Inlägg

Inlägg som MexxII har skrivit i forumet
Av MexxII
Skrivet av Thomaseron:

Jag ser inte direkt hur det blir förvirrande. Tror mer Nvidia vill utöva makt...
Alternativ namnstandard är väl annars B (Basic) och E (Enhanced).
Annars gillar jag Ballistic som någon skrev tidigare.

Ett problem med det är ju att Basic känns ju inte direkt sexigt att köpa.

Skrivet av Joppis:

Hehe, nej det ser typ "billigt" ut. Tacka vet jag gamla tillägget Ultra. Där kan vi ju göra en telefonjämförelse som är legit.

Gefore 5950 Ultra (2003)
Samsung S23 Ultra (2023)

Annars så kan man kolla på Samsung som säljer 2olika telefoner med helt olika kretsar och kallar det för samma, Exynos vs Snapdragon.

Ultra/Pro/Max whatever it is, det ska vara logiskt och enkelt att förstå. Nu var det ett tag sen men ska ju inte heller glömma GTX1060 3gb vs 6gb var väl markanta skillnader i prestanda, utöver det redan nämna 3080-debaklet.

Av MexxII
Nytt bud: 4 000 kr Skärmen
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av MexxII

Ingen dålig dator men som sagt vad är det för beskrivning?
"Testkör den innan du köper för att verkligen uppleva kraften som den här maskinen besitter. Oavsett om du spelar på en 49-tumsskärm eller något mindre, kan den här speldatorn hantera allt med lätthet. "

Cringe. Sen vad har storleken på skärmen med något som helst att göra? Gemene man förstår kanske inte vad som är skillnad på upplösning och vad som är ytan på skärmen.

Av MexxII
Nytt bud: 3 000 kr Börjar med 3000kr för skärmen
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av MexxII
Skrivet av Chibariku:

Jag hade köpt en 90graders kontakt. Finns färdiga att köpa, se till att det är till rätt nättagg bara

12VHPWR connector är ju alltid en 12VHPWR connector på den sidan så det spelar ju ingen som helst roll

Av MexxII

Ändå förvånande att ingen har verkar ha nämnt Pitbull än så länge. Otroliga festbangers på den karln.

Av MexxII

https://img.tradera.net/images/162/505747162_6d71f72f-3c1c-465d-...

RAM-minne. Mycket intressant aktion av Sellpy. Ser så mycket reklam på just dom och sen ser man sånt här skit....

https://www.tradera.com/item/302612/565840194/ram-minne

Av MexxII
Skrivet av Felixark:

Tror han syftar på att de som köper en CPU i denna prestanda klassen inte spelar 1080p utan 1440p eller 4k.

Det kan jag däremot förstå men inte det han skrev. Visserligen så är det väl en väldigt stor drös, mig inkluderad som sitter med äldre generationer och ska snart uppgradera hela riggen. Då är dessa CPUer högst intressanta så kanske man klarar 5-6år till nästa.

Det som känns föga förvånande är prestandan som ändå 7800X3D verkar ha trots att turbofreq är desto lägre gentemot 7900X3D.

Av MexxII
Skrivet av pytonOrm:

haha bara 1080p gaming ? LOL dom flesta spelar 1440p eller 4K eller 8K vill vi se hur bra processorn är för och presterar.

Dom flesta? I vilken värld lever du i? Absolut att dom som sitter på senaste hårdvaran sitter på 1440p+ men majoriteten av alla spelare sitter fortfarande på 1080p. "Ynka" 64,6% av Steams användare 2023 februari hade 1080p som resolution men men

Av MexxII
Skrivet av AxxT:

Blev det ett par original?

Stämmer bra det! Sneglat innan lite på Dekoni om man skulle röra något annat!

Av MexxII
Skrivet av weenan:

Ett tips är att hålla utkik på Sennheisers Outlet för "Refurbished".
Dom har gratis frakt och fri retur 30 dagar.
Klarna finns som betalningsalternativ och snabb frakt från Tyskland.

660S dyker upp ibland för 3100 kr.
560S finns i lager nu för 1140 kr.

Tack för påminnelsen om att kolla in shoppen! Har varit på jakt efter nya ear pads till mina 660S ett bra tag, men glömmer bort det till och från och sen när jag väl har kollat så har passande ear padsen varit out of stock, men också för snål för att köpa via thomann

Men nu så, nya pads på väg och att spara 200kr på en vara på 350-550kr känns fint!

Av MexxII
Skrivet av anon132576:

Har du några faktiska data på att det faktiskt är en skillnad i mängden loot?

Har faktiskt inte det men det är definitivt min bild utav det. Det droppas mindre loot från varje boss som du dessutom tävlar med alla andra om. Inte nog med att rätt item ska droppa nu så måste du dessutom vinna rollen för det. Personal Loot hade Bad luck protection dessutom.

Skrivet av anon132576:

Har även kört senaste raiden på LFR, och den är...galen. Riktigt riktigt galen. Unika bossfajter och skojiga omgivningar (gillade själv inte Nathria, färgschemat var så extremt monotont), men extremt komplexa många av dem. Svårt för LFR-spelare att klara av.

Kan nog räkna gångerna som jag klivit in i LFR på 2 händer. LFR är inget man vill sätta foten i.

Skrivet av anon132576:

Om du med "återanvänder" menar timewalking så är det rätt schysst. Senaste inkarnationen av timewalking strösslar loot för övrigt samt är tämligen skitlätt, så man kan snabbt få ett gäng okej loot + en bra lila loot till en ny alt den vecka som timewalk är igång.

Det jag menar med återanvänder är detta Dragonflight Season 1 Mythic+ Dungeon Pool:

  • Ruby Life Pools (Dragonflight)

  • Algeth'ar Academy (Dragonflight)

  • The Azure Vault (Dragonflight)

  • The Nokhud Offensive (Dragonflight)

  • Halls of Valor (Legion)

  • Court of Stars (Legion)

  • Shadowmoon Burial Grounds (Warlords of Draenor)

  • Temple of the Jade Serpent (Mists of Pandaria)

Timewalking annars är ju skit detsamma, superlätt och kul att få återspela gammalt content, men spelar det endast när det varit weekly att gör 4 Timewalking Dungeons och få random drop på XXX item level.

Skrivet av anon132576:

Tveksamt att påstå att talentsystemet är "detsamma". Det är mer som det var före Pandaria, men uppdelat i två separata träd som du kanske sett (ett klass-träd som är i stort sett samma för alla specs, och ett spec-specifikt träd.) Man får en talentpoäng per level som kan läggas i ett träd, alternerandes mellan båda träden varje level. Man kan bestämma friare hur man vill sprida sina poäng, och man kan känna sig lite listig genom att strategiskt välja bort sånt man tycker är mindre viktigt för att kunna få råd med sånt man riktigt gillar. Förra systemet var ju ett av tre val, i typ sex, sju nivåer eller så. Nu kan man välja tre val på en nivå och två på en annan osv. Problemet är väl komplexiteten, man måste läsa massor av text och fan förstå hur allt funkar och hänger ihop för att kunna spela sin karaktär på en hög nivå. Var mycket enklare med ett av tre val...

Är också vääääldigt mycket nytt som tillkommit sedan förra talentsystemet; helt nya förmågor som inte funnits (präst får en ny förmåga kallad Mindgames till exempel som gör att en fiendes attacker helar målet och fiendens helningsspells orsakar skada istället under en tid) samt många nya interaktioner mellan procs och skills och sånt liknande hur de legendariska vapnen från Legion funkade. Typ kasta 4 Smite (senare utökat till ett flertal andra förmågor också), och din nästa Penance skjuter sju bollar istället för 4. Du får en annan ny förmåga som helar dina allierade, buffar all shadowskada du gör och förvandlar Penance och några andra spells till shadow i sju sekunder osv.

Många skitkul förmågor från förr är tillbaka igen, moonMoonMOON för boomkin, "kattkrafs-förmågan" vad den nu heter också från Legion är tillbaka, och både björn- och kattdruid får även den där roliga svärmen som helar allierade och skadar fiender och som kan dela på sig från Shadowlands. Flera andra klasser får även tillbaks diverse skoj från Legion och kanske även SL, jag har inte kollat alla klasser, det är så himla mycket talents. Huntars får tillbaks wind arrows från marksman-artifakten (och de är inte att leka med...snyter till skurkarna rejält). Survival får också tillbaks sin specialförmåga från deras Legion-artifakt, mm mm. Black Arrow är tillbaks, fast för marksman och med ett annat namn skumt nog, och med extra talentpoäng skjuter den FETT många wind arrows (15 st lol), 5 på huvudmålet och 10 till som kan träffa allt runtomkring.

Skulle säga talents själv, det är verkligen ett stort lyft överlag. UIt är det som intresserar mig absolut minst i DF, stör mig snarare på att de fuckat med det efter så många år måste jag säga.

Talentsen som är i klassträdet rör man knappast ens vad jag vet så det är basically samma hela tiden. Sedan i det Spec-specifika trädet så finns det jättemånga alternativ men i slutändan så är det bara några enstaka permutationer som är värda att gå.
1 för Single target, 1 för cleave och 2lite olika för AoE typ något sånt om ens det. Det är skönt att dom har lagt in presets iaf så det byts enklare mellan och att man numera kan specca om överallt, utan tome of tranquil mind eller vad det nu hette.

Skrivet av anon132576:

Åkej! lol Hatade själv corruptions med en intensitet som var svår att beskriva. Mycket för att man var tvungen att hoppa genom massa ringar för att kunna "tvätta bort" korruption från utrustning, var ju så lagom kul när man fick frätande tjära under fötterna och en galen add som kom störtandes och exploderade på en och en tickande superdot och ett onda ögat som ploppar upp ur backen och sågar i en med en svart laserstråle bara av att en enda smäll man fick triggade fyra korrumperade utrustningsbitar som droppat för en ny alt från content som släpptes före korruptionspatchen... Min munk dog flera gånger på grund av sån skit.

Nä, tyckte det konceptet var absolut botten i hela WoW någonsin. Man har tur och får bra utrustningsdrops som man sedan inte kan ta på sig för att korruptionssumman skjuter i taket om man gör det. Supersug typ fan! Bästa patchen som fanns var prepatch för shadowlands som tog bort all corruption på allting. lol

Exakt, det jag älskade! Det var mer att tänka på, det var mer stats och således mer haste. Det flöt på fortare och sen hur man hanterade då konsekvenserna från korruption alternativt att man hade mindre korruption på sig Gearingen har aldrig någonsin varit så intressant och samtidigt komplex som den var då! Sen var Blizzard i vanlig ordning att dom ska förstöra det på ett eller annat sätt iochmed att vendorn man kunde köpa korruptions av hade cykler av 0 anledning så det gällde att spara ihop och köpa det man ville ha när ens vecka kom.

Även ett item med stats som ens spec inte ville ha kunde bli bra tack vare corruptions.

Avslutade prenumerationen 2v innan Prepatch. För mig är spelet dött då i en period och bara en väntan på att nästa expansion ska släppas. Att då betala för att vara en betatestare, nej tack! Dom brukar ju vara duktiga och sätta lite fräna mounts vid sådana här dötider som prepatch är...

Skrivet av anon132576:

För att inte tala om alla muppar i PvP som sprang omkring med superkorrumperade prylar som oneshottade folk åt höger och vänster.

PvP är något jag aldrig kommer röra i WoW och det är som sagt ett helt annat spel och har en annan balansering än övriga WoW.

Skrivet av anon132576:

Skulle sagt att Warlords "förstörde" MM; i Panda kunde man ju röra sig medans man kastade aimed shot... Bästa marksman någonsin var Panda MM med Thunder King 5-bitars setbonusar tyckte jag rent personligen. Instant aimed shot proc, efteråt kasta en aimed till dubbelt så snabbt som normalt, och man kan springa omkring och undvika skit på backen hela tiden i en bossfight. Nuförtiden är det mer typ "marksman hunter turret goes brrrr", typ... lol

Aimed shot kasttid är lite väl lång. Suger när man inte kan få iväg en enda cast för att det kommer massa dödlig skit på backen från en boss, eller ständiga knockbacks, stun osv (eller både och! Hurra...)

Instant Aimed Shots proc är jag väl tämligen säker på att det finns i spec-trädet. Lock'nLoad hette den i legion, bfa och SL och kan inte tänka mig att dom har tagit bort den nu! Att kunna springa lite hur som helst är inget som är för MM skulle jag säga, är det det man söker så borde man hålla sig till BM. Att man då och då måste vara statiskt still som MM inger lite mer skillcap, måste planera mer hur man rör sig.

I Legion dessutom så fanns det något intressant som hette legendaries. Olika legendaries kunde ändra spelsättet, tex så var det ett item som gjorde att varannan Aimed Shot kan man springa och casta! Superintressant och använde på flertalet bossar! Medan de legendaries som var i SL var komplett trash. Fanns 1 val, spela med den. För att inte tala om covenants.... värsta skiten jag vet. Dessvärre är det något som lever kvar än då säkert alla klasser fått det som var Covenanttalents inbakade i de nya spec-specifika talentträdet istället )))

Aimed Shot i SL var rent av dålig feeling. För lite damage, var snarare så att man sköt papper ur ett sugrör var känslan. Dessutom spelade man då kring Rapid fire...

Av MexxII
Skrivet av anon132576:

Heroic dungeon som brôtas igenom på tio minuter har funnits sedan Lich King. Din kritik är bara ca 13 år gammal vid det här laget typ...

Som sagt, heroisk 5-mans är inte slutdestinationen längre vad gäller svårighetsgrad. Körde en del Mythic+ i Legion, kom upp till rank 11 och där tog det tvär stopp för mig. Brutalt jävla svårt blev det, helt övermäktigt. Inte som Stratholme i vaniljwow eller Shattered Halls heroic i Burning Crusade där man fick pulla asförsiktigt en grupp åt gången, köra CC på alla monster utom en, och sedan dricka mana efter i stort sett varenda pull. Här snackar vi skallen rätt i väggen typ.

Mechagon mythic var också fett överjävlig för vanliga casual-muppar som mig när den kom.

Mechagon Junkyard är nog min favoritdungeon i WoWs historia! Jisses vad roligt det var i late BfA! Vad som troligtvis är en väldigt unpopular opinion så toppade WoW i late BfA trots att det var pain in the ass med att få alla corruptions man ville ha så var det så jäkla kul! Så late expansion BfA sedan hade jag rateat Legion överlag som nästroligaste.

Mycket beror nog på dock att min klass var som roligast då. BfA var det BM hunter och i Legion var samme hunter speccad MM. Det gemensamma i dessa specs under dom perioderna var att det ändå var fast gameplay, BM fungerar isch på samma sätt idag men har inte längre så mycket stats som man hade tack vare corruptions. Det var sånt otroligt bra flow i båda speccsen. BfA förstörde MM hunter och i SL så lirade var den speccen lite tweakad men kändes slö och det är samma sak idag i DF..

Av MexxII

Varje gång det släpps en ny expansion så tänker man ändå att man ska ge spelet en chans, men nu till Dragonflight är första gången då jag hoppar en release. Jag spelade som allra mest i Legion och late BfA medan Shadowlands var rätt ljummet. M+ har varit det bästa som har hänt WoW! Jisses så kul det är att testa och se hur högt man klarar av. Det som däremot är ett väldigt tråkigt och lite av ett problem är det här med gearandet. I Legion var det bra att man kunde få bättre items när som helst och från vad som helst iochmed titanforging, men det var inget bra sätt för den delen heller. Det kändes inte bra.. Sen när det systemet togs bort till BfA så försvann då att när som helst skulle kunna få bra items utan det var endast i Mythic raid eller i Weekly M+ lådan och det känns bara förfärligt, får man fel stats på itemet så är det bara vänta en vecka igen...

Och för att inte glömma att det känns som att dom totalt fuckat loot systemet i DF. Till att börja med är det för lite loot som droppas och sen i kombination att man ska behöva needa/greeda på items när man spelar med randoms förjävligt. Personal loot var bättre, sen om guilder vill köra med master loot är inte mig emot men bring back personal loot.

Sen är det ett under hur Blizzard lyckades misslyckas så enormt med sista raiden i SL, medan Sire Denathrius kändes mäktig så är det 0 feeling i senaste raiden ifrån mitt tycke. Kanske beror det på att jag inte levlat och hört någon story men av att har kollat en del så ger det mig absolut inget spelsug alls. Det här med att dom återanvänder gamla dungeons är ju fine men ska jag betala 500kr för att spela samma gamla skit igen eller vad är det jag betalar för? 4 dungeons för 500kr )) Talents är ju detsamma som innan, men med annan layout... UIt är väl det stora men en annan har alltid använt ELVUI och Plater så det spelar absolut ingen roll.

Av MexxII

Satt i samma båt till releasedagen utav iPhone 14 Pro, då var det dags att efter alla om och men att uppgradera. Jag hade då fått nog av min då gamla och trogne iPhone 7 som inhandlades även den på dess releasedag! Sista månaden eller så så gick vibrationsmotorn amok, vet ej om det kan berodde på ett batteri som var för långt gånget eller om motorn börjat gett upp för telefonen vibration var omöjligt att inte notera, kan ha fått för mycket kräm och således gett ut vibrationer för 4 notiser med en gång.

En av sakerna som jag inte kunde undgå var att kameran på 7an var långt gången, eller ja, frontkameran och bakre kameran vid dåliga förutsättningar kändes rent av kvalitén dålig jämfört med nya telefoner. Det jag använder telefonen till mest förutom att ha igång spotify är att kommunicera genom snap. Sen kommer man aldrig direkt undan att batteritiden även på ett nytt batteri inte är superb heller.

När jag däremot letade efter vad som skulle bli min ersättare till 7an så var jag ytterst nära att gå över till det andra lägret för första gången någonsin. Alternativen är så många fler, Samsung själva har ju en uppsjö av modeller, för att inte glömma att deras modeller kan heta samma sak och ha olika kretsar i sig. Men det största faktorn var att android hade varit ett billigare alternativ (för stunden), jämfört med vad en sprillans ny iPhone skulle kosta.

  • Bra kamera

  • Snyggt utseende

  • 100Hz+

  • Bra CPU

  • 5G

Var väldigt sugen på en Nothing one som såg väldigt snygg och trevlig ut! Men sen föll den lite på att det är just android och vet lite osäkerheten där på CPU-sidan, medan jag vet att Apple är extremt duktiga på CPUer och går på gamla erfarenheten i hur länge min iPhone 7 har hållit sig vid liv och har alltid haft iPhone sen 2009... Operativssystemsstödet till gammal hårdvara är ju alltid ett frågetecken till Andrioder. Först ska Google släppa och sen ska företag X köra sina tweaks på det osv, medan Apple löser sitt.

Skrivet av Wittwang:

Till följd av detta är nu inte bara Apples septemberförlagda lanseringsevenemang presentationen av mina möjliga Iphone 7-ersättare. När jag på Apple-sidan inte får USB Type-C eller något vikbart är just Android kanske mer lockande än någonsin. Men när det oavsett flaggskepp handlar om priser en bra bit norr om 10 000 kronor är ändå det mest lockande att investera 300 kronor i ett nytt batteri och köra på med min gamla trotjänare en liten stund till.

Något som jag ej riktigt förstår är detta med USB Typ C som något försäljningsargument. Idag har jag endast en produkt men typ C och det är ett par trådlösa hörlurar och där det ingick 2 olika USB-kablar, C-C och en C-3a eller vad den "vanliga" kan tänkas vara uppe i. Om så telefonen jag har hade haft Typ C så hade jag hur som helst behövt en adapter för mina IEMs som kommer i alla möjliga analoga ändar så en adapter hade behövts i vilket fall som helst.

Av MexxII
Skrivet av mrnez:

Det blev till att byta ut CcwGTV. Skönt med Trådat också! Lite komiskt att HDMI-kabel inte ingår. 😂<Uppladdad bildlänk>

Älskar miljötänket utan dess like *not*. Dessvärre har väl redan bl.a. Samsung också slutat skicka med tillbehören som behövs för att kunna bruka sina produkter....

Hur är batteritiden i nya uppgraderade dosan? Kan uppleva den medföljande till PS5 lite för kort batteritid egentligen. PS4 (Pro) känns som den har mer än det dubbla och då är den dosan ändå flera år gammal :/ Den nya uppgradera dosan ser dock väldigt snygg och samtidigt lik den gamla fast snyggare

Av MexxII
Skrivet av osby0479:

Denna är ju rätt vass, pass på nu när den är prissänkning från 35k till 27,5k.

https://www.blocket.se/annons/stockholm/gtx_1080_ti_i7_9700k_...

"Maxar alla spel i högsta upplösning 1440p och till och med 4K. " Otroligt bra beskrivet.

Hur ska man någonsin ens tolka klarar 4k? 1fps, är ändå att klara?

Av MexxII

Men när och var drar man gränsen vid bristvara? Kan väl tänka mig att nu när det varit juletider så ökar trycket en aning på konsoler och de små lagren som byggts upp kanske har försvunnit. Jag köpte mitt PS5 i oktober förra året, var inne i en butik och minsann hade Mediamarkt 5st PS5 disc med då FIFA-bundlen. Kompisen beställde då vid tillfället och fick sin konsol hem till sig på under 1v. Samtidigt så går man in på Blocket och dessa sidor och ser hur det erbjuds för ockerprisernas ockerpriser och säljs in som att det inte går att få tag i

Av MexxII
Skrivet av udiniad:

Säga vad man vill om Nvidia-kortens prisläge, men jag är sjukt nöjd med hur mitt 4080 presterar. Går inte över 60C med fläktar på 50% i full load. Även när WoW körs i 2K med högsta settings i raid-miljö så går kortet upp till 60C och fläktar på 0%. Fantastiskt energieffektiva kort.

Skrivet av Najk:

Samma här. 60 grader på mitt Gigabyte-kort som därtill är väldigt tyst.

Nu är väl just WoW rätt CPU-heavy snarare än GPU så belastningen är väl inte så hög, GPUn får mysåka Sedermera så hade Nvidia undermåliga drivisar tidigare gällande WoW men det kan vara åtgärdat nu vid det här laget.

Av MexxII

Något som hade varit intressant är väl att se hur stor påverkan att det är så pass liten och kompakt reservoar, känns lite spontant som att temperaturen på vattnet fluktuerar snabbare på grund av det och att det snabba kommer upp i "arbetstemperatur". Läser man dessutom idag så spelar det i stort sätt ingen roll vilken ny high-end komponent man än köper så är det gemensamma att alla går rätt varmt då i kombination med den lilla reservoar.