Inlägg

Inlägg som gunne har skrivit i forumet
Av gunne

Oki, det e ju bra å tack för tipset. Men min budget ligger på <5000 och då verkar det som om man får nöja sig med <1GHz oxå.

Av gunne

Om man ändå fick det! Jag har inte sett en ny bärbar med 12,1"-skärm för under 10. Om ni har det får ni gärna säga var man hittar en sån! 13,3 skulle kanske duga...

edit: Dells billigaste ligger på 15.859:-, Asus billigaste 13.975:-, HP verkar inte ens ha 12"...

2000 spänn? De datorerna som går får såna priser på blocket brukar ligga på typ 266MHz ju. Var hittar ni såna priser? vill ha!

Av gunne

Det är en DGC feather pIII 1,2, 256, 20Gig, 12,1" om jag inte minns fel. 5 lax ska han ha... Låter ju bra om den är tillverkad av ASUS, dom gör ju i alla fall bra grejjer till stationära.

Är lite skeptisk ändå. Alltid skönare att ha ett känt märke. Morsan har en lappower och den e fan runk. Saker pajjar å funkar inte som dom ska.

Det finns ju begränsat med information på dgc.se och väldigt få relevanta träffar på google.

Av gunne

But why?
win2k äger ju xp. Men det var inte ett speciellt bra svar på din fråga iof... Tycker själv att det e skumt att det inte går att installera windows över nätverk som det gör med typ alla linuxdistar.

Av gunne

Tackar... Jag har aldrig hittat in i den här mörka hörnan förut så jag visste inte att den fanns!

Av gunne

DGC bärbar dator?

Jag funderar på att köpa en begagnad bärbar dator och har snubblat över en av märket DGC. Det är tydligen ett svenskt märke som inte tillverkar datorer längre utan bara återförsäljer. Tror de har nåt med lappower å göra kanske.

Är det någon som vet nåt om datorer från DGC? Är de från nån annan tillverkare med ny etikett? Kvalitet? All info är uppskattad...

Av gunne

Om du sätter den på signalledaren (eller vad du nu har som signalspänningen går i) så reglerar den ju signalspänningen? Antag att du har en mojäng som ger en signal på 5V så sätter du sp-regulatorn på signalen.

_________ Signal +5V ________ +5V ---| |---------------| | Signal +3,3V | Mojäng | | SP reg |------- | | _| | --------- | -------- | | GND-------------------

Men jag hajjar inte riktigt vad du vill göra så jag kanske är ute å cyklar.

Av gunne

Lär ju va en konding eller ett motstånd. Maila/ring till tillverkaren och fråga om schema! Dom lär ju inte svara iof, men min polare gjorde just det och dom skickade ett nytt kort till honom istället!

Eller få tag på en polare som har likadant kort, löd bort komponenten och mät. Voila!

Av gunne

Jag tycker det e ju helt skukt å lägga ner så mkt pengar på en dator som halveras i värde på ett halvår.

Personligen köper jag alltid det billigaste billigaste och får en dator som var top of the line för två år sen, men det duger hur bra som helst! Man är ju student iof.

Men har man pengar så har man. Man får ju göra vad man vill för dom.

Av gunne

Motstånd?

eller spänningsregulator kanske är det du letar efter.

Den här kanske

Av gunne

Är inte 89W max kyleffekt? 10A*15,8V = 158 W maximal förbrukning. Stämmer väl ganska bra att elementet har en verkningsgrad på 55% eller?

Hehe. Skenbar effekt... Lär ju inte bli så bra om man driver en pelt på växelström! Om man inte vill värma upp nåt förstås. ;f

Av gunne

De e väl bara att plocka isär kransen på nån gammal sketen måntenbajk?

Av gunne

Jag tror att det kan vara smart att ha en ganska stor vattentank på typ 5 liter. I tanken lägger du två slingor med kopparrör, en som kyler från kompressorn och en med kylvattnet till datorerna. På så sätt kan du lagra upp en ganska stor mängd "kyla" i vattnet och får en mycket stabilare temperatur.

Värmeöverföringen rör->vatten->rör är dessutom effektivare än rör->rör.

Av gunne

Men vafan...

Av gunne

Angående LEDs som ljuskälla:

http://monitor.samsung.de/article.asp?artid=1a59e109-87a7-4c8...

Nån som e bra på tyska?

Av gunne

50W? Räcker det verkligen? Hur mörkt måste du ha i rummet?

Av gunne

google:
"atx start without connected"
tryck "jag har tur"

vips!

Av gunne

Jag hade tänkt köpa det är till min båt:

En fender
4 l bottenfärg
Gelcoat

Allt från biltema

Av gunne

Det gick ju inte!

Men i C skulle det funkat och det är det jag är van vid. I det här fallet skulle jag kolla hur man kan gå från ett ord till ett annat genom att ändra en bokstav. Typ våg>håg>hög>bög

Av gunne
Citat:

...Bara monteringen av voltregulatorerna på blocket kvar.

Hoppas du använde rostfria skruvar. Eller egentligen kanske man skulle ha aluminium för att undvika galvaniska strömmar. Vanligt stål kommer i alla fall rosta.

För skruvarna är väl genomgående in till vattnet?

Snyggt bygge för övrigt...