Inlägg

Inlägg som gunne har skrivit i forumet
Av gunne

Precis. Det blev så jag gjorde till slut. Det funkar ju inte att köra bara replace för då byts alla likadana bokstäver ut. Tyckte bara att det va skummt att man inte kunde ändra i strängar, men det är väl så. Tackar för hjälpen iaf!

Av gunne

Byta ut bokstav i Python

Jag vill göra något väldigt enkelt, nämligen byta ut en bokstav på en viss position i en sträng med en annan.

streng="moggelito" streng[2]="s"

Ger felet "TypeError: object does not support item assignment"

Hur göra? Jag blir galen, det ska ju vara så lätt... Jag har inte riktigt blivit kompis med Python än. Tycker dokumentationen e kass.

Av gunne

Budgetsystem, vad ska jag välja?

Jag ska tjacka nytt budgetsystem och har satt ihop följande varianter från webhallen:

Asus - Socket 754 - ATX ULI-M1689 (K8U-X) - AMD / Lan - HV st à 579kr AMD Sempron - Socket 754 - 2800+ 32bit (tray) (utan fläkt) - HV st à 649kr Arctic Cooling - Socket 754 - Freezer 64 Pro (Obs ny) - HV st à 199kr Tot 1427kr Asrock - Socket A - ATX KT400a (K7VT4A PRO) - Sata / DDR400 - HV st à 329kr AMD Sempron - Socket A - 2500+ (Tray) - HV st à 689kr Thermaltake TR2 M3 CPU-Fläkt - Socket A - HV st à 69kr Tot 1087kr

Grafikkortet e ett gammalt geforce2 och minnet 2x512 GB Kingston PC3200 CL3. Hårddiskar, chassi, m.m. har jag gott om...

Vilket ska jag välja? Är det en klar prestandavinst med det dyrare systemet? Andra tips? Jag har inte varit med i hårdvarusvängen sen jag köpte min Duron 600 så det har ju hänt en del...

Av gunne

Du måste nog bygga en H-brygga. Snacka med grabbarna på http://www.elektronikforumet.com
Dom vet garanterat hur du ska göra!

Av gunne

Vet inte om glykolen. Men även batterivatten blir joniserat efter ett tag i systemet. Det bästa är väl att se till så det inte läcker.

Av gunne
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rxc
Om man ska köra ett agp kort plus ett pci kort så måste båda typ vara geforce eller båda ati, för man kan väl inte blanda drivrutiner o så va?

nej, det måste de inte. Men det kanske underlättar.

Av gunne
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Idge
Det där faller väl på sin egen orimlighet.

Klart det gör. Det var inte helt seriöst. Då får man väl leta upp nån annan dator med rdram så att man kan testa vad som e fel. Tyvärr har man ju inte så många såna...

Av gunne

DELL kanske trycket in särklilda ESD-känsliga delar så att man inte ska kunna mekka med deras datorer. Man har ju aldrig lyckats ha sönder nåt på det sättet nånsin förut.

Igen: Vad skulle kunna skadas av ESD? Vikka delar ska man kolla?

Av gunne

Nej, det funkar varken med det nya eller gamla. Ja, hon köpte i par. Hurvida de är nonECC eller ECC vet jag inte eftersom jag inte vet vad det är. Men de är exakt likadana som de som satt i från början.

Av gunne

Vad skulle ha pajjat av det menar ni?

edit: Hmmm.. Tycker det är nåt skumt med nätagget. Varför är det inte ett vanligt ATX-agg? Det här har två kontakter till moderkortet som är lite olika stora. Agget ger spänning så fort man sätter i nätsladden. Men vafan, det ger ju ström till alla delar så det borde inte va det.

Av gunne

Mjo, jag vet att grafiska effekter slöar ner. De är alltid avstängda hos mej. Det lustiga är att jag har hört det där om minnesförlust (heh) när man har saker på skrivbordet från flera håll...

Av gunne

Jag har testat med både de nya och de gamla minnena. Ja, det är RDRAM. Nej, jag hade inte ESD-armband. Under mina tio års mekkande med datorer har jag aldrig haft det och aldrig haft sönder nån komponent (utom med fysiskt våld).

Jag hajjar inte vad felet kan vara. Funderar på om jag ska plocka isär allt å sätta ihop det del för del, men det hinner jag inte nu pga tenta.

Alla förslag är välkomna!

Av gunne

Saker på skrivbordet äter minne?

Jag har hört från lite olika håll att om man har saker på skrivbordet i windows (iaf 2k å xp) så lagras de i RAM-minnet eller i virtuella minnet eller nåt och gör datorn seg. Är det sant? I så fall borde väl genvägar och små filer va ok att ha där?

Av gunne

Hårddisken är alltså inte burken som du har under/på skrivbordet. Det är datorn. Hårddisken är en liten mojäng som sitter i inuti datorn och som lagrar data.

Av gunne

Varför startar inte DELL?

Morsan har en Dell dimension 8100 som har funkat bra. Hon köpte lite mer minne som hon stoppa i, och när hon hade gjort det så vill inte datorn starta. Den går igång, lite lampor börjar lysa och hårddisken spinner upp och rasslar till. Inget ljud från PC-speakern hörs. Inget syns på skärmen. Fläkt + PSU går.

Jag har testat att ta bort allt utom grafikkortet, 2xRDRAM och hårddisken, men endå funkar det inte. Nollställt bioset. Har prövat både med PCI- och AGP-grafikkort.

Vad kan vara fel???

Av gunne

12V-linan på nätagget pallar inte. Ladda hem speedfan och kolla på en graf över 12V så ser du vad som e fel.

Av gunne

Stoppa alla fläktar en och en med fingret. Då hör du lätt vilken det är som låter mest. Asså tryck inte in fingret i bladen utan tryck mot fläktens nav.

Av gunne

Det lär ju funka med det agget du har...

Av gunne

http://www.prisjakt.nu/forum/
->projektorer->dukar
där borde du kunna hitta svar...

Jag har för mej att det är spånplatta med en viss grå ton som gäller för bästa konstrast.

Av gunne

Det finns en sida som har MASSOR av färdiga delar. Kommer inte ihåg var jag hittade den bara... ska leta lite.

EDIT: här är den: http://www.jazzle.co.uk/scc/