Inlägg

Inlägg som Veisseh har skrivit i forumet
Av Veisseh

Annonsen är avslutad

Av Veisseh

har en i5-10600k + 32gb ram + z490-P moderkort + Hyper 212 EVO jag vill bli av med för 2500kr + frakt, jag befinner mig i sthlm.

Av Veisseh

I5-10600k, Z790-P, HyperX 3600MHz 4x8gb

Ska uppgradera min dator och tänkte därför sälja vidare mina komponenter.

Aldrig överklockad CPU och fungerat felfritt. CPU + Mobo + 16GB ram införskaffat dec-2020 från netonnet, resterande 16GB införskaffat under våren-2023

Komponenterna är:

I5-10600k
https://www.inet.se/produkt/5303123/intel-core-i5-10600k-4-1-...

ASUS Prime Z490-P https://www.inet.se/produkt/1903192/asus-prime-z490-p

HyperX Fury 3600Mhz 4x8gb
https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/ram-minne/ddr4/h...

Har även en gammal hyper 212 evo fläkt på processorn som jag inte längre har nytta av.

Komponenterna ligger förmodligen i datorn tills lördag så jag kan tänka mig ha budgivning - både individuella produkter men även hela paketet, där jag föredrar paketförsäljning.

Läs hela annonsen här

Av Veisseh
Skrivet av Lexius:

Det är nåt som interferar med ditt ljud. Kan vara ett program eller hårdvara. Hoppas det fixar sig för det är viktigt att du kan säga Rush B cyka blyat i bra kvalite

Hur går jag tillväga för att felsöka då?

Av Veisseh

Mikrofon brusar enbart i CSGO

Tja allihopa, jag har ett rätt så unikt problem då jag kollade runt i olika trådar för att se om folk hade liknande problem men lyckades inte riktigt hitta något.

Mitt problem är att min mikrofon enbart brusar i CS:GO, min kompis säger att det låter som att jag har mobilen precis vid mikrofonen så det blir et statiskt ljud. Problemet är då att det enbart sker i CS:GO och inte i skype eller TS. Jag har testat ändra inställningarna i spelet men det verkar inte fungera. Vad kan mitt problem bero på?

Av Veisseh
Skrivet av -=Mr_B=-:

Det är det troligaste. Chansen för att grafikkortet ska ha klarat sig är liten, i stort sett obefintlig.
B!

Köpte ett nytt grafikkort idag och det funkade utan några problem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Veisseh
Skrivet av -=Mr_B=-:

På nyare moderkort sitter det oftast en strömbrytare för att nolla BIOS, annars är det en jumper. Titta i manualen till ditt moderkort.

Och är resten av grejerna OK kan du köra på Intels integrerade grafik, men den är inte direkt något "wow" att spela på, om man säger så...
B!

Gjorde detta nu och fick en bild på skärmen.. Vilket antagligen betyder att grafikkortet är sönder och måste ersättas. Ellerhur?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Veisseh
Skrivet av panpo98:

@Veisseh: Minst 1 vecka ska man låta den torka efter att man tagit isär datorn om man inte gör något mer för att få den att torka snabbare. Du förvärrade definitivt situationen genom att försöka starta med den igen och igen.

Skärmar spelar igen roll när man nollställer bios ordentligt för strömkabeln ska var utdragen. I ditt fall ska du inte ens blanda in skärmar (grafikkort) och Windows (diskar, DVD, USB minne, USB diskar mm).

Försök fundera om något annat kan blivit blött. Tex kablar till chassifläktar, SATA kablar, diskar, DVD, USB, mus, tangentbord mm som inte ens behövs så länge man inte får bild. Sånt är också kända för att orsaka start fel, ingen bild, död dator mm. Lättast är att ta bort allihopa och sen nollställa bios.

Vad skulle jag kunna göra för att få allt att torka snabbare? Och 1 vecka låter lite väl långt?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Veisseh
Skrivet av -=Mr_B=-:

"Troligtvis" är grafikkortet skrot.
Har du tur, är resten av hårdvaran opåverkad. Enklaste testet är att plocka ut grafikkortet, och starta datorn med moderkortsutgången ansluten. Du kan behöva göra en BIOS reset för att få aktiverat utgången, eftersom du inte ser till att välja den som primäralternativet i BIOS.

Men visst kan du vänta till i morgon och testa om grafikkortet fungerar bättre då. Oddsen för att det ska skada något som inte redan skadats är små, så lycka till.
B!

Okej, och hur gör jag en BIOS-reset utan tillgång till skärmar? Och det betyder alltså att jag måste köpa ett nytt grafikkort?

Av Veisseh

Vatten på grafikkortets HDMI- och DVI-portar

Hej,

Idag gjorde jag något väldigt dumt och råkade spilla cirka 50ml vatten över mitt skrivbord som spillde ner rätt in i grafikkortet och på mitt grafikkorts grafikportar. När det hände blev skärmen röd och svart och sedan släcktes allt ner. Jag drog genast ut båda kontakter(har två skärmar) och lät det torka direkt. Tog sedan ut grafikkortet ur datorn och lät den vila i ett tag. Kopplade in grafikkortet 30 minuter efter och det funkade inte. Bara för att testa ifall att kablarna pajjat drog jag ut dem och testade båda med min laptop och de båda funkade utan några problem. Kom sedan på ännu ett sätt att testa vad problemet var så drog sedan ut grafikkortet igen och kopplade in HDMI till moderkortets portar för att se ifall Intel Graphics gav någon grafik. Det gjorde den inte heller. Bara för att klargöra så funkar allting perfekt i burken. Alla mina fläktar funkar perfekt. Grafikkortets lampa lyser, moderkortets lampa lyser, så jag vet inte riktigt vad problemet kan vara. Ännu en gång cirka 3h senare testade jag med grafikkortet igen och det gav inget resultat. Jag har ingen aning om vad jag gör hädanefter. Kan datorn "torka" till morgonen och se ifall det funkar? Ifall det inte funkar vad är mitt nästa steg? Fixa nytt moderkort eller fixa nytt grafikkort?

Tacksam för all hjälp jag kan få!

Veisseh

Av Veisseh

Nybyggd dator - ljudet i hörlurar hoppar vänster/höger

Tja allihopa!

Byggde en dator åt min kompis och allt fungerade perfekt ända tills vi kopplade in hörlurarna i denna.
Han hör bara ljud från ena hörluren och ibland kan ljudet hoppa från att höras i vänster hörlur till höger hörlur.

Detta är hans moderkort:
https://www.netonnet.se/art/komponenter/moderkort/intelsocket...

Vi har gjort väldigt mycket. Laddat ner alla drivrutiner, testat att dra ut den och använda baksidans jack istället, testat själva hörluren i mobilen och sett att den fungerar, använt ett annat par hörlurar, öppnat upp burken och sett till så att HD-Audio sladden till frontpanelen inte störs eller dras. För att vidare berätta har han testat Realteks manager och testat 7.1 surround där han bara hör ljud i de två första högra.
Gången då ljudet hoppar är när man har en hörlur i bakpanelen halvvägs in och en hela vägen inne och då brukar den som är hela vägen inne hoppa från vänster till höger.

Till sist så funkar det på både vänster och höger när han håller den så att den är halvvägs inne i jacket.

Vad kan problemet vara?

Av Veisseh

Kompatabilitet mellan moderkort och RAM

Av Veisseh
Skrivet av AdanBarbarus:

8 GB ram och ett 500 watts nätagg!

Kör på Nvidia då, drar mindre på nätaggregatet, här har du prestandaindex med r9 280x som 100index

samtidigt visar r9 280x här hur mycket fps den har på bf 4:

där har den standard på 55.

Om jag var du skulle jag ta 970an för att också spara på 7000, den räcker gott och väl, om du känner att du vill spendera för pengar inte är ett så stort problem, kör på 980an.

Av Veisseh
Skrivet av sweaxeldotcom:

Oj missclick, det är fixat nu

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7776043/2015-03-06

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/7776043/2015-03-06

Detta skulle jag ta.

Av Veisseh
Skrivet av sweaxeldotcom:

Är detta en bra build eller borde jag ändra på något? Priset ska som sagt helst ligga runt 8000http://www.inet.se/kundvagn/visa/7774714/2015-03-06

Två nätaggregat?

Av Veisseh
Skrivet av AdanBarbarus:

Jag måste inte använda varenda krona, utan det är mer eller mindre så mycket pengar jag har tillgängligt.

Finns det något kort du skulle kunna rekommendera? Så länge jag kan köra spelen jag skrev upp, så är jag nöjd!

Vad har du för nätaggregat? hur mycket RAM har du? kan ju rekommendera gtx 970, annars gtx 980 om du känner att du vill spendera pengar, det är dock inte nödvändigt.

Av Veisseh
Skrivet av DiDDi:

Den listan med 290 ser riktigt saftig ut för mina krav, värt att gå för den? Behöver jag köpa med extra kablar , monteringsutrustning?

Kan man inte skala av lite kostnad på CPUn?

Du skulle kunna skala av lite, men det skulle bli kanske 300-400kr billigare och jag tycker det är värt att gå för 4690an då. När jag köpte en ny dator(3 månader sen) köpte jag i5 4440 men det var för den var på rabbat under januarirean för 1500kr, alltså 800kr mindre än i5 4690k. När det är en sån liten prisskillnad på 300-400kr och du ska köpa en helt ny dator tycker jag absolut att du ska lägga ner lite mer för 4690an.

Av Veisseh
Skrivet av AdanBarbarus:

Tjena,

Jag behöver tips på vilka delar jag borde köpa till min dator, planen är att uppgradera den för att kunna spela The Witcher 3 och Batman: Arkham Knight.

Jag behöver tips på alla typer av delar förutom hårddisk och SSD.

Budgeten ligger på 10 000kr.

Tack i förhand!

Specifikationer (Just nu):
Processor: Intel Quad-Core i5-2550K
Hastighet: 3,4Ghz - 3.8Ghz (Turbo)

Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 760
Dedikerat Minne: 2.0 GB
Totala Minne: 3.9 GB

Ram: 8GB 1600Mz

Din processor är absolut inte dålig och borde absolut inte bytas ut. Däremot tycker jag du borde byta ut ditt grafikkort. En budget på 10 000kr för ett grafikkort och en SSD är dock jävligt hög, jag vet inte riktigt vad du vill byta ut bortsett från de delarna.

Av Veisseh
Skrivet av DiDDi:

Ny dator för ~10k

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7771262/2015-03-05

Vad kan ändras/skalas ner lite på kostnadssidan?

Om du köper allt från olika sidor kommer du kunna spara massor av pengar. Ett exempel är här:

http://www.netonnet.se/art/dator/komponenter/harddisk/ssd-/sa...

Denna är 200kr billigare än inet: http://www.inet.se/kundvagn/visa/7771406/2015-03-05

http://www.inet.se/files/img/tiny/forum-divider.png

http://www.inet.se/kundvagn/bild/7771406/2015-03-05

Ditt moderkort är inte jätte nödvändigt att ha på en budget på 10 000;-, jag tycker det är bättre att ha bra grafikkort/processor istället för ett bra moderkort.

Av Veisseh
Skrivet av hgbf:

Hej. Jag funderar på att köpa en ny dator nu när Inet har gratis montering med asus. Taket är 14000kr. Jag ska inte överklocka. Här är vad jag har kommit fram till

Var gärna kritisk. Den stora frågan jag har är om nät-agget räcker?

Tack på förhand!

Tänker du köra SLI i framtiden?

Skulle nog tagit detta nätagg om du inte ska: http://www.inet.se/produkt/6909983/fractal-design-integra-m-5...

Och detta om du ska: http://www.inet.se/produkt/6909975/evga-supernova-g2-750w-80-...