Inlägg

Inlägg som pjkw har skrivit i forumet
Av pjkw

Fick just besked att mitt xbox finns att hämta, ska vara reparerat. Inlämnat 24:e augusti så drygt 2 veckor sedan, får anses fullt acceptabelt!

Av pjkw
Skrivet av Dhanjel:

Min tog strax över en månad, så man får nog ge det lite tid.

Jag hoppas att det ska gå snabbare nu när det inte är semestertider längre... men vi får se
Vad fick du tillbaka? Samma lagad? Ny? En refurbished?

Av pjkw
Skrivet av RainbowUnicorn2014:

Låter lovande.
Stötte precis på detta. Stendöd series x. :,(
Blir en tripp till webhallen på måndag.

Var det några frågetecken alls eller var det bara att reklamera pga startar ej. Eller behövde du hålla på och upplysa om konsumentköplagen?

Inga problem mer än att dom informerade mig om att det var reklamation som gällde eftersom garantin var förbrukad.
Min är skickad till verkstad för en vecka sen, inte hört något mer, tänker att jag hör av mig i veckan om jag inte hör något mer.

Av pjkw
Skrivet av Dhanjel:

Var inga problem att lämna in i butik, tagit lite över en månad (har ju varit semester osv) men nu är en ersättningsprodukt tydligen på väg. (Skickades idag)

Ok! Vet du vad felet var? Håll mig gärna uppdaterad, lämnar nog in den imorgon.

Av pjkw

Hej!
Har precis råkat ut för samma, även jag har köpt på webhallen. Hur har det gått?

Av pjkw
Skrivet av blackcoffee:

Du skriver "utan extern grafik" ett par gånger. Bara för att dubbelkolla: Du är medveten om att den processorn inte har inbyggd grafik?

Smågrejor:

Om du ska köra hårt kanske du ska överväga ett chassie mer optimerat för luftflöde, t.ex. något med "mesh" i namn eller beskrivning hellre än det lite tätare och därmed varmare Define-chassiet? Ett tätare chassie gör ju att fläktarna får jobba hårdare när de väl jobbar.

Define Nano är ju inte mycket mindre än ett vanligt Mini-ATX heller.

Jag blev också lite förvånad över ITX och ett relativt dyrt moderkort, men det kanske inte blir så mycket dyrare totalt sett än att optimera ett par hundringar där? SKa du köra hårt kanske strömförsörjningen från ett sådant kort behövs för processor, det är mer än jag vet detaljerna kring.

Hmm, det om grafiken var nytt för mig, jag antog att integrerad GPU på moderkortet innebar just det och inte att det var beroende av CPUn. Stort tack för den

Jag har nog gått ifrån mini-itx, jag blev lite kär i att ha ett gäng mindre burkar med mycket kraft men inser att det kostar nog mer än det smakar (inte minst med tanke på att de kommer stå i ett rum jag aldrig kommer vara i).

Av pjkw
Skrivet av CubaCola:

Mer minne kanske?

Om du renderar små projekt så är ju det ofta en fördel att rendera med en gpu istället för cpu dock.
Blender kan använda sig av rtx på Nvidias kort till exempel.

och sedan har du valt ett 400w white nätaggregat men kanske missade att det också ska bytas ut.

Som jag skriver räknar jag med att 64gb räcker, 400w borde väl räcka gott och väl utan extern grafik?
Jag kör inte blender men har koll på gpu rendering, i dagsläget använder vi inte det eftersom det finns en del begränsningar.

Av pjkw
Skrivet av Actually_Jonas:

Om du bara skall köra CPU-tunga renderingar på en 5950x rekommenderar jag att biffa på kylaren.
Tror inte detta kommer bli en bra kombo om du inte vill ha datorn i ett annat rum (tänker på ljudnivå). Är ju inte någon höjdare för överklockning heller.

Satte en sån på syrrans 10600k och den får fan jobba för att hålla tempen någorlunda human.

Hade satsat på lite snabbare minnen också. 3600mhz

Dom kommer stå i ett annat rum så viss ljudnivå är ok, men samtidigt vill jag inte att låter som ett serverrum. Men jag har väldigt dålig koll på kylare, har du något annat förslag? Som finns på inet.

Av pjkw

Rendernoder för 3D

Hej!
Försöker sätta ihop stationära datorer som ska agera rendernoder för 3D-rendering, kravet är bra prestanda per krona (CPU - cinebench/vray benchmark). Samtidigt är licenskostnader per dator en faktor så configgen med högst prestanda per krona är inte nödvändigtvis den bästa.

Confen jag kommit fram till är följande:
https://www.inet.se/datorbygge/b1222225/5950x-v1 (dock minus externa grafikkortet men det går inte att ta bort i inets konfigurator)

Är det något uppenbart jag missar eller borde ändra?

Av pjkw
Skrivet av ipac:

Tror jag inte, par for the course att addera features allt eftersom.

Ijmf med Xbox så är de klart mer mogna. MS har inte hunnit färdigställa SDK/API (undermålig prestanda) och har inte kommit igång med att leverera spel alls. Det är ju lite det en konsol går ut på...

Addera features allt eftersom är väl bra och vanligt, men att marknadsföra sin konsol med features som inte finns (än) är väl mindre bra kan jag tycka.
Jämför man med Xbox så har ju MS varit väldigt transparenta de saker som inte fungerar/buggar.

Sen håller jag med om att Xbox ligger sämre till vad gäller spelsläpp, och det är ju en miss från dom att ha master chief på lådan när det spelet är försenat. Det gör inte det jag skrev om Sony/ps5 mindre sant dock.

Av pjkw

Ja det anmärkningsvärda är väl att Sony ljuger i sin marknadsföring, hade det inte varit för Xbox släpps och jul hade Sony kanske övervägt att skjuta på releasen till de fått ordning på allt de lovar. I kombination med hur dålig tillgång det är på konsoller kan man ju fundera på om det var tänkt från början att den skulle släppas nu.

Av pjkw

Min låda står i hallen än.. får se när jag hinner plocka upp den. Men blev förvånad över hur liten kartongen
är ändå.

Av pjkw
Skrivet av Ballwaterboy:

På kvittot jag fick med i lådan från Microsoft står det att jag köpt Xbox One S, bra koll där!

Se till att få ett riktigt kvitto, inte så lyckat om du behöver reklamera

Av pjkw

Har series x/s samma funktion som Xbox One att det finns något slags -läge som låter konsollen ladda ner spel när den är "av"?
Har funktionen avstängd på mitt Xbox One så vet inte riktigt hur det fungerar 😛

Ger USB portarna ström även när xboxet är av?

Av pjkw
Skrivet av cbxb:

Håller med angående benägenhet att förhandsboka men givet att jul börjar närma sig så tror jag det spelar mindre roll än om konsollerna hade släppts på våren. Även om det såklart påverkar.

Än långt till jul 😛
Någon sa (var det Phil Spencer?) att han trodde att den som kommer sälja flest konsoller nu vid release är den som har flest att sälja.
Tror definitivt series s kommer gå bra i jul men då framförallt som ett semispontant köp i butik. Nu lär kanske inte series x och absolut inte Playstation 5 finnas att köpa i julhandeln men även om de gjort det så är ju priset på series s mycket snällare på julklappskontot än de starkare konsollerna.

Av pjkw
Skrivet av cbxb:

Jag är personligen förvånad att Series S är så mycket lättare att få tag på än Series X. Jag vill bestämt ha Series X då jag nyligen köpt en ny TV (65" 4k HDR med freesync) så vill utnyttja grafik och upplösning till max (har dessutom ingen dator förutom min laptop utan grafikkort). Men de allra flesta har inte sådana TV-apparater idag. Visst, future proofing i all ära, men tror väldigt många Series X idag kommer spelas på 1080p och 2k i många år fram. Series S framstår som extremt prisvärd och lättillgänglig. Två mycket attraktiva egenskaper nu när de mörka månaderna är framför oss..

Series S kommer säkert sälja mer i slutändan. Skillnaden är att folk som kommer köpa series x är nog också till stor del samma folk som är benägna att förhandsboka.

Själv har jag 1080p TV och inte några direkta planer att köpa ny TV och jag har förhandsbokat en series X.
Jag väljer X dels för att jag vill ha det bästa bara för att, men mest för att upplösning bara är en parameter (och en ganska liten om än väldigt överskattad sådan).
Reflektionskvalité, skuggkvalité, antialiasing, FPS.. finns extremt många saker som påverkar hur snyggt ett spel är. Att upplösning blivit det alla pratar om är i min mening idioti, jag gissar att det beror på att det är lätt att mäta och lätt att beskriva, ett marknadsföringsknep helt enkelt.
Jag hoppas att de flesta spelen (har bekräftats på vissa titlar) kommer ge möjligheten att bestämma vad som ska prioriteras, upplösning, FPS, renderingskvalité etc. Och då kommer series x definitivt kunna producera en bättre bild än series s även om man kör på en 1080p TV.

Av pjkw
Skrivet av issue:

Nästa vecka så smäller det!!
Hade någon hört något från @webhallen ?
Var det så att alla som fått igenom sin bokning skulle få en? Vet inte om jag läst nåt sånt eller bara drömt. Men bokade i december så känner mig rätt lugn

Fråga: Börjar bli väldigt knappt om tid för att hantera besvikelsen och dra tillbaka semesterdagarna nu. När får man besked om när man får en konsol eller inte?
Griffle tre dagar sedan

NudeeyW
tre dagar sedan
Svar: Hejsan,
Vi förväntar oss att kunna täcka alla bokningar därav har vi inte skickat ut några besked

Väldigt märkligt sätt att jobba på kan jag tycka..

Av pjkw

https://kotaku.com/not-all-assassins-creed-games-will-be-back...

Undrar om listan kommer expandera ytterligare, vad baseras Sonys lista på?

Av pjkw
Skrivet av ubernice:

Don’t Worry, Assassin’s Creed Valhalla Runs at 4K/60fps on Both PS5 and Xbox Series X
https://www.google.com/amp/s/www.dualshockers.com/assassins-c...

Om du läser artikeln säger den ju att ps5 kör uppskalad 4k, dvs inte renderat i 4k.
Väldigt konstig artikel, är väl ingen som ifrågasatt om konsolen klarar att skala upp till 4k.

Av pjkw
Skrivet av PhaCe:

Köp ett Whopper Meal - Få en PS5?

Skämt åsido, det är väl inte troligt att någon större nyhet skulle släppas i samarbete med Burger King på det sättet... Troligtvis någon kampanj i stil med "Köp XXX, få en lott där du kan vinna en PS5!" typ...

Låter väl sannolikt.. vill man vinna Xbox ska man till taco Bell