Inlägg

Inlägg som Tandoori Chicken har skrivit i forumet
Av Tandoori Chicken
Skrivet av eribo01:

Sälj här på marknaden för en 300?

Skickades från m.sweclockers.com

Jag vill inte dela ut personlig information så jag vill hellre byta spel.

Av Tandoori Chicken

Hur/var kan man byta spelkoder?

Hej,
Jag har köpt ett 1070 och nu får jag välja mellan antingen For Honor eller Tom Clancy's Ghost Recon wildlands men jag vill egentligen inte ha någon av dem. Jag undrar om det finns något ställe eller så man skulle kunna byta spelkoder/kuponger/mjukvara?

Av Tandoori Chicken

Vilket grafikkort ska jag köpa?

Hej, jag byggde en dator sommaren 2014 då jag spelade en del under just den tiden.
Den har en i7 4790k samt 16gb ram men inget grafikkort.
Jag hade ursprungligen köpt ett 970 men pga spoltjut så bestämde jag mig att lämna tillbaka kortet och vänta tills priserna på 980 gick ner lite.

Det visar sig att jag väntade och väntade tills 1070 och 1080 korten kom ut men priset var lite väl högt. Nu på black friday är inte priserna på 1070 så jättehögt så jag tänkte att det var passande men jag har en fundering.

Jag har inte spelat på över ett och ett halv år nu och jag kommer förmodligen inte börja göra det så ett 1070 känns extremt overkill, men samtidigt så känns det fel att köra ett billigare grafikkort då jag redan har en i7a.

Vad tycker ni? Ska jag köra på ett 1050/1060/rx480 eller ska jag ändå köra på en 1070?

Av Tandoori Chicken

Köpa Asus GTX 1070 Strix eller vänta på RX490?

Asus kortet är just nu på rea:
https://www.komplett.se/product/894739/datorutrustning/grafik...

Just nu har jag inget grafikkort, utan kör på Intel HD4600 så väntan är ganska plågsam på RX490.

Men tror ni att 1070 kommer gå ner kraftigt i pris när Rx490 släps så som GTX 780/770 gjorde eller kommer det vara som 900 serien, alltså bara marginellt billigare.

Av Tandoori Chicken
Skrivet av mfm:

Du får spara surf, sms och samtal med vimla men inte med Hallon.

Finns inga fördelar med Hallon förutom oändliga sms?

Av Tandoori Chicken

Hallon Liten Student eller Vimla Student?

Verkar som att Vimla ger "endast" 600 sms till skillnad från Hallon som ger fria sms dock så tror jag inte att jag skickar mer än 100 sms per månad.

Finns det några annan skillnader? Läste att Vimla sparar ens surf om man inte förbrukar allt inom en månad samt att man får oändlig 128kbps internet ifall det tar slut. Erbjuds detta också med Hallon?

Av Tandoori Chicken
Skrivet av DavidtheDoom:

Oneplus 3.
Innan dess hade jag Moto G (2014/Gen 2).

Beställde Oneplus 3 då min Moto var för slö, en dag efter jag beställt min nya mobil så lyckades jag repa min Moto rejält på skärmen.

Just nu Folio på mobilen från dbrand.com.
Toknöjd!

Skickades från m.sweclockers.com

Har en Oneplus 3 också. Bytte ut min s3a som var plågsam.

Av Tandoori Chicken

Var kan jag hitta/köpa skjortor och tröjor? [167cm kort]

Hej
Nu inför gymnasiet har jag tänkt att köpa nya kläder då mina gamla börjar bli lite trånga/slitna men jag har bemött ett problem.
Jo jag är en relativt kort kille [167cm] som är synd eftersom inga skjortor/tröjor passar mig bra då de är alldeles för långa.
Jag har mest prövat XS som har ganska bra passform men de är alldeles för långa.

Jag brukade ha på mig barnskjortor tidigare, och jag tror att min storlek är 164, men dessvärre så hittar jag inga värst fina på exempelvist HM och de har inte den bästa passformen (mycket tyg vid ryggen).

Blir lite irriterad nu så jag tänkte fråga er om ni kunde ge mig några tips och rekommendationer på affärer jag kan handla i.

Av Tandoori Chicken
Skrivet av PowerNet:

Hej!
Hastigheten du betalar för är inom operatörens egna nät, inte till andra ISP:er.

Och bortsett från det så bör 97Mbit/s räcka till, eller upplever du problem?
Du har så rätt så, TSIC (TeliaSonera International Carrier) räknas till världens "Tier 1" operatörer, vilket betyder att de är bland de största i världen, och i princip inte betalar för trafik (transit) själva utan kör med peering och får betalt för att bära (transit) andra operatörers trafik.

Nejdå, 97Mb/s räcker gott och väl, men jag tycker bara att det var lite märkligt.

Av Tandoori Chicken

@warh0g: Fick samma resultat på Microsoft Edge som i Chrome, vad använder du för Webbläsare?

Av Tandoori Chicken

Bromsar telia nätverkshastigheter på Netflix?

Hej,
jag har telia 250/100 och brukar få runt 250-280 Mb/s ner på speetest.net
Jag prövade fast.com som mäter nätverkshastigheten till netflix servrar och jag får endast runt 97Mb/s.
Kan någon annan inte pröva fast.com och se ifall ni får liknande resultat som mig?

Av Tandoori Chicken
Skrivet av holo:

@Tandoori Chicken: Jag skulle definitivt inte chansa att köpa batteriet från DX.com om det är sån liten skillnad i kapacitet "på papperet" , det kan vara joooooäääävligt olika kvalité på sakerna från DX.
Ibland funkar det kanon, andra gånger så är det glapp som bara fan eller slutar funka efter nån månad och returfrakten till Kina för utbyte/RMA lär nog kosta mer än saken ifråga.

Okej tack, jag har inte riktigt studerat den hemsidan, men får bli att behålla portabla batteriet helt enkelt.

Av Tandoori Chicken
Skrivet av alex5555:

Kan du inte använda ångerrätten?

Jo, men 29kr frakt... Men jag tror faktiskt inte jag returnerar batteriet, får fundera över ifall ett portabelt batteri ens är värt att ha, då den kommer fraktas fram till mig efter att jag behöver den som mest.

Av Tandoori Chicken
Skrivet av GilbertG:

Köp inte Deltaco. De tar alla möjliga genvägar och fusk med material och specifikationer, som ibland är direkt skadligt. Sladdar av plast som "läcker" och sakta löses upp av sig själva, osäkra nätagg etc. Är förvånad att de inte fått någon anmälan på sig ännu. Men de vet kanske hur man kommer undan.

Och jag kan inte tänka mig att du får fraktavgiften tillbaka.

Men det kanske är deras ytterst billiga produkter? Jag menar det portabla batteriet är ju inte direkt superbillig, samt så får jag ju 5 års garanti.

Av Tandoori Chicken
Skrivet av Rouge of Darkness:

tror ni blandar ihop det lite... tror alla "powerbanks" anger kapasiteten på batteriet inte vad som kan levereras efter att det passerat alla elektronik för att göra om det till 5V så du kan ladda mobilen/plattan med den.

brukar ju dock vara speccat hur mycket kräm elektroniken klarar leverara ur usbporten i detta fall kan du ta ut 2.1Ampere ur varje usbport.

dvs om kretsen har 100% verkningsgrad (troligen 80-90%) så borde den ha batteri för att suga 2.1A i ca 7.4 timmar eller 1A i 15.6 timmar.

men som sagt elektroniken har inte 100% verkningsgrad så du kan nog räkna med iaf ~20% förlust så "batterikapasiteten" efter konverteringen borde vara närmre 13260mAh vilket borde ge ~6.3H drifttid på 2.1A

Så jag bör förvänta 13260MAh? Det är inte illa egentligen... Jag tror att jag räknat fel i sådana fall. Kanske ändå värt att behålla då jag kan ladda min ipad kanske 1,7x gånger.

Av Tandoori Chicken
Skrivet av mrqaffe:

Jag undrar vad du hittat som ger mer energi per krona ?

Hittade en Xiaomi 20 000 MAh(3,6V) för lite under 300kr.
http://www.dx.com/sv/p/xiaomi-20000mah-dual-usb-mobile-li-ion...

Hemsidan är lite sketchig, men ger 12700 MAh under 5V istället för deltaco som bör ge 11600 MAh, Men rent Batteri/Krona så är ju Deltacon betydligt billigare.

Du har nog rätt, jag kommer förmodligen inte hitta något mer prisvärt, men då blir frågan, är det ens värt med ett portabelt batteri i detta fall?

Jag beställde batteriet i torsdags från inet då jag hade hoppats att få den dagen efter som jag brukar få, men pga. att det var en röd dag i torsdags kommer den inte fram förrens på måndag. Imorgon ska jag till Stockholm på en klass resa, och jag glömde min Ipad i skolan sedan onsdags så jag tvivlar på att det finns mycket juice i den. Tänkte endå behålla batteriet och inte returnera då jag kommer förmodligen behöva den i framtiden, men just nu då jag upptäckt att den inte riktigt är så stor som jag trodde kanske det inte är värt det ändå.

Av Tandoori Chicken
Skrivet av perost:

Det är tyvärr standard att USB-batterier anger mAh för de faktiska batterierna i produkten, som brukar vara Li-ion-batterier på 3.6-3.7V. TP-LINK skriver t.ex. detta i sin FAQ. Så ja, det är vilseledande, men alla tillverkare gör det eftersom de annars verkar sämre än sina konkurrenter.

Edit: Vid närmare eftertanke så är problemet mer komplext, eftersom batterier i mobiler och surfplattor också brukar anges för 3.6V (iPad 2 har t.ex. ett 6930mAh 3.6V-batteri). Men själva laddningen är inte 100% effektiv av många olika orsaker, se t.ex. denna artikel. Så det är egentligen inte så vilseledande att ange batterikapacitet för 3.6V, problemet är nog mer att man inte kan få ut all kapacitet p.g.a. diverse förluster.

Vänta nu, så hur mycket kan jag ungefär ladda batteriet? Jag kanske tänkt fel. Ipad 2 batteriet är 25Wh, enligt GSMareana, men innebär det då att jag kan ladda Ipaden lite över två gånger ifall vi antar att effektiviteten är 100%?

Av Tandoori Chicken

Kan man returnera en vara pga vilseledande presentation?

Hej,
jag beställde nyligen ett portabelt batteri från inet: https://www.inet.se/produkt/8906476/deltaco-powerbank-15600ma...

Det står tydligt 15600 MAh, så jag antog att det innebar att man skulle kunna ladda exempelvist en Ipad 2 (6930MAh) ungefär 2 gånger, kanske i alla fall 1.8x då det beror på effektivitet. Men det jag upptäckt är att "15600 MAh" batteriet mäts genom 3,6V och inte 5V som alla mobiler laddas i(undantag quick charge).
Detta är för att kapaciteten ligger på 57.72Wh.

57 720/ 3,6 blir ungefär 16 000 MAh.

Alltså inet/Deltaco gav ju ut all information man behövde veta, men det känns lite vilseledande.
Det är som att Ferrari skulle säga att en av deras bilar kör i 350km/h. Dock så måste det vara 30 graders neråt backe.

Jag är säker på att jag kan returnera batteriet, men frågan är ifall jag kan få 30kr fraktavgift tillbaka.

Förlåt att jag snål, men jag är fattig 16 åring.

Av Tandoori Chicken

Fraktkostand?

Av Tandoori Chicken

ONEPLUS 3 ÖNSKELISTA:

1. Bättre mjukvara/uppdateringar med mindre buggar

2. Förbättrad Fingeravtryckare

3. Uppdaterade specs

Bonus: OLED skärm, men det kanske är för dyrt.