Inlägg

Inlägg som elBenko har skrivit i forumet
Av elBenko

Caselabs kursade 2018, så det kan bli problem att hitta deras produkter. Bra chassin dock, väldigt high end, stryktåliga och framförallt designade med vattenkylning i åtanke.

Löstagbara moderkortsplåtar och gångjärn i dörrarna är sånt man inte ser mycket av idag, åtminstone inte på konsumentchassin. Lite mer vanligt förekommande på serverchassin.

Av elBenko
Skrivet av tonuz:

Intressant teori, jag har också tänkt i dom banorna. Men tyvärr inte hittat någon felande länk, (som mitt öga kan upptäcka dvs). Men även med ett sprillans nytt mobo, så blev det ju ingen skillnad. Även trots att jag bytt chassi, med helt nya interna kablar från chassit. Vägrar ju även att bota utanför chassit

Ah ja, kom på att du hade införskaffat helt nya komponenter som ger samma fel. Väldigt märkligt problem.

Det nya nätagget kan ju som många nämnt vara dead on arrival. Även om sannolikheten för detta ofta är väldigt låg.
Och du har lyckats få igång en uppsättning komponenter på gamla nätdelen vid något tillfälle.

Är där någon komponent som inte blivit utbytt? Jag tänker t.ex. grafikkortet.
Vet att du har provat köra utan grafikkort och det är stendött, tycker man borde fått åtminstone fan-spin några sekunder utan gpu även när man saknar igpu.

När du körde papercliptestet på corsair-nätdelen, hade du några chassiefläktar kopplade på den då?

Av elBenko

Definitivt en long shot här, men har du testat byta strömkabel? dvs den som går mellan eluttaget och psu. Möjligt att den glappar/har dålig kontakt kanske, och eventuellt då får ännu sämre kontakt i nya nätagget.

(Jag förutsätter att du anslutit corsair-agget korrekt internt och alla anslutningar sitter ordentligt, annars brukar det vara en vanlig orsak när mobo inte går igång)

I övrigt tror jag du har någon udda kortslutning på moderkortet som din gamla psu inte har skyddskrets mot och försöker dra igång ändå, men sen lägger av efter en tid. Medan corsair-agget troligtvis har en skyddskrets som löser ut direkt du försöker boota. Men det är givetvis bara en teori. Värt att kolla om du har någon usb-port som ser udda ut invändigt.

Av elBenko
Skrivet av Sweedland:

Ja, sidan har knappar som skapar dessa submits och som utför "jobb" på datorn (som har webservern). En applikation skriven i C konsumerar eventsen och ger tillbaka data till sidan helt enkelt genom att php:n läser filer med data och gör ett echo. Har en ramdisk som innehåller ev. datautbyte.
Nåt mer avancerat än det är det inte. Det räcker. Så slipper jag JS så är jag glad.

Så länge datan inte behöver presenteras on-the-fly (dvs laddas in på stört utan sidbyte på webbservern) så klarar du dig utmärkt utan javascript.

Av elBenko

Slår ett slag med spaden för Shovel Knight + DLC, ett fantastiskt kul plattformspel inspirerat av många av de bästa titlarna släppta för NES.

Precis lagom utmanande, lagom mycket innehåll (speciellt med tanke på DLC), fint presenterat i 8 bitar, grym musik i 8 bitar, snabb responsiv spelkänsla med möjlighet att göra en hel del tricks när man väl bemästrat styrningen och låst upp några av de skills och items man kan samla på sig.

Helt klart värt pengarna om man har en nostalgisk förkärlek till den lilla grå lådan från 80-talet.

Av elBenko

@rosakaktus: Absolut kan det vara en ledtråd, men vet inte riktigt var man ska börja felsöka. Därför jag föreslog firmwareuppdatering på routern, kanske är så att den skickar skumma kommandon eller skickar data på ett vis som får ditt intel-kort att flippa ut. Alternativt att intels drivare är buggiga (vilket definitivt inte vore första gången).

Av elBenko

Har du provat med att enbart ha en disk inkopplad åt gången? Jag tänker att om en eller flera av diskarna fått kortslutning så kanske den/de fryser sata-kontrollern när den försöker initiera diskarna.

Sen kan det vara värt att köra en fysisk inspektion av alla diskar för att se om någon har bränd kontakt, eller luktar lite bränt.

Har du en sata till usb-adapter/docka till hands kan du testa diskarna på en annan dator för att utesluta om det är diskarna eller moderkortet som strular. Vet inte om jag hade vågat köra dem direkt på satakontrollern i en fungerande burk, med risk för att någon av dem är defekt efter nätdelshaveriet, eller kanske rent av orsakat haveriet.

Av elBenko

Mest troligt drivrutinerna för intel-kortet som är problemet. Kan dock vara värt att uppdatera firmware på routern om det inte blivit gjort på länge. Routern kanske skickar något som får drivarna för intel-kortet att krascha.

Annars får du väl reklamera kortet som hasenfrasen föreslår, inte omöjligt du fått ett måndagsexemplar.

Btw, du "slaktar" din potentiella throughput på 5ghz-bandet om du låser kortet eller routern vid 20mhz kanalbredd, så det förklarar kanske (åtminstone delvis) varför du upplever dåliga hastigheter.

Av elBenko

Ok, hjälper det inte att slå av HPET, eller om det redan är inaktiverat så se om det finns nyare drivare att hämta till nätverkskortet. Värt ett försök iaf.

Av elBenko

Windows helt uppdaterat, eller sitter du på en äldre version?
HPET inaktiverat i bios?

Eftersom du kör via antingen usb eller hdmi så är det ganska säkert inte drivarna till det integrerade ljudkort som är problemet, och eftersom både hdmi och usb strular så är det nog inte usb-drivarna heller. Två annars rätt vanliga möjliga felkällor.
Ett annat möjligt problem är droppade frames pga. packet loss i nätverket, nu verkar du sitta på bra lina hastighetsmässigt, men man kan alltid få problem pga. taskig router, problem med nätverkskabel/kontakter, drivrutinerna till nätverkskortet. Värt att kolla upp om inget annat funkar.

Men börja med att kolla så HPET (high precision event timer) är inaktiverat i bios. Och kör du en äldre build av windows så är det värt att uppdatera den till senaste.

Av elBenko

Plus direkt på oldschool zalmanfläkt Migge Snyggt!

Av elBenko

@Dracc: UV och värme sätter igång reaktionen, det är även dessa två variablerna som sätter igång själva gulningsprocessen (som vad jag har förstått är en form av oxidering) i ABS-plasten.

Väteperoxiden används för blekning, UV och värme aktiverar reaktionen. Och i fallet med många av retrobright-recepten där ute så använder man även någon form av blekningsaktivator (TAED) för att påskynda processen.

Av elBenko

Kör du väldigt tunga effect chains på dina kanaler så är intel fortfarande det (marginellt) bättre valet, pga. hur en DAW balanserar lasten på processorn samt bättre ipc och högre klockfrekvens på intels processorer.

Den högre flertrådade prestandan man kan hämta ut ur 3900X ger dig bättre prestanda på kanal-basis, DAW'en i sin helhet arbetar således flertrådat där varje kanal läggs på en processortråd, men de individuella kanalerna och alla pluggar och effekter man lägger på dem har traditionellt alltid arbetat enkeltrådat.

Så 3900X hade nog varit bättre valet för projekt med en jäkla massa kanaler men där varje kanal har lite färre vst-pluggar / effekter, och vice versa 9900K det bättre valet för projekt med lite färre kanaler men där varje kanal har tyngre plugins och effect chains.

Generellt känns det som att oavsett vilket du väljer att köra med så kommer du bli nöjd och det kommer hålla bra mycket längre än 2 år, så kör på den mest tilltalande plattformen för dig (och plånboken).

Av elBenko

Funkar för mig att helt enkelt bara duplicera raden för internet explorer, samtliga öppnar ett eget fönster med standard startsida.

Körde med 3 rader :
START "iexplore.exe" "%ProgramFiles%\Internet Explorer\iexplore.exe"

Vill du att de ska gå till specifika sidor kan du lägga till adressen efter sökvägen:

START "iexplore.exe" "%ProgramFiles%\Internet Explorer\iexplore.exe" http://www.sweclockers.com

Av elBenko

if (bottles[i] == null) { addSoda--; //eftersom val 1 är läsk 1, men i vektor 0 bottles[i] = myList[addSoda]; //HÄR KRASCHAR DET break; }

Som nämns tidigare så krashar det då myList inte har några element än.

public void sodasList() { myList.Add(new Soda("Ramlösa", "Mineralvatten", 5.90)); myList.Add(new Soda("Coca-Cola", "Läsk", 6.90)); myList.Add(new Soda("Coca-Cola Zero", "Läsk", 6.90)); myList.Add(new Soda("Sprite", "Läsk", 6.90)); myList.Add(new Soda("Fanta", "Läsk", 6.90)); myList.Add(new Soda("Dr. Pepper", "Läsk", 6.90)); myList.Add(new Soda("Mountain Dew", "Läsk", 6.90)); myList.Add(new Soda("Red Bull", "Energidryck", 7.90)); }

Denna metod körs inte någonstans vad jag kan se. Vilket kan förklara varför du får det felet du får.
Prova gör om denna metod till en konstruktormetod.

https://docs.microsoft.com/en-us/dotnet/csharp/programming-gu...

Av elBenko

Som säljare får du givetvis sätta vilket pris du vill, men det är "lite" skillnad på begagnatmarknaden och fyndhörnan i en butik. Om alla hade baserat uppskattade andrahandsvärden på vad en butik tar betalt i fyndhörnan så hade ingen köpt begagnade prylar, någonsin.

Förresten, lämnar du garanti på kortet också? Som Inet gör på samtliga artiklar de säljer i fyndhörnan.

Just asking

Av elBenko
Skrivet av Mushroomcar:

Ahh! Smart bild, tack!

Fick denna kabel (med 2 ringar) som respons när jag mejlade 4sound.se https://www.4sound.se/tilbehor/kablar/supreme-lcxm2 Denna ser ut att uppfylla kraven! Verkar kallas stereotele till xlr, 2 meter, läst att väldigt långa kablar kan ge störningar i signal eller liknande också.

Jepp, ser bra ut.

Stämmer, ju längre kablage ju mer signalförlust och risk för brus får man, så man ska alltid köra så korta kablar man kan för den setup'en man vill köra.

Monitorerna ska helst stå placerade i en liksidig triangel för bästa stereobild vid lyssningspositionen.
Så samma avstånd mellan högtalarna som det är mellan lyssningsposition och varje respektive högtalare. Sen får man mäta lite längd på kablarna efter detta beroende på var man vill placera sitt interface.
Kör samma längd på båda kablarna även om du t.ex. placerar ditt interface väldigt nära ena högtalaren, så att du får samma impedans i kablarna (spelar dock mer roll om man kör väldigt långa kablar).

Av elBenko
Skrivet av Mushroomcar:

Aha, såg tele överallt men antog att det var något helt annat! Mejla butiker var en bra tanke! Rörande ljudkort, kanske 2i2 är bäst ändå, hmm då man trots allt för allt i den som krävs, får fundera lite över de olika alternativen, men nu vet jag allt jag behöver veta tack vare din hjälp! Tusen tack! :):)

Jepp, teleplugg är väldigt vanligt för instrument, gitarrer, syntar osv. Men notera att de oftast säljs i mono-utförande (enbart en svart plastring på pluggen, det man kallar TS utomlands), vilket innebär att de inte kan bära en balanserad signal. Du behöver pluggar med två plastringar, dvs TRS. Se bild nedan

https://d2r1vs3d9006ap.cloudfront.net/s3_images/1227337/TRSvsTSc...

Lycka till med köpet!

Av elBenko

Webbservern, oavsett om det är apache, iis, nginx etc, måste ju givetvis öppna en port oavsett om du sitter lokalt eller ut mot nätet. Du får väl konfigurera apache att enbart lyssna på localhost (127.0.0.1).

Fortsätt köra på WAMP, och ställ in din webbserver korrekt

Om du tycker de är sega med att komma ut med uppdateringar så är där ju inget som stoppar dig från att uppdatera php manuellt. Eller till och med sätta upp hela webbserver/databas/php-trifektan manuellt för den delen, så har du mer kontroll över varje komponent.

Av elBenko
Skrivet av Mushroomcar:

Ok, så alltid balanserade kablar, och förlåt om jag är trög, men menar du med detta att 2i2 endast tar TRS och att jag sedan sätter in en TRS eller XLR i andra änden i högtalaren? Hade svårt att hitta vilken kontakt 2i2 hade haha.

Oavsett om jag tar rokkit eller någon annan högtalare så blir det 2i2 och balanserade kablar då detta ljudkort och kablar inte skiljer så mycket i pris från solo! Vinklad trs > trs känns nog bäst med det begränsade utrymmet bakom datorbordet! Tack för all hjälp och länkar! Du råkar inte ha en länk till en kabel i en svensk butik, så man slipper frakten på 100kr? ^^

En kort fråga bara, finns det billigare lika bra ljudkort som tar xlr/trs och har headset ingång, men som inte har de andra ingångarna gitarr och mikrofon (därmed lite billigare)? Kommer inte använda dem ingångarna nämligen. När jag kollade på prisjakt såg mycket ut att ligga på samma nivå och dyrare än 2i2, så kanske inte finns?

Precis, det är TRS-kontakter (kallas ofta "tele" här i sverige) för monitorerna på 2i2. Kunde faktiskt inte hitta någon balanserad rak trs->vinklad trs i någon svensk butik, kollade emusic, djservice och 4sound. Men i värsta fall så får du väl köra på balanserad trs->xlr, vilket alla butiker har hemma i alla möjliga längder - maila butiken du köper högtalarna från och be om hjälp att få med rätt kablar om du känner dig osäker.

Efter en snabb titt hittar jag bara ett interface som har balanserade utgångar till billigare peng, men det har i stället 4(!) ingångar framtill för mic/instrument. Kan dock inte uttala mig huruvida behringers interface är bra.
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?e=3012974

Kan du tänka dig att skippa balanserade utgångar och inte bryr dig om preampen på mikrofoningången så har ju behringer även denna
https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=2270157
Visserligen 48khz max, men som sovrumsproducent klarar man sig bra med 48khz på interfacet, jag kör själv aldrig högre på mitt focusrite trots att det löser betydligt högre.