förlora. S¨ånt jävla meck bara för att få isär skiten. Men tycker dom borde kunna ha en sprängskiss på hemsidan så att man kan plocka isär skiten...

Av gunne

Tackar för svaren grabbar. Jag har sett såna där oranga platta ledare som ni snackar om, men problemet är att jag inte ens får isär datorn så mycket att jag skulle kunna hutta en... Det kanske snarare är tips om hur man får isär skiten jag behöver.

Lite våld kanske skulle lösa problemet...

Av gunne

Hur laga trasig skärm på bärbar?

Jag har en Toshiba satellite nånting (300Mhz, 64MB, 4GB) som glappar i kontakten mellan skärmen och datorn. Skärmen i sig funkar perfekt, inga döda pixlar eller så. Om man vickar skärmen lite kan man ibland få bild, men sen blir det glapp=kortslutning=hela skärmen blir vit.

Jag har försökt lite smått att plocka isär datorn för att kolla om det går att fixa, men det e ju så satans svårt att plocka isär en bärbar (plastsnäppen å 400 olika sorters skruvar)!

Känns fånigt att kassera skiten bara för ett litet glapp som e en baggis att fixa om man vet hur man gör.

Någon som har erfarenheter av något liknande? Nån som e fena på å plocka isär bärbara? Var kan man lämna in den biligt om det skulle gå så långt?

Alla svar e välkommna...

Av gunne

Bit eller byte spelar ju inte så stor roll, det risiga e att man inte får det dom säger. Jag har BBB, som alltså ska va 10Mb, men fick just 1,05 Mb upp och 3,5 Mb upp. Jag tror aldrig jag har fåt tmer än 6 Mb upp. Det skulle inte göra mej iof inte så mycket, om det inte vore för att dom sa att det va 10 Mb. Fan, säg som det e istället!

Av gunne

hur koppla WLAN-router med BBB?

Jag har BBB och får fem IPn av dem. Nu ska jag dela med grannen för att blidka min tunna plånbok och har därför köpt en 3com Home Wireless Gateway (3crwe50194-e1) för att uppnå detta. Jag har två LAN-burkar och han har en WLAN.

Om man bara kopplar in skiten som det är tänkt att man ska (BBB i uplink å datorer i LAN-kontakterna) så funkar ju allt frid och fröjd men routern e ju gateway. Jag vill att den bara ska funka som brygga mellan LAN och WLAN och att alla datorer ska få IP från BBB. Jag vill alltså inte använda routerfunktionen.

Hur koppla? Fissökte koppla alla sladdar i LAN-kontakterna, men det funka inte. Gick in i webbinterfejset å stängde av NAT och DHCP å då pajjade allt....

Någon som har några ideer?

Jag skulle iof kunna koppla så här, men det känns fett onödigt.

BBB->hubb->mina burkar | v WLAN-router->grannens burk

Då får bara hans burk mongo IP. Men det e en riktig UFFlösning...

Av gunne

Dela på BBB trådlöst. Hur göra?

Tjena! Jag ska skaffa BBB 10Mbit snart, och jag hade tänkt ha det på 2 (eller fler) datorer, typ så här:

BBB > brandvägg/switch > datorer

Det krångliga är att jag vill ha minst en av datorerna trådlöst, och jag vill att alla datornerna ska få ett riktigt ip från BBB. Detta löses ju enklast genom att jag tjackar en kombinerad trådlös switch/brandvägg. Men det e inte det billigaste sättet.

Eftersom jag nog ändå ska slänga upp en liten server så kan man ju använda den som brandvägg. Om man sen satte in ett trådlöst kort i servern/brandväggen så blir det typ så här:

BBB > server/brandvägg med WLAN-kort > vanlig switch > datorer | v trådlös dator

Men då får ju inte den trådlösa riktigt ip utan måste använda servern som gateway.

Finns det nåt annat smidigare sätt att göra, eller e det bara att bita i det sura och tjacka en trådlös switch?

Av gunne

AthlonXp på epox 8kta3+?

Funkar det att sätta in en AthlonXP 2200+ på mitt gamla Epox 8kta3+? Jag har läst nånstans att plankan tar max 1400 mhz. Men borde det inte funka att höja FSBn lite? Eller blir det bara pannkaka?

I sånna fall, ere nån som vet en affär i sthlm som säljer Duron 1400 till ett vettigt pris?

Edit: Det funkade om nån är intresserad. Men den får det till "unknown CPU" på 1600MHz...

Av gunne

Hur funkar det där med att låsa upp cachen? Det var ett tag sen jag höll på med sånt här, så jag måste nog läsa upp mej lite.

Kanske kan försöka sparka liv i mitt gamla kt133 moderkort. I såna fall blir det ju satans budget om jag bara tjackar en duron 1,4 eller nåt...

Av gunne

Men ere inte bättre att köra på en athlon än en duron? Tyvärr tror jag inte nån vill tjacka sdramminnen i dessa dagar...

e 2200+ Thoroughbreden olåst?

Hur mycket prestanda vinner man egentligen på DDR?

Det jag ska göra på datorn e photoskåpa lite, CADda lite, leka lite med internet och kanske programmera en smula, så det e ju inget supersystem jag behöver. CADdningen får gå lite långsamt...

Av gunne

Budget++ dator, fråga om delar.

Jag var ganska inne på att bygga datorer å så förut, men det var några år sen så jag är ganska ouppdaterad. Nu ska jag bygga ett superbudgetsystem och undrar om jag e helt ute och cyklar med de här komponenterna från kompletts demoavdelning.

-------------------------------------------------------------------
Asus A7V133-C Hovedkort for Socket A
- VIAKT133A, ATA/100, ATX

224,00

MSI GeForce4 MX440-8X 64MB DDR DVI
- AGP, MX440-VTD8X, Tv-Out, V-In.

493,00

AMD Athlon XP1900+ 1.6 GHz 266 MHz bus
- Socket A (Palomino) processor

543,00

Asus CD-brenner IDE 48x/16x/48x
- CRW-4816A, Intern (FlextraLink)

269,00

--------------------------------------------------------------

Allt annat som behövs har jag liggande som gammalt skrot. Anledningen till KT133A-kortet e att jag har en jävla massa 133-minne liggandes och det ska som sagt va budgetbudgetlösning. det blir då 3*128M ram vilket iof e lite lite...

Är den prollen olåst så man kan både FSB- och multipelklocka? Hur mycket kan man tänkas klocka med vanlig, hyfsad luftkylning?

Verkar det här funka? Eller finns det andra, bättre alternativ i ungefär samma prisklass?

Tacksam för snabba svar då det börjar klia i datorfingrarna!

Av gunne

urk.

www.skrivihop.nu för fan

Av gunne

Fy satan.

inspiration: http://www2.shapelab.org/v3/

Av gunne

OKi, verkar som de flesta gillar sidan. Som ni kanske hajjade e nyheterna bara blaj för att man ska se hur det eventuellt kommer att se ut på riktigt...

Snubben som ska ha sidan verkar digga loggan så den får nog va kvar som den e. Det e fan svårt att göra en sjysst logga med ett så långt namn som "din skärgård"...

Av gunne

tänk på upphovsrättslagarna bara.

Av gunne

får väl skriva ett själv. Borde inta vara svårt.

Först räknar du ut "medelfärgen" på alla de små bilderna. Addera färgvärdena för varje pixel å dela med antalet pixlar. Sen går du igenom varje pixel på den stora bilden och kollar vilken liten bild som bäst stämmer överens med just den pixelns färgvärde. Kapish?

Fan, det låter ju kul. Skulle fan skriva ett sånt program själv om jag hade tid...