Inlägg

Inlägg som Born_HardCORE har skrivit i forumet
Av Born_HardCORE

Tänkte skriva en liten avslutning till den här tråden nu när jag faktiskt har beställt grejorna. Kan ju vara intressant för någon som går i tankarna att beställa ett liknande paket kanske...

Blev två ändring lite i sista minuten. För det första så kom jag på att jag inte hade kollat upp skärmen så mycket så jag sökte efter lite recensioner på den. De jag hittade var inte så positiva direkt så därför valde jag att byta ut Samsung P2450H mot något annat. Tyckte det var väldigt svårt att välja någon ny skärm utifrån mina behov men valet föll tillslut på en Samsung XL2370 LED. Verkade vara en bra skärm för pengarna då den fick helt okej recensioner när den kom och har nu gått ner en del i pris.

Eftersom Sapphire HD5870 Vapor-X inte fanns i lager på de ställena jag tänkte beställa på samt att jag såg recensioner där revision 2 av kortet inte verkade prestera likvärdigt med rev 1 så bestämde jag mig för att kolla på alternativen. Valet föll på ett Asus EAH5870 V2 som fått bra recensioner samt fanns tillgängligt till bra pris.

Slutgiltiga notan blev 1 763 € inkl. frakt!

Jag var dock lite korkad eftersom jag glömde beställa med en optisk enhet för SATA (har bara IDE sen innan) så jag får ta och köpa nån DVD-brännare nu i efterhand. Samsung gör bra grejor till lågt pris eller?

Av Born_HardCORE
Skrivet av Danrozen:

Hallå,

Vad skall datorn användas till utöver spel? Video och layoutarbete? Compositing? Här antar jag!

Om du har budget till det, försök ha en grund på 12GB minne, alltså 3x4gb. Om moderkortet sedan tillåter, kan du införskaffa ytterligare 3x4 när plånboken tillåter igen, därigenom få fulla 24gb på sikt.

Sedan, för guds skull, köp ett Nvidia kort med CUDA ifall video och renderingar är din grej.
Det är helt otroligt vad mycket snabbare redigering du får när du kan dra nytta av CUDA. Arbetar jag med ett REDCODE 5k eller standard 1k klipp som är säg.. 40 sekunder, tar klippet ca. minuten att rendera med CPU. Med GPU tar det knappa 15-20. Skillnaden blir än större om du arbetar med flera lager video.

Se dock till att du köper ett CUDA kort som har minst 1GB kärna.

Hej!

Utöver spelande så hade jag även tänkt att köra lite CAD och CFD-beräkningar på datorn. Det är dock på intet sätt för professionellt bruk så jag tror att jag kommer klarar mig med prestandan som paket jag plockat ihop nu levererar. Visst är det alltid bra med mer RAM tex men det har jag inte budget för känner jag. I vilket fall så tack för tipsen!

Av Born_HardCORE
Skrivet av Juggernawt:

Ang Antec-nätagg. Har haft 4 st av olika modell och specifikation. 3 av dem blåste en kondensator inom 6 månader och 1 låter som ett jetplan. Ska nog påpeka att jag inte belastat dem speciellt mycket då jag alltid försöker köra med ganska stor marginal uppåt, just för att slippa att psu-fläkten måste köra i högvarv.
Datorn jag har i signature har ett EarthWatts 500 och den låter så illa och blir så varm att jag drar mig från att starta upp den överhuvudtaget. Agget ska bytas i den snarast.

Ajaj tråkigt att du haft sån otur...

Hur längesedan var det dessa nätagg paja? Läste nämligen lite om att Antec hade rättat till en del fel nu på senaste modellen som skapat problem tidigare. Hur som helst så kommer nätagget med 5 års garanti så det känns ju betryggande iaf.

Av Born_HardCORE
Skrivet av Juggernawt:

Ser bra ut, möjligen någon fläkt till (ifall det inte följer med 2st med chassit) så att du har fullt pådrag sedan. Skulle kunna byta ut nätagget mot ett motsvarade Corsair, men det är nog mest en fråga om personliga preferenser - jag har bara haft dåliga erfarenheter med Antec nätagg. Du ska inte ha mus och tangentbord också?

Det följer med 2 st fläktar med chassit precis som du gissat så chassit kommer vara maxat med fläktar som kan gå på lågt varvtal. Jag stod faktiskt i valet och kvalet mellan Antec eller Corsair nätagg men valde till slut Antec. Detta för att Antec nätagget är nyare (kom förra året) och har fått bra recensioner (stabila spänningar och tyst fläkt bl a) och dessutom så fick man ett modulärt Antec nätagg för samma pris som ett icke modulärt Corsair (iaf i Tyskland).

Jag är ändå iaf intresserad av att höra vad du haft för erfarenheter av Antecs nätagg om du har lust att dela med dig?

EDIT:

Har redan tangentbord och mus och även ifall de kanske också borde uppdateras så tänkte jag vänta lite med det...

Av Born_HardCORE
Skrivet av Bad Habit:

En 1366 kan du ha även om du mestadels spelar vet du

Jo det vet jag men ifall jag mestadels skulle haft datorn till spel så hade varit bättre att köpa en i5 istället och spara in lite pengar. Jag valde därför att poängtera att jag att ska använda datorn till mer än spelande för att undvika onödiga kommentarer men jag fick visst en ändå...

Av Born_HardCORE

Sista kollen på en Intel-arbetshäst, ca 17 000 kr

Har satt ihop ett datorpaket som ska kunna ska prestera inom diverse områden och inte bara agera speldator. Har därför valt att sätta ihop ett Intel i7 socket 1366 system. En lista på delarna hittar man här:

Produktlista - Ny dator (Intel i7)

Jag har läst på en del gällande de flesta komponenterna i paketet och är därför ganska nöjd med de komponenterna jag valt ut. Jag skulle dock långt ifrån vilja kalla mig nån expert på ämnet och eftersom det var många år sedan jag satte ihop ett paket sist så tänkte jag att det kunde vara bra ifall man kunde få hjälp med en sista koll innan beställning.

Värt att nämna är att jag tänker overklocka processorn. En annan sak värd att nämna är att jag vet att jag inte alltid valt ut de billigaste bland likvärdiga produkter. Detta beror på att jag ska beställa datorn i Tyskland och där är det inte alltid samma produkter som är populära som i Sverige och därför kan det ibland skilja vilken produkt det är som ger mest för pengarna.

Är man intresserad av tyska priser kan jag rekommendera Preisvergleich bei idealo.de . Tyvärr kan man inte göra listor på den sidan så därför valde jag att sätta ihop en lista på prisjakt istället, för enkelhetens skull.

Välkomnar varmt alla vettiga tips!

Av Born_HardCORE

En liten anmärkning:

Varför inte byta ut hårddisken till en Spinpoint F3? I princip samma modell som F1 fast uppdaterad. Ju nyare desto bättre...

Av Born_HardCORE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ziegfried
Vad menar du?

Ett tips för dom som stör sig på att det inte går att stänga sista fliken som i tidigare versioner så kan man knappa in "about:config" i adressfältet och leta upp browser.tabs.closeWindowWithLastTab och ändra till false.

Har gjort precis som du beskriver ovan men får det inte att funka. Provade att både först starta om firefox och sedan starta om datorn men blev ingen skillnad. Jag kan fortfarande inte stänga sista fliken och få en tom sida utan jag måste fortfarande stänga hela fönstret för att bli av med sista fliken. Vad gör jag för fel?

Har även kollat att inställningen fortfarande står på "False" efter omstarten.

Av Born_HardCORE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rosslan
jag fick en liknande länk fast det var med hiddenwebcam ist för videostream, håller på nu och försöker hitta viruset

Fick den här skiten idag! Godtrogen och dum som man e så klicka jag först och tänkte sen...

Tror dock att jag fick bort det ganska snabbt igen. Viruset plantera filen "service.exe" på datorn (i mitt fall windows-katalogen).

Så mitt tips är att boota i felsäkert läge och söka efter filen och ta bort den överallt man hittar den. Samt att även öppna regedit och göra likadant i registret. Det verka som det har löst problemet för min del iaf.

Inser att du också kanske har kommit på detta vid det här laget men i så fall kan ju infon vara intressant för någon annan drabbad som söker hjälp...

Av Born_HardCORE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Klarho
Okej

Hur känns telefonen nu då? Vilken färg var det?

Min telefon är blå och den känns väldigt stabil. Syftar då främst på byggkvaliten då jag inte upplever några av de problem som cr0wn nämner. Finns ju lite buggar med programvaran dock med det är sånt som tagits upp flera ggr i andra trådar. Jag är nöjd med mitt köp av denna lur.

Av Born_HardCORE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Klarho
Tjena!

Några som nyligen köpt en SE K850i via tre, och kan kolla vad det är för byggvecka på dessa? Antar att det står någonstans om man öppnar batteriluckan och tar bort batteriet.
Vill gärna slippa barnsjukdomar som de tidigare haft..

MVH

Jag fick min K850i från TRE igår och på batteriet efter serienumnret står det 07W45. Antar att det ska stå för byggvecka 45 i år eller?

Av Born_HardCORE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hulle
Nä det är klart, jag ringer så pass lite att jag inte tänker på de dyra abonnemangen. Har knock-out med 69kr/mån som jag får ringa för och mina räkningar hamnar alltid kring 80-90kr/mån. Så jag köper alltid mina mobiler olåsta, man vet aldrig när det kommer nya bättre abonnemang, och då vill man ju inte sitta där låst i 24 mån.

Telenor har ju alltid varit dyrast, som Vodafone och som Europolitan.

Ringer du för 199kr/mån och inte har något emot att låsa dig i 24mån så är det en bra subvention av mobilen helt klart.

/hulle.

Telenor e nog dyrast men jag jämförde även med Tele2/Comviq och Telia och det var stor skillnad där med så för mig som ringer en del så blir det bäst med Tre.

Priser på samtal och så har ju stabiliserat sig nu på senare tid efter nergången från ca 5kr/min som det var förr så det e nog ingen fara. Men det e ju tråkigt att gå och betala på en mobil som vill man inte vill ha längre efter ett år när man bundit upp sig på 24 mån. Men jag kommer nog inte ha råd att skaffa nån ny ändå innan dess så det e nog lugnt det med.

Ifall jag binder mig på 18 mån istället så behöver fortfarande bara ge 1600 totalt för mobilen så det kanske jag gör istället.

Av Born_HardCORE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hulle
Varför vill du ha just Tre?

/hulle.

För det första för att jag redan har Tre och i så fall skulle slippa porta nummer och anslutningsavgifter osv ifall jag bara kunde förlänga med dom.

Sen så har dom väldigt bra priser på mobiler i samband med att man täcknar upp en ny bindningstid.

Tex om man jämför med Telenor vid köp av en K850i:

24 mån abonnemang 199kr/mån (ringa för allt) +50kr/mån för mobil och så vill dom ha 2400 kr extra vid leverans!

Samma telefon med Tre kostar:

24 mån abonnemang 199kr/mån (ringa för allt) +59kr/mån för mobil, 0 kr extra vid leverans

Hos Telenor får jag alltså ge totalt 3600 kr för mobilen medans jag hos tre bara behöver ge totalt 1416 kr för mobilen!

Det är en skillnad som jag som student inte har råd att bortse ifrån! Annars måste jag se om mig om efter en betydligt billigare mobil. Därför hoppades jag att Tre skulle få in Nokia N82 så jag hade haft råd att skaffa den även om det hade varit lite dyrare än K850i som jag nog nu kommer köpa istället.

Av Born_HardCORE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Born_HardCORE
Någon som har koll på när Tre får in denna lur? Tänkte att det kanske skulle bli en sån nu när man ska förlänga sitt abonnemang. Som student har man ju inte råd att köpa den löst direkt...

Okej passar på att svara på min egen fråga då

Ringde kundservice och vad dom visste så skulle inte Tre få in Nokia N82. Ett gäng nya modeller skulle börja säljas efter nyår men N82 ingick inte där...

Personen jag pratade med reservades sig dock för att ibland görs det plötsliga ändringar i utbudet utan större förvarning men att det iaf inte såg ut så i det här fallet...

Blir nog till att kolla in nån annan mobil för min del...

Av Born_HardCORE

Någon som har koll på när Tre får in denna lur? Tänkte att det kanske skulle bli en sån nu när man ska förlänga sitt abonnemang. Som student har man ju inte råd att köpa den löst direkt...

Av Born_HardCORE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Scalp
http://shop.mtu.se/default.asp?WMFN=EPCSSProductGroup&WMFT=D&...

Runt 100-140 kr i detaljhandeln.

Men är där inbyggd antenn i den också, precis som i Nokias modeller?
Här den adaptern även nån "funktionsknapp" så man kan byta radiokanaler och så???

Tacksam för svar...

Av Born_HardCORE

Var nere på 3 MediaCenter i Lund igår och frågade om buggarna och då sa killen att det skulle ha kommit en ny firmware som skulle vara bättre. Problemet e bara att butikerna har inte fått nån utrustning att uppgradera telefonen med så jag fick själv ta mig till nokia center i malmö för att få den fixad. Dock skulle det vara gratis.
Alternativt så kunde han skicka in den dit men han antog att man inte ville vara utan mobilen en vecka...

Av Born_HardCORE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av K-D][Aramis
Min är V 03.41

14/01 - 06 är den tillverkad.

Samma här

När köpte du din?

Av Born_HardCORE

Har haft min 6280 sen i fredags och har samma slapphet nere i vänstra hörnet som många andra beskrivit. Precis som nån skrev känns det lite som att klicka på en mus. Det sjuka e att det e grym skillnad på just det nedre vänstra hörnet och det nedre högra hörnet som knappt glappar alls när man trycker på det.
Är i övrigt väldigt nöjd med luren även om kameran kunde varit mindre ljuskänslig.
Nu undrar jag om nån nån kommit på hur man kan kolla vilken FW man har??
Förresten e det bara jag som har grymma problem med att få skalet på baksidan så man kan komma åt batteriet?? Får ju ta i så man blir svettig iaf, om man jämför med andra mobiler man haft.

Av Born_HardCORE

Jag får också liknande resultat om jag kör ett TPTEST. Är nybliven Telia 8000 abonnent...