Skärmen är i det nya modeformatet, det vill säga 22 tum bredbildsskärm med upplösningen 1680 gånger 1050 pixlar. Pixlarna på en sådan skärm blir givetvis rätt stora men å andra sidan får man en stor skärm till bra pris.

Iiyama Prolite E2200WS kostar också bara motsvarande 3 500 svenska kronor i England. En annan nackdel i prisklassen är att man får klara sig med de billigare tn-panelerna. Dessa paneler har den stora nackdelen att de är rätt dåliga på att reproducera färger, och betraktningsvinklarna är inte heller de bästa.

Fördelarna är förutom priset även att de har en låg responstid vilket gör att de passar bra för att spela spel. Och det är också slutsatsen av recensionen, skärmen har inte perfekta färger och kontrasten kunde ha varit bättre, men skärmen passar bra för spel.

Och för spel finns det helt klart fördelar med en låg upplösning men en stor skärmstorlek, man slipper ha en värstingdator för att kunna spela i nativ upplösning och upplevelsen av en stor skärm i spel är svårslagen.

Läs hela testet hos Trusted Reviews.