Inlägg

Inlägg som MexxII har skrivit i forumet
Av MexxII

Idag så tackar Tyll från Innerfidelity för sig. Han tar upp bl.a. att han börjar bli till åldern och givetvis hans hörsel likaså. Tomten har blivit heltokig, säljer huset och ska bo i egenbyggd husbil.

Hans val av hörlurar är rätt intressant också då han ändå har lyssnat på enormt många hörlurar och sen väljer han Bose QC35 & Beats Solo Wireless 3 ) Samt båda versionerna av Æon Flow.

Länk till videon: https://youtu.be/-d31eTmqeEk

Av MexxII
Skrivet av oatp1b1:

Det följer med en XLR4-kabel, Fiio Q1 är balanserad genom en 2.5 mm-kabel. Kabeln som följer med HD660 funkar till en sådan här förstärkare t.ex.: http://www.mychifi.se/horlursforstarkare/aune-x7s-horlursfors...

Det stämmer dock inte gällande vilken kabel som följer med HD660S. Kabeln som ingår är en ytterst ovanlig och ny "balanced cable with 4.4 mm connector." Bild nedan. Sen går det givetvis att köpa med den kontakten i efterhand men

Av MexxII
Skrivet av oqvist:

Audeze mobius lär bli FOTM så du kan du nog avyttra den med liten förlust om de mot förmodan inte duger. Inte därför jag förbokar de borde rocka

Ja, ett par portabla Audeze planar för 249$ är ju ett kap bara det Synd bara att Apple är lite trångsynta gällande BT audio..

Av MexxII
Skrivet av oqvist:

Känns lite som hyperbole när de ska jämföra med hörlurar som lcd-2 och lcd 2 xc men vi får väl se.

Ja, det känns lite för bra för att vara sant faktiskt, men hoppas på det bästa.

Blev ett blått par för 249USD. Ska bli kul att testa planar, som dessutom kommer från Audeze. Att DAC/AMP-delen alltid är aktiv lär bara vara bra för det bärbara användandet men lite smått tråkigt för det stationära.

Ingen aning om vem han är, men han verkar gilla lurarna
https://www.head-fi.org/threads/audeze-mobius-review-preview-...

Av MexxII

Audeze Mobius verkar vara intressanta hörlurar, även om jag är skeptisk till 3D-ljudet så kommer man inte ifrån att det är trådlösa stängda planar. Enligt headfi ska dessa ha samma/liknande karaktär i ljudet som LCD2/X.

Jag skulle vilja veta hur mycket ljud hörlurarna läcker, då de annars verkar vara ett utmärkt val för pendlande.

https://www.head-fi.org/threads/audeze-mobius-review-preview-...

Av MexxII

@Whitesound Varför skulle man inte välja Schiit stacken är min fråga då? Den är desto snyggare, tror även att stacken ska ha bättre anslutningsmöjligheter. Tack vare att det är 2 separata AMP och DAC så kan jag också tänka mig att det är smidigare om man vill byta AMP i framtiden och då behålla Dacen. Sedan har Schiit mer utrustning som matchar om man vill ha ännu mer

Av MexxII

@Icte: Magni 3 finns att köpa nu tydligen

edit: nu verkar Modi2 (dacen) vara ur lager istället....

Av MexxII
Av MexxII
Skrivet av Icte:

Och där fick man ett mail om att Massdrop har fått HD6xx från Sennheiser och planerar att skicka iväg dem snart till oss! The hype is real! Nu får man hoppas att Schiit EU hinner att producera fler Magni 3 så man kan köpa ett sådant! Annars får det nog bli en O2.

Kontaktade schiit-europe.com för ca 2 veckor sedan men då kunde dom inte ge mig något datum när Magni 3 skulle vara åter i lager, men ser nu när jag går in på hemsidan att det kommit in en omgång och tagit slut med.
"next batch 13th march expected..."

Iochmed oklarheten från Schiit så beställde jag mig en Aune X1S då istället från Massdrop som väntas skickas i början av april. Duger nog den med

Av MexxII
Skrivet av backspace:

Och där kom 6XX som släpp igen... heh.

Tänkte precis skriva det, men dra mig baklänges vilken väntetid

Av MexxII
Skrivet av Mumu55:

HE-400i går ju annars nypa för £180 från England ibland.

Väldigt mysko, tänkte invänta mina HD660S och sedan bestämma om jag vill testa planar eller vänta med det. Men tydligen så är droppet redan nere efter bara någon dag med cirka 500 exemplar ytterligare sålda. Dåligt då det inte stod att det var så pass limiterat, men plånboken mår bättre av det

Av MexxII
Skrivet av crew seven:

Öppna volymkontrollen så borde Spotify visa sig där på mixern

Men jag vill kunna ändra den "on the fly", alltså utan att tabba ur

Av MexxII

W10 Ändra volym på specifikt program

Tja!
Mitt "problem" är att jag är för lat för att tabba ner när jag spelar för att ändra musikvolymen när jag spelar. Windowed Fullscreen mode kan i vissa spel ge mig frame drops som är rätt irriterande så kör numera Fullscreen. Windows 10 så kommer det upp en media-ruta när jag pausar/startar och byter låt vilket jag gillar.... MEN volymknappen som visas är för hela systemet, jag skulle vilja få den att bara ändra volymen i programmet det spelas upp ifrån, alltså spotify. Kan det göras på något sätt?

Mvh

https://i.imgur.com/bht5ZQ7.png

Av MexxII

Ouch.... Massdrop droppar Hifimans HE-4XX igen, är dessvärre riktigt sugen på att testa dessa...

Av MexxII
Skrivet av ZyntaX:

Blev med 660S idag. Jag måste ha lika dåliga öron som zeos, för jag fullkomligt älskar dessa lurar!

Mina väntas anlända tidigt nästa vecka, väntar som ett litet barn inför julafton

Av MexxII

Gäller att ha bra tålamod då Estimated ship date is Oct 31, 2018 PT.

Av MexxII

"Smaken är som baken" Har hört mycket gott om HD660S, rätt dyra dock men det tycker jag gäller för de äldre HD600 och 650 likaså. Missade tyvärr Massdrops HD6XX, kan dyka upp imorgon eller om 2månader med leveranstid på jag vet inte hur länge..

70€ extra över HD650 är väl helt ok. Dessutom slipper man de hemska färgerna som är på de andra HD6**-modellerna. Ska bli kul att se vad skillnaden är mot nuvarande Fidelio X2.

Av MexxII
Skrivet av ZyntaX:

Kanske går att beställa ändå. Är inte så bevandrad i Amazon och deras Prime. Hmm, man blir sugen.

Länk till Zeus reviews nedan på dessa lurar. Summering: Han är nöjd med dom
https://www.youtube.com/watch?v=1KvRJtcvSLs

Av MexxII

Fick rätt nyligen upp ögonen för LikaBärSmakarBäst (LBSB). Riktigt sköna låten med härliga melodier

Av MexxII

@Locnox Det som är bra med SC/Raidbots är ju att du får ut din alldeles egna Pawn-string som är specifikt för ditt gear men denna gäller ju då för de förhållanden som man väljer. 1 target vs 3 targets så skiljer sig nog även ordningen på stat prion i ST och AoE.