Inlägg

Inlägg som DualCore har skrivit i forumet
Av DualCore

Det är en Microsoft IntelliMouse Explorer 2.0. Info samt bilder hittar ni på FZ http://www.fz.se/artiklar/article.php?id=111

Snygg modd bra jobbat.

Av DualCore

Det där va intressant.
Tackar Jookeer.

Av DualCore

Det som är dåligt för oss konsumenter är att konkurransen minskar och kvar blir det 2-3 aktörer som sätter sina priser och styr lite granna. Som t.ex grafikkort 2st.

Det som är bra är att dom släpper nya saker fullproppade med godis och bra prestanda syftar mest på Nvidia som har tagit över ganska mycket. Via och Sis måste göra mer attraktiva kort om dom skall sälja så enkelt är det. Ati börjar väl komma upp men sega som vanligt till oss konsumenter och när väl den dykar upp så har Nvida nått nytt ändå.

När Nvidia började dra ifrån märktes väl mest med NFII chipet som hade AGP/PCI lås gick att klocka bra dual channel osv. Det gjorde deras styrchip attraktiv, att dom lyckades med NF3 och nu med NF4 är väl inte så konstigt. Dom vet vad vi konsumenter vill ha och det säljer. Medans Via och Sis (Sis är kanon) stog still dom hängde inte riktigt med vad konsumenter vill ha. Nu pratar jag inte om OEM marknaden.

Dom skall inte klaga nu men dom måste se över sina kretsar och göra dom mer attraktiva om dom vill vara kvar med i spelet. Jag vill helst ha ett bra moderkort fast med Sis strykrets men det finns inte. Sis har idag men det saknas så mycket på dom så jag väljer bort den. Samma för Via bra prestanda kort men räcker inte ändå.

Tänk om Nvida skulle försvinna från marknaden plötsligt. F.n va tråkigt det skulle se ut med dagens moderkort. Back to GameBoy.

Det här bara min personlig åsikt.

Av DualCore

Grattis Nvidia för första gången så är det nåt som stämmer att det finna i Lager. Hoppas att tillgångne inte minskar utan att det även finns i andra butiker.

Av DualCore

Esso en fråga bara.
Jag vet inte vad jag för Bios på mitt moderkort just nu för jag fick den idag. Tänkte slänga i en X2-a direkt. Men läste i din FAQ att det inte kommer att funka utan måste nog flasha till den senaste Bioset som jag tvivlar på att jag har.
Kan jag överhuvudtaget få igång CPU på mitt moderkort. Vissa har rapporterat att det går bra att starta och det t.o.m funkar bra. Men nu känner jag mig osäker när jag läste din FAQ.

Av DualCore

Hehe Esso.. jag sover aldrig FAQ-en är underbar den bästa på sweclockers. Bra jobbat Esso.

Är väldigt mycket intresserad hur en X2 4200 med 512kb i L2 klockar jämfört mot en X2 4400 med 1mb L2 klockar.. Hittills har det inte varit jätte mycket skillnad därmot så har 512kb i L2 klockar en del bättre.

Av DualCore
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hirez
hmm x2 mobos?? fan det verkar intressant.. mer info om det finns

kollar man på komplett verkar det som om några skulle komma in slutet på veckan... men det är preliminärt.. och har redan blivit uppskutet... fan orkar inte vänta till SLUTET av Juli.. är det såå dåligt alltså..

Det är alldeles förmycket hysteri om grejorna innan dom ens kommit ut, så man blir ju helt slut när dom väl har kommit, och tappar lite lusten. Sen att det brukar vara dålig tillgång i början är oxå en nackdel. Sen händer det så mycket så man hinner inte köpa nåt vettigt innan det har kommit nåt som är ännu vassare.

Av DualCore
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rille88
Så du menar att Asus inte tillverkar sina moderkort själva? Källa på det?

Men snälla handlar tråden om moderkort eller om nätaggregat. Tänk lite på innan du hoppar på.
Ja jag tvivlar och det är min personliga åsikt just när det gäller nätaggregat. Jag tror dom har underleverantörer när det gäller delar till nätaggregat. Dock kommer det att vara utan tvivel bra kvalitet för Asus gör alltid det.
Asus skruvar nog ihop nätaggregat men är nästan säker på att vissa delar kommer färdiga från andra tillverkare som har redan hållit på ett bra tag. Asus har redan en maffig produktion och det kan löna sig för dom att dom köper delar och sen givetvis gör nåt själva och säljer för bra peng.
Vissa strykretsar, transformator, kanske färdig kablage osv. kan mycket väl komma från andra tillverkare som är anpassade efter Asus krav. Men det är inget fel på det för en stor del av Volvo delar kommer från utlandet. Det har jag gott kännedom om.

Det Dahl nämnde så håller jag med om.

Av DualCore

Allt kan kanske vara ok. Gör så att du plockar bort alla delar och sen sätter ihop det igen. Kan vara så att GK har flyttats på sig eller CPU..
Känn på grejorna lite, tryck dom så att dom sitter ordentligt kolla alla kablar. Den borde gå igång.

Lycka till .. Återkom hur det gick.

Av DualCore

Den kommer nog komma in i slutet av Juli i början av Augusti. Frågan är om AMD tänker pumpa ut massvis så att dom kan mätta markanden eller blir det såna partier som kommer in stundtals.
Men en X2 blir det absolut. Får man upp den i 3ghz ohlalal då har man en ruskig snabb processor som räcker ganska långt framöver.

X2 4400+ kostar i USA 4726:-. Hoppas att dom Svenska butiker går oxå ner i priset. Vissa tar uppemot 6K för dom.

Det snackas i USA att det kommer att komma speciella Mobo 939 för X2. Undrar vad dom kommer att ha som inte dagens 939 har. Menar med officiell Bios från tillverkarna idag så borde det funka likadant tycker man.

Av DualCore
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mattiasgrahn
Sitter här nu och försöker välja vilken turion man ska investera i.

MT-32, 1.8GHz, 512KB Cache, 25Watt. 2200:-
MT-34, 1.8GHz, 1MB Cache, 25Watt. 2634:-
MT-37, 2.0GHz, 1MB Cache, 25Watt. 3469:-

Är 512KB mer cache värt 400:-?
Är 200Mhz samt högre multiple värt 800:-?

Du kan välja en av dom här oxå.

- AMD - Turion64 MT-28, 1.6GHz, 512KB Cache, 25Watt för 1580:-
eller
- AMD - Turion64 MT-30, 1.6GHz, 1MB Cache, 25Watt för 1858:-

Personligen tycker jag att dom är väldigt pirsvärda, och du kommer att komma upp i dom hastigheter som MT-37 har.

Av DualCore
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nima_vg4
Vart får man tag på AMD Turion64 Mobile prollar ?? Låter intressant!

www.shg.biz men det finns på flera ställen.

Av DualCore

Tvivlar på att Asus tillverkar allt själva det gör nästan ingen idag utan man köper in grejer från olika tillverkare sen sätter man ihop det.
Det som är positivt är att Asus står enligt mig för kvalitet och då kommer folk att köpa deras produkter även om det sitter andra komponenter i.

Av DualCore

Ja man tycker väl att det borde jobbas en liten bit även på det område så att man kan flytta diskarna för i dagens läge så köper folk och byter oftare än vad man gjorde tidigare. Och då faller ju ganska mycket om man har Radi0. Har man OS på Radi0 så spelar det ingen roll man installerar en ny ändå när man byter saker och thing men det finns andra saker som lagrings disk och det blir lite jobbit att backa upp.
Jag tröttande på att backa upp och flyttade rakt av som tur det är så funkade det kalas bra.

Ok.. jag väntar på svar från dig.

Av DualCore

Asus är en bra bräda men kan du ta dig en titt på DFI nF4-Ultra D den ligger runt 1450:- . Lite mer än vad din budget ligger på men ett hel.....s bra bräda och då kan du köpa en billigare CPu och klocka upp den. Går desutom att använda BH-5 minne eftersom bärdan ger 4V till minnena och köra upp dom i 260-270mhz.

Men den hemsidan jag personligen hade aldrig handlat där. Tänker först å främst på namnet. Herregud .. styggapojken......vilka amatörer. Så oseriöst som det kan vara.

Av DualCore

Köp DFI brädan för socket 754 och skaffar dig en AMD - Turion64 Mobile 25W eller 35W så har du en CPU som du kan kyla ner passivt iaf 25W. CPU är helt ny på marknaden och är kanaon bra. Du får med den senaste tekniken i den CPU och den är kraftfull.

Du har även XP-M 2600+ 47W. Som är oxå än jätte bra CPU.

Av DualCore

Reviews. CPU test mellan Venice3800, Athlon64 X2 och P4 3.46ghz EE – 1066fsb

Hittade den här testen. Läste själv och tyckte att den skulle ävan passa här.
Dom jämför Venice 3800+, Athlon64 X2 4800+ och en P4 3.46ghz EE – 1066fsb

Läst och bedöm.
http://www.driverheaven.net/reviews/dualcore/

Lägg märke till Vcore. Vid samma klockfrekvens så ligger X2 på 1.32V och Venice på 1.4V. Så den är svalare än Venice t.o.m.

Det jag saknar är överklocknging av X2. Är det nån som har en länk där dom testar överklockning av X2 så länka gärna. Är framförallt intessrad av X2 4200+ och x2 4400+ hur bra dom överklockar och hur liten skillnad är mellan dom.

Av DualCore

Klick på den länken så får du ditt svar besvarad.

http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=10158...

Xibbe välkommen till Sweclockers. Ser att du är ny.
Du har väldigt mycket info som är redan skrivna och dom kallas för FAQ. Använd gärna funktinen SÖK så hittar du i stort sätt allt du behöver. Sen kan du bläddra runt i forumet och läsa lite.
T.ex här http://forum.sweclockers.com/showthread.php?s=&threadid=40696...
Tänk på det att man inte skall skriva i FAQ trådar utan dom är enbart för info.

Lycka till.

Av DualCore
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Clearion
25W, jo tjena det är som en glödlampa, brukar ju ligga på flera hundra watt:)

Hehe tänkt dig passiv kylning till den hur lätt som helst.

Av DualCore

Du har 3 alt.
1.
Du kan uppgadera ditt befintliga system med ett DFI Lanpary NII ver.B från www.shg.biz så får du ett snyggt kort med lite flash. Billigast.
2.
Eller så köper du DFI för socket 754 som du nämnde ovan men då skall du ha AMD Turion64 Mobile 25w eller 35W. Mycket goda överklockningskapacitet samt väldigt sval. Det är den nya CPU som är kanon. Den med 25W den lockar. Du få nästan blåsa varmluft för att den skall bli ljummen
3.
Eller så gör du som dom nämnde ovan. DFI för Socket 939 och en Venice.

Vilket som, är det fina grejor. Du bestämmer.