Inlägg

Inlägg som Born_HardCORE har skrivit i forumet
Av Born_HardCORE
Skrivet av Rick69:

@Born_HardCORE: Byggde själv en FC8 för några veckor sedan. Har Asus H110i moderkort, Pentium G4560, 8GB ram, 120GB SSD och 120W PSU. Inga problem att montera ihop den, heatpipesen passade bra. Använder den som vanlig desktopdator för kontor/surf/programmering. Kör Linux Fedora 25 Gnome. Fungerar bra.

Aha där ser man. På de bilder jag har haft att gå på så såg det ut som om att det inte skulle gå med de långa heatpipesen. Kan du lägga upp en bild på hur monteringen blev på ditt bygge?? Hur som helst, tack för informationen!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Born_HardCORE

Då var det dags för ett nytt försök!

Skrev tidigare i tråden att jag var sugen på ett FC8 Alpha-bygge med en AMD Athlon 5350. Detta blev av olika anledningar tyvärr aldrig av och nu när jag är sugen på att göra slag i saken så finns inte längre AM1-platformen att köpa mer så jag har fått planera om lite. Satt ett tag och väntade på att Bristol Ridge skulle komma ut till desktop så att man kunde hoppa på AM4-platformen men den har man ju inte sett röken av fast att Bristol Ridge till mobile lanserades för snart ett år sen. Snart kommer ju Raven Ridge (baserat på Ryzen) till mobile så frågan är om AMD ens bryr sig om att lansera Bristol Ridge till desktop längre untan väntar tills det är dags att släppa Raven Ridge till desktop (vilket ju lär dröja ett tag det med). Jag är iaf trött på att vänta så har istället planerat att köpa följande bygge.

Chassi: Streacom FC8 Alpha Silver Optical
Nätagg: Streacom Nano160 PSU
Processor: AMD A8-7600 (Kaveri)
Moderkort: Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI R3.0
RAM: 2x2GB DDR3 1600MHz (Återvänder från gammal dator)
HDD: 60GB SSD (Återanvänder från gammal dator)

Om jag ska motivera lite så handlar det mycket om att jag är sugen på ett AMD-bygge samt att jag försöker hålla nere kostnaderna. Till att börja med så skulle man egentligen kunna snåla in på nätagget men då jag köper chassi+nätagg som ett paket från tyska Caseking för 220 € (https://www.caseking.de/streacom-st-fc8s-optical-htpc-st-nano...) vilket är ett bra pris så tror jag att det blir svårt att slå det genom att välja ett annat nätagg.

Funderade ett tag på att välja A6-7470K (Godavari) istället eftersom den CPUn lätt skulle räcka till att i huvudsak spela upp 1080p-material. Men då prisskillnaden är ca 3 € så tyckte jag att det var lika bra att gå upp till A8-7600 och då få dubbel storlek på L2-cachen, 4 istället för 2 kärnor och R7 istället för R5 grafik.

Moderkortet är ett av få mini-ITX kort för FM2+ som fortfarande går att få tag på samt att det verkar funka bra att montera det i FC8:an med medföljande heatpipes (https://community.amd.com/community/amd-corporate/blog/2015/0...). Känns som en no-brainer.

Har även funderat på lite alternativ som t ex att satsa på J3455 eller J4205 (efterföljare till Intels SoC J1900) som erbjuder mycket kraft för pengarna och som ska klara av 4k-material bra. Föll dock på att de, vad jag förstår, inte är kompatibla med heatpipes-lösningen i FC8 pga av specialsockel.

Tittade även på att köra med Pentium G4560 (Kaby Lake) tillsammans med ett moderkort med H110-chipset för att få ett mer framtidssäkert och energisnålare alternativt. Det föll dock på att de mini-ITX-moderkort med H110 som jag hittade skulle kräva att man köpte till de korta heatpipsen samt att jag skulle bli tvungen att köpa till DDR4-minnen. Kändes inte värt extrautläggen med tanke på att jag inte har nån 4K-TV och inte heller nån jättebra internetlina för tillfället. Innan det har ändrats sig samt innan det finns mer 4K-material att titta på så känns det som om det är dags att uppgradera HTPCn i vilket fall. Det verkar ju inte heller helt oproblematisk att få ut rätt 4K-signal heller då HDMI 2.0 fortfarande är så nytt osv så känns som om "4K-marknaden" behöver mogna lite innan man kan investera i något som verkligen blir framtidssäkert.

Vad tycker ni om mina funderingar? Några synpunkter? Tänkte nog börja beställa grejor nu i veckan men tar gärna emot lite feedback.

Av Born_HardCORE
Skrivet av krigelkorren:

...

Anledningen till att Linux över huvud taget existerar är p.g.a. folks intresse för att utveckla, de har ingen board of directors som avgör vad som skall läggas krut på eller inte, således är spelplanen helt fri.
Därför är det snarare rätt fantastiskt att Linux har 2% av en marknad som de inte ens fokuserar eller konkurrerar på.

...

Jävligt bra inlägg! Speciellt det fetmarkerade är en viktig poäng som folk verkar ha så svårt att förstå det signifikanta i...

Det är givetvis lockande att jämföra Linux med Windows eftersom de båda är operativsystem men man måste hela tiden ha i åtanke att man jämför äpplen med päron! Linux för desktop är en gratisprodukt tillhandahållen av en icke-kommersiell community. Windows är det rakt motsatta! Att folk får för sig att Linux skulle vara en konkurrent till Windows på desktop finner jag mer eller mindre vansinnigt. Det är ett alternativ för den som vill ta del av (och kanske även bidra till) fri mjukvaru-utveckling, inget annat!

Av Born_HardCORE
Skrivet av plunn:

Jaha....

Jag är mycket road varje gång jag kan snurra på kuben med nVidias drivare....

http://i.imgur.com/ma2gwKj.png

Ett monumet över GNU-rörelsen dårskap!

Ser man till skickliga mjukvaruknådare ser man mest stora tragedier som Ian mfl som får leva i stor misär när de inte får betalt för sin skicklighet.

Du vet om att det finns proprietär firmware från tredjepartstillverkare inpatchad i Linux-kerneln va?

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Linux_kernel

Skickades från m.sweclockers.com

Av Born_HardCORE
Skrivet av plunn:

Jo det var längesedan jag debatterade om Linux/GNU och är det inte hög tid att RMS avsätts så att man kan få en mer modern syn att det inte går att all mjukvara är fri?

Linux/GNU är "trasigt" och senaste exemplet är nu Limux, dvs Munchen där man ger upp och återgår till Windows.

http://computersweden.idg.se/2.2683/1.676058/linux-munchen-wi...

Själv tycker jag mycket om att köra Ubuntu eller Debian men jag står inte ut med de här renhetsivrarna som gör att distarna är "trasiga".....

Om du hade läst på lite om skiftet från LiMux i München så hade du vetat att bytet är politiskt motiverat. Den styrande majoriteten i kommunfullmätige har propagerat för att ett byte till Microsofts produkter skulle lösa problemen inom stadens IT-system utan att få gehör. De anlitade då konsultfirman Accenture för att göra en utredning som dock kom fram till det var bristande infrastruktur och dåligt underhåll som låg till grund för problemen. Det var dock inte det resultatet den politiska ledningen hade önskat sig så de valde att bortse från utredningen de själva beställt. Man kan ju bara undra ifall det har något att göra med att det framkommit att ledande politiker har kopplingar till Microsoft...

https://www.computerbase.de/2017-02/limux-muenchen-abgeschaff...

Din lösa teori kring "renhetsiver" har tillsammans med andra vanföreställningar redan bemöts i tråden av @Petterk. Läste du igenom tråden innan du postade??

Skickades från m.sweclockers.com

Av Born_HardCORE
Skrivet av GilbertG:

Återigen, allting behöver inte vara antingen eller.

Uppenbarligen finns det många entusiaster där ute som gladeligen knackar kod för att lösa allsköns problem, tillräckligt många för att det ska bli till ett helt OS.

Vad som däremot fattas är samordning så att det blir användbart för fler än de själva. Och det är detta jag menar att det är som en sekt. Man måste vara precis som kodknackarna för att ha glädje och nytta av Linux. Och det är detta jag ifrågasätter. Varför ska Linux bara vara tillgängligt på CLI-entusiasters villkor? Linux är kanske inte så öppet i alla fall, för öppenhet handlar även om tillgänglighet.

Tänk om en dist haft lite bättre samordning och siktat på att nå lite fler användare, och då inte bara mer av samma. Säg 5% av skrivbordsanvändarna, det tycker jag inte vore ett helt orimligt mål på lång sikt.

Kan du inte förstå att folk söker ett alternativ till Windows? Istället för att välkomna dessa och försöka få in dem i vagnen, åtminstone några enstaka, så säger du åt dem att dra åt skogen om de inte tillber CLI-guden.

Det går att ha bägge delar i samma entitet, det finns faktiskt redan idag. Det heter MacOS. Men det funkar ju i princip bara på Mac-datorer.

Snacka om att tala med en vägg. Läser du ens vad jag skriver eller du skriver bara dina orelevanta önskedrömmar iaf??

Du hade alltså inga bra argument till att försvara ditt ogrundade påstånde om att Linux-communityn skulle vara en sekt? Du kan ju inte påstå att varje användare (eller ens i närheten) av Linux skulle vara utvecklare (kodknackare som du kallar det...) själva utan att ha några belägg för det! Istället slänger du in en ny påhittad oneliner om att jag skulle be folk "att dra åt skogen om de inte tillber CLI-guden." Jag har inte skrivit nåt som ens liknar det! Istället skrev jag ju att det finns t ex Ubuntu för dem som inte vill fixa så mycket själva. Skärp dig!

Var är dina belägg för att Linux inte skulle vara öppet och varför community-distarna inte skulle kunna klassas som tillgängliga? Som jag frågade dig innan, har du ens har provat dem själv på allvar?? Sluta skjut så mycket från "höften" och kom med nåt konkret istället.

Du vill alltså seriöst jämföra Linux för desktop med MacOS?!? Du konstaterar ju tom själv att du måste köpa en Mac för att kunna köra det vilket betyder att det är en kommersiell produkt som är låst till en viss hårdvara! Alltså tvärt emot vad Linux är och ändå tycker du att det är ett bra exempel att jämföra med?! Snälla nån är du ett troll??

Av Born_HardCORE
Skrivet av GilbertG:

Varförvarförvarför måste Linux vara någon slags sekt dit bara invigda ges tillträde?

Varför kan det inte finnas en dist som är lite toppstyrd ämnad för en lite bredare publik, medan alla tjogtals andra distar är kvar precis som de är? Allting behöver inte vara antingen eller.

Ubuntu verkade ha den ambitionen, men jag vet inte vad som händer där längre. Inte hört så mycket de senaste åren, och det som hörts har mest varit negativt.

Kan du inte se att en öppning till en lite bredare publik gagnar hela scenen? Om tröskeln till Linux sänks ökar ju chansen att folk får intresse för det och sedermera bidrar till utvecklingen. Om användarbasen är större ökar också de kommersiella aktörernas intresse till att bidra med bättre drivrutiner. Du är ju själv inne på det på slutet.

Hur får du till att det skulle vara nån slags sekt?!? Alla community-distar är gratis att ladda ner för alla, vill man lära sig mer eller behöver hjälp finns det gått om forum, mailingslistor, wikis osv att vända sig till. Tycker man att nåt saknas eller funkar dåligt är det fritt fram att engagera sig och bidra indirekt (testning, dokumentation tex) eller direkt (programmering, projektledning tex) till utvecklingen. Hur mycker öppnare kan det vara?? Att du tror att "bara invigda ges tillträde" får mig att tvivla på vad du egentligen vet om Linux. Har någon som helst relevant erfarenhet av operativsystemet själv?? Du låter nämligen som en person som sett att det finns installerat på nån dator på jobbet eller har en polare som kör det på sin dator och snackar om det ibland...

Vad skulle det hjälpa ifall EN distribution var LITE toppstyrd hade du tänkt??? För det första antingen så har du toppstyrning eller så har du det inte. Det finns inget mellanting i det här sammanhanget (det skulle inte göra nån skillnad). För det andra så är det ju inte så att varje distribution har sin helt egenutvecklade kernel, x11/wayland, drivrutiner osv. En distribution är ju huvudsakligen en sammanställningen av det som produceras i de olika utvecklingsprojekten. Visst viss anpassning och modifikation sker, men inte alls på den nivån att distributionen skulle bli oberoende av "huvudprojektet" (tex linux-kerneln). En toppstyrd distribution skulle alltså inte uppnå särskilt mycket. Känns inte som om du vet vad du snackar om...

Ubuntu är en väldigt komplett distribution för den som vill kom igång snabbt och inte vill fixa så mycket själv. Det är dock fortfarande en community-dist av linux (med tanke på det jag skrev ovan). De släpper stora releaser varje år så att du inte vet vad som händer där säger väl mer om dig än nåt annat...

Att linux får fler användare ser jag bara som positivt men det är inget överordnat mål som går före linuxs grundprinciper om frihet och mångfald. Du kan inte göra om linux till ett mainstream-alternativ för alla möjliga casuals (med krav på support på individnivå) utan att döda det som gjort linux framgångsrikt. Det finns redan ett mainstream-alternativ och det är Windows...

Av Born_HardCORE

@Jacob Finns det någon information om hur det blir med Bristol Ridge för slutanvändare? Den lanseringen har ju blivit lidande av att AMD har hållt på AM4-moderkorten tills Ryzens lansering. Men om den nu är spikad så vill man ju veta om det betyder att även Bristol Ridge ska dyka upp på hyllorna inom en snart framtid. Har du hört några relevanta rykten?

Av Born_HardCORE
Skrivet av GilbertG:

Är bekant med fenomenet med begränsad färgrymd i TV-sammanhang, men har aldrig hört begreppet "Full RGB". Mig veterligen heter det "Full colour range".

Detta. Dettadettadetta. Varför kan det inte finnas en variant som de flesta fokuserar på, medan det fortfarande finns andra alternativ för för purister och hardcore-folk?

Du bekräftar den elitistiska uppfattningen många har om Linux, att om det inte passar får en dra. Kan ni inte förstå att mer casual folk är intresserat av ett alternativ till Windows i och med hela cirkusen med version 10? Det är ju öppet mål nu med alla tokigheter från Redmond.

Varför ska det prompt vara "our way or the highway"? Varför är motsåndet mot GUI-lösningar så religiöst? Varför inte ha båda, som på Mac?
Kan ni inte förstå att en större användarbas, även om det till största delen skulle vara casuals, gagnar hela plattformen, då det finns en större morot att satsa på det och därmed få mer resurser från alla håll?

Varför. Varförvarförvarför??? Du verkar ha missuppfattat vad Linux handlar om och varför folk överhuvudtaget engagerar sig. Det är friheten och möjligheten för utvecklare att göra precis som dom vill utan att nån överhand begränsar dem som är hela poängen med Linux. Att det finns en stor valfrihet och inte ett huvudspår för både användare och utvecklare är ju tjusningen med Linux. Det är ju det som är framgångsreceptet! Skulle man på nått lyckas samla kontrollen över all Linux-utveckling inom en organisation som sedan deklarerade med hela handen att nu gör vi huvudsakligen såhär så skulle linux-communityn dö ut jävligt snabbt då folk skulle sluta engagera sig.

Linux har aldrig varit och kommer aldrig att bli "Windows The Alternate Version". Spelar ingen roll hur länge du väntar eller hur trötta folk blir på Windows/Microsoft...

Trots detta så funkar Linux i många fall som en väldigt bra ersättare till Windows för desktop. Det mesta som folk här klagar över grundar sig dessutom i dåligt stöd från tredjepartstillverkare och har egentligen inget med operativssystemet i sig att göra. Windows hade inte funkat så pass bra som det gör utan det enorma stödet från tredjepartstillverkarna. Vilket i sig inte är så konstigt då Windows har den överlägset största användarbasen. Men man kanske måste förstå att det är det som det handlar om och inte att Windows är något magiskt operativsystem som "allting funkar" i och att Linux måste "komma ifatt"...

Av Born_HardCORE
Skrivet av anon12433:

Med tanke på mängden av olika distar, mängden hårdvara samt antal installationer och boot med Linux så har jag nog mycket statistik för trovärdiga resultat. Arbetar med datorer och använder Linux ofta även där för specifika uppgifter. Om Radeon Crimson Driver så gott som alltid skulle krasha för dig, oavsett version, oavsett hårdvara så tycker jag det är ok för dig att dra slutsatsen att det programmet inte är moget. Det är nämligen så Linux beter sig för mig.

Du svarar alltså på min kritik mot att du drar generella slutsatser ifrån dina personliga anekdoter med att leverera ännu mer personliga anekdoter och försöker kalla det statistik?! Du bör nog läsa på lite om urvalsstorlek och relevant statistiskt underlag...

Enda slutsatsen du kan dra med argumenten du lägger fram är att linux inte funkar för dig när du försöker använda det på dina desktop-maskiner. Det är helt okej att skriva om det och yttra en lagom mängd frustration men lägg ner snacket om att "Linux inte är moget för desktop." precis som om att det skulle gälla för allt och alla.

Sen sätt inte en flamebait-rubrik om du inte vill att folk ska komma in och flame:a...

Av Born_HardCORE
Skrivet av anon12433:

Det är lite lustigt detta Linuxcommunity. Väldigt många forumposter samt artiklar hävdar att man uteslutande ska hålla sig till LTS releaser och att använda de senaste är att be om problem. Sedan kommer du med dina påståenden som är tvärtemot deras rekommendationer. Ytterligare ett problem med Linuxcommunityn. Att jag valde att testa Debian var som en sista utväg (som tydligt syns i första inlägget) då alla andra distar dras med stora instabilitetsproblem.

Det är just detta jag har försökt förklara hela tråden. Linux är inte ett moget OS för desktop. Det är inte plug n play som så många vill försöka att få det att framstå som. Vissa hävdar även att det är lättare att använda för en total nybörjare på datorer. Det är bevisligen svårare att installera och komma igång med än Windows.

Vad som verkligen är lustigt är när Nissar som du ska försöka diskvalificera ett operativsystem för ett visst användningsområde och idiotförklara dess community enbart baserat på dina egna erfarenheter. Jag betvivlar inte en sekund att du verkligen har de problemen som du beskriver och att de har uppstått utan att du gjort något misstag men det spelar ingen roll. Din upplevelse är bara en anekdot i sammanhanget och knappast något statistiskt underlag. Din och andras negativa upplevelse måste ju vägas mot de positiva upplevelser som folk har av att använda Linux på sina desktop-maskiner innan man överhuvudtaget kan komma till slutsatser som "Linux är inte ett moget OS för desktop.".

Eftersom tråden inte handlar om hur du ska få hjälp med dina problem utan mest går ut på att du vill få din tes om att "Linux är inte ett moget OS för desktop." bekräftat, utan att lägga fram något mer än personliga anekdoter gör hela din argumentation väldigt löjeväckande.

Ponera att nästa gång jag låter Radeon Software Crimson automatisk uppdatera nya drivrutiner från AMD till mitt grafikkort så slutar nåt av min favoritspel fungera optimalt och kanske rentav krashar (inget osannolikt scenario även om det inte inträffar speciellt ofta). Jag blir irriterad och går in på Windowssektion på forumet och postar en tråd om att "Windows inte är moget för Desktop.". Hur löjligt låter inte det?!

Av Born_HardCORE
Skrivet av Mocka:

Menar du denna? http://www.sweclockers.com/test/22153-nvidia-geforce-gtx-1070 (släppt 30e Maj)

Däremot är det NDA på korten från partnertillverkare vad jag vet.

Men shit va pinsamt! Jag surfar in på Sweclockers minst en gång om dagen så jag utgick från att den inte hade kommit men jag måste ha missat den på något konstigt sätt. Eventuellt så kanske jag skummade igenom den snabbt under någon paus på jobbet och sen lyckades jag glömma bort den igen...

Skumt, skyller på att jag haft det ganska stressigt på senaste. Tack för rättelsen iaf!

Av Born_HardCORE

Var är förresten Sweclockers recension?!?

Tyska ComputerBase la upp sin recension, http://www.computerbase.de/2016-06/nvidia-geforce-gtx-1070-te..., redan igår kl 14:30 och den har legat kvar sen dess så det verkar inte vara något misstag. Medierna i Sverige och Tyskland kan väl inte rimligen ha olika datum på NDA?

Av Born_HardCORE
Skrivet av molzzon:

Min (mindre bra) syn på kampanjen i Legacy of the void... Vilket magplask till kampanj!

Det börjar bra med episk inro-film men sen är det enbart utför och halvvägs så känns detta inte alls som en AAA titel borde göra. Detta är mera bara en "reskin" av Heart of the swarm som i sin tur enbart är en "reskin" av Wings of liberty fast denna gång med än sämre manus.

Sen har vi avslutning på denna saga som är i samma nivå som Mass Effect 3, eller detta är f-n sämre. Grattis Blizzard hur kan man göra en avslutning som är sämre än Mass Effect 3... Jag som alltid varit övertygad på att Blizzard enbart släpper bra och välgjorda spel. Den som godkänt detta spel kan inte haft en QA (Quality Assurance) värt namnet, för mig är varumärket Blizzard = kvalitet helt borta.

Dold text

Jag spelade klart LOTV-kampanjen i helgen och kan tyvärr bara hålla med dig! Tycker att storyn bara har blivit sämre och sämre för varje expansion av SC2 och avslutningen är ju bara sämst som sagt...

Storyn i Starcraft och Brood War var så mycket bättre och hade ett helt annat djup! Varför gjorde de om Starcraft till att nästan bara handla om Amon, Xelnaga och profetian?!? Det är ju samspelet/konflikterna mellan Protoss/Zerg/Terran och deras karaktärer som gör Starcraft-storyn intressant. Det här med att införa en gemensam fiende så att alla helt plötsligt blir "bästa kompisar" och att allt är förutbestämt av en enkelspårig profetia tog ju död på all dynamik i storyn. Sjukt tråkig storyline som man dessutom redan sett i andra Blizzard-produkter...

Dold text

Skrivet av Citrona:

Jag körde hela protoss storyn i ett svep, blev galet less på hur protoss pratar efter ett tag.

Skrivet av Phero:

Haha kände precis likadant. I början lyssnade man efter ett tag blev det space direkt efter man läst va dom skulle komma att säga

Skrivet av Kilroy:

Dialogen är ju så klyschig, platt och upprepande att det blir bra störigt i längden ja.

Jag tycker ändå kampanjen var HELT OKEJ. Det är ett riktigt kul och bra spel i grunden, hade gärna sett lite bättre och längre kampanj.
Tog mig 2 dagar att klara av...

Kanske därför som jag gillade Alarak så skarpt. Han kommer ju in och bryter av det högtravande språket med sitt narcissistiska snack!

Av Born_HardCORE
Skrivet av demo1:

Hittade 970 gtx på tyska ebays black friday. ca: 2500:- med frakt.

http://www.ebay.de/itm/EVGA-GeForce-GTX-970-ACX-2-0-SuperCloc...

Det verkar inte vara en butik? Så köp på egen risk, fast det betalas med paypal och då brukar man få tillbaka pengarna om man blir blåst.

Står klart och tydligt i annonsen att det är en privatperson som säljer ett begagnat exemplar. Det är alltså ingen Black Friday-deal överhuvudtaget! Varför länkar du från tyska sidor när du inte kan läsa tyska?!? Skapar ju bara förvirring!

Av Born_HardCORE
Skrivet av Jockew1989:

Hmm, vad är de största kulturella industrierna idag? Digitala spel? Digital musik? Digital film? Absolut inte, det är ju busspoesi som gäller!... Hur dom ens får ihop detta är för mig en gåta, internet ÄR ju kultur i sin renaste form, "vi vill satsa på kultur" låt oss försvåra sättet 90% konsumerar den på...

Skickades från m.sweclockers.com

Där slog du huvudet på spiken! MP är ju inte intresserade av stödja kultur i allmänhet utan bara "finkultur". Det finns nog ingen klar definition på vad "finkultur" är, men för MP och övriga socialister det brukar det väl alltid handla om kultur som inte kan bära sig självt utan hjälp av subventioner i form av skattemedel. Det handlar alltså om att gemene man måste vara med och finansiera kulturarrangemang som gemene man inte har nån glädje av och nästan enbart uppskattas av kulturarbetarna själva. Detta för att sagda kulturarbetare ska kunna fortsätta att ägna sig åt "finkultur" på heltid (istället för att ha det som hobby) istället för att som vanligt folk skaffa sig ett riktigt jobb!

Så fort kultur blir så framgångsrikt att det i någon form blir en trend och/eller kan kommersialiseras så klassas det ju inte längre som "finkultur" av MP och övriga socialister och eftersom "finkulturen" är den enda kulturen som existerar för dem är de alltid så besatta av att rädda den med någon form av skattemedel. Att det straffar gemene man skiter de väl fullständigt i...

Av Born_HardCORE

@casuaL:

Blir svårt att ge ett bra svar på din fråga när du inte anger vilken motor du har beställt bilen med!

Av Born_HardCORE
Skrivet av Strangeways:

Det här låter som en jättebra kombination! Har du sett om detta moderkort passar i FC8 Alpha?

Med detta moderkort slipper man Streacoms dyra nätaggregat som dessutom gick sönder för mig.

Nä jag har försökt googla efter den informationen men inte hittat något nämnvärt, tyvärr. Jag vet iaf att FC8 Alpha är direkt kompatibel med AMDs sockel AM1. Till FC8 EVO var man ju tvungen att köpa till extra delar.

"Updated CPU mount to support AMD socket AM1"
http://www.streacom.com/news-item/introducing-alpha/

Av Born_HardCORE
Skrivet av radx:

Funderar på att bygga en ytterligare HTCP i början av nästa år. Skulle behöva skrota min trötta gamla skitlåda till HTPC, inte den som är i första posten utan en som är innan den. Kommer i samma veva som jag gör det att uppdatera första posten i tråden med saker som förändrats förhoppningsvis.

Men de blir antagligen runt februari/mars någon gång när jag har fått flyttat. Kommer då att ha mer användning för en fräsch HTPC i ytterligare rum i huset.

Hur går det för er andra? Har ni kvar era burkar? Rullar de på fint fortfarande?

Vill börja med att tacka för den mycket bra och utförliga guiden som du skrivit! Den fick mig verkligen att bli sugen på att bygga en egen HTPC, även om jag inte blivit färdig till det ännu. Har iaf planen på ett bygge färdigt!

Ville egentligen bara informera om att det har skett en del intressanta förändringar sen guiden skrevs. En väsentlig nyhet är att Streacom har introducerat en efterföljare till FC8 EVO som kallas FC8 Alpha. Den nya varianter kommer med en massa små ändringar för att öka kvaliten och för att slipa produkten ännu lite mer.
http://www.streacom.com/products/fc8-alpha-fanless-chassis/

Jag planerar själv ett bygge baserat på en AMD-processor (Athlon 5350) och har hittat att det finns moderkort som är utrustade med DC-jack och därmed klarar sig med enbart en DC-adapter (vilken man ju behöver i vilket fall). Därmed kan skippa "kretskort-nätaggregatet" helt! Tycker det verkar som ett väldigt bra alternativ då man både sparar pengar plus att man slipper ha med en komponent som ofta verkar orsaka problem (åtminstone får jag den uppfattning när man söker runt lite).
http://www.asrock.com/mb/AMD/AM1H-ITX/

Av Born_HardCORE
Skrivet av Oloffn:

Det är det inte. Det var ett svar på en kommentar som syftar på att företagsamhet inte är demokratiskt(vilket är helt riktigt) och pga. av det, är kritik av handlingar som denna märkliga. Allt demokratiskt är inte nerskrivet i lagar och kan bara utkrävas av oss medborgare och konsumenter. Jag tyckte mer att det var en märklig kommentar i sammanhanget. Utgår från att han också är konsument och undrar liksom vad alternativet är om man inte får kritisera marknaden? Kommentaren indikerar möjligtvis en linje om att det inte är någon idé att vara kritisk eftersom marknaden inte är demokratisk.

Du får kritisera vem du vill. Betyder dock inte att kritiken automatisk är berättigad. Den kan vara både orelevant och direkt felaktig eller som i de flesta fall i denna tråden, helt uppbyggd kring rykten och spekulationer.

Den ursprungliga kommentaren handlar om att AMD uppenbarligen inte sysslar med välgörenhet (när det gäller verksamheten med deras datorprodukter) och att det därför underförstått blir väldigt löjligt att kritisera dem för att just det.