Inlägg

Inlägg som phonogen har skrivit i forumet
Av phonogen

Vägrar tro att detta är okej. Nu gjorde jag en film så man får en bättre känsla för hur det ser ut.

https://goo.gl/photos/ZEJ6Thp3LMenbMx67

Av phonogen

@zOlid:
Jag fick skärmen igår så jag kan ångra köpet. Jag ser nu då jag kommit hem efter jobbet att jag får samma problem idag med. Kan inte tänka mig att det är någon inställning man missat.

Av phonogen

@trickeh2k:

Ja jag har bara hört gott om komplett sen innan där av så klart jag valde att beställa därifrån ifall man just råkat ut för sådant här.

Detta svar fick jag av Komplett:

"Fick ett svar från våran avdelning som har hand om ärenden som detta, från våran del fick jag svaret av att du får kika med acer själv och kolla om det är något som skulle kunna gå på deras garanti det kan du göra via denna länken : https://www.komplett.se/kundservice/produkthjaelp-och-retur/a...

För mig är det bortom all kritik hur dom kan skicka vidare mig till Acer. Jag köpte skärmen av Komplett och anser det är dom som ska ordna detta åt mig. Jag vill inte ha en sprillans ny skärm på reparation. i det här läget då skärmen är trasig ur förpackningen är det en ny som gäller. Som det är nu blir det att ångra köpet vilket så klart går. Men det är så frustrerande då jag faktisk vill ha den här skärmen. Men som tur är finns det fler som säljer...

Av phonogen

@steve_e:

Ja, återkom gärna med din upplevelse. Jag ska labba en del ikväll och se om det blir värre eller om det gått till sig. I min värld är detta ett glasklart garantiärende där jag borde fått utbytt skärm utan massa strul. Men Komplett ville att jag skulle kontakta Acer. Jag pallar inte strula med saker som är trasig vid leverans så mitt alternativ blir att ångra köpet om detta inte går till sig. Så får jag senare testa köpa hos någon annan leverantör. Grymt besviken på Komplett iaf. Så hoppas inga andra drabbas av detta. Men vem vet det kanske bara var något i början då den var nystartad och ikväll nu då jag verkligen ska testköra skärmen så dyker ej fenomenet upp. Kan bara hoppas

Av phonogen

Acer Predator XB271HU - Image Retention/temporär inbränning

Efter mycket research så bestämde jag mig för att köpa en "Acer Predator XB271HU" Jag tänkte naivt att nu har skärmen funnits på marknaden ett tag och alla barnsjukdomar borde man fått bort i produktionen. Men efter min första kväll med denna skärm får jag "Image Retention" Alltså en form av temporär inbränning. Se bifogad länk. https://goo.gl/photos/VLW3XTKJzxq16Hc28

Är detta något jag nu ska acceptera eller bör jag direkt ångra köpet alternativt är det någon inställning jag missat som jag kan justera för att få bort detta? Enligt komplett är detta något jag ska räkna med så det är inget garantiärende enligt dem. Så då återstår bara att använda ångerrätten. Men tycker synd om nästa kund som får denna ompackade skärm om detta är ett fel som kvarstår.

Av phonogen

Tack för era svar Jag drar nog allt en beställning på Benq så får det bära eller brista, inget kan iaf bli sämre än min gamla benq 24" skärm ifrån 2009 och jag ser lite sämre än normalt så 27" med den där upplösningen gör det lite jobbigt där av 32" nu börjar bli riktigt intressant.

Av phonogen

Beslutsångest delux...

Hur känns dom här skärmarna att spela med? om man är en "casual gamer" som spelar lite alla möjliga spel då tiden finns över kommer man få panik på "input lagget" eller är det överkomligt så länge man inte var tänkt satsa på "esport" ?

Hittar inga tester alls på Samsungskärmen, vore kul att veta hur den står sig emot benq.

Av phonogen

Det är väldigt få som diskuterar själva spelandet och istället gnäller på allt annat. Är själv bara på level 14 än så kan inte riktigt uttala mig och jag har svårt att se att något spel som kommer i framtiden kan mäta sig till den tid och "kärlek" jag haft till Diablo2. Men det behöver inte betyda att diablo3 måste vara lika bra för att vara bra. Är det kul och underhållande så har dom lyckats anser jag och hittills är det iaf det för mig. Dock stör jag mig sjukt mycket på "wowifieringen" av en del saker så som Cast time, Cool downs och allmänt barnsligare grafik. Men man vänjer sig väll tillslut kan man hoppas.

Av phonogen

Kan bara instämma med många här att det var ett J%¤ gnäll på detta med online uppkoppling.

Som flera sagt det krävs även el för att driva datorn. Jag kan ärligt säga att jag nog på sista tiden haft oftare strömavbrott än att min lina gått ner. VI lever i 2012 och inte år 2000 då bredbandet var mer offline än online.

Det är nog bara börja vänja sig att framtida spel kommer kräva Internet uppkoppling och jag ser inte problemet? Köra lan? Men vem har lan nuförtiden utan tillgång till Internet? Dessutom springer alla omkring med sina smartphones som man kan koppla in i datorn så har man Internet via den om det så krävs. Ostabila servrar? Ja det är nog alltid ett problem första tiden då stora spel kommer. Mig veterligen gick inte BF3 att spela eller för vissa att ens installera då origin strulade. Var mycket gnäll då också så klart. Men det stabiliseras ganska snabbt. Att ha onlinekrav dödar helt klart piratkopieringen och det är väll något bra? Jag kan ärligt säga att dom spel jag fultankat och tyckt varit bra har jag tyvärr aldrig betalat för. Det är inte många sådana men jag tror nog dom flesta gamers kan erkänna sig till detta.

Av phonogen

Oftast bökigt med separata mickar tycker jag men visst finns det några intressanta sådana alternativ? Meningen är som sagt att micken ska vara bra på att isolera bort buller och annat onödigt bakgrundsljud och enbart ta upp ens egna röst bra.

Av phonogen

hehe Sennheiser HMD280 kanske var i dyraste laget då. Men måste säga att dom vanliga utan mick är grymt bra att ha i kontorslandskap, det är som riktiga hörselskydd nästan

Jag får väl återkomma senare då vi handlat in lite olika headset och utvärderat vilket vi tycker fungerar bäst på vårat kontor. Tackar för alla tips än så länge

Av phonogen

hahaha ja det kanske skulle ge ett mindre seriöst intryck på andra sidan webbkameran

Har fått fett mållås på dessa http://www.sennheiser.com/sennheiser/home_en.nsf/root/profess... Men dom går inte att finna att köpa någonstans??

Av phonogen

Tackar för lite intressanta tipps.
Det är väll inte direkt "gaminglurar" som är viktiga men jag misstänker att det är den typen av lurar som skulle kunna passa sig bäst till detta ändamål.

Vi sitter i ett öppet kontorslandskap där många går och pratar runt omkring en samt där många av oss ofta sitter i online möten med webbkamera och mick med andra runt om i Sverige och då vill man ha en sådan bra lur som möjligt så man inte blir störd samt att dom man pratar med inte blir störda av omgivningsljudet via micken.

Av phonogen

Headset för kontor i öppet landskap

Nu har jag försökt leta runt en hel del både i detta forum och på nätet men inte riktigt hittat vilket som är det bästa headsettet för mitt syfte.

Jag är ute efter ett headset som är slutna alltså det stänger ljudet ute rejält så man inte kan bli störd av kollegornas prat/buller. Jag sitter nu med ett par http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=31653 Vilket fungerar bra för detta ändamål. Men dessa saknar en bra mick. Så finns det något annat headset som är rejält bra slutna och har en riktigt bra mick som inte tar upp bakgrundsljud och som enbart tar upp ens röst? Där inte kontorets buller/kollegors prat kommer med?

Några bra tipps skulle uppskattas mycket

Av phonogen
Skrivet av Zaptoit:

Tänk också på priset. Dom måste ha en billig grafikdel, ska man sätta 580s i sina konsoller så kommer man ju behöva dra ner någon annan stans, ingen vill köpa en konsoll för 10 000.

Om folk är beredda idag på att lägga ut över 5k på en mobiltelefon så kanske inte +-10k för en konsoll är helt galet? Fast det är klart då tappar den prisfördelen emot speldatorer.

Av phonogen

För mig symboliserar Konsollspelen det här http://www.youtube.com/watch?v=W1ZtBCpo0eU Antar dom flesta sett detta? Så jag är otroligt glad om detta ryckte stämmer att det kommer en redan föråldrad hårdvara på nästa generations konsoller. Det borde locka flera till Dator spelandet igen. Jag gissar att all marknadsföring av spel kommer ske i PCgrafiks inställningar så som det tidigare gjorts nu med BF3. Så för en som är riktigt less på hur "dumbified" alla spel blivit pga konsollernas stora övertag på spelmarknaden så är detta den bästa nyheten på länge trotts att det bara är ett ryckte

Av phonogen

Intressant diskussion
Själv tycker jag att konsollerna förstört spelmarknaden totalt. Men det är väll bara för att man är en gammal PC spels nörd. Så för min del så är det bara positivt om konsollerna får stenåldershårdvara så PC spelen återigen kan komma upp till sin fulla potential. Själv så köper jag enbart spel där man faktiskt gett PC versionen lite kärlek också. Rena Portningar är work of satan som man ska bojkotta.

Av phonogen

lagring...

Mycket snack om man behöver så mycket lagringsutrymme. Självklart så kommer saker vi lagra kräva mera och mera plats iom tiden som går. Men tittar vi till alla molntjänster som börjar komma så tar man bort ganska mycket av det som tar plats på våra diskar nu. Att lagra filmer och musik på datorn är ganska menlöst då det finns ute i "molnet" snart kommer vi inte behöva lagra spel på datorn heller då tjänster som Onlive kommer. Enda anledningen jag ser för mig idag att ha stor lagringskapacitet är för mitt fotointresse där det ständigt krävs mera lagringsutrymme.

Skaffade nyss en SSD disk till min dator och det är nog den sak som gett mig mest upplevd fart på min dator någonsin. Och då man väl är van dessa ssd diskar finns det inte en chags att iaf jag kommer köra stenålders teknologi längre Jag förpassar dessa mekaniska diskar till backuprummen där bandstationer står dom har inget i en modern dator att göra längre

Av phonogen

PC spelen är "död"

hmm så länge PC spelen nu mera är portningar av Consolerna dar det redan nu är sämre hårdvara som begränsar så ser jag tyvärr ingen vitts med värre grafikkort än dom som finns ute nu typ. Vilka spel ska ni spela på dessa nya?

Allt som släpps idag är ju begränsat av gammal teknik i consollerna. Lär ju knappast komma ett dx10.1 spel only som tar till vara 100% av prestandan i dessa nya "värsting" kort.

speltvecklarna har ju själva sagt att det finns inga pengar i PC spel så hade jag varit Nvidia och ATI skulle jag nog börja fundera på att övertala lite mera utvecklare att göra exclusive titlar till PC så vi får se vad dessa kort kan leverera, För som det är nu så sär det väll bara Crysis som är en utmaning. Samt nya 3dmark, men det kan man ju inte spela på och är alltså helt ointresant

/Bitter pc spelare

Av phonogen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Exry
Tror det bara är jag... Men jag tycker dessa utseenden på GUI's ser rent av förjävliga ut. Inkl. Mac OS'ens visuella trams.

hehe jag har svårt att tänka mig att tex iex7 är med i deras alpha som man ser i ett av dessa screens.. Det där känns mest som någon suttit hemma och lekt med photoshop.

Och som andra skrivit tidigare GUIet är nog en av dom saker dom fixar till sist på ett OS.

Personligen hoppas jag verkligen att Win7 lyckas bättre än Vista för vista för mig är iaf en fet besvikelse så mycket strul och så mycket som ej fungerar än idag 1.5 år efter det släptts. Så jag kör vidare med XP som man nu typ 7 år senare kan börja säga bli riktigt stabilt och pålitligt