Inlägg

Inlägg som Bastich har skrivit i forumet
Av Bastich

@MariusFranzen: När det kommer till kritan så handlar det om prioriteringar, frågan är vad anser du viktigast? Att du skall höras subjektivt "bättre" för en större summa pengar (med undantag för limitationer av andras hörlurar när de lyssnar på dig), eller att du skall kunna lyssna på filmer/spel/musik detaljrikt och behagligt för mellanskillnaden? Tänk också på att mikrofonen har färre användningsområde än hörlurarna.
I slutändan så är det självklart du som bestämmer hur du vill göra, oavsett vad, så hoppas jag att du blir nöjd med ditt beslut

Av Bastich

Strunt i yetti'n och satsa på https://www.4sound.se/studio/mikrofoner/kondensator-mikrofone... istället, låter hur bra som helst för VoIP, tar mycket mindre plats och dessutom kostar mindre än hälften av det du tänkte punga ut för en mic.

Av Bastich

Jag tänkte tipsa dig om en O2+ODAC som jag såg till salu på hifimagasinet. Säljaren vill ha 1500kr, vilket är ganska mycket dac+amp för pengarna (jag äger själv en sådan). Jag vet inte om jag får posta länkar här, så därför väljer jag att inte göra det.

Av Bastich

Det första som jag gjorde för att bli av med telefonförsäljare och dylikt, var att registrera numret på NIX. Självklart väljer en del säljare att strunta i det och ringer i alla fall. Man kan anmäla de till reklamnämnden, men det värsta som lär hända är att de får en öronryckning.

Det som hjälpte mest, var att i samband med införskaffande av nytt nummer be operatören (Tele2 i mitt fall) om det de kallar för "hemligt nummer", alltså INTE en sådan som döljer ditt nummer när du ringer upp andra, utan en sådan som inte dyker upp i söktjänster (hitta, eniro, telefonförsäljare osv).

Otroligt nog så säljer en del operatörer fortfarande information till alla möjliga söktjänster om man själv inte säger emot när man skaffar numret. Jag tror även att det ska gå bra att be de att sluta dela ens befintliga nummer med söktjänster, man får vända sig till operatören helt enkelt och fråga vad som gäller.

Av Bastich

Såld till Gurraahh för 1500kr + frakt!
Jag får tacka alla som har visat intresse!

Av Bastich

@fux1214: En 290 är det.

Av Bastich

Sapphire R9 290 4GB Tri-X

Säljer min Sapphire Tri-X R9 290 som jag bytt original fläktarna mot 2st 140mm fractal fläktar (se bilder) + original fläktarna (om man skulle vilja sätt på de gamla). Den skickas i original förpackning plus lådan den kom i.
Jag har aldrig överklockat eller "minat" med den.
Den har tjänat mig väl och fungerar fortfarande. Anledningen till fläktbyte var att jag tyckte att de ursprungliga fläktarna lät för mycket när jag körde vissa spel i 120fps.

Jag tänkte börja med startbud på 1000kr exkl frakt.

Läs hela annonsen här

Av Bastich

Jag kör själv på en Dremel 3000 och är riktigt nöjd. Ibland dyker de upp på amazon för en billig peng. Min gick på ca 500kr med snabbchuck i julas.

Av Bastich

Den europeiska alla dagar i veckan, även om jag själv växt upp med den amerikanska varianten.

Av Bastich

Och så här stänger man av det om man bryr sig:

"...Removal

Thankfully there is a way to disable Nvidia's newly added Telemetry, which is added in Nvidia's latest drivers. In our test system, these telemetry processes were installed with Nvidia's basic drivers, which were installed without the Geforce Experience.

To disable Nvidia's Telemetry processes you will first need to download Microsoft Autoruns, which is an application which is a program which is designed to show all startup applications and allows users to disable them at will.

Once you download Autoruns for Windows you will need to extract the files from your downloaded Zip file and then run Autoruns64 as administrator.

"How to disable Nvidia's Telemetry process

In the Autoruns Filter box type in Nvidia and press enter, which will make the application show only Nvidia Autorun entries like shown below.

The image below shows a list of all Nvidia autorun entries, with the red box highlighting all telemetry options. To disable telemetry simply uncheck the highlighted registry entries, NvTmMon, NvTmRep and NvTmRepOnLogon. After this, you can simply close the Autoruns application.

https://www.overclock3d.net/gfx/articles/2016/11/07075322460l.jp...

How to disable Nvidia's Telemetry process

https://www.overclock3d.net/gfx/articles/2016/11/07075322167l.jp...

Like we have said above Nvidia's Telemetry tools are likely nothing to be concerned about, making this guide more of an opt-out option for Nvidia's Telemetry rather than a system security measure. "

källa: https://www.overclock3d.net/reviews/software/how_to_disable_nvidia_s_telemetry_process/1

Av Bastich

Lycka till med att få pengarna tillbaka efter ett ångrat köp hos de, för en annan tog det mycket tjat, tålamod, skärmdumpar och 3 månader. De verkar inte lagra någon slags ärendehistorik mellan samtalen då man får upprepa sitt från början varje gång man chattar med "kundtjänsten".
Ångervaror brukar de sälja som så kallade "fynd", och har man tur så har de kontrollerat ifall alla beståndsdelar följer med.

Av Bastich

@dealerovski: Simpelt: man köper inte spel vid release datumet.

Av Bastich
Skrivet av Onyx:

En mer obalanserad datorn får man letar efter och detta vill han ha 11 tusen för. Dessutom finns det fem stycken!!

Det kliar hårt i "anmäl för granskning" knappen. Grym underhållning annars!

Av Bastich

"Slut i webblager" om någon vill redigera/uppdatera det.

Av Bastich
Skrivet av dealerovski:

Hur blir din reaktion efter all denna väntan om spelet inte funkar? Tror du någon kommer tänka, oj vad bra att dom väntade så länge, det här spelet är verkligen buggigt... knappast.

Det kommer inte att bli någon reaktion, för de kommer inte få se mina pengar innan jag fått bekräftat att det är spelbart. Och jag förväntar mig inte någon obefläckat mästerverk. Förbokar man, eller köper på release dagen, så får man skylla sig själv om man blir missnöjd. Deras misslyckan till att leverera är ingen ursäkt för att ha varit naivt som köpare.

Av Bastich

Hellre ett väldigt försenad spel än ett skitspel.
Fler bolag borde ta sig tiden till att finslipa spel än att möta en dead-line.
Känns ändå bättre än att köpa en halv-färdig produkt som kanske förblir halvdant efter utgivaren har cashat in.

Av Bastich
Skrivet av Fearix:

Marley Destiny TTR för 95£ (ca 1100kr) på amazon
billigast i Sverige är 2500kr

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005FO2CAW/ref=s9_simh_gw_...

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1436010

Om man prioriterar en hörlurs utseende framför ljudbilden, så kör hårt, annars avråder jag er starkt från att köpa dessa.
De må vara gjorda av återvunna, miljövänliga material, men låter hur illa som helst, man måste i princip ha den batteridrivna "noise-cancelling" funktionen igång för att de ska överhuvudtaget låta ordentligt. Jag har tyvärr redan ägt ett par sådana, som jag lämnade tillbaka ganska omgående. Det finns mycket bättre lurar att införskaffa för samma 1100kr.