Inlägg

Inlägg som MexxII har skrivit i forumet
Av MexxII

Just designmässigt så är väl Nothing Phone 2 inget utstående alls. Ser lite ut som en iPhone fast med android under huven, inget negativt med det men inget att hylla heller. Tyvärr så var hårdvaran för klen för priset för att det för första gången skulle generera ett köp av en Android.

Jag påstår att användarvänligheten är en stor del av varför man väljer äpplet och man vet vad man får.

Av MexxII
Skrivet av Herr Kantarell:

Kan vara värt att använda köparskydd (som kostar extra) när det rör sig om stora pengar.

Skrivet av fetklock:

Hur funkar det där egentligen? Blir det inte exakt samma problem som konstaterats i tråden, oavsett? Jag försökte nyligen kolla upp detta när jag var intresserad av beg. 3090 kort från Blocket och Tradera.

Men om jag får en tegelsten i paketet och klagar hos Blocket/Tradera, och säljaren säger att det är jag som hittar på, då är man ju tillbaka till ruta noll. Jag fattar inte hur Köparskyddet skulle funka i det fallet, skulle Blocket/Tradera gå in och betala tillbaka pengarna till alla köpare som får tegelstenar, eller det omvända (en ohederlig köpare skulle kunna få dem att blockera utbetalningen av pengarna till säljaren trots att hen fått sin produkt).

Enda sättet det kan fungera helt säkert på är om *både* pengarna och produkten passerar escrow-tjänsten som kollar att allt stämmer innan de skickar vidare paketet och pengarna...

Jag försökte kolla villkoren i Blockets sån här försäkring ("Blocketpaket") och hittade inte villkor för det någonstans faktiskt, det står inte hur processen är förutom att "Vi kommer emaila både säljare och köpare och försöka hitta en lösning".

Just Traderas implementation av köpskydd är något väldigt tråkigt och dåligt. Om jag inte missminner mig så ingår inte något som helst köpskydd utan det kommer upp efter man har vunnit annonsen och blir en extra avgift från det man faktiskt budat. Personligen tycker jag att det antingen ska vara varning när man lägger budet att köpskydd är extra 5%. Däremot så har jag handlat genom Blocket på sistone och har tyckt att det varit supersmidigt och bra implementerad med deras köpskydd. Står klart och tydligt när man lägger ett bud vad det är man kommer betala för och sedan har man 1vecka(?) ifrån att det är uthämtat för att kolla så att allt fungerar innan pengarna sätts in på säljarens konto om jag uppfattat det rätt.

Av MexxII
Skrivet av Nozomi:

Som Svive menar du? Jag tror inte det går så bra för dem heller.

Är Svive något att ha ens? Har aldrig testat men känns som att det är samma som andra butikers egna märken. Känns oftast vettigast att lägga lite extra för ett ordentligt märke. Håller egna märkena i nivå med Deltaco typ.

Av MexxII

Missade helt att det var kl10:00 som rean startade. Är nog inte den enda som gärna ser påfyllning av 7800x3d, 4080 och gärna ett passande moderkort 🥲

Av MexxII
Nytt bud: 22 500 kr Hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av MexxII
Nytt bud: 21 000 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av MexxII

7800x3D, gärna i kombination med moderkort och RAM!

Av MexxII

9500kr + frakt för allt utom 2x32gb stickorna

Av MexxII

8800kr + frakt för CPU, MB och 2x16gb

Av MexxII

8200kr + frakt för CPU, MB och 2x16gb

Av MexxII

Är det för moderkort och modell på minnen parat med 7800X3D?

Av MexxII

Inleder med ett bud på 6000kr och upphämtning.

Av MexxII
Skrivet av joantanstrand:

Älskar min Logitech PRO X Superlight på 63g. Känner dock inte att jag är i behov av ännu lättare...

Det faller nog mer på att du inte är behov av en ny mus helt enkelt. Att Superlight inte var något lättare, polling rate på 1000 fortfarande men framförallt att passformen inte riktigt är min smak gjorde att jag då valde huvudkonkurrenten.

Skrivet av Extrapaj:

Du kan vara lugn, de kommer inte släppa en lättare version. Runt 60g är i princip den perfekta vikten. Hört många FPS spelare säga att det känns fel när man kommer ner alldeles för lågt i vikt (jag håller med). Låg vikt är bättre, men för låg så får du andra problem i stället, speciellt med en så dålig form som GPX som knappt går att greppa. Lägre vikt är en trend atm, precis som DPI var förr, där högre siffra kunde marknadsföras som bättre så marknadsförs nu lägre vikt som bättre. Men samma grej där, bör finnas en balans.

Som jag förstått så säljer GPX fortfarande som smör, den har allt som "behövs", har fortfarande bäst batteritid osv. Att Logitech plötsligt skulle släppa en ny version med väldigt nischade funktioner som i princip inte gör någon större skillnad (förutom drar slut på batteriet otroligt mycket fortare (8khz polling) ) ser jag som väldigt otroligt. Det vore att skjuta sig själv i foten.

8KHz Polling rate får vissa spelmotorer att balla ur totalt men man kan alltid kompensera och köra 4khz istället om man vill det.

Hade gärna sett att Logitech ändå behåller Superlight och låter Hyperlight samexistera för de som inte vill ha extra funktionerna och således slipper finansiera det

Av MexxII

Passar på att posta de senaste köpen i en och samma bild! Om det vankas en regnig sommar så är man redo!✌️

Av MexxII

Okej, stort lycka till i sådana fall! Ungefär halva priset mot vad en ny kostar när den reas ut, men förstår!

Av MexxII

Hur länge tänkte du låta annonsen ligga kvar?

Av MexxII

5000kr och upphämtning

Av MexxII

Inleder med ett bud på 3000kr och upphämtning

Av MexxII
Skrivet av martengooz:

Jag förstår inte vad som är konsigt? Är det att säljaren använt citattecken? För det ser ju ut att vara ett RTC 3070 kort på bilden iaf, och det är vad som står i beskrivningen.

Ja. Varför använda citattecknen överhuvudtaget? I det här fallet ger det mig en känsla av att det typ är ett RTX 3070 prestandamässigt eller att det skulle vara en Kinaimport så det är ett uppskruvat 1660 eller vad det var som flashades så det stod u GPU-z att det var något helt annat.

Av MexxII

https://www.blocket.se/annons/goteborg/speldator_gaming_dator...

Speldator Gaming Dator med "RTX 3070" och "Ryzen 5 5600x"

Otrolig titel ändå! Hur denne använder kaninöronen får kineserna på Aliexpress att häpna.

"RTX 3070" är ju inte samma sak som RTX 3070 i min bok. Vet inte om det är så att säljaren inte riktigt vet hur tags funkar eller vad det kan tänkas bero på.