Inlägg

Inlägg som NybbTronio har skrivit i forumet
Av NybbTronio
Skrivet av sae:

. . .
vilken browser ska hon öppna filen med?
jag skulle kolla på hur hennes browser hanterar olika filer, fliken för det bör inte vara svårt att hitta i inställningarna....

Jag har testat att öppna med både edge och adobe reader.
Jag har inte hennes dator rakt framför mig nu så kan inte leta. Än.

Av NybbTronio

Går ej att öppna bifogade PDF-filer

Hallå där!

Farmor har problem med att:
När hon ska öppna vissa PDF-filer hon får via mail så öppnas de inte direkt utan man måste spara ner dem på datorn för att sedan gå dit och öppna dem. Medan det fungerar helt normalt med andra PDFer.

Det är förstås enkelt att göra men det är mycket svårt att försöka lära henne ett extra steg utöver det gamla vanliga.
Så hur kan jag lösa det här?

http://imgur.com/a/ILKFQ

Av NybbTronio

För mig tog det nog ändå upp emot två veckor eftersom datorn krånglade lite. Kan också ta längre tid då de har mycket att göra, så som vid juletid.
Men som sagt, en vecka är standard. Det är nog bara att snällt sitta och vänta, plötsligt händer det

Av NybbTronio

Tack för hjälpen

Av NybbTronio
Skrivet av bjorn_m_eriksson:

Verkar ha sålts för runt 1300 st mot slutet. Du kan ju begära ungefär hälften av det, så ca 1200-1500 tycker jag.

Jaa, okej. Det låter ju skäligt. Är det så andrahandsvärdet på studioutrustning brukar ligga? Annat än om de blivit ovanliga/särskild eftertraktade menar jag.

Av NybbTronio

Värdering - vilket pris på Yamaha HS50M?

Hej,

Behöver lite hjälp från ni kunniga!

Vad skulle man kunna tänkta sig sälja ett par 2 år gamla Yamaha HS50M för?

De är sparsamt använda och i nyskick.

Tack

Av NybbTronio

@Giggy28 @Commander @CeciliaB @Jocke92 @Mieriola

Tack för bra svar hörrni! Jag tror jag ska få ordning på det här nu

Av NybbTronio

Windows 10 - Lite frågor

Hej,

Jag har köpt en dator till farfar och installerade nyss W10.
Man skulle kunna säga att jag försöker göra den "idiotsäker" så att han inte skall råka trycka på saker och så måste jag komma och hjälpa till stup i kvarten. Nu har jag några frågor.

Jag tycker att Edge verkar vara en enkel webbläsare som kan passa, men jag såg att vanliga AdBlock inte finns till den. Vad finns det för alternativ till det som funkar till Edge?

Vad ska jag installera för antivirus? Det ska vara gratis och det ska allra helst inte poppa upp meddelanden om att uppgradera till riktiga versionen eller liknande. Jag själv kör gratisversionen av AVG just nu och det kommer upp sådana ibland, om att starta 30 dagars gratis-period och liknande och jag tänker att det kan vara lätt att råka trycka på som icke-teknisk pensionär.

Och slutligen:
Hur får jag hans e-mail att fungera? Han har XP på den gamla datorn och där har han en "@bredband.net"-adress i programmet Outlook Express. Finns det något motsvarande till Windows 10?

/Nybb

Av NybbTronio

Verkar lovande om man vill ligga på en rimlig prisnivå. Synd dock att chassit har den där "utbuktningen" nere i fronten, hade varit snyggare utan.

Av NybbTronio

Tack för hjälpen. Det här blir något som jag får skjuta fram på ett tag eftersom det är mycket annat nu. Det är ändå inga spelningar på gång inom kort.
@Airborne

Av NybbTronio
Skrivet av mrqaffe:

Det låter mest som de var dåligt placerade då kan ljudet bli tjockt, de stod nog helt enkelt för nära en vägg eller annan fast yta eller på ett ställe som gav en obehaglig resonans.

Det är mycket möjligt. De andra högtalarna jag lyssnade på stod på samma sätt fast det kanske fungerade bättre eftersom de är mindre.
Hur som så tvingas högtalarna stå väldigt nära en vägg här hemma också så de får ändå inte bra med utrymme, tyvärr.

Av NybbTronio

Nu har jag varit inne i butik och kollat in högtalarna i verkligheten, hur mycket man än kollar på bilder och letar på nätet är det verkligen skönt att få se dem på riktigt!

Jag har iallafall bestämt mig för att de är för stora, båda modellerna, för mitt skrivbord och rum. Dessutom känns de alltför inriktade på att spela högt än "bra". Självklart ett jättelyft om man har någon gammal logitech-historia men när jag provlyssnade både 7450/60 och Argon 6340A (som är mycket mindre) upptäckte jag att 6340A hade mycket klarare ljud och avslöjade mer detaljer medan 7450/60 var betydligt mer basinriktade och upplevdes ha en "film" över.

Argon 6340A plus en sub tror jag kan vara en vinnande kombination, iallafall för mig. Tyvärr förlorar man den inbyggda DACen som 7450/60 hade med 6340A men något sådant får jag lägga till i framtiden, jag behöver ändå ha till hörlurarna.

Tack för alla bra råd i den här tråden!

Av NybbTronio

När det är lov lägger jag mig kanske 02-02.30 och går upp 10-10.30.
På vardagar börjar skolan strax efter 10 så då lägger jag mig 00.30 och går upp 8.30 ca. Riktigt härligt att skolan förstått att börja senare är väldigt trevligt.

Av NybbTronio

@zoorex @Sambal
Härligt att ni är nöjda! Idag blir det till att beställa dem, är det så att de är alldeles för stora kan jag ju alltid utnyttja ångerrätten och skicka tillbaka dem.

Av NybbTronio
Skrivet av Spelaspel:

Valve har fixat rankerna, alla har det lika svårt att ranka upp och lättare att ranka ner, inget att gnälla över. Supreme/global ska inte vara så lätt att ranka som det faktiskt var innan patchen, jag var supreme innan och nu är jag LE, trots det är det tuffare motstånd nu än innan, man ska inte kunna få 30+ frallor varje game i de högre rankerna. Nu är det 1% av spelarbasen som är global medan tidigare så var det hela 8% lol.

Trots det är GN lätt att ranka ut från, fortsätt vinna så löser det sig, MM är baserat på MMR och inte winstreaks, hur mycket MMR man tjänar/förlorar beror på ranken på med/motspelare och hur hårt man vinner matchen, en 16-0 ger bra med MMR om motståndarna är högre rank, då kan man nog ranka upp nästa game om det vill sig väl :). Om du känner att du inte kan ranka upp från GN är det ranken du förtjänar tills du lär ch placement, prefires, fakepeaks etc etc

Tack, nu tar jag varje match för vad det är och slutar fokusera för mycket på ranken och istället på att bli bättre

Av NybbTronio

Klart och betart! Tack för era råd och synpunkter.

Av NybbTronio
Skrivet av cider123:

Bara köp i3 nuc'en... Det blir en mycket större dator om du inte kör på NUC. Du tänker för mycket på detta köpet, bara köp, du har fått alla bra råd du kan få.

Ett problem jag har, att inte kunna bara "slå till". Men nu tänker jag göra det!

Av NybbTronio
Skrivet av SimpanDirr:

Köpte en SSD, i3a och 8gb ram till mor och far för cirka 1,5 år sedan. Denna dator fungerar fortfarande sjukt bra och snabbt till surfande, streaming till Chromecast och Civ 4 för farsan

http://www.inet.se/kundvagn/visa/8975616/2016-01-02

Typ den + SSD köpte jag då.

Sen köpte jag Windows 8.1 från aliexpress för 51kr och uppgraderade gratis till Windows 10. Som sagt har detta rullat perfekt i 1,5 år.

Finns det några fördelar med detta eller går det lika bra med en NUC?

Av NybbTronio
Skrivet av JSvanberg:

en 256 gigs ssd för att surfa och lagra bilder? känns lite overkill för det, men du har ju redan köpt det så...

Så var den ju ändå på rea, glappet till 120 var inte så stort.

Av NybbTronio
Skrivet av knoxz:

Om gubben är van me en gammal xp dator så blir han säkerligen nöjd med nästan vilken billig dator som helst...
4gb ram och i3 räcker gott och väl till de han skall göra. En SSD till det och de kommer flyta på hur fint som helst..
Kan ju utöka m 4gb till sen i framtiden men är säker på att de inte kommer behöva.
Lura inte på han en massa onödigt som du själv egentligen vill ha

Haha, det är väl risken.
Nej men nu känns det som i3+4GB blir perfa.