Inlägg

Inlägg som gunne har skrivit i forumet
Av gunne

Jag har min server i garderoben. En Dell poweredge 1300 (pIII 550). För att göra det hela ännu bätter står den på högsta hyllan... Det är cirka 32 grader där uppe, så temperaturen har altså höjts med typ 11 grader. Men den funkar bra!

Av gunne
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Elitemodd
...
har köpt power å switch knappar

http://www.elitemodd.com/Galleri%20bilder/27-%20Jail-tower/ph...

...

Tycker du borde ha lite köttigare knappar, typ frankensstein-väcker-sitt-monster-brytare. Du vet såna bågar man fäller ner! Skulle passa lådan... Eller kanske snarare sheriffen-elar-en-dödsdömd-brytare.

Av gunne

Det funkar nu... Satta i en linuxfloppy å starta utan framgång, testade igen och samma sak. Sen starta jag som vanligt och... tadaa!! funkade. skummt det där. Misstänker att det hade att göra med att kerneln har uppdaterats eller nåt. Läste nåt sånt nånstans...

tack för hjälpen i alla fall!

Av gunne
Citat:

LI
The first stage boot loader was able to load the second stage boot loader, but has failed to execute it. This can either be caused by a geometry mismatch or by moving /boot/boot.b without running the map installer.

Vad betyder det? Jag är inte så jag på linux.... Har tyvärr ingen DOS-burk så det blir svårt att skapa en startdiskett av det där. Hur gör man i win2k?

Av gunne
Citat:

Det bästa verkar vara att köra ett icke-journaling filsystem (t ex ext2) och noflushd. [/B]

noflushd? Jag kör ext2. Ska man skriva noflushd när man mountar eller är det ett kommando? Jag kan inte testa just nu eftersom servern är nere (se annan tråd).

Av gunne

[akut hjälp] Servern startar inte (Debian, Dell poweredge 1330)

Jag stängde av min server för att stoppa in en hårddisk. När jag ska starta den igen går den igenom booten och sen stannar den på "LI" när LILO ska dra igång. Vad kan vara felet?

Debian är installerat på en SCSI-disk som hittas i booten. Jag har testat att ta bort alla andra diskar men det hjälper inte. Finns det något sätt att felsöka, typ som "emergency repair" för win2k?

Jag har lite websidor på den och en polare har den som mailserver så det är ganska akut att få igång den. All hjälp mottages...

Av gunne

[Debian] Hur stänga av hårddiskar? viloläge?

Finns det nåt sätt att ställa in energisparparametrar i debian? Jag har en server i garderoben som väsnas lite och som inte har allt för mycket trafik. Det skulle vara skönt om den gick ner på sparlåga när den inte använts på typ 10 min. Går det att ordna?

Av gunne

Verkar tyvärr inte som det funkar. körde:

adduser användarnamn
...

men det funkade inte. skumt... Nån som har nåt annat förslag?

Av gunne

Kör typ:
apt-get update
apt-get install php4 php4-withmysql php4-withgd

och lägg till eventuella ytterligare paket...

Av gunne

Hjälp med SAMBA [användare m.m.]

Håller på att sätta upp SAMBA så att jag skall kunna komma åt filerna på min Debianserver från min win2kburk. Jag skulle lägga till en användare men råkade skriva fel lösenord andra gången. Nu går det varken att ta bort användaren eller ändra lösenordet. Vad ska jag göra?

Så här söger den:

[/]# smbpasswd -a användarnamn New SMB password: Retype new SMB password: Failed to initialise SAM_ACCOUNT for user användarnamn. Does this user exist in the UNIX password database ? Failed to modify password entry for user användarnamn

Och när jag har lyckats kirra den här användaren hur ansluter jag då med win2k-burken?

Av gunne

Kanske hjälper med lite modifikationer och egna byggen... Skämt å sido så kan du ju alltid testa att tjuvkoppla nätagget genom att koppla ihop den gröna ledaren med en av de svarta breve. Så märker du om agget funkar.

Sen kan du testa att ta ut allt utom grafikkort och minne och se om den går igång.

Sitter "power on" sladden i? Testa att kortsluta pinnarna direkt på moderkortet och se om nåt händer.

Av gunne
Citat:

Ursprungligen inskrivet av totoo
fråga detta i kringutrustning istället....

Kringutrustning? Sen när är programmeringen av sweclockers sökmotor ett tillbehör till datorn?

Av gunne

Man skulle ju kunna rycka heat-pipen å mecka fast på typ ett grafikkort för att få tyst kylning. Eller kan man kanske sätta dit en vanlig TFT-skärm på nåt sätt?

I värsta fall borde man alltid kunna slänga ut allt som finns i den och trycka in en PC. Klart snyggare än de flera små barebone-system som finns till PC...

Av gunne

Om nån skulle vilja bygga in en PC i en iMAC (bollen) så har jag ett sånt chassi liggandes...

Av gunne

Den enda som passar?

Av gunne
Citat:

Ursprungligen inskrivet av [WP@]Wolverine

http://wpa.portalofevil.org/cube/keyb1.jpg

[/B]

Snyggt. Men är det inte bättre att ha sifferknapparna på rätt ställe? ;F

Av gunne

Hur sprida ljus från LED?

Hej! Jag skulle behöva sprida ljuset från en LED till en lite större yta, typ en cirkel med 15mm diameter. Jag tänkte att man skulle göra det genom att göra en 15mm skiva i plexi, borra ett hål i mitten som man limmar fast LEDen i, och slipar motstående sida med fint sandpapper. Tror ni det funkar? Någon som har erfarenhet av liknande grejjer?

Av gunne

mounta hd i linux?

Jag har en server som kör Debian, men jag kan typ inget om linux... Nu ere så att jag har en hårddisk mountad i en katalog (/hd) men skulle vilja radera innehållet på den och mounta den i /home istället. Har jag förstått rätt att man mountar diskar i kataloger? Hur skulle jag kunna göra det? Hur kollar man/byter filsystem på en disk? Jag vet egentligen inte mkt om linux så en steg för steg beskrivning skulle vara klockrent!

Tackar på förhand...

Edit:

Ok, jag har luskat ut att jag ska skriva ungefär

mount -t ext2 /dev/hdd1 /home

Men hur kan jag kolla exakt vad jag ska skriva? (hdd0, hdd1, hdd2, -t?) Och hur formaterar jag disken i nåt sjysst filsystem? Är det ext2 man ska använda? Måsta jag "dismounta" disken först?

Frågorna haglar... Om det är nån som kan sånt här får ni jättegärna messa på icq 8096714...

Av gunne

Japp. De jag använder är väl typ imagecreate, imagejpeg m.m. Det e fan ett helt flummigt fel asså. Den säger ju att funktionen inte finns, men det ska den ju göra!

Jag skulle iof kunna skriva en funktion själv som roterar en bild, men det e sååå mkt enklare om jag slipper. Ingen som har nån idé om vad som e fel?

Av gunne

Så sant. Jag såg spelet framför mej som en stor fyrkant lixom....